Jump to content

How to copy/move/delete in multiple directories?

JaguarOne

Recommended Posts

Παιδιά έχω το εξής "προβληματάκι" και δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω....

ας πουμε ότι έχω μια δομή φακέλων σαν αυτη:

x:\omg\lol\1\koko

x:\omg\lol\2\koko

x:\omg\lol\3\koko

x:\omg\lol\4\koko

και ούτω καθ'εξής...

ψάχνω να βρώ κάποιο τρόπο να μπορώ να μεταχειριστώ αρχεία που βρίσκονται στον φάκελο "koko"... να αντιγράψω πχ το αρχειο d:\lalz.txt σε κάθε φάκελο koko... υποθέτω πως γίνεται αλλά άκρη δεν βρίσκω....

ωραίο προγραμματάκι, σίγουρα διευκολύνει την διαδικασία, τουλάχιστον ως προς το να αντιγράψω στους φακέλους που έλεγα... μάλλον θα πρέπει να κατευθυνθώ σε κάποιο ειδικευμένο file manager, ίσως σε κάτι στυλ total commander.... έχει κάποιος να προτείνει κάποιο άλλο?

EDIT: Ούτε το Total Commander ούτε το ExplorerXP προσφέρουν αυτό που ζητάω..

Αφού την δουλειά δεν την έκανε ούτε το Opus Directory v8 την λύση ήρθε να δώσει το command prompt...

έφτιαξα ένα dir.txt που περιέχει την δομή των φακέλων (δίνοντας dir koko. /a:d /b /s >dir.txt):

x:\omg\lol\1\koko
x:\omg\lol\2\koko
x:\omg\lol\3\koko
x:\omg\lol\4\koko

μετά στο cmd γράφουμε το εξής:

x:\FOR /F "tokens=* " %i in (dir.txt) do xcopy done.omg %i

που λέει χοντρικά ότι κάθε γραμμή που θα διαβάζεις απο (in) το dir.txt θα την παίρνεις σαν μεταβλητή (%i) και θα κάνεις (do) xcopy το αρχείο done.omg στην μεταβλητή

τώρα προσπαθώ να το βάλω σε batch αρχείο αλλά κάτι δεν του αρέσει...

Εννοείτε πως μπήκε στο αρχείο μου... ;)

Που το βρήκες? Σε κανένα site?

Όσο για το batch... και σε μένα έχει κάποιο κόλλημα...

Ούτε καν δέχεται το pause... (για να δω τι πρόβλημα εμφανίζει...)

κοίτα σε site ίσως να το γράφει κάποιος αλλά δεν το βρήκα.... απλά γράφεις for /? στο prompt και σου έχει κάποιες οδηγίες για το πως λειτουργεί η εντολή αυτή...

με το batch θα ασχοληθώ απο αύριο...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.