Jump to content

Τα καλυτερα βηματα για την αγορα ADSL

laserscout

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Οχι... δεν θα σας πω εγω ποια ειναι τα βηματα αυτα, αλλα ελπιζω να μας πουν οι αξιοτιμοι κυριοι και κυριες που εχουν ηδη κανει μια αγορα ADSL. θα βασιστουμε στην εμπειρια τους και τις γνωσεις που εχουν αποκτησει μετα την πολυχρονη χρηση του μαργαριταριου ενονοματι (ΑDSL)

Τωρα, κομενες οι μπουρδες και σας παρακαλω!! πειτε μου τι προτινετε να κανω? τωρα που μπορω να παρω ADSL (δεν υπιρχε διαθεσιμοτητα) θελω να κανω σωστη επιλογη.

Προτιμισαω να αγορασω ενα πακετο 512 με χαμηλη χρεωση και υψηλες ταχυτητες σε μερος μακρια απο τον κεντρικο κομβο του ΟΤΕ.

ακουω προσφορες:computer:

*διαβασα απο post του MaGiCMaN πως οι τιμες των συνδέσεων θα κατεβουν τον Σεπτεμβριο. Βλακια μου δλδ να τρεξω σαν τρελος τωρα για να προλαβω μια προσφορα? Θα ηταν ενα 'κακο' βημα?

Από την δικιά μου εμπειρία ως χρήστης DSL επί 2 χρόνια , κατέληξα στα παρακάτω:

- 1Bill , συμφέρει?

Οποιαδήποτε σύνδεση τύπου 1Bill (δηλαδή κόστος Isp+Access στον παροχέα με έναν μόνο λογαριασμό) , παρόλο που προσφέρει ευκολία στην πληρωμή , είναι ένα πρόβλημα σε περίπτωση που αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα στην γραμμή σου μελλοντικά και θέλεις να δηλώσεις βλάβη . Η γραμμή είναι στο όνομα του παροχέα , και όχι στο δικό σου , με αποτέλεσμα να πρέπει να εξαρτάσαι από τον παροχέα για το πότε θα δηλώσει την βλάβη σου στον ΟΤΕ , καθώς εσύ δεν μπορείς να την δηλώσεις

- Θα πρέπει να προσέξω το χρονικό όριο του συμβολαίου?

Μακροχρόνια συμβόλαια (όπως πχ τα 12μηνα που δίνουν Otenet + Forthnet τον τελευταίο καιρό) παρόλο που εξασφαλίζουν πολύ φτηνές μηνιαίες τιμές , είναι και ένα ρίσκο , καθώς για οποιοδήποτε πρόβλημα στον παροχέα που μπορεί να εμφανιστεί μελλοντικά , εσύ θα είσαι δεσμευμένος , και ή θα περιμένεις να λυθεί το πρόβλημα , ή θα πρέπει να πληρώσεις επιπλέον χρήματα για να αγοράσεις καμμιά κάρτα τύπου Netkey για να κάνεις την δουλειά σου (αυτό συνέβει σε μένα , 6μηνο συμβόλαιο με vivodi , και τους 3 από τους 6 μήνες ο παροχέας είχε πρόβλημα , με αποτέλεσμα να αγοράζω μηνιαίες κάρτες)

- Πακέτα τύπου In a Box , πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα: Φτηνό κόστος , περιλαμβάνουν οτιδήποτε μπορεί να χρειαστεί ο χρήστης για την εγκατάσταση του εξοπλισμού , προπληρωμένο τέλος ενεργοποίησης DSL

Μειονεκτήματα: Συνήθως κακή ποιότητα του DSL modem/router , μεγάλη περίοδο αναμονής για την εύρεση πόρτας στα κέντρα του ΟΤΕ

- Πώς θα πάρω πόρτα πιο γρήγορα?

Η εμπειρία των τελευταίων μηνών έχει δείξει πως σε πιταρισμένα κέντρα του ΟΤΕ , προτεραιότητα έχουν οι χρήστες που είτε έχουν ζητήσει DSL γραμμή στο όνομά τους , είτε έχουν προτιμήσει ένα πακέτο/box από θυγατρική εταιρία του ΟΤΕ (βλέπε conn-x και otenet)

- Χρειάζεται να φέρω τεχνικό για να κάνω την εγκατάσταση μόνος μου?

Όχι , η εγκατάσταση και για τους χρήστες Pstn αλλά και Isdn γραμμής είναι πανεύκολη

Ένας πολύ καλός οδηγός είναι ο παρακάτω

http://adslgr.com/forum/showthread.php?t=7834&garpg=4

- Τελικά , τι με συμφέρει?

