greekfragma Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 28, 2006 Καλησπερα λαμπιτοπαιδα.θελοντας να κανω οσο το δυνατον πιο ησυχο τον υπολογιστη και εχοντας ηδη περασει σε υδροψυξη ανακαλυπτω οτι το πλεον πιο σπαστικο πραγμα απο αποψη θορυβου ειναι τα οπτικα μεσα.οποτε και θελω τα φωτα των μετρ του ειδους για οτι πιο ησυχο αναγνωσης και αντιγραφικο κυκλοφορει τελευταια στην αγορα.εχω δυστυχως μεινει στην εποχη ενος Samsung ΤSH-352A και ενος NEC 3500AGειδικοτερα το νεκακι εχει αρχισει να παραδιδει πνευμα στην ποιοτητα αναγνωσης παρα το καθαρισμα που εγινε.εαν ειναι να ριξουμε τις επιδοσεις για να κερδισουμε σε θορυβο δεν με πειραζει.δοκιμασα και καποια firmware που κλειδωνουν κατα καποιο τροπο την ταχυτητα για να γινουν πιο ησυχα αλλα δεν κερδισα κατι σημαντικο.απο οικονομικης αποψης δεν παμε σε κατι πολυ υψηλο.μεχρι 70 για αντιγραφικο και μεχρι 30 για αναγνωσης.ευχαριστω προκαταβολικα:daisy:
spc Ιούλιος 28, 2006 #2 Ιούλιος 28, 2006 Καταρχήν, για να μην ξεχνιόμαστε, διόρθωσε την άθλια συνταξή σου: Αρχική απάντηση από greekfragmaπαροτι καθαρισμα και εαν εγινε. Κατα δεύτερον: Από DVD-ROM: ASUS (τόσο απλά) Από DVD-RW: Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά. Τα NEC πάντως δεν είναι αθόρυβα.
morfeas-dsl- Ιούλιος 28, 2006 #3 Ιούλιος 28, 2006 Προσωπικα παλιοτερα που ειχα ασχοληθει απο dvd ειχα ακουσει οτι τα toshiba ειναι πολυ αθορυβα.Παντως χρησιμο αρθρο, αν υπηρχαν και συγκριτικα θα ενδιεφερε πολλους
greekfragma Ιούλιος 28, 2006 Author #4 Ιούλιος 28, 2006 για ASUS εχω ακουσει και γω 1-2 γνωμες οτι οντως ειναι αθορυβα.απο ποιοτητα αναγνωσης ομως πως τα πανε?εκεινα τα καλα Pioneer που ηταν χωρις πορτακι μου ειχαν κανει εντυπωση αλλα αντε πλεον να τα βρεις.για τα NEC το χω καταλαβει και γω.σιγουρα τα LG ειναι πιο ησυχα αλλα απο ποιοτητα δεν πανε και πολυ καλα.
spc Ιούλιος 28, 2006 #5 Ιούλιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από morfeas-dsl- Προσωπικα παλιοτερα που ειχα ασχοληθει απο dvd ειχα ακουσει οτι τα toshiba ειναι πολυ αθορυβα.Παλιά ήταν όντως καλά.(Το πρώτο μου μάλιστα CD-ROM ήταν Toshiba 3,4X! Μιλάμε για μεγάλες εποχές. Να παίζεις adventuraki (legend of kyrandia αν θυμάμαι καλά) με speech! Μεγαλείο! To CD τότε έμοιαζε κάτι μαγικό.)Από ένα σημείο και μετά όμως ήταν Samsung rebadged οπότε και σταμάτησα να τα παρακολουθώ.Δεν ξέρω τι παίζει τώρα.
knight_77 Ιούλιος 28, 2006 #6 Ιούλιος 28, 2006 Aν εννοεις το Pionneer 120s με slot in δεν ειναι και οτι καλυτερο απο αποψη θορυβου,ασε που πλεον εχουν αποσυρθει απο την αγορα εδω και καιρο.Για ησυχο και καλο recorder κοιτα για καποιο Liteon.Εχουν περασει δυο απο τα χερια μου και σιγουρα ειναι απο τα πιο αθορυβα που εχω δει...
spc Ιούλιος 28, 2006 #7 Ιούλιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από greekfragma για ASUS εχω ακουσει και γω 1-2 γνωμες οτι οντως ειναι αθορυβα.απο ποιοτητα αναγνωσης ομως πως τα πανε?Αξιοπρεπέστατα.Τίποτα το ιδιαίτερο πάντως.Αρχική απάντηση από greekfragmaεκεινα τα καλα Pioneer που ηταν χωρις πορτακι μου ειχαν κανει εντυπωση αλλα αντε πλεον να τα βρεις.Όχι πως ήταν αθόρυβα αλλά όντως ήταν πολύ καλά.Και επίσης όντως δεν βρίσκονται πλέον (νομίζω η pioneer σταμάτησε προ καιρού την παραγωγή ακόμα και των dvd-rw).Αρχική απάντηση από greekfragmaσιγουρα τα LG ειναι πιο ησυχα αλλα απο ποιοτητα δεν πανε και πολυ καλα. Δεν ξέρω για τα τελευταία μοντέλα.Αλλά αυτά που κυκλοφορούσαν πριν κανα 6μηνο-χρόνο, ήταν πολύ καλά σε ποιότητα.Το θέμα της ποιότητας, τι το ψάχνεις τώρα;Αν χρησιμοποιείς καλά δισκάκια (πχ ΤΥ), δεν υπάρχει πρόβλημα γενικά.
greekfragma Ιούλιος 28, 2006 Author #8 Ιούλιος 28, 2006 που ειναι ο PGM οεο? Αρχική απάντηση από knight_77 [Σήμερα, στις 21:48] Aν εννοεις το Pionneer 120s με slot in δεν ειναι και οτι καλυτερο απο αποψη θορυβου,ασε που πλεον εχουν αποσυρθει απο την αγορα εδω και καιρο. Για ησυχο και καλο recorder κοιτα για καποιο Liteon.Εχουν περασει δυο απο τα χερια μου και σιγουρα ειναι απο τα πιο αθορυβα που εχω δει... εαν θυμασαι μοντελα θα το εκτιμουσα. παντως το pioneer slot in που ειχα δει ηταν η μερα με τη νυχτα απο αποψη θοτυβου με το NEC
knight_77 Ιούλιος 28, 2006 #9 Ιούλιος 28, 2006 Tα Liteon που ειχα ηταν απο τα πρωτα με υποστηριξη για εγγραφη dual layer dvd. Μοντελο δεν θυμαμαι ακριβως να σου πω.Αλλα δεν νομιζω να εχει αλλαξει κατι με τα τελευταια μοντελα απο αποψη θορυβου. Στη δουλεια εχω εδω και κανα χρονο και το LG GSA 4160B το οποιο ειναι και αυτο πολυ ησυχο.Σε εγγραφη δεν μου εχει καψει ουτε ενα δισκακι. Παντως NEC 3500A εχω και εγω σπιτι και ακουγεται σαν τραινο
Blinky Ιούλιος 28, 2006 #10 Ιούλιος 28, 2006 To pioneer 120S το εχω εγω Γιωργο. Οντως ειναι slot-in και πολυ καλο drive, αλλα αθορυβο δε θα το ελεγα σε καμια περιπτωση....βεβαια δεν εχω δει και ποτε αθορυβο drive για να πω την αληθεια...
dith Ιούλιος 28, 2006 #11 Ιούλιος 28, 2006 Φίλε μου, είχα τρελαθεί και εγώ με το θέμα αυτό... Εψαχνα, έψαχνα και "υγειά" δεν έβρισκα. Η λύση είναι μια: Pioneer. Συνεχίζει να κατασκευάζει DVD-RW παρά το αντίθετο που ανέφερε κάποιος παραπάνω. Έχω πάρει το 110D και είμαι ΠΑΡΑ πολυ ικανοποιημένος. Αυτή την στιγμή υπάρχει το νεότερο 111D. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν βρήκα κάποιον που να εισάγει τα μοντέλλα 110 και 111 (χωρίς το D) τα οποία είναι ουσιαστικά τα ίδια +υποστήριξη DVD-RAM εγγραφής. Πληροφορίες μπορείς να βρεις στο www.cdrinfo.com και ειδικά στο φόρουμ του. Πάντως σου συνιστώ ανεπιφύλακτα το 111 έστω και στην έκδοση D. Πχ σε σχέση με το NEC3500 που έχεις (και κάθε NEC), το Pioneer δεν χρειάζεται να "σπινιάρει" τέρμα όλες τις στροφές για να διαβάσει πχ ενα multimedia dvd των περιοδικών, αλλά αντίθετα διαβάζει κανονικά σε χαμηλή ταχύτητα. Έχει μια ειδικά μελετημένη έκδοση firmware που καταλαβαίνει πότε ο χρήστης ζητά ταχύτητα διαμεταγωγής και του την δίνει μόνο όταν είναι απαραίτητη. Μειονέκτημα αυτής της μεθόδου οτι αργεί μερικά δευτερόλεπτα να "καταλάβει" οτι θες ταχύτητα. Πλεονέκτημα της το γεγονός οτι καθώς στο 90% των περιπτώσεων ο μέσος χρήστης θέλει λίγο όγκο δεδομένων για μικρά επαναλαμβανόμενα χρονικά διαστήματα, παρά ζητά την αντιγραφή μεγάλου όγκου δεδομένων, παραμένει στο silent mode για πολυ μεγάλα διαστηματα. Αλλά ακόμα και σε πλήρη ταχύτητα, ο θόρυβος του είναι αρκετά χαμηλότερος απο όλα τα άλλαΜερικα links για να τα δεις μόνος σουhttp://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=16989http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=16771http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=15500http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=15018
dith Ιούλιος 28, 2006 #12 Ιούλιος 28, 2006 Επιπλέον πληροφορίες στα sitehttp://www.cdfreaks.com/http://www.cdrlabs.com/Καλή ανάγνωση
ΝTG Ιούλιος 28, 2006 #13 Ιούλιος 28, 2006 ενδεικτικαι πληροφοριαιΕχω το pioneer 120s απο το 2000-2001 ...αψεγαδιαστο σε ολα του..2η ή 3η μερα εβαλα firmware για να παιζει απο ολες τις περιοχες χωρις να κλειδωσει..Εκεινη την εποχη ηταν must δισκακια 1ης περιοχης...Στα ευρωπαικα (2ης) δεν εβρισκες ποικιλια...Αθορυβο δεν θα το ελεγα...πιο πολυ σε ταχυτητα μου φερνει...Αργοτερα....πολυ αργοτερα..ηρ8ε και ενα nec 3520...ουτε που εχω προσεξει τι firmware εχει...αλλα πολυ πιο αθορυβο απο το πιονερι..!Αργει βεβαια να διαβασει το εισαχθεν δισκακι ...αλλα δεν πολυακουγεται...!Σε αντι8εση με ενα 3540 που ηρθε προσφατα...(για αλλο pc) και θελει να παρει τα πρωτεια σε θορυβο απο το pioneer....αλλα και απο αναγνωσιμοτητα δεν με πολυενθουσιασε...(για να μην πω ...με απογοητευσε)[φλασια]ενδεχεται το pioneer να ειναι το 105s ...[/φλασια]
Tsunami Ιούλιος 28, 2006 #14 Ιούλιος 28, 2006 Και εγώ 2 toshiba δεν μπορώ να πώ οτι κάνουν θόρυβο...Και εκτός αυτού από συμβατότητα είναι κορυφαία...Διαβάζουν τα πάντα...
Georgesod Ιούλιος 29, 2006 #15 Ιούλιος 29, 2006 lg 4167b. Από τα πιο αθόρυβα, μου ήρθε σαν αντικατάσταση από rma του 4163b. Και πολύ φθηνό πλέον. Όσο για dvd asus ultra dma mode5 και αθόρυβο και γρηγορότερο στο ripping (δοκιμασμένο) λόγω μεγαλύτερο dma. Τhanks to spc για το enlightening :banging:
2cpu Ιούλιος 29, 2006 #16 Ιούλιος 29, 2006 και εγω θα σε προτεινα ενα toshiba.εχω ενα καιμε ικανοποιησε απολυτα.οσο θυμαμαι καλα ειχε παρει3 αστερια ως reader.αν θες στο στελνω να δοκιμασειςαλλα δεν ειναι γρηγορο στις εγγραφες, ειναι απο ταπρωτα dvdrw οπωτε καταλαβαινεις.
greekfragma Ιούλιος 29, 2006 Author #17 Ιούλιος 29, 2006 ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας μεχρι τωρα. θα ψαξω λιγο παραπανω και στο ιντερνετ για παραπανω πληροφοριες σε ξενα φορουμ. εαν εχετε κατι ακομα να προσθεσετε ελευθερα. λογω δουλειας θα εχω προσβαση σε μερικα καινουρια οπτικα μεσα και θα βρω χρονο να τα δοκιμασω.ελπιζω να επανελθω με χρησιμα συμπερασματα.
dith Ιούλιος 29, 2006 #18 Ιούλιος 29, 2006 OFF TOPIC: Φίλε greekfragma θα 'ηθελα κι εγώ την βοήθειά σου... την κοπέλα του avatar σου, μπορείς να μου την συστήσεις?? :jump: Εξτραορντινέρ κορίτσι
Makis Hourdakis Ιούλιος 31, 2006 #20 Ιούλιος 31, 2006 Και εγώ έχω ακούσει ιδιαίτερα θετικά λόγια (προς έκπληξή μου) για τα Asus, τουλάχιστον ως DVD-rom, χωρίς προσωπικά να τα έχω δοκιμάσει.Απο τα χέρια μου έχουν περάσει: NEC 3500, NEC 3520, LG 4163B με το τελευταίο να υπηρετεί μέχρι τώρα.Το συμπέρασμά μου από την λίγη χρήση που κάνω: Τα NEC είναι πιο σκυλιά, αλλά σαν σκυλιά και αυτά, "γαβγίζουν" περισσότερο. Το LG είναι η μέρα με τη νύχτα απο θόρυβο (κυρίως στην εγγραφή) αλλά και πάλι πιστεύω πως απέχει αρκετά απο το "αθόρυβο". Κανένα πρόβλημα με το LG (μια φορά δε μου διάβαζε ένα δισκάκι γραμμένο απο άλλο LG, το οποίο έπαιζε σε όλα τα άλλα. ’γνωστο το πώς και το γιατί...). Το ένα απο τα δυο nec το οποίο υπηρετεί τώρα στο κατεβαστήρι (δεν θυμάμαι πιο) μου έκανε ένα συνεχές θόρυβο ολίγων δευτερολέπτων στην αρχή κάθε μουσικού CD που γραφόταν με αυτό, με πάλι άγνωστο το πώς και το γιατί.Είχα κάποτε και ένα Toshiba dvd rom αλλά δεν θυμάμαι να μου είχε κάνει καμιά φοβερή εντύπωση απο θόρυβο...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.