Jump to content

Γνώμες για κατεβαστήρι

ntemian

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σε όλους.

Ζητάω γνώμες για να φτιάξω ένα κατεβαστήρι γα 24/7 χρήση.Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να δουλεύει καταναλώνωντας οσο το δυνατόν λιγότερο απο άποψη ρεύματος,να δουλεύει απροβλημάτιστα και να κάνει ελάχιστο θόρυβο.

Ακούω γνώμες λοιπόν για mobo,cpu,μνήμη,psu,σκληρό μεχρι 5gb και κάρτα γραφικών καθώς και για κάποιο online κατάστημα που να τα αγοράσω καινούρια ή μεταχειρησμένα.

Το budget είναι περίπου 100 ευρώ

καινουργια και 100 ευρω πιστευω οτι δεν γινεται

επισης δισκος 5gb ειναι λιγος διοτι θα εχεις και το λειτουργικο οποτε λογικα

ουτε 4gb δεν μενουν για τα downloads, και σχετικα ευκολα μπορει καποιος να κατεβαζει 2gb την μερα με 384 οποτε θα ειναι ολη την ωρα γεματος

για cpu οτι βρεις μπορεις να το κανεις underclock αλλα σιγουρα κατι σε semperon kai celeron ειναι που καιει το λιγοτερο ρευμα και αρα ζεστενεται λιγοτερο κτλ

με 100 ευρω δε παιρνεις τπτ , και τα μαγαζια με μεταχειρισμενα εχουμε να φανταστεις κανα Ρ3 γυρω στα 40 ευρω , go figure

Έχω ακομη ένα σκληρό στα 80 γιγα και απλά 8έλω να έχω στον ένα μόνο το λειτουργικό και διάφορα πρόγραμματα

Μέχρι τώρα έχω βρει :

cpu : PIII 800MHz s.370 28 + CELERON 850 s.370 19 .Ποιά απο τις 2 να προτιμήσω?

Μνήμη : 128MB SDRAM PC133 16 Φτάνει ή να πάρω κάποια μεγαλύτερη?

HDD : SEAGATE 4,3G IDE 8

GPU : GECUBE ATI 9250 128MB 19.99 ή ALBATRON GeForce MX 4000 - 128MB 19.94απο plaisio

Κάποια πρόταση για μητρική και psu?

piii 800 mhz να προτιμήσεις

αν θα έχεις winxp τότε τουλάχιστον 256mb ram

αυτήν από το πλαισιο να παρεις

με ένα 300w είσαι μια χαρά απο μητρική κοίτα καμιά gigabyte - msi "εποχης"

κατα τη γνωμη μου μην πας σε μεταχειρησμενα κομματια, εκτος αν ειναι καποιο πληρες συστημα που ειναι σε λογικη για τις δυνατοτητες του τιμη.

Ας πουμε, τα 28 ευρω για τον P3 που αναφερεις φαινονται αστεια οταν παιρνεις ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ Sempron AM2 2800+ με 40 ευρω και φυσικα πληρη εγγυηση 3 χρονια.

Τι λέτε για αυτό εδώ:

Athlon 1800XP+ SOCKET-A 35.70 -@shop

ASUS A7V600 5.03 -plaisio

ALBATRON MX480E1P-GF4 MX440 7.56 -plaisio

CHIEFTEC 350 WATT 16.95 -plaisio

256MB DDR 15 - elx

SEAGATE 4,3G IDE 8 -elx

Το σύστημα 8α τρέχει windows xp,θα είμαι εντάξει με αυτα?

Μια χαρά είναι.

Hint: βρες κανέναν που τσιπάρησε/έβαλε σκληρό στο ΧΒΟΧ του και τσίμπα τον 10άρι σκληρό που του περίσσεψε :)

Mια χαρά θα είσαι....:)

Βασικά ο 1800+ θα ψιλοζεσταινεται αλλά δεν έχει ανάγκη.

Εγώ έχω Π3 800, 320 sdram, 15+80gb,gigabyte Με via apollo 133, ati 9250 pci.

Tροφοδοτικό της σειράς με αλλαγμένο ανεμιστηρι και ψύχτρα απο athlon xp στο Π3

Αρχική απάντηση από NTEMIAN

Τι λέτε για αυτό εδώ:

Athlon 1800XP+ SOCKET-A 35.70 -@shop

ASUS A7V600 5.03 -plaisio

ALBATRON MX480E1P-GF4 MX440 7.56 -plaisio

CHIEFTEC 350 WATT 16.95 -plaisio

256MB DDR 15 - elx

SEAGATE 4,3G IDE 8 -elx

Το σύστημα 8α τρέχει windows xp,θα είμαι εντάξει με αυτα?

Οι τιμές πλαισίου που αναφέρεις είναι από το στοκ. Το οποίο σημαίνει οτι το πιθανότερο είναι να μην υπάρχουν τα προϊόντα που θες και αν είσαι όντως Καρδίτσα, δεν θα στα στείλουν ακόμα κι αν τα έχουν.

-mech5107 http://www.axd.gr Κοίτα στο stock τους.Κι εγώ για μια σύνθεση σαν τη δική σου πήγαινα στην αρχή αλλά μου έβγαινε πιο ακριβή απο αυτη που κοιτάω τώρα.

-JimmyFox Έκανα τη παραγγελία στο πλαίσιο σήμερα και περιμένω αύριο να τηλεφωνήσουν ή να στείλουν mail.Αν δε μπορούν να τα στείλουν 8α στείλω μια φίλη να τα πάρει.

Αρχική απάντηση από NTEMIAN [Σήμερα, στις 00:37]

-mech5107 http://www.axd.gr Κοίτα στο stock τους.Κι εγώ για μια σύνθεση σαν τη δική σου πήγαινα στην αρχή αλλά μου έβγαινε πιο ακριβή απο αυτη που κοιτάω τώρα.

-JimmyFox Έκανα τη παραγγελία στο πλαίσιο σήμερα και περιμένω αύριο να τηλεφωνήσουν ή να στείλουν mail.Αν δε μπορούν να τα στείλουν 8α στείλω μια φίλη να τα πάρει.

Μην πάρεις από το στοκ φίλε. Το πιθανότερο είναι να έχουν πρόβλημα

Πιθανών να έχουν πρόβλημα αλλά δε νομίζω να βρώ πουθενά καλύτερη τιμή.Σε άλλα μαγαζιά με μεταχειρησμένα τα βρήκα πολυ πιο ακριβά.Οπότε παίρνω ένα ρίσκο κι ελπίζω οτι δε θα έχω πρόβλημα.

Αρχική απάντηση από NTEMIAN

Πως έκανες την παραγγελία? Αφού στην σελίδα του στοκ δεν έχει επιλογή για "αγορά".

Είσαι διατεθειμένος να μπλέξεις με ταχυδρομείο, πιστωτικά και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο μόνο και μόνο για να γλιτώσεις 50-100€? Το πιθανότερο θα είναι να ταλαιπωρηθείς και να βγεις και χαμένος.

Στην θέση σου θα κοίταγα για μεταχειρισμένα PC που πουλάνε παιδιά μέσα από το forum.

Να σε ρωτήσω. Τι σύστημα έχεις τώρα που προφανώς θεωρείς ότι καταναλώνει υπερβολικά για κατεβαστήρι?

Βάλε κανά δυο αγγελίες ζήτησης. Μπορεί να βρεις σχετικά εύκολα μεταχειρισμένα συστηματάκια 4ετίας ή 5ετίας στα 100, ακόμα και μεταχειρισμένα laptop (κατί που θα πρέπει να επιδιώξεις αν σε ενδιαφέρει η κατανάλωση ρεύματος). Δεν είναι ανάγκη να τρέχεις winXP, προτίμησε NT ή 2000 που δεν είναι τόσο απαιτητικά σε πόρους.

Κατά τη γνώμη μου το κατεβαστήρι θα πρέπει κατά προτεραιότητα να καταναλώνει την απολύτως λιγότερη ενέργεια, άρα το laptop φαντάζει πρώτη επιλογή, ακόμα και αν ξεφύγεις λίγο από τα 100

-yanni Έχω P4-650,x8ooxl-1gb μνημη,τροφοδοτικο 420 watt ανεμιστηρες με led και λαμπες οποτε να τον έχω ολο το βραδυ ανοιχτο δε γινετε εκτός κι αν αποφασίσω να μην κοιμάμε εγώ.Ο λογαριασμός τις ΔΕΗ άρχισε να ανεβαίνει επικύνδυνα το τελευταίο καιρό.

-JimmyFox Απο τη wishlist του πλαισιου,μετά στο καλάθι και έκανα τη παραγγελία

’κου τον Blinky...μιας κ σε ενδιαφέρει η εξοικονόμηση ρεύματος πάρε κάτι φθηνό amd για cool&quiet! Σε idle κατάσταση ρίχνει ρεύματα κ συχνότητες καθώς κ στροφές στο ανεμηστήρι!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.