Tchort Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 30, 2006 Γεια χαρά και από μένα! Θέλω την βοήθρια σας! Αρχικά ο υπολογιστής μου έχει τα εξής χαρακτηριστικά:amd athlon x2 4200+asus a8n32sli Bios 12052x512 twinmos 2.5-3-3-8hiper 580 watt psumsi 7800gt2x 74Gb raptor raid 01x maxtror 120Gb sataεδώ και αρκετό καιρό έχω πουσάρει τον επεξεργαστη στα 2,4 μέσω των προφίλ που υπάρχουν στο Bios. (overclocking profile 10%) Βλέπω όμως σε διάφορα forum ότι ο επεξεργαστης μου μπορεί να ανεβει άνετα στα 2.6 και παραπάνω! Προσπαθησα να τον ανεβάσω αυξάνοντας το fsb αλλα από ένα σημέίο και μετά πάνω από 220, μου ρίχνει την ταχύτητα του επεξεργαστή στα 2.139κτλ ότι να είναι δηλαδή. Αύξησα το multiplier απο 8χ σε 11χ και αυξάνοντας πάλι το fsb τον εφτασα στα 2.6 και κάτι ψιλά! αλλά οι μνήμες μου πλέον τρέχουν στα 333 και όχι στα τετρακόσια! Απότι καταλαβαινετε είμαι άσχετος στο θέμα!Μπορεί και όλα αυτα να'ναι είναι φυτσιολογικά! αλλά μάλλον έχω κάνει μ******ς! Α!! και όλα αυτά τα έκανα με την ψύκτρα που υπήρχε στη συσκευασία του επεξεργαστή! Η θερμοκρασία ήταν τόσο υψηλή που κάθε φορά που ανεβαζα το fsb εβγαζα και απο ένα ρούχο! στο τέλος ξερετε με τι εμεινα μόνο...Θα ήθελα λοιπόν κάποιος να μου πει τι ακριβώς να κάνω για να ανεβάσω τον επεξεργαστη μου στο μεγεστο δυνατό! (fsb, voltage multipliers, θερμοκρασιες και όλα τα σχετικά)Αύριο αγοραζω καινουργια ψύκτρα και περιμένω τη βοήθεια σας! Ευχαριστω προκαβολικά!
greekfragma Ιούλιος 30, 2006 #2 Ιούλιος 30, 2006 καλησπερα και καλως ηλθες.ο υπερχρονισμος δεν ειναι κατι απλο.θελει πολλες ωρες μελετης και διαβασματος για να γινει σωστα και χωρις τον φοβο να χαλασουμε καποιο hardwareοποτε μπορεις να ξεκινησεις απο εδωhttp://www.thelab.gr/reviews/ocbasics_1.phpμετα μπες εδωhttp://www.thelab.gr/forumdisplay.php?s=&forumid=53τελος κατεβασε ορισμενα προγραμματα για να τσεκαρεις θερμοκρασιες και σταθεροτητα του συστηματος που θα σου χρειαστουν για να ξεκινησεις την διαδικασια υπερχρονισμου.http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=4824
Blinky Ιούλιος 30, 2006 #3 Ιούλιος 30, 2006 Οπως λεει και ο απο πανω, θελει αρκετο διαβασμα για να δεις τι θα κανεις....αλλα για αρχη, αποτι καταλαβαινω αυτο που σου δημιουργει τις "ανεξηγητες" συχνοτητες ειναι τα profile που εχει η Α8Ν και με τα οποια αρχισες να παιζεις.Λοιπον, αυτα ειναι για αυτους που θελουν την ευκολη λυση, ή θα χρησιμοποιησεις μονο αυτα, ή θα τα κανεις ολα μονος σου, μην τα μπλεκεις μεταξυ τους γιατι πχ βαζεις το profile Και σου ριχνει το Multiplier στο 8χ και βαζει αυτοματα διαιρετη στη μνημη και εσυ δε το εχεις παρει χαμπαρι, και μετα αναρωτιεσαι πως βγηκαν οι συχνοτητες....Κατσε διαβασε να καταλαβεις πως γινεται η δουλεια και μετα ασε τα profile και παιξε μονος σου για να καταλαβαινεις και τι γινεται...