Ανάλογα με το βαλάντιο του καθενός , ο χρήστης επιλέγει

Οι συνδέσεις τύπου in a box χαρακτηρίζονται από πολύ χαμηλό κόστος (αυτή τη στιγμή είναι 25 euro ανά μήνα για 1024/256 σύνδεση , ενώ για τους χρήστες που έχουν σύνδεση αορίστου χρόνου είναι 58 euro η φθηνότερη) , και περιλαμβάνουν ότι μπορεί να χρειαστεί κανείς για να συνδεθεί

Οι συνδέσεις αορίστου χρόνου δεν δεσμεύονται συνήθως από συμβόλαια , έχεις την γραμμή στο όνομά σου (σε περίπτωση που δεν έχεις ζητήσει 1Bill ) , μπορείς να αλλάξεις παροχέα όποτε θελήσεις , μπορείς να επιλέξεις το modem/router της αρεσκείας σου , αλλά κοστίζουν πολύ περισσότερο

Αυτή τη στιγμή , για να απαντήσω και στο ερώτημά σου , υπάρχουν δύο πολύ καλές προσφορές στην αγορά , και από την Οτενετ και από την Forthnet , δίνοντας πακέτα 1024/256 ταχύτητας σε πολύ φτηνές τιμές (25~26 euro ανα μήνα)

Η προσφορά της Οτενετ λήγει τέλος του μήνα (Ιούλιος) ενώ της Forthnet είναι νομίζω μέχρι και τις 20 Αυγούστου . Τα πακέτα κοστίζουν περί τα 120 ευρώ και έχουν συνήθως 5 μήνες προπληρωμένους .

Ποια να πάρεις από τις δύο?

Αν γνωρίζεις πως το κέντρο του ΟΤΕ που ανήκεις δεν έχει πόρτες , πάνε σε Οτενετ , αν δεις πως υπάρχει διαθεσιμότητα , πάνε προς forthnet , και μάλιστα δες αν μπορείς να βρεις το In a box της Forthnet το οποίο έχει LinkSys ασύρματο εξοπλισμό . Κοστίζει βέβαια παραπάνω , αλλά καμμία σχέση με τα φθηνότερα κουτιά

Η πάνω απάντηση φαντάζομαι σε καλύπτει παρ όλα αυτά θα πρέπει να ξέρεις και κάτι άλλο. Η αγορά είναι ρευστή και θα πρέπει πάντα να έχεις ένα μάτι σε αυτήν. Συνεχώς βγαίνουν διαφορετικές προσφορές ΕΣΥ είσαι αυτός που θα αποφασίσεις αν σε συμφέρον και όχι εμείς δεν υπάρχει η μαγική συνταγή.

Θα πρέπει να σκεφτείς θέλεις να πληρώνεις ξεχωριστά πάγιο στο λογαριασμό και συνδρομή σε όποιο παροχέα θέλεις?

Έτσι δε τίθεται θέμα επιλογής αν δε σου κάνει ο ένας παροχές πηγαίνεις στον άλλο φρονώντας να έχεις ολιγομηνες συνδρομές για να μπορείς να αλλάζεις όπου νομίζεις ότι υπάρχει καλύτερη προσφορά.

Επίσης θα έχεις εξοπλισμό της επιλογής σου και όχι τα φτηνομοντεμ που σου δίνουν στα πακέτα.

Αναγνωρίζω όλα τα θετικά από την παραπάνω λύση. παρ όλα αυτά εγώ έχω ένα μέταλλο ελάττωμα βαριέμαι τους λογαριασμούς το Σεπτέμβρη που θα κινηθώ να βάλω dsl αν βρω σχετικά οικονομικό πακέτο για ένα έτος θα το βάλω και θα το ξεχάσω όσα αρνητικά και αν έχει αυτό έτσι θα το κάνω.

Είναι θέμα δική σου επιλογής.

Τώρα αν ζητάς να σου πούμε και ποια εταιρία να βάλεις ατύχησες γιατί δε θα βγάλεις έτσι συμπέρασμα. Αυτό πρέπει να το βρεις μονός σου και θα σου πρότεινα να το ψάξεις καθαρά βάση τιμής.

Προβλήματα εξυπηρέτησης θα βρεις σε όλους τους παροχείς.. ο σκοπός είναι να μη πέσεις στην περίπτωση..

Ποοο ρε... νοιωθω ολοκληρωμενος ως ανθρωπος τωρα... thx καπετανιε thx kaynd!

εχω ομως κ μερικες ερωτισεις!!! Γιατι το Cube της Vivodi η το Jetpack της Altec τα οποια ακουω και βλεπω πως εχουν πολυ χαμηλες τημες (και χωρις δεσμευση ο κυβος) δεν τα προτινετε? Υπαρχει καποια παγιδα? Θα υπαρξουν πολλα προβληματα? Τι??

Επισεις εκπροσωπω την κατηγορια χρηστων με χαμηλό προυπολογισμο αρα η φτηνοτερη λυση με ελκει περισσοτερο απο μια