xaxa1982 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2006 Παιδιά, λίγο βοήθεια αν μπορείτε! Έχω στο laptop μου το Mepis 3.4-3 και προσπαθώ να συνδεθώ στο πανεπιστήμιο. Έχω IP,Subnet Mask, Gateway και DNS(broadcast address για το Linux) και ενώ στα Windows μπαίνω κανονικά, στο Mepis όχι. Είδα στην εκκίνηση του Linux ότι κάνει failed στο eth0. Γενικώς προσπαθώ να ενεργοποιήσω το eth0 και δεν βγάζει πρόβλημα. Πατάω "ifconfig eth0" και μου βγάζει κανονικά το eth0 και τα στοιχεία και τις IP και όλα είναι σωστά. Το chip στην κάρτα δικτύου μου είναι το 8139too. Βοηθήστε λίγο γιατί τα'χω παίξει!Ευχαριστώ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 27, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2006 Ας αρχίσουμε λέγοντας ότι dns δεν είναι broadcast address στο linux, αλλά ο nameserver που πρέπει να υπάρχει στο /etc/resolve.confΚαι μιας και δεν μπορεί κανείς να μαντέψει τι πρόβλημα έχεις, κάνε copy-paste τα ifconfig, route και dmesg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xaxa1982 Ιούλιος 28, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2006 Παιδιά, η λύση βρέθηκε! Έβαλα ξανά Mandriva 2006 που δούλευε κανονικά. Τελικά αυτό το laptop δεν τα πάει καθόλου καλά με τις Debian-based διανομές και γι'αυτό ξαναγύρισα στις RPM-based και βρήκα την υγειά μου....Ευχαριστώ που ασχοληθήκατε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.