Tchort Ιούλιος 30, 2006 Author #4 Ιούλιος 30, 2006 Σε ευχαριστώ παρα πολύ φίλε (???? Δεν πιστευω να εισαι η κοπέλα στη φωτο!) μου! Αντε σε αφήνω τώρα γιατι έχω πολύ διαβασμα! Αντε γεια!
Tchort Ιούλιος 30, 2006 Author #5 Ιούλιος 30, 2006 Blinky όταν πειραξα το fsb έίχα αλλαξει απο o/c profile την επιλογή σε manual! δεν πειραζει θα διαβασω αυτά που βάλατε και αν δεν καταλαβω τιποτ ατότε θα ξαναρθω!
Barracuda Ιούλιος 30, 2006 #6 Ιούλιος 30, 2006 http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=21027 εδώ θα βρείς ότι χρείαζεσαι
Tchort Ιούλιος 30, 2006 Author #7 Ιούλιος 30, 2006 Σε ευχαριστώ wifi!Να ρωτήσω και κάτι αλλο που θέλω! Δεν έχει τόσο σχέση με O/C αλλά βαριέμαι να φτιάχνω αλλό θέμα! Σχετικά με την καινούργια ψύκτρα που θέλω να αγοράσω! Αποφάσισα μετά απο α΄ρκετό ψάξιμο να πάρω την zalman 9500! Στο βιντεακι που ειχε στην σελίδα της η zalman ειδα ότι δεν χρειαζεται να αφαιρεθει το back plate και η βάση στηριξης της μαμας ψύκτρας για να μπει η καινούργια για chipset 939 , όλα αυτά! Ξερει κανενα σίγουρα αν ισχυει αυτο γιατι στο link του wifi κάτι διαβασα για αφαιρεση του back plate και δεν εχω καμια όρεξη να ξεστηνω όλο το μηχανημα για μια ψήκτρα!
Jumex Ιούλιος 30, 2006 #8 Ιούλιος 30, 2006 :OT: ''Σε ευχαριστώ παρα πολύ φίλε (???? Δεν πιστευω να εισαι η κοπέλα στη φωτο!) μου!Αντε σε αφήνω τώρα γιατι έχω πολύ διαβασμα! Αντε γεια! '' αν ηταν η κοπελα στη φωτο θα εκοβα και αδειες και ρεπο και φλεβες και ολα !! :OT:
Tchort Ιούλιος 30, 2006 Author #9 Ιούλιος 30, 2006 εγώ μπορω να σου πω κάτι που δεν θα εκοβες αν ηταν αυτη της φωτογραφιας σιγουρα! αφου ειμαι οφ τοπικ οκ!
Jumex Ιούλιος 30, 2006 #10 Ιούλιος 30, 2006 Αρχική απάντηση από Tchort [Σήμερα, στις 22:47] εγώ μπορω να σου πω κάτι που δεν θα εκοβες αν ηταν αυτη της φωτογραφιας σιγουρα! αφου ειμαι οφ τοπικ οκ! . . .δεν ειπα οτι εισαι off topic. . .για το δικο μου post μιλουσα
Tchort Ιούλιος 30, 2006 Author #11 Ιούλιος 30, 2006 Ναι ρε δεν σε κράζω! Στείλε κανενα ασχετο ακομα δεν με πειραζει εμενα!
Barracuda Ιούλιος 30, 2006 #12 Ιούλιος 30, 2006 Αρχική απάντηση από Tchort [Σήμερα, στις 19:41] Σε ευχαριστώ wifi!Να ρωτήσω και κάτι αλλο που θέλω! Δεν έχει τόσο σχέση με O/C αλλά βαριέμαι να φτιάχνω αλλό θέμα! Σχετικά με την καινούργια ψύκτρα που θέλω να αγοράσω! Αποφάσισα μετά απο α΄ρκετό ψάξιμο να πάρω την zalman 9500! Στο βιντεακι που ειχε στην σελίδα της η zalman ειδα ότι δεν χρειαζεται να αφαιρεθει το back plate και η βάση στηριξης της μαμας ψύκτρας για να μπει η καινούργια για chipset 939 , όλα αυτά! Ξερει κανενα σίγουρα αν ισχυει αυτο γιατι στο link του wifi κάτι διαβασα για αφαιρεση του back plate και δεν εχω καμια όρεξη να ξεστηνω όλο το μηχανημα για μια ψήκτρα! δεν χρειάζεται να βγάλεις το back plate πηγαινε εκεί να δείς http://www.techgage.com/article/zalman_cnps9500_cpu_cooler/2
Tchort Ιούλιος 31, 2006 Author #13 Ιούλιος 31, 2006 Ναι αποτι βλεπω στην φωτογραφια που εχει το techage η ψυκτρα κουμπωνει πανω στη βαση που κουμπωνει και η μαμα ψύκτρα ή μαλλον καλύτερα βιδώνει! Πάντως όπως την έχει βαλει αυτος του κλεινει ενα slot για ram, αλλα μάλλον κάτι θα ξερει αυτός! Σε ευχαριστω παιχτη! νατε καληνυχτα!
