Jump to content

Φούρνος athlon xp κατεβαστήρι και αναβάθμιση

TohiQua

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια χαρά

Κάποια παιδιά απο εδώ,φαντάζομαι πως θα έχουν απο ένα κατεβαστήρι

ενεργό,μπορεί και 24/7.

Ετσι και εγώ.

Εχω ένα συστηματάκι με ένα athlon xp 2600+(barton) underclockarismeno στα ~1150,

με ένα τροφοδοτικό chieftec 350w,μητρική με παθητική ψύξη,gpu με ενεργή και ένα ups,σε ένα δωμάτιο(χωρίς τεχνητό εξαερισμό)με ανοιχτό το παράθυρο συνέχεια.

Το θέμα είναι οτι τώρα,μετά απο καμιά δεκαριά μέρες δηλαδή που ξεκίνησα να

ανεβοκατεβάζω 24/7 ,το δωμάτιο έχει γίνει μη κατοικήσιμο.

Δεν είναι μόνο το οτι to pc έχει ανεβάσει την θερμόκρασία του δωματίου,

αλλα και ότι αυτά που εξάγει κάνουν πλέον ακόμα και την εισπνοή δύσκολη.

O μπαρτονάκος πλέον έχει πάψει να συμπεριφέρεται θερμικά όπως παλιά που έπρεπε να τον έχω 400mhz(αν θυμάμαι καλά) πάνω με αέρα για να έχει τις ίδιες θερμοκρασίες που έχει τώρα default και αυτό πριν καλοκαιριάσει.Κρίμα και ήταν και απο τα καλά κομμάτια...

Μιας και είναι το μόνο σύστημα που έχω,αποφάσισα συνειδητά να μην το ψάξω παραπέρα με τον xp και να πάω απευθείας για αγορά νέου συστήματος,επιλέγοντας τα λιγότερο θερμά και με μικρότερη κατανάλωση περιφερειακά.

Το σύστημα θα το χρησιμοποιώ και για όλες τις άλλες εργασίες όχι όμως για gaming

Βλέποντας πως συμπεριφέρεται θερμικά ένας core 2 duo αποφάσισα πως δεν θα πάω προς αυτή την κατηγορία αλλα σκέφτομαι κάποιον mobile...

Κάπου είδα για τον yonah με 9w!Ισχύει?Θα μπορώ να τον έχω άραγε σε desktop?

Με τους Merom τι γίνεται?

Σε amd δεν ξέρω αυτη τη στιγμή τι γίνεται.

Γενικά δεν βιάζομαι,θα περιμένω να κυκλοφορήσουν "γερά" και οι conroe στην αγορά,να πέσουν και οι τιμές που είναι να πέσουν και μετά θα αποφασίσω.

Εδώ θα ήθελα την γνώμη σας.Τι θα μου προτείνατε εσείς?

Xmm 32w καλά είναι,αλλα θέλω να πάω όσο γίνεται σε λιγότερο,ακόμη και αν θυσιάσω κάπως τις επιδόσεις και πληρώσω λίγο παραπάνω...

Ουσιαστικά θέλω να δω αν μπορώ να έχω τον U2400 σε desktop.

Υπάρχει ρε παιδιά αυτος ο επεξεργαστής ή λογαριάζω χωρίς τον ξενοδόχο?

Πολλά λεφτά για κατεβαστήρι. ΡΙΙΙ 500-800 με ψύκτρα χωρίς ανεμιστήρα και είσαι ο άρχων.

ναι ρε ελεος που θα βαλεις yonah για κατεβαστηρι... :D

Προσωπικα πιστευω και με τον XP την κανεις τη δουλεια σου....του μειωσες την ταση να δεις πως πεφτουν και τα watt? ή νομιζεις αμα τον πας στα 400MHz αλλα συνεχιζεις να του γινεις 1.65V οτι θα κανεις δουλεια?

Εχει και το underclocking την τεχνη του :D

Χαχαχα έχετε δίκιο ότι και να πείτε. :D

Με αυτά τα δεδομένα θα ακούγομαι τουλάχιστον υπερβολικός . :tomato:

Φυσικά και με έναν p2/450mhz κάνει κανείς την δουλειά του(εξαρτάται απο μνήμη+os+τα προγράμματα που χρησιμοποιεί)

Δικό μου λάθος που δεν προσδιόρισα το τι ακριβώς έχω στο μυαλό μου.

Ξεκίνησα βέβαια λέγοντας για το κατεβαστήρι μου,

αλλά ουσιαστικά θέλω να φτιάξω ένα σύστημα απο την αρχή

που να κάνει όλες τις βασικές λειτουργίες που με ενδιαφέρουν

(βγάζοντας απ'εξω όμως το "βαρύ"gaming)+να το έχω και 24/7 να κατεβάζει.

Επίσης να είναι όσο το δυνατόν ψυχρότερο και ήσυχο αφου σκέφτομαι

να φτιάξω ένα μικρό κουτάκι στα πρότυπα ενός κουτιού που βγάζει η shuttle

και να τα στριμώξω όλα μέσα για να μπορώ να το μεταφέρω και εύκολα.

Θα αλλάξω και τον τίτλο του θέματος.

Blinky αλίμονο ξέρω οτι πρέπει να "παίζω" και με την τάση :)

άλλο είναι που παίζει ...

EDIT:λάθος διατύπωση

ΟΚ, παντως πιστευω με 1V ο barton πρεπει να παιζει πολυ κρυα...μηπως παιζει κανενα αλλο προβλημα? μηπως δεν παταει καλα η ψυκτρα?

Οκ τσέκαρα άλλη μια φορά τον επεξεργαστή ανανέωσα και την as3 και δεν είδα κάποια βελτίωση,για την ακρίβεια στην αρχή ανέβηκε κιάλο η θερμοκρασία και μετά απο ώρα επανήλθε στα πρωηγούμενα επίπεδα..

κάτι άλλο παίζει ...

Να σου πω την αλήθεια Blinky αυτό <<το άλλο που παίζει>> είναι οτι με την μητρική που έχω ξεμείνει (αφου η παλιά μου "ταξίδεψε") η οποία είναι "για τα μπάζα" ,δεν έχει επιλογή στο bios ούτε για αλλαγή τάσης ούτε πολλαπλασιαστή γι'αυτό και δεν μπορώ να πειραματιστώ παραπάνω .

Ακόμα και το fsb το αλλάζει με τον ελεινό τρόπο 100/133/166/200 οπότε καταλαβαίνεις...

Επίσης τα bios update δεν προσθέτουν κάποια απο τις παραπάνω επιλογές.

Αρχική απάντηση από Blinky

ΟΚ, παντως πιστευω με 1V ο barton πρεπει να παιζει πολυ κρυα...μηπως παιζει κανενα αλλο προβλημα? μηπως δεν παταει καλα η ψυκτρα?

Mε 1V ουτε που θα μπουταρει μαλλον ο xp... δεν ειναι Α64

Εννοειται και πολυ underclocked στο 1V ετσι? Αν δεν υπαρχει καποιο προβλημα αρχιτεκτονικης στους XP (γιατι μονο σε Α64 εχω δοκικμασει) δε βλεπω το λογο να μην παιξει με 1V στα 800 MHz ξερωγω...

Αλλα αφου δε μπορεις να πειραξεις καν την ταση....δεν εχει νοημα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.