Jump to content

Αν υπήρχε διαθέσιμο Phase με τιμή κάτω των 300� τι ψύξη θα προτιμούσατε?

tristeno1416003162

Recommended Posts

Για να δούμε αν τελικά η επιλογή phase είναι μόνο θέμα χρημάτων ή αν υπάρχουν και άλλοι παράγοντες.

Ενδιαφέρον να δούμε πόσοι θα είναι και αυτοί που θα προτιμήσουν νερό αντί για καλή αερόψυξη αν δεν σκοεύουν να δώσουν τόσα χρήματα.

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες πέραν της τιμής στο phase , δεν ειναι το εβαλες και τέλος.

1ον Τα επίπεδα θορύβου δεν εχουν φτάσει [ακόμη ] αυτα του νερού.

2ον Τα επιπεδα κατανάλωσης ρευματος.

3ον Η θερμότητα που εκλύει η μονάδα του phase στο δωμάτιο [τώρα το καλοκαίρι ] .

Ολα τα ανωτέρω ειναι σχετικά βέβαια και καποιον δεν τον ενοχλουν καποιον ομως τον απομακρύνουν απο τέτοια αγορά.

300e πάντως ειναι καλή τιμή. Αλλά και το νερό εχει πέσει με 150 στήνεις καλό πλεόν . [τα μισά χρήματα] Απο την άλλη με το Phase κανεις ΣΟΒΑΡΟ overclock.

Νερό...

Δεν θα έβαζα Phase για τους παρακάτω λόγους:

1. Γιατί κάνει θόρυβο

2. Εϊναι ογκώδες

3. Πολύπλοκο στην εγκατάσταση

4. Ακόμα πιό πολύπλοκο για να ψύξεις κάρτες, chipset, δίσκους

5. Η χρησιμότητά του για 24/7 είναι περιορισμένη

Θα συμφωνήσω με τους προλαλλήσαντες

Αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις για benchmarks αποκλειστικά , τότε είναι μια καλή αγορά

Για every day use όμως δεν συμφέρει , άσε που με τα ίδια χρήματα (300) μπορείς να ψύξεις όλα τα υποσυστήματα του υπολογιστή σου με μια υδρόψυξη , σε αντίθεση με το phase

Τα phase ειναι σε πρώιμο στάδιο δεν Συγκρίνονται με την ''βιομηχανία'' νερου [οπου πριν 5 χρονια το να στήσεις νερό ηταν xtreme οσο το να ανέβεις στο everest] .

Ετσι οπως κατεβαίνουν τα watt των cpu μέρα με την μέρα παντως δεν νομίζω πως ειναι μακριά ο καιρος που θα βγουν ''κιτάκια phase'' φτιαχτο μόνος σου [με 2 σελίδες οδηγίες] .. Με μικρους combressores 12v αθορυβους με μικρη κατανάλωση - χαμηλά επιπεδα θερμότητας και τελειως plug n play καταστάσεις με βαλβίδες οπου δεν θα χρειαζεται map gas [ακα καμια κολληση] και skill . Ετοιμοι compressores , ετοιμα evap enclosure με βαλβίδες στις άκρες ετοιμα condesser με βαλβίδες και αυτα. :D Και φιάλες μικρες σαν τις φιάλες των αεροβόλων οπλων 1 χρήσης . Οπλίστε γεμιστε τελειώσατε. :D /

Πανω απο τις ανωτέρω προϋποθέσεις η συζήτηση αυτη θα ειχε διαφορετικό νόημα τώρα ειναι αλλιώς.

Προσωπικά έχω επιλέξει το νερό, κυρίως γιατί για τη χρήση που κάνω, με ενδιαφέρει πιο πολύ η ησυχία + σταθερότητα από τις επιδόσεις.

Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ phase, πιστεύω ότι από τη στιγμή που θα πρέπει να μονώνεις επεξεργαστή - μητρική για υγροποίηση δεν ξέρω πόσο εύκολα θα μπορέσει να διαδοθεί όπως έγινε με το νερό που έχει γίνει mainstream. Το νερό το βάζεις, και αν στάζει το καταλαβαίνεις. Το phase αν πιάσει υγρασία δύσκολο μου φαίνεται να το σώσεις.

αν υπηχαν στην τσεπη μου διαθεσιμα 300€ ναι θα εβαζα...!

Σιγουρα δεν ειναι για 24/7 ,σιγουρα δεν ειναι αθορυβο (απο οσα ακουω δλδ),αλλα οι περισσοτεροι εδω μεσα εχουν δυο μηχανηματα...ενα για την dsl (24/7) οποτε δυσκολα εως με τιποτα δεν θα μπει εκει, και ενα για να κανουν την ταυλα τους...(ειτε ειναι benching ,ειτε ειναι κανενα encode klp κλπ..ειτε να δουλεψουν καποιο προγραμμα)...και ενα quote ακομα...

Αρχική απάντηση από Athens2004

300e πάντως ειναι καλή τιμή. Αλλά και το νερό εχει πέσει με 150 στήνεις καλό πλεόν . [τα μισά χρήματα] Απο την άλλη με το Phase κανεις ΣΟΒΑΡΟ overclock.

Καλοκαιριάτικα δεν αξίζει για 24/7, με αυξημένη θερμοκρασία χώρου έχεις και μεγαλύτερη κατανάλωση άρα και αυξημένη εκπομπή θερμότητας πίσω στο περιβάλλον, φαύλος κύκλος.. Επίσης το κέρδος σε συχνότητα δεν δικαιολογεί την παραπάνω κατανάλωση, δεν είναι ακριβώς οτι εκτοξεύεται ένας τυχαίος san diego στα 4GHz για 24/7 αλλά ζήτημα αν θα πιάσει τα 3.5GHz για bench, όταν μπορείς να έχεις 2.8-2.9 ακόμα και με stock ψύκτρα. Ο conroe φαίνεται μια από τα ίδια στο συγκεκριμένο θέμα (του κέρδους πάνω από μια stock ψύξη) αλλά τουλάχιστον δεν έχει cold bug.

συμφωνω με τον unstoppable

με 300 και σχετικα αθορυβο νομιζω ειναι πιο ευχρηστο απο υδροψηξη,

που θελει να αλλαζεις νερο καθε 6 μηνες που κιτρινιζουν οι σωληνες, και καθε φορα

που το βαζω βγαζω ολο και καπου θα σταξει κτλ

χωρις να εχω μεχρι τωρα phase change, νομιζω οτι ειναι λυση set & forget

σε στυλ αερα κατι που δεν συμβαινει με το νερο

Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 11:03]

Νερό...

Δεν θα έβαζα Phase για τους παρακάτω λόγους:

1. Γιατί κάνει θόρυβο

2. Εϊναι ογκώδες

3. Πολύπλοκο στην εγκατάσταση

4. Ακόμα πιό πολύπλοκο για να ψύξεις κάρτες, chipset, δίσκους

5. Η χρησιμότητά του για 24/7 είναι περιορισμένη

Ι'll 2nd that

Kαι τα 300 πολα μου φενονται για κατι που καλυπτει μονο το cpu,κανει φασαρια,πιανει πολυ χωρο και εκπεμπει θερμοτητα!

ακομα και για xtream καταστασεις θα προτιμουσα το κανιστρο του 11,αν και δεν ξερω και πολα πιστευω οτι με λιγο διαβαζμα,ορεξη και προσοχη ολα γινοντε!

Θα προτιμούσα αέρα αν ήθελα κάτι φθηνό, αποδοτικό για καθημαρινή χρήση και φτηνό.

Θα προτιμούσα νερό αν ήθελα κάτι αθόρυβο, αποδοτικό για καθημερινή χρήση αλλά είχα τα απαραίτητα χρήματα. Επίσης μόνο με την προϋπόθεση οτι θα έψυχα επεξεργαστή και κάρτα γραφικών, όχι μόνο επεξεργαστή.