Tchort Ιούλιος 31, 2006 Author #14 Ιούλιος 31, 2006 Λοιπον έκανα καποια προοδο στο o/cΑρχικά κατεβασα τη συχνοτητα λειτουργιας των μνημων στα 166 και αρχισα να ανεβαζω το fsb χωρις να πειραξω καθολου την ταση!χωρις o/c ο επεξεργαστης ειχε θερμοκρασια idle 39βαθμους και στο fear 50 με ολα σχεδον φουλκαταφερα να τον φτασω στα 2,7 με fsb 240 και η συχνοτητα των μνημων που ακολουθουν το fsb στα 192. οι θερμοκρασιες ήταν idle 43, fear 51βαθμους! Όλα αυτα με τη μαμα ψυκτρα!απο εκει και περα ομως οταν ανεβασα το fsb sta 248 to fear κολλησε και οταν το ανεβασα στα 250 συχνοτητα επεξεργαστη 2,75 μου πεταξε μια μπλε οθονη του θανατου! Μηπως το παρακανα?
Blinky Ιούλιος 31, 2006 #16 Ιούλιος 31, 2006 ε προφανως το παρακανες με τα 250....αφου βλεπεις οτι ουτε στα 248 τραβηξε, τι δινεις παραπανω?Αρχισε τις δοκιμες με FSB απο 240-247 αλλα με πιο πολυ ωρα τεστ για να εισαι πιο σιγουρος οτι ειναι σταθερο....
Tchort Ιούλιος 31, 2006 Author #17 Ιούλιος 31, 2006 ρε blinky ωραια θα σταματησω στα 247 και θα κανω δοκιμες αλλα κατι κλειδωματα για vga διασκους και τετοια δεν τα βρηκα πουθενα! διαβασα σε ενα αρθρο οτι πρεπει να κλειδωνω μεσω του bios την vga και τις pci για να μην συγχρονιζονται με το fsb! μ**ακιες λεω ή οχι?
Blinky Ιούλιος 31, 2006 #18 Ιούλιος 31, 2006 σωστα ειανι αυτα που διαβασες, αλλα στη μητρικη σου ειναι ηδη κλειδωμενα ασχετα τι FSB θα βαλεις οποτε μη σε απασχολει. Απλα παιζε με το FSB και βρες που ειναι 100% σταθερο...
ARVAS Ιούλιος 31, 2006 #19 Ιούλιος 31, 2006 Μπορει να σε κοβει το ρευμα του επεξεργαστη.Αν πας καλα απο θερμοκρασιες (ειναι και κατακαλοκαιρο) ανεβασε λιγο τα volt που τρωει ο επεξεργαστης σου (+0.05) για να δεις αν θα προχωρησει.Αν παλι σε load με την καινουρια ψυκτρα βλεπεις 50+ αστο για σεπτεβρη..
Tchort Αύγουστος 1, 2006 Author #20 Αύγουστος 1, 2006 αν αυξήσω τωρα το ρεύμα και αφήσω το fsb όπως το εχω θα ανεβει και αλλο η συχνότητα? η αυξάνοντας το ρεύμα εχω την δυνατοτητα να ανεβασω και αλλο το fsb? (η ερωτηση μου φαινεται και εμενα αστεια αλλα την σπρωχνω γιατι δεν θελω να καταστρεψω τιποτα! σορυ αν γραφω *****ιε*)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.