Jump to content

Θέλω τη γνώμη σας για σύστημα

SSJ5

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Για πείτε μου τη γνώμη σας για την σύνθεση που βλέπετε στην εικόνα. Έχετε να μου προτείνετε τπτ αλλαγές;

Για την κάρτα γραφικών: Η υλοποίηση της Gainward είναι καλή; Μήπως αντί για την 7800GT 512ΜΒ να βάλω μια 7900GT 256MB της MSI; Θα έχω καλύτερα αποτελέσματα;

Αντί για μια 1024 έβαλα 2x512. Θα λειτουργούν σαν dual ddr;

Τέλος, το τροφοδοτικό της TAGAN που έβαλα μήπως κάνει πολύ θόρυβο (βλέπω dual fans και γιαυτό ρωτάω) δεν θέλω να είναι εντελώς αθόρυβο(πράμα που σημαίνει παραπάνω $$$) αλλά ούτε να ακούγεται σαν να είμαι σε εργοστάσιο...

post-1880-1416072705,7212_thumb.jpg

ωπα......στοιχημα 5€ οτι και αυτο το thread θα γινει πολυ δημοφιλες ...και θα γεμισει πολλες σελιδουλες...!!Και αλλα 5€ οτι δεν θα γινει ban σε καποιον ....

ssj5 ...θα δεις 4-5-6 threads με παρομοιο περιοχομενο....κανε ενα κοπο και δες τα...

(@all μην σας απασχολει...το ποστ....θα το σβησω ...σε λιγο...να κανω κατι ακομα θελω και μετα...."διαγραφη")

edit....ας μη το σβησω ...ας γραψω κατι χρησιμο...

7800Gt...oxi...7900GT ναι...ακομα και Χ1800ΧΤ ναι (ειτε με 256ΜΒ στα 280 ειτε στα 512Μβ στα 320€)

Αν ειναι να δωσεις τοσα λεφτα σε επεξεργαστη δωστα να παρεις Ε6600!

Δωσε και λιγα παραπανω σε μητρικη (160€) να παρεις και μια gigabyte ds3 να μην στερηθεις το oc και θα εισαι ετοιμος .....

Eπισης δες και το Hiper type R 480watt στα 75€...

σημειωση...

ο επεξεργαστης εχει κοντα στα 180-190€....αλλα μιας και το σκεφτοσουν για 368€ καλυτερα να κανεις τα παραπανω...μαζι με μια 7900GT στα 290€ θα εισαι gg!

Ή 7800gt 256 ή 7900gt άν έχεις τα φράγκα κ πολλές ίντσες φυσικά (εκεί θα μετρήσει πολύ). Η παραπάνω μνήμη παίζει να μην βοηθήσει κ καθόλου την κάρτα, άσε που ανεβάζει το κόστος. 2χ512mb είναι το ελάχιστο για μνήμη, ενώ με 2χ1gb θάσαι άρχοντας. Εϊναι δικό σου θέμα το αν θα χρειαστείς μπόλικη μνήμη...Best buυ δίσκος είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη ο seagate 320gb

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.301581. Tέλος το cpu είναι πανάκριβο. Πιστεύω πως θα ήταν καλύτερο να σώσεις λεφτά (3800χ2) από κει κ να τα δώσεις για ram/vga.

Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 17:15]

ωπα......στοιχημα 5 οτι και αυτο το thread θα γινει πολυ δημοφιλες ...και θα γεμισει πολλες σελιδουλες...!!Και αλλα 5 οτι δεν θα γινει ban σε καποιον ....

ssj5 ...θα δεις 4-5-6 threads με παρομοιο περιοχομενο....κανε ενα κοπο και δες τα...

(@all μην σας απασχολει...το ποστ....θα το σβησω ...σε λιγο...να κανω κατι ακομα θελω και μετα...."διαγραφη")

My thoughts exactly ;-)

Αρχική απάντηση από kunoobidi [Σήμερα, στις 17:17]

Ή 7800gt 256 ή 7900gt άν έχεις τα φράγκα κ πολλές ίντσες φυσικά (εκεί θα μετρήσει πολύ).

Δηλαδη εγω ο μικροτσουτσουνος με την 17" CRT που παιζω και δουλευω στα 1024*768 εχω την 1900xt να χαραμιζεται ε ? :p δες f.e.a.r/hl2 lost coast/hl2 + fake factory mod/farcry 1.4/cod2/condemned/dod source/BF2/serious sam 2/quake4/prey/doom3 MODDED/chaos theory/most wanted(ουφ ! :p) με max detail 4x AA 16x HQ AF και ας ειναι στα 640*480 σε 14" CRT :cool:

Οι δύο 512 σε dual channel κάνουν καλύτερο καταμερισμό στη RAM απ ότι μια 1024,απλά όποιος αναλάβει να συνθέσει το PC σου θα του τονίσεις οτι τις θες σε συνδεσμολογία τέτοια.

Οι 7900GT 256 να έχουν τη μισή μνήμη από τις 7800GT 512 αλλά κάποιες από τις 7900(αν όχι όλες) έχουν μεγαλύτερες συχνότητες πυρήνα και μνήμης. Για παράδειγμα η GAINWARD που αναφέρεις έχει συχνότητα πυρήνα 450MHz και μνημης 1300MHz ενώ μια ALBATRON 7900GT 256 είναι στα 450MHz και 1320ΜΗz αντίστοιχα και μια XFX 7900GT 256 ακόμα πιο δυνατή στα 470MHz και 1370MHz.Μικρές οι διαφορές αλλά υπάρχουν, οπότε δες και την "τσέπη" σου και κρίνε.

Για το δίσκο το μόνο που έχω να σου πω είναι ότι με τα σημερινά δεδομένα(παιχνίδια,προγράμματα,αρχεία φωτογραφιών και video κτλ) 160GB είναι λίγα.Εγώ θα σου πρότεινα από 250GB και πάνω(μικρή χρηματική διαφορά).

Τέλος, το τροφοδοτικό σου μια χαρά, και επώνυμο και δυνατό.Αν όμως αργότερα αποφασίσεις να βάλεις έναν δεύτερο ''σκληρό" στο σύστημά σου και μία πιο δυνατή κάρτα γραφικων,οι οποίες κάρτες όσο πάνε "ρουφάνε" και περσσότερη ενέργεια,τότε ,μμμμμμ, όχι ότι θα χεις πρόβλημα αλλά μου φαίνεται θα σαι τσίμα τσίμα.Για μένα 450αρι για σαι και στο μέλλον κομπλέ αλλιώς αν έχεις σκοπό να μείνεις μ αυτα που βλέπω στον πίνακά σου τότε είσαι ΟΚ!!!

’φοβα το tagan...σπάνια χρειάζεσαι πάνω από 300w. Tα ανώνυμα τροφοδοτικά συνήθως σου παρέχουν πχ max 350w, δηλαδή στην καλύτερη περίπτωση και ΌΧΙ πάντα, επομένως κλατάρουν. Δοκίμασε να μετρήσεις τις απαιτήσεις σου σε κάποιον Online watt calculator για να δεις περίπου τις απαιτήσεις σου. Ένα επώνυμο τροφοδοτικό είναι κ Must άν αποφασίσεις να ασχοληθείς με το ευγενές άθλημα του overclocking...

edit-> http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp

Αρχική απάντηση από Jasim [Σήμερα, στις 18:49]

Οι 7900GT 256 να έχουν τη μισή μνήμη από τις 7800GT 512 αλλά κάποιες από τις 7900(αν όχι όλες) έχουν μεγαλύτερες συχνότητες πυρήνα και μνήμης. Για παράδειγμα η GAINWARD που αναφέρεις έχει συχνότητα πυρήνα 450MHz και μνημης 1300MHz ενώ μια ALBATRON 7900GT 256 είναι στα 450MHz και 1320ΜΗz αντίστοιχα και μια XFX 7900GT 256 ακόμα πιο δυνατή στα 470MHz και 1370MHz.Μικρές οι διαφορές αλλά υπάρχουν, οπότε δες και την "τσέπη" σου και κρίνε.

Ατοπο αυτο για τις καρτες γιατι η 7800GT εχει 20 pipelines και η 7900GT εχει 24....οποτε αλλη αρχιτεκτονικη και αλλη βαρυτητα στα MHz.

Λοιπον, προτεινω να πας σε 2χ1gb και αν δε σου φτανουν τα λεφτα σε 1χ1gb αλλα με την προοπτικη να προστεθει δευτερο σε λιγο καιρο. Αν δεν προκειται να προσθεσεις τοτε κατευθειαν σε 2χ512.

Μετα για την καρτα, στανταρ 7900GT, στα ιδια λεφτα, και καλυτερη ειναι και πολυ καλο OC κανει...

Για το tagan ειναι πολυ καλο αλλα μπορεις να πας στη σειρα U15 430W που και αθορυβα τελειως ειναι και ελαχιστη διαφορα στην τιμη εχει (80 ευρω περιπου).

Για τον δισκο θα προτεινω περισσοτερα Gb γιατι τα πληρωνεις πολυ λιγο ετσι και αλλιως. Παιρνεις SATA2 16mb cache σε western 250gb με 90 ευρω και σε seagate 320gb με 107....προσωπικη μου επιλογη ο δευτερος και λογω 5 ετων εγγυησης αλλα και ο 250 western εχει πολυ καλη τιμη στα 250gb.

Το καλο ειναι οτι τον επεξεργαστη τον εχεις υπολογισει με τιμες πριν την υποτιμηση, και η διαφορα ειναι τοση που ανετα θα βαλεις τα 2gb μνημη, μεγαλυτερο δισκο και οτι αλλη μικροβελτιωση θες...

Mόνο για την κάρτα θα διαφωνήσω...μέχρι 1280χ1024 βγάζουν τα ίδια περίπου. Από κει και πάνω η ψαλίδα ανοίγει! Γενικά να προτιμάς τις κανονικές εκδόσεις καθώς οι παραπάνω μνήμη δεν πολυβοηθά!

Αρχική απάντηση από kunoobidi [Σήμερα, στις 21:36]

Mόνο για την κάρτα θα διαφωνήσω...μέχρι 1280χ1024 βγάζουν τα ίδια περίπου. Από κει και πάνω η ψαλίδα ανοίγει! Γενικά να προτιμάς τις κανονικές εκδόσεις καθώς οι παραπάνω μνήμη δεν πολυβοηθά!

Ποσες φορες πρεπει να πω οτι δεν παιζει ρολο στο 90% των περιπτωσεων η γ*μημενη αναλυση απο μονη της ? το να βλεπεις στο ταδε hardware site οτι η ταδε καρτα βγαζει σε 1280*1024 στο ταδε παιχνιδι ΧΧ fps average δεν λεει ΤΠΤ απο μονο του, πρεπει να ξερεις 1) ποιο timedemo χρησιμοποιησανε και γιατι 2) ποιους drivers και με τι ρυθμισεις ( catalyst A.I, forceware high perfomance mode κλπ ) 3) τις ρυθμισεις απτο ΙΔΙΟ το παιχνιδι 4) ποσο ητανε το minimum fps κατα την διαρκεια του τεστ, και ποσο ητανε το max, καλυτερα ειναι να βγαζεις max 90 avg 57 minfps 40 απο max 95 avg 53 min 22, οπως καταλαβαινεις ενα σκετο 53/57 average πιο πολυ σε μπερδευει παρα σε βοηθαει

5) Το οτι αρχιζει να ανεβαινει η ψαλιδα οσο ανεβαζουν την αναλυση στα τεστ σημαινει πως οι ταδε καρτες στο ταδε παιχνιδι δεν εχουν προβλημα σε max detail με αποτελεσμα να αναγκαζεται ο reviewer να ανεβασει την αναλυση σε τραγικο βαθμο, αυτο το κανει για να φανει η ανωτερωτητα της ταδε καρτας, οχι για να πει στον αναγνωστη "παρε την Χ καρτα αμα θες να παιζει καλα το παιχνιδι στην ταδε αναλυση" οταν βγει ενα καινουργιο παιχνιδι κατα 99% δεν θα χρειαστει να ανεβασει πολυ την αναλυση στα τεστ γιατι θα ειναι ετσι κι αλλιως βαρυ σε high-max detail, εκει ακομα και σε 800*600 θα δεις την ψαλιδα να ανοιγει κανονικα :)

Οσο για την VRAM αμα το ψαξεις λιγο παραπανω και καταλαβεις σε τι ακριβως χρησιμευει γιατι εχουν καποιοι κολλημα με τα 512mb

φιλικα παντα :flower:

Λοιπόν έκανα μια αναζήτηση και σε άλλα μαγαζία και κατέληξα:

CPU: AMD Χ2 4600+ ΑΜ2 203.17 από το ramshop

Mobo: ASUS M2N-E 90,40 από το ramshop

RAM: OCZ 2GB KIT DDR2 800MHZ GOEL 189 από το hardshop

τροφοδοτικό: ENERMAX425AX W SFMA NOISETAKER 420w 67 από το hardshop

GPU: ALBATRON 7900GT 512MB 349 από το πλαίσιο

Σκληρό δίσκο: Western Digital 250GB 83.50 από το πλαίσιο

Σύνολο: 1040 και κάτι ψιλά τώρα τα έξοδα αποστολής δεν νομίζω να μου βγουν πάνω απο 50 σύνολο οπότε ας πούμε γύρω στα 1080 τελικη... πώς σας φαίνεται;

Το συγκεκριμένο τροφοδοτικό είναι καλό; μήπως κάνει πολύ θόρυβο; Οι ocz 2gb kit που γράφω είναι 2x1gb (επειδή λέει kit);

Μια χαρα μου φαινεται η νεα σου συνθεση, το μονο που θα αλλαζα θα ηταν το τροφοδοτικο αλλα αυτο λογω προσωπικης προτιμησης, οχι οτι δεν ειναι καλο.

2-3 παρατηρησεις μονο :

1) Αν σκοπευεις να κανεις overclock πηγαινε καλυτερα σε καποιον χαμηλοτερο Χ2 γιατι το ιδιο ταβανι θα χτυπησουν, να γλιτωσεις λιγα λεφτα, αν και ηδη ειναι δελεαστικες οι τιμες. Απλα ετσι οπως εχουν διαμορφωθει, ή πας κατευθειαν στον 5000+ που εχει super τιμη για default, ή πας στον 3800+ να δωσεις οσο το δυνατον λιγοτερα και να τον ανεβασεις...

2) Στην 7900GT αν εχει σημαντικη διαφορα στην τιμη, καλυτερα την 256mb εκδοση, αν και δε νομιζω, στα 349 φαινεται καλη τιμη για 512.

3) Στον σκληρο επειδη δεν διευκρινιζεις, φροντισε να ειναι η σειρα KS, που εχει 16mb cache και ειναι SATA2. Σε αυτα τα λεφτα παιζει περιπου, το πολυ 90.

Αρχική απάντηση από SSJ5 [Σήμερα, στις 11:02]

Λοιπόν έκανα μια αναζήτηση και σε άλλα μαγαζία και κατέληξα:

CPU: AMD Χ2 4600+ ΑΜ2 203.17 από το ramshop

Mobo: ASUS M2N-E 90,40 από το ramshop

RAM: OCZ 2GB KIT DDR2 800MHZ GOEL 189 από το hardshop

τροφοδοτικό: ENERMAX425AX W SFMA NOISETAKER 420w 67 από το hardshop

GPU: ALBATRON 7900GT 512MB 349 από το πλαίσιο

Σκληρό δίσκο: Western Digital 250GB 83.50 από το πλαίσιο

Σύνολο: 1040 και κάτι ψιλά τώρα τα έξοδα αποστολής δεν νομίζω να μου βγουν πάνω απο 50 σύνολο οπότε ας πούμε γύρω στα 1080 τελικη... πώς σας φαίνεται;

Το συγκεκριμένο τροφοδοτικό είναι καλό; μήπως κάνει πολύ θόρυβο; Οι ocz 2gb kit που γράφω είναι 2x1gb (επειδή λέει kit);

πρεπει να εχεις ξεχασει το ΦΠΑ σε cpu, mobo, ram, psu

Οι τιμές που αναφέρω στη σύνθεση δεν έχουν ΦΠΑ. Το συνολικό κόστος είναι με ΦΠΑ

Αρχική απάντηση από Blinky [Χθες, στις 21:15]

Ατοπο αυτο για τις καρτες γιατι η 7800GT εχει 20 pipelines και η 7900GT εχει 24....οποτε αλλη αρχιτεκτονικη και αλλη βαρυτητα στα MHz.

BLINKY, στην ουσία αν διαβάσεις καλά το post μου, τις ίδιες κάρτες προτείνουμε και οι δύο απλά η ''τσέπη" του SSJ5 δεν ξέρω τι προτείνει. Παράλειψη το δέχομαι για τα pipelines, όχι όμως άτοπο.
Αρχική απάντηση από Jasim

Δε τρεχει τιποτα φιλε μου απλα το ειπα για να μην μπερδευθει ο ανθρωπος και κανει απευθειας συγκρισεις με τις συχνοτητες γιατι αμα μιλαμε για αλλη αρχιτεκτονικη δεν εχει νοημα...

7900 με τα μπουνια...εκτος αμα βρει 7800gt σε καλη τιμη μεταχειρησμενη.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.