Jump to content

Η υδρόψυξη είναι ένας ακριβός μύθος .-

Mainframe

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από xrist22

Να και η νεα προταση του eleven...

ΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Κατούρημα από τα γέλια λέμε!

• Replies 172
  • Created
  • Last Reply

Επειδή εγώ δεν νομίζω ότι είναι μύθος η υδρόψυξη και το έχω διαπιστώσει πολλές φορές με αποτελέσματα.

Εδώ είναι η ΑΤΙ Χ850ΧΤ PCI-Exp με αέρα και idle.

post-2076-1416072723,0849_thumb.jpg

Ο πυρήνας της κάρτας δεν μπορούσε να ανεβεί πάνω από 555. (Έσβηνε η οθόνη!!!)

Τώρα με το νερό πάει άνετα πάνω από 575.

Και εδώ έχω ένα πρόχειρο 560 - 600 με load και δεν έχει καμία διαφορά η θερμοκρασία από stock ρολόγια και load.

post-2076-1416072723,3774_thumb.jpg

Και για να μην νομίζεται ότι η ψύκτρα της Χ850ΧΤ είναι χάλια...

Σαν Silencer είναι!

post-2076-1416072723,4415_thumb.jpg

Εγώ νομίζω ότι τα screenshots είναι photochop και ότι αυτά είναι πράγματα του διαβόλου. Βεντάλια και πάλι βεντάλια!

• 3 months later...

Εγω πιστευω πως η υδροψυξη ειναι απλα ενα σταδιο πανω απο τον αερα.Εχει το καλυτερο ratio θορυβου/αποδοσης,μπορει να ψυξει πολλα κομματια μαζι και πανω απο ολα,συγκεντρωνει την θερμοτητα σε ενα ψυγειο.Σε ενα "κουτι" το οποιο ψυχεις "οπως θελεις" με την σειρα του.Το εχω ξαναπει πως αυτη η μοναδικη ικανοτητα να παιρνει και να εγκλωβιζει την θερμοτητα σε ενα σωληνα 12mm δεν συγκρινεται με τα ζεστα και κρυα ρευματα αερα που πανε παντου.Ομως φυσικα εχει και κακα...δεν ειναι τοσο ευχρηστη οσο ο αερας,ισως χειροτερη και απο phase αν εχεις 2-3 μπλοκ.Για τις διαρροες δεν θα μιλησω γιατι πιστευω εχει καταντησει αηδια...σε ολους μας εχει σταξει αλλα ολοι ξερουμε οτι αμα το στησουμε σωστα δεν υπαρχει φοβος.Με σωστη σφηξιμο-τοποθετηση το προβλημα της διαρροης εξαφανιζεται πιστευω.Αλλα η χρηστικοτητα δεν αλλαζει.Φυσικα μιλαμε για καλη υδροψυξη,οχι για ενα barebone κιτ που εχει ενα μπλοκ και ενα "κουτι" μονο.

Οχι μυθος,μυθος δεν ειναι απλα πρεπει κανεις να ξερει τι θελει.Αμα θελει τερμα τσιτα overclock τοτε παει σε phase με τις τιμες που εχουν και για καρτα και για επεξεργαστη.Αμα θελει ενα συστημα με καλο ποσοστιαιο overclock,ησυχο μηχανημα γιατι μην ξεχναμε οτι ολες οι στοκ ειναι θορυβωδεις σε φορτιο,ειδικα στις καρτες ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα και ενα τονο πειραγματος παιρνει αεροψυξη.Οποιος θελει λιγο παραπανω overclock,μουρη-εμφανιση-πειραγμα με μια δοση καγκουριας και ακομα περισσοτερη ησυχια παει σε υδροψυξη.

Αρχησα με Titan cooler,πηρα SLK800A,εχουν περασει απο τα χερια μου πανω απο 10 διαφορετικες υδροψυξεις ειτε σε μορφη κιτ ειτε custom και κατεληξα με Ultra 120+ενα fan 800 rpm και οτι ειναι ειναι...Το συμπερασμα μου ειναι οτι οπως θελει ο καθενας και του αρεσει το φτιαχνει το pc του.Ο μυθος ειναι για τον Ηρακλη

:blink: ?? Πως σου ηρθε και το ξέθαψες 4 μηνες μετά? Εδώ είδαμε και επάθαμε να το σταματήσουμε για να μη ξεσκίσουμε στα flames:p

Γιατί δε το πόσταρες στο pctechnology που γίνεται σφαγή τώρα στο ίδιο θέμα?:...:

:dots:

Εντελως τυχαια ανακαλυψα αυτο το thread και το διαβασα με ενδιαφερον στην αρχη και ΝΕΥΡΑ στο τελος

Η υδροψυξη ειναι μπελας οταν ασχολεισαι για πρωτη φορα και αν δεν προσεξεις μπορει να κανεις και ζημια(στοιχειωδη λογικη θελει για να εισαι ασφαλης)Απο εκει και περα,με το που θα ξεκινησει να δουλευει και μολις φυγει ο αερας ειναι απολαυση(ησυχια και εξαιρετικες θερμοκρασιες)

Δεν αναφερομαι σε ετοιμα κιτακια τυπου ΤΤ ή Coolermaster...αυτα στην ουσια δεν ειναι WC,ειναι αρπαχτη

Ενδεχομενως να ειναι ασυμφορη σε καποιες περιπτωσεις(αναλογως με τα υλικα που επιλεξαμε)αλλα αυτο ειναι αλλο κεφαλαιο.Αν κοιταζαμε το λογο τιμης-αποδοσης και ποσο πραγματικα εχουμε αναγκη τον Χ επεξεργαστη ακομα με P3@500 θα ημασταν

BTW ξεστησα το εξαιρετικα συμμαζεμενο WC μου για συντηρηση και δεν το ξαναεστησα γιατι με επιασε βαρεμαρα και υπομενω θερμοκρασιες και καποιο θορυβο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.