Jump to content

1Τ command

alexandross

Recommended Posts

Αλέξανδρος σε λίγο θα σε μπινελικώνουν όλοι και θα χουν και δίκιο. Αφού η απάντηση δόθηκε, βάλε τις ρημαδιασμένες πάνω και δες αν δουλεύουν σε 1Τ. Και ναι, αν δουλέψουν, αξίζει το 1Τ, αν δεν δουλέψουν δεν μπορείς να κάνεις και κάτι αφού λες ότι δεν πρόκειται να αγοράσεις άλλες, οπότε τι σκοτίζεσαι ρε παιδί μου και ξανα-μανα-ποστάρεις??? ’ντε τώρα δοκίμασε και πες μας.

Για την ιστορία πάντως, η διαφορά του 1Τ με το 2Τ αντιστοιχεί σε διαφορά 20-25 mhz στις μνήμες.

Όπως είπα και ποιο πριν αν πας σε 2*1gb πουλάς τα παλιά πες 30ε το 1 σύνολο 120 άρα θες 44ε (4ε αν τις δόσεις 40ε) για τις άλλες. Έτσι για την ιστορία, αφού δεν ενδιαφέρεσαι.

Ενδιαφερομαι αλλα δεν ξερω κανεναν χαζο που να αγορασει κατι μεταχειρισμενο, οταν μπορει να το παρει καινουργιο δινοντας λιγα ευρω περισσοτερα!:woot:

Αφού ξέρεις πως παίζουν κάνε δοκιμές με διάφορες εφαρμογές 1t 1gb και 2t 2gb και δες τι κερδίζεις και τι χάνεις.

Όλες (σχεδόν) οι μήνες έχουν lifetime, που είναι η μόνη προδιαγραφή που θα έπρεπε να σε νοιάζει αφού και 2-2-2-5 να έχεις με 2t πάνε χαμένα.

Οι ταινίες είναι 1 μόνο παράδειγμα που σου έδωσα αφού δεν ήξερες πως να δεις την διαφορά, από εκεί και πέρα ότι χρησιμοποιείς κάθεσαι και το δοκιμάζεις.

Ξεχασα να αναφερω τα timings μου: Μεγαλα, 3-3-3-8, καθοτι προκειται για kingstons value.

Tωρα...λιγο δυσκολο να ανοιγω τον βαρυ tower μου και να κανω τις δοκιμες που μου προτεινεις. Ρωτησα εδω σε αυτο το thread ελπιζοντας οτι καποιος που τις εχει ηδη κανει θα μου ελεγε!:rolleyes:

Αρχική απάντηση από frantic [Σήμερα, στις 01:38]

Αλέξανδρος σε λίγο θα σε μπινελικώνουν όλοι και θα χουν και δίκιο. Αφού η απάντηση δόθηκε, βάλε τις ρημαδιασμένες πάνω και δες αν δουλεύουν σε 1Τ. Και ναι, αν δουλέψουν, αξίζει το 1Τ, αν δεν δουλέψουν δεν μπορείς να κάνεις και κάτι αφού λες ότι δεν πρόκειται να αγοράσεις άλλες, οπότε τι σκοτίζεσαι ρε παιδί μου και ξανα-μανα-ποστάρεις??? ’ντε τώρα δοκίμασε και πες μας.

Για την ιστορία πάντως, η διαφορά του 1Τ με το 2Τ αντιστοιχεί σε διαφορά 20-25 mhz στις μνήμες.

Γιατι να με...μπινελικωσουν??:D Το ψωμι τους τρωω?

Που το ειδες εσυ οτι δοθηκε η απαντηση? Μαλλον πρεπει να προσεξεις το πρωτο post να καταλαβεις τι ρωταω!!(και καλο ειναι να τα διαβασεις και ολα για να μην εχεις λειψη εικονα...το 1Τ δεν ειναι κατι απλο...)

Οσο για τα ΜΗz που λες, αυτα ειναι στανταρ 400!

Αρχική απάντηση από alexandross [Σήμερα, στις 01:29]

5% συνολικα επι του συστηματος ειναι μεγαλη διαφορα! Αρα, αν ειναι 5% στο ολο συστημα, στις μνημες χωριστα ποσο θα ειναι, 30%?

Το ξερω τι ειναι το fps, δεν ρωτησα αυτο. Ρωτησα, η συνεισφορα των μνημων στο παιξιμο ενος παιχνιδιου συνισταται μονο στα frames per second??

Εσενα σε νοιαζει στις μνημες χωριστα ποση θα ειναιη αυξηση ή στο συνολικο συστημα? Εχεις καμια εφαρμογη που να δουλευει μονο με τις μνημες? :D

Το 5% ειναι ενα σεβαστο ποσο, αλαλ οχι κατι το τρομερο, αν μπορεις να το εχεις, καλως, αν οχι δε χαθηκε ο κοσμος οπως ξαναειπα!

η συνεισφορα της μνημης ή οποιουδηποτε κομματιου στο PC σε ενα παιχνιδι, ναι ειναι μονο στα frames per second. Αυτα ειναι ο τελικος κριτης, και αυτα ειναι το μεσο να να αυξησεις αλλα πραγματα.... Περισσοτερα frames σε ιδιες συνθηκες σημαινει οτι αμα θες ανεβαζεις λιγο την ποιοτητα και εχεις τα ιδια frames με πριν αλλα σε καλυτερη ποιοτητα....οποτε τελικα ολα μετριουνται με fps...

αποκει και περα, να ξερεις με 2gb θα παρεις πολυ boost σε παιχνιδια που θα τα χρησιμοποιησουν, και ας ειναι 2Τ σε ταχυτητα....δηλαδη εκει που θα μπουκωνε σε καινουρια παιχνιδια το 1gb και θα πεφτανε τα fps, με 2Gb δε θα γινει αυτο...και η ταχυτητα περναει σε δευτερη μοιρα.

Για να τελειωνουμε, επειδη σε βλεπω οτι δε ψηνεσαι να μπλεξεις και με αγοραπωλησιες κλπ, βαλε πανω τα 2 εξτρα dimmακια, κανε μια δοκιμη αν θα παιξουν 1Τ, και αμα παιξουν ολα τελεια. Αν οχι αστα σε 2Τ, καλυτερα 2gb και 2Τ παρα 1 και 1Τ, γιατι εσυ τη διαφορα του 1Τ/2Τ δε θα την καταλαβεις, αλλα αμα καπου χρειαζεσαι πανω απο 1gb και πεσει η χοντρη καθυστερηση, θα την καταλαβεις και με το παραπανω την απουσια 1gb...

η συνεισφορα της μνημης ή οποιουδηποτε κομματιου στο PC σε ενα παιχνιδι, ναι ειναι μονο στα frames per second.

Eδω μαλλον σου ξεφυγε το"οποιουδηποτε κομματιου"...Και η καρτα γραφικων ειναι μονο για τα fps? Kαι η καρτα ηχου? Και ο σκληρος?...

Δε νομιζω οτι η μνημες ειναι αποκλειστικα και μονο για τα fps. Πχ. οταν φορωνεται καποια πιστα ή γινεται καποιο φορτωμα κατα τη διαρκεια του παιχνιδιου, οσο περισσοτερο μνημη εχεις τοσο λιγοτερο χρονο κανεις! Αυτο ειναι 100% σιγουρο, το εχω τσεκαρει ο ιδιος.

Απο και και περα, ενα 3D game δεν ειναι μονο fps. Αλλωστε και τα fps ειναι αναλογως των ρυθμισεων(settings) που θα κανεις στα options του καθε παιχνιδιου!

Επισης ξαναλεω για την περιπτωση που δεν το εχεις καταλαβει ακομα, οτι εχω ηδη 2G μνημης απανω...

δηλαδη εκει που θα μπουκωνε σε καινουρια παιχνιδια το 1gb και θα πεφτανε τα fps, με 2Gb δε θα γινει αυτο...και η ταχυτητα περναει σε δευτερη μοιρα.

Ακομα και με 2G μπουκωνει καμμια φορα. Κι αυτο ειναι αποδειξη οτι ειναι κι αλλοι παραγοντες που παιζουν ρολο, οχι μονο τα frames.

βαλε πανω τα 2 εξτρα dimmακια, κανε μια δοκιμη αν θα παιξουν 1Τ, και αμα παιξουν ολα τελεια. Αν οχι αστα σε 2Τ, καλυτερα 2gb και 2Τ παρα 1 και 1Τ, γιατι εσυ τη διαφορα του 1Τ/2Τ δε θα την καταλαβεις, αλλα αμα καπου χρειαζεσαι πανω απο 1gb και πεσει η χοντρη καθυστερηση, θα την καταλαβεις και με το παραπανω την απουσια 1gb...

Oxι φιλε μου, με συγχωρεις αλλα δε γινεται ετσι...Για να παιξουν σε 1Τ πρεπει να γινουν οι καταλληλες ρυθμισεις(κι αν πιασουν) Τελικα διαπιστωνω οτι δεν εισαι και πολυ εξοικιωμενος με το θεμα...Ειναι δυνατον να λες" βαλε πανω τα 2 εξτρα dimmακια και δες αν θα παιξουν 1Τ" !!??:woot: Αν ηταν τοσο απλο δεν θα το συζητουσαμε τωρα!

ομολογω οτι μπερδευτηκα....εχεις ηδη 2gb πανω? τα εχεις ηδη βαλει αλλα ειναι 2Τ προς το παρον?

και ομως τοσο απλο ειναι το θεμα του 1Τ/2Τ....ή θα σου κατσει ή οχι (παιζει ρολο το mobo, τα dimmακια και ο memory controller μεσα στη CPU, κυριως αυτος).

Ουτε εχεις να ρισκαρεις τιποτα....το βαζεις και βλεπεις αν ολα πανε καλα....στη χειροτερη δε θα bootαρει το συστημα και θα κανεις clear CMOS...

Για το 3d game οκ εχεις δικιο για το φορτωμα αλλα το θεωρω πολυυυυ δευτερευον, το θεμα ειναι να παει καλα οταν παιζεις σε frames, ολα τα αλλα αντεχονται, αλλα οχι τα σπασιματα, εκει δε μπορεις να παιξεις...

Nαι, εχω 2G εδω και 10 μηνες...

Ηταν και ειναι στα 2Τ. Συμφωνα με τα επισημα στοιχεια της ΑΜD, αν εχεις 4Χ512 400ΜΗz, εχεις υποχρεωτικα 2Τ. Αλλα επειδη εμαθα οτι η διαφορα με το 1Τ ειναι πολυ μεγαλη, αναρωτηθηκα μηπως θα μπορουσα να εχω 1Τ. Αν ειναι οπως μου τα λες τελικα ειναι πολυ μικρη(θα ηθελα να ακουσω κι αλλες γνωμες επ αυτου). Τωρα, κατα ποσον μπορει να υπαρξει 1Τ, ας μην κανουμε εικασιες. Δεν ειναι καλυτερα να παρουσιαστει καποιος που ηδη εχει? Υποψιαζομαι οτι δε θα βρεθει κανενας.

[Το ξερω οτι ισως γινομαι κουραστικος επαναμβανομενος ολο τα ιδια, αλλα...τι να κανω??! :( )

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ και μας λες και εμας?Μπές στο bios βάλτα σε 1τ και δες! Αντε γιατι μας έσκασες! Αφου τα εχεις όλα εκατεστημένα γιατι δεν πειραματίζεσαι? Ειναι σαν να λές έβαλα υδρόψηξη αλλα δεν ανοίγω τον υπολογιστή αν δεν μου πείτε τι θερμοκρασίες θα εχει! Και ότι δεν ειναι απλό να ανοίξεις τον υπολογιστή...

ρε alexandross πηγαινε στο networking και ρωτα πως μπορω να βαλω remote desktop στον υπολογιστη μου!Μετα καλεσε καποιον απο δω μεσα να σου πειραξει τα settings γιατι κατι τετοιο ψαχνεις!

Αλλα και αυτο να γινει διαφορα δεν θα καταλαβεις!Οχι επειδη δεν υπαρχει...αλλα αν δεν ασχοληθεις μονος σου να δεις απο που κερδιζεις και απο που χανεις δεν προκειτε να καταλαβεις τιποτα!

Ενα μαμημενο setting αλλαζεις ειτε απο το bios ειτε απο τα windows με καποιο prog...

Το εχουν αναφερει καμποσοι και ακομα το ιδιο λεμε...

ΕΠισης αν θες να δεις διαφορες μεταξυ 1Τ και 2Τ ...βγαλε τις 2 μνημες (ωστε να δουλευεις με 2χ512 ,dual) και τρεξε οτι σου γουσταρει!Ταινια θες?Ταινια!Πι θες...?Πι...3d θες..?3d!

Πρωτα με 1Τ και μετα με 2Τ...ετσι πρωτος εσυ θα μαθεις ακριβως χωρις την παραμικρη υποθεση ΑΚΡΙΒΩΣ ποση διαφορα εχει το 1Τ με το 2Τ στο συστημα σου...(μιας και ολα τα settings θα μεινουν ιδια)!

Σορυ αν ακουγομαι λιγακι επιθετικος ....αλλα εκπληκτος εμαθα οτι σημερα δεν ειναι ακομα παρασκευη!:rant:

Η διαφορά μεταξύ ενός και δύο γίγα είναι διαφορετική από την διαφορά 1Τ και 2Τ.

Για τις διαφορές μεταξύ 1Τ & 2Τ, μπορείς να το δεις και μόνος σου, με τα 2 DIMMάκια, βάζοντας τα χειρονακτικά από το BIOS στα 2Τ και στο 1Τ.

Αλλά σε γενικές γραμμές, δεν θα δεις τρελές διαφορές με γυμνό μάτι, ούτως ή άλλως, είτε με 1, είτε με 2 γίγα.

Μεγαλύτερο όφελος βλέπεις όταν πας από το ένα στα δυο γίγα πάντως. Ανεξαρτήτου 1Τ/2Τ, δίνεις περισσότερη άνεση στις ανοικτές εφαρμογές σου.

ΠΑΙΔΕΣ!!

Σας ευχαριστω ολους που απαντησατε:flower:

Απο το forum της ASUS μου ειπανε οτι

No, AMD's embeded memory memory controller can't run @ 1T when you use 4xDIMMs. Only Intel's CPUs do.

Συνεπως, μετα απ αυτο το θεμα νομιζω κλεινει.

Οποτε το ερωτημα που απομενει ειναι το διλημμα:

1G & 1Τ ή 2G & 2T ?

Aπ΄οτι βλεπω, οι αποψεις διίστανται!!!!!

Επειδη παντως δεν κανω καποια ιδιαιτερη εργασια με το pc, μονο gaming, avi/mpeg σε dvd, και συνηθως εχω πολλες εφαρμογες ανοιχτες μαζι, ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΩ οτι μου ταιριαζει το 2G&2T, oποτε...μενω οπως ειμαι! Παρακαλω χειροκροτημα!!:clap: :clap: :tomato:

Για να ανακατέψω το θέμα λίγο παραπάνω, με 4x512MB παίζει 4-way interleave οπότε κερδίζεις κάτι ψιλα και από εκεί ενώ με 2x512 "μόνο" 2-way.

Σοβαρα, χρώμα?(της βερνιλάκ εισαι?) Υπαρχει και κατι καλο απο τα 4Χ512? Και τι ειναι το "2/4-way interleave"? Tρωγεται:)?

Αρχική απάντηση από Chosen

Η διαφορά μεταξύ ενός και δύο γίγα είναι διαφορετική από την διαφορά 1Τ και 2Τ.

το σκεπτικο μου ηταν για να δει μονο τη διαφορα απο 1 σε 2Τ χωρις καμμια αλλη αλλαγη...ουτε 1 η 2 γιγα ουτε αναμεικτα...

αλλα αφου το επιβεβαιωσε και η asus δεν εχουμε κανενα λογο πλεον...

• 2 weeks later...

Λοιπον για να καταλαβω, εχω 2GB corsair 4000PT, 230 ευρω απτο overclockers.co.uk, αρκετα παρομοιες με τις gskill 4000hz ( uccc τσιπακια και οι 2), με τον 3800+ venice και την asrock 939 dual sata αμα παω απο 12x200, δηλαδη ο venice μαμα και οι μνημες κατω απο "μαμα" ( 400mhz 2.5-3-3-7 2T) θελω 38s για 1M(40 με 3 παλια ντιμακια samsung σε single chanel) ενω στο sandra βγαζω 4.7gb/s, οταν πηγα σε 250x10 1:1 πηγα και τις μνημες στα μαμησια settings ( 500mhz 3-4-4-8-10-16 2T ), και εβγαλα 34s στο spi , 5.75gb/s στο sandra και 10500+ ποντους στο 3dmark 2005 ( απο 9800-10100 που εβγαζα και χαντακωνα την 1900xt )

Προτιμησα αυτες τις μνημες απτις αντιστοιχες gskill γιατι ειχα διαβασει το post ενος κατοχου 939 dual sata που ελεγε οτι μπορουσε να εχει 250 1:1 με 1T χωρις προβληματα, ενω αλλοι με παρομοιο setup και gskill αναγκαζοντουσαν να πανε σε 2Τ για να κανουν δουλεια, το θεμα ειναι οτι ο τυπος μαλλον ελεγε π@π@ριες και τελικα εχω προβληματα αμα βαλω 1T, πχ αμα παω να τρεξω κανα flashακι κανει reboot απο μονο του και ο windows messenger live κρασαρει με το που ανοιγει

Για να καταληξω, υπηρχε περιπτωση να κερδισω παραπανω memory bandwidth αμα μπορουσα να βαλω 1T ? και αν ναι για ποσα mb/s διαφορα μιλαμε ?

Εννοειται πως απο τοτε που εστρωσα καπως την cpu και την ram ειδα μια αρκετα καλη διαφορα και στα παιχνιδια μιας και ειχα υψηλοτερα min και max fps

edit :o :

Αρχική απάντηση από frantic [27-07-2006 01:38]

αν ειναι οπως τα λεει το παλικαρι τοτε σε 1T λογικα θα εβγαζα 200-300 mb/s παραπανω στο sandra μιας και παρομοια διαφορα ειχα δει οταν δουλεψα για λιγες ωρες τις corsair στα 480mhz και εβγαλα 5.5gb/s

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.