Phase δύσκολα θα προτιμούσα. Πιστεύω απευθύνεται μόνο σε αυτούς που κυνηγάνε νούμερα. Το νεράκι πιστεύω καλύπτει μια χαρά έναν απαιτητικό χρήστη. Το phase ούτε αθόρυβο είναι, πιάνει χώρο, δύσκολο στην εγκατάσταση κτλ κτλ. Μόνο για όσους θέλουν νούμερα κάνει. Δεν είναι για καθημερινή χρήση πιστεύω, ούτε το phase ούτε τα τσιτωμένα chip.

με το phase των 300ευρω θα μπορουσα να ψυξω ΜΟΝΟ επεξεργαστη..........ενω με το νερακι ΚΑΙ καρτα γραφικων ΚΑΙ μητρικη........ΜΕ πολυ μικροτερο κοστος αναβαθμισιμοτητας........ελλειψη μονωσεων/λιγοτερο θορυβο και λιγοτερο ρευμα.

ειμαι 3 χρονια υδροψυκτος.εχω αλλαξει 3 σοκετ επεξεργαστων και 4 καρτες γραφικων(ατι/νβιδια/ατι/νβιδια)

τα μπλοκς τα εχω κρατησει ΙΔΙΑ απο την 1η μερα.το ψυγειο επισης το ιδιο με 3 12αριδες στις 1100στροφες που ΔΕΝ ακουγονται καθολου.αξιος συμμαχος και μια λ20 που λειτουργει 3 χρονια ασταματητα.

συνολικο κοστος 80ψυγειο+60μπλοκς+30αντλια+45σωληνες/ρακορ/σφιγκτηρες/ανεμιστηρες=230ευρω για ενα συστημα που ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.....καιει ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ απο ενα φεης ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΩΣΕΙΣ.......

και κραταει εναν

3800 Χ2 στα 2.850/μια Χ1800ΧΤ με +80Mhz στο πυρηνα και 2 γιγα μνημες 500αρες στα 270.

με ενα φεης θα ειχα τα 3100 στην καλυτερη στον 3800 ΑΛΛΑ με θορυβο στην βιτζοκαρτα απο το σπαστικο κουλερακι της ΑΤΙ........θα ειχα ΜΟΝΩΣΕΙΣ.............και ΣΙΓΟΥΡΑ υψηλοτερο θορυβο αλλα και λογαριασμο στη ΔΕΗ........

και σχετικα με την συντηρηση........εδω και 2 χρονια το μονο που κανω ειναι να προσθετω απιονισμενο.οι σωληνες ειναι πεντακαθαροι σαν την 1η μερα.μονη συντηρηση που μπορει να ειπωθει ειναι ενα ξεπλυμα με βιακαλ 1 φορα το χρονο για λιγες ωρες μεσα στο κυκλωμα.

Φυσικά υπάρχει πάντα η ενδιάμεση λύση του chiller, με ένα μεγάλο ρεζερβουάρ και χωρίς extreme απαιτήσεις δε χρειάζεται να λειτουργεί ο συμπιεστής 24/7. Είναι σαφώς οικονομικότερο από ένα μονοβάθμιο, με μόνο μειονέκτημα τον όγκο.

To phase ειναι για καποιον που δε θα βαριέται να το λυνει/δενει συνέχεια, κανει αρκετό θόρυβο, καταναλώνει πολύ ρεύμα, εκλυει πολύ θερμότητα στο δωμάτιο και διαφορα άλλα.

Για καποιον που το θελει για να φτιαξει ενα μηχανημα για bench η για gaming ισως να του κάνει, αλλα εγω το δικό μου το εχω σε αχρηστία εδω και 1 χρόνο. Γιατι θα μου πείτε... γιατι απλά κουράστηκα να το φροντίζω.

Αερόψυξη ftw θα έλεγα, αν και τωρα εχω νεράκι απλα και για το θόρυβο μόνο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.