Διόνυσος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2006 Καλησπέρα. Σήμερα έβαλα την Zalman VF700-CU μαζί με το HSI sink στην 6600gt agp. Το πρόβλημα είναι ότι οι θερμοκρασίες ανέβηκαν αντί να κατέβουν. Τα ram sinks τα έχω βάλει με πατέντα. Η ψύκτρα ακουμπάει καλά πάνω στον επεξεργαστή (ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες) και η ποσότητα θερμοαγώγιμης πάστας είναι αρκετή. Πριν την ζαλμαν είχα μέγιστο θερμοκρασιών 89 και τώρα 98. Πάστα έβαλα την ΑS5. Αν έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι πρέπει να κάνω ας πει. Μέχρι που σκέφτομαι να ξαναβάλω την stock ψύκτρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Ιούλιος 27, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2006 Εγώ έχω την ίδια ψύχτρα στη κάρτα της υπογραφής και έχω idle 53-55 και load 63-65(μες το κατακαλόκαιρο).Την έχω στα 12v=2900rpm. Εσύ που την έχεις 12v ή 7v ή 5v? Και γώ με AS5 είμαι. Δές στο site της artic πως να βάλεις σωστά πάστα AS5, αν δεν έχεις σχετική εμπειρια. Με τί βλέπεις θερμοκρασία? Δοκίμασε να τρέξεις κάτι βαρύ και βάλε το χερι σου στην ψύχτρα να δεις αν όντως είναι τόσο ζεστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διόνυσος Ιούλιος 27, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2006 Τον ανεμιστήρα και εγώ στα 12ν τον έχω. Την θερμοκρασία την ελέγχω με το riva tuner και το δοκιμάζω με το oblivion. Αν και έχω ξαναβάλει πάστα, αλλά μόνο σε cpu, θα κοιτάξω στο site και θα γράψω εδώ για νεότερα. Σε ευχαριστώ πάντως Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιούλιος 27, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2006 ....και η ποσοτητα θερμοαγωγιμης ειναι αρκετη εγω εδω στεκομαι.κατα 99% εχεις βαλει πολυ παραπανω απο οτι χρειαστηκε........και οσο περισσοτερη AS5 βαζεις τοσο χειροτερα τα πραγματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διόνυσος Ιούλιος 28, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2006 Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται... Την μία βάζω μία στάλα στη μέση της gpu χωρίς να το απλώσω εγώ αλλά η ψύκτρα. Θερμοκρασίες 64 idle και 88 load. Καλύτερα από πριν αλλά χειρότερα από ότι ήμουν με την stock. Την βγάζω την ψύκτρα και βλέπω ότι είχε απλωθεί μια χαρά κυκλικά η πάστα. Μόνο τις γωνίες είχε αφήσει. Τις συμπληρώνω και μετλα σε idle ημουν 79. Δεν τόλμησα να βάλω κάτι σε 3d. Ξαναβγάζω την ψύκτρα, καθαρίζω την gpu και βάζω λιγότερη αυτήν τη φορά στο κέντρο και όπως είδα μετά δεν είχε καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνεια της gpu. Θερμοκρασίες 75/95. τώρα έχω απλώσει σε όλη την επιφάνεια ένα στρώμα -όσο μπορούσα λεπτότερο και είμαι σε 70/96. Καμια άλλη ιδέα παίζει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διόνυσος Ιούλιος 28, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2006 Να σημειώσω επίσης ότι η ψύκτρα δουλεύει μια χαρά και ότι οι ψύκτρες για το HSI και τις μνήμες είναι καλά τοποθετημένες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διόνυσος Ιούλιος 28, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2006 Ξαναδοκίμασα και είμαι τώρα 66/92. Δεν νομίζω να παίρνει να βάλω κι άλλη πάστα γιατι θα είναι πολύ νομίζω, απλώς έβγαλα την ceramicue απο το HSI και έβαλα AS5. Πριν ήμουν 63/89 με την stock ψύκτρα και χωρίς καλή πάστα. Μεγάλη απογοήτευση... :giveup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Ιούλιος 28, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2006 Για δοκιμασε ξανα την στοκ...Αν εχει χαμηλοτερες θερμοκρασιες τοτε μαλλον κατι τρεχει με την zalman.Μπορει να μην παταει καλα λογω κατασκευαστικης ατελειας..τι να πω,παντως νορμαλ θερμοκρασιες δεν ειναι.Αν δεν βρεις ακρη πηγαινε την πισω στο καταστημα να δεις τι θα σου πουν.Εγω τοσο καιρο την εχω δοκιμασει σε 6600GT,6800GS,7800GTX,7900GT και σε ολες απεδιδε μια χαρα,γενικα ειναι πολυ καλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sol Ιούλιος 28, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2006 Διόνυσε κάτι δε πάει καλά.Όσο χάλια και να βάλεις την πάστα δε δικαιολογεί τέτοιες θερμοκρασίες. Πατάει σίγουρα καλά όπως λες, βιδωμένη κανονικά?μήπως διαβάζει λάθος το rivatuner (λεω τώρα)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διόνυσος Ιούλιος 28, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2006 Θα δοκιμάσω να ξαναβάλω την stock... Τις οδηγίες τις διάβασα προσεκτικά και η ψύκτρα φαίνεται να πατάει καλά. Εϊναι καλά βιδωμένη και δεν φαίνεται να γέρνει. Και όταν είχα την stock, με το rivatuner διάβαζα τις θερμοκρασίες και το θέμα είναι τι κάνει η ζάλμαν συγκριτικά με την παλιά ψύκτρα... Τώρα αν μου δίνει γενικά καμιά 5 βαθμους παραπάνω ο σενσορας δεν με απασχολεί πολύ, αλλά με απασχολεί το ότι δεν βλέπω βελτίωση στις θερμοκρασίες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Ιούλιος 28, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2006 Για τσεκαρε την βάση της ψύχτρας να δείς αν είναι αρκετά λεία.....Α! το κουτι σου έχει καλό air-flow γιατι μπορει να παιζει και αυτό.Τέλος βάλε την stock και τσέκαρε πάλι temps.P.S. ωραίο avatar:T: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διόνυσος Ιούλιος 28, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2006 Το κουτί είναι full tower με 4 ανεμιστήρες και δεν εχει πρόβλημα. Τώρα που είδα την ψύκτρα καλύτερα είδα μεν ότι είναι πολύ λεία και ευθεία αλλά είχε κάτι σημάδια. Τα σημάδια φαίνονταν να είναι από τις 2 πάνω γωνίες της gpu! Τα σημάδια είναι βαθουλώματα. Μάλλον προκλήθηκαν από την πίεση πάνω στην gpu. Εν ολίγις δεν είναι στραβή η ψύκτρα αλλά η gpu ή τουλάχιστον η βάση της. Ξεβίδωσα λίγο την βίδα της ψύκτρας από εκείνη την πλευρά έτσι ώστε να γέρνει από την άλλη και με έριξε 3-4 βάθμούς κάτω. Λέω τώρα να την ξελασκάρω κι άλλο...(Το avatar αυτό μου αρέσει και εμένα πάρα πολύ. Ο Πήτερ Σέλερς ήταν κορυφαίος!) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διόνυσος Ιούλιος 28, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2006 Την ξελάσκαρα κι άλλο την βίδα και τώρα έχω ένα ωραίο 60/76 από 63/89 με την stock ψύκτρα. Δεν νομίζω ότι πρέπει να την ξελασκάρω κι άλλο γιατί μπορεί και να πέσει η ψύκτρα! Πιστεύω ότι είναι καλά... Σας ευχαριστώ όλους Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Ιούλιος 28, 2006 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2006 μολις στρωσει και η AS5 θα δεις ακομα 5 βαθμους κατω σε idle και 10 σε load:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mech5107 Ιούλιος 28, 2006 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2006 Βασικα μάλλον η βάση της ψύχτρας είναι στραβή. Βγάλτη και βάλτη δε ένα τραπέζι ή κάτι άλλο επίπεδο να δεις τι παίζει. Θα έλεγα ότι είσαι καλά και έτσι αλλά εγώ θα έκανα αυτο που σου προτίνω και μετα αν ήταν στραβή θα την έτριβα-γυάλιζα λίγο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Διόνυσος Ιούλιος 28, 2006 Author #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2006 Αρχική απάντηση από mech5107 [Σήμερα, στις 21:34] Βγάλτη και βάλτη δε ένα τραπέζι Το έκανα και μου φαινόταν μια χαρά. Ακουμπούσε ολόκληρη η επιφάνεια στο τραπάζι... Σας ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια σας. :daisy: :daisy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Ιούλιος 28, 2006 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2006 Οι βασεις που βιδωνουν πανω οι βιδες πανε ως εξης:οι μακριες απο την πλευρα του πυρηνα και οι κοντες απο την πισω...Αλλα αφου εισαι οκ ολα ειναι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.