unseen Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2009 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3, 2009 Σημερα εφτασε στα χερια μου αυτο το σετακι μνημων της Team group και μιας που υπηρχε διαθεσιμος χρονος ειπα να το βαλω πανω στην Evga E657 να δω τι κανουν. Τα χαρακτηριστικα τους υποσχονταν πολλα και η τιμη τους για την δεδομενη στιγμη ελκυστικη θα ελεγα. Ας δουμε τα στοιχεια τους: CAPACITY 4GB STANDARD PC3-12800 MEMORY SPEED 1600MHz (DDR3-1600) CAS LATENCY CL7 MEMORY TIMINGS 7-7-7-21 2T VOLTAGE 1.65V ERROR CHECKING Non-ECC FEATURES 8-layer PCB REGISTERED Unbuffered CONFIGURATION Double-sided 2GB modules with 16 chips, 128x8 chip density WARRANTY Lifetime warranty Kαι να δουμε και μερικες φωτογραφιες: Ερχονται λοιπον σε αυτη τη πρασινη συσκευασια Το πολυ λιτο εγχειριδιο εγκαταστασης (λογικο αφου απευθυνονται σε συγκεκριμενο κοινο) Και μεσα οι μνημες τυλιγμενες με αντιστατικη μεμβρανη σε αφρωδες υλικο. Και μια πανω στην Evga που απο οτι φαινεται χρωματικα τουλαχιστον ταιριαζουν! Ας περασουμε στις δοκιμες, ο κατασκευαστης λεει οτι 1.65v ειναι η μεγιστη ταση που μπορουμε να τις τροφοδοτισουμε. Για αρχη λοιπον εγω ορισα το vdimm στο 1.54. Επειδη ομως ειμαστε outofspecs ας περασουμε στο oc και ας αφησουμε τα default για τους αλλους This is Sparta Οι μνημες με το μαξιμουμ ασφαλες 1.65v vdimm και με σφιχτα timmings 7-8-7-21 καταφεραν να ολοκληρωσουν τα μετρητικα προγραμματα στα 1000mhz. Οχι και ασχημα! Κρατωντας τωρα το 1.65 αλλα χαλαρωνοντας τα timmings εφτασα τα 1100mhz benchable! Ηρθε η ωρα να ανεβασουμε το vdimm στο 1.69. Επειδη η αυξηση δεν ηταν θεαματικη εβαλα Sln timmings για να δω μεχρι που φτανουν. Πτωση λοιπον στις επιδοσεις λογω χαλαρων timmings. Kαι τωρα το τελικο χτυπημα This is Sparta δινοντας 1.74 καταφερα να φτασω σχετικα ευκολα τα 1200Mhz και στο everest τα ~22k reading 20k write Μετα τα παραπανω καταληγω στο συμπερασμα οτι αποτελουν μια τιμια λυση αν ειστε κατοχος πλατφορμας p55 και περνατε ωρες μπροστα στην οθονη του υπολογιστη σας σαν gamer ή σαν overclocker. To συγκεκριμενο κιτακι αγοραστηκε απο το Ιρλανδικο memoryc.ie με χρηματοδοτηση απο την τσεπη μου στα 109 ευρω με τα μεταφορικα και το ειχα σε λιγοτερο απο 24 ωρες στα χερια μου απο την στιγμη της παραγγελειας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hadji_a Νοέμβριος 3, 2009 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2009 Με την αυξηση των τιμων τον τελευταιο καιρο στις Ram το κιτακι εχει οντως πολυ καλη τιμη.Υπαρχει περιπτωση το εμποδιο να ειναι ο IMC χρηστο? και οι μνημες να μπορουν να ανεβουν και αλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Νοέμβριος 3, 2009 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2009 Δεν ξερω αν δεν με αφηνει ο imc. Δεν εχω και αλλο cpu εδω να δοκιμασω. Νομιζω παντως πως εχουν elpida chipακια οποτε καπου εκει ειναι τα ορια τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr.Paneas Νοέμβριος 3, 2009 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2009 Πραγματικά δίνουν "ελπίδα" για τίμιο overclocking σε πολύ προσιτή τιμή. Μεγιές Χρήστο. Να φανταστώ πως όλες αυτές οι Low Voltage μνήμες παίζουν με 1.7 VDRAM max safe ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.