sotiris Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 29, 2006 Ο καιρός γαρ εγγύc για να ξαναστήσω την υδρόψυξή μου. Τα block, μετά από 1+ χρόνο χρήσης, έχουν μαυρίσει, παρ'όλο το αρκετά καθαρό νερό. Η βρώμα μάλλον είναι οξειδωμένος χαλκός. Αρχικά προσπαθώ να καθαρίσω τα vga + chipset που είναι πιο εύκολα, και μετά να πιάσω το antarctica (έχω asetek υδρόψυξη). Μέχρι στιγμής έχουν παρελάσει τα εξής: ξύδι, οινόπνευμα, ασετόν, τρυγικό οξύ, CuSO4 (για να... επιχαλκώσω τον χαμένο χαλκό :tomato: ) χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, και σόδα + λεμόνι (κιτρικό οξύ δηλαδή) με αρκετά μεγάλη επιτυχία. Το 1 block έχει καθαρίσει σχεδόν πλήρως, το άλλο με παιδεύει ακόμα. Εσείς τι ρίχνετε για να τα καθαρίσετε? Στο νέο setup μάλλον θα μπει και μικρό ποσοστό paraflu + χλωρίνη + bedadin (bedadin είχε και το υπάρχον setup - δεν είχε πιάσει μπίχλα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Ιούλιος 29, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2006 Συνδεσε τα ολα...βαλε μεσα στο κυκλωμα αρκετη ποσοτητα VIAKAL και αστο να δουλευει 2-3 ωρες ,με μια μικρη λεκανη για τανκ.Εξωτερικα braso. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Ιούλιος 29, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2006 Με λίγο Viakal το reserator έγινε σαν καινούριο. Έβαλα λιγάκι μέσα, το άφησα 24ώρες, το άδειασα, ξέπλυνα πολύ καλά το κύκλωμα με καθαρό νερό και αφού τέλειωσα με αυτά, έβαλα απιονισμένο νερό μαζί με μερικές σταγόνες betadin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιούλιος 29, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2006 Είχα βάλει viakal με το κιλό πριν από 1 μήνα περίπου αλλά δεν γυάλισαν τα block. Viakal υγρό, τα άλατα έφυγαν, αλλά όχι η σκουριά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Ιούλιος 29, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2006 Πάρε νιτρικό σε μπουκάλι , ρίξε μέσα τσίγκο με προσοχή. Όταν σταματήσει να βράζει ρίχτω στο μπλοκ για λίγο, και μετά ξέπλυνε το με νερό. Μπορείς να πας να σου δώσουν ετιμο ψυγειατζηδες αυτοκινήτων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιούλιος 29, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2006 Θα το δοκιμάσω από βδομάδα, thanks. Για του λόγου το αληθές, να πως είναι τα block: (το 1 έχει καθαρίσει και το άλλο είναι ακόμη μαυρισμένο σε ορισμένα σημεία) Και μια γενικότερη άποψη του "project" Από βδομάδα νιτρικό με το κιλό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Ιούλιος 29, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2006 μεσα-εξω Brasso.θα γυαλισουν με τριψιμο και υπομονη.Το Viakal που λενε τα παιδια δεν το εχω δοκιμασει ποτε,μπορει να κανει την δουλεια πιο ευκολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Ιούλιος 29, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2006 Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 11:36] Θα το δοκιμάσω από βδομάδα, thanks. Για του λόγου το αληθές, να πως είναι τα block: (το 1 έχει καθαρίσει και το άλλο είναι ακόμη μαυρισμένο σε ορισμένα σημεία) Και μια γενικότερη άποψη του "project" Από βδομάδα νιτρικό με το κιλό ΛΟΛ! Ο κατάδικος με την οδοντόβουρτσα. Έκανες και το πάτωμα μετα? j/k Καλό κουράγιο τα έχω περάσει και εγώ αυτά με μπράσο που λένε τα παιδιά. Wax on Wax off Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Αύγουστος 2, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2006 Τελικά στο μαυρισμένο block του chipset καθάρισε αμέσως με brasso.Αντίθετα το antarctica (που δεν είχα ρίξει σόδες, λεμόνια κλπ) δεν καθάρισε με brasso, οπότε θα ακολουθήσω και για αυτό την ίδια διαδικασία με τα άλλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Αύγουστος 2, 2006 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2006 To brasso δεν είναι και ότι καλύτερο. Θυμάμαι μια συζήτηση που είχαμε επί αρχαίων χρόνων, ότι "βουλώνει" τους πόρους και χάνεις θερμοαπορροφητικότητα.. (τι είπα ρε!). Νομίζω ότι είχαμε καταλήξει στο αν θα το χρησιμοποιήσουμε τελικά, να φάμε κανά 2ώρο σε τρίψιμο μετά με μαλακό πανάκι. Πάει καιρός και τα έχω ξεχάσει, αν λέω κάτι λάθος ας με διορθώσει κάποιος.. (unseen, eleven; ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Αύγουστος 2, 2006 #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2006 Αρχική απάντηση από sotiris...Η βρώμα μάλλον είναι οξειδωμένος χαλκός.... Γι'αυτό προτίμησα το block της Zalman που με μιά απλή αλλαγή στα ρακόρ, μπαίνει άνετα σε σωλήνα 1/2''... Είναι χάλκινο μέσα και βάση, αλουμίνιο το καπάκι, αλλά, όλες οι επιφάνιες που έρχονται σε επαφή με το νερό, όπως και η επιφάνεια που ακουμπάει στον επεξεργαστή, είναι επίχρυσες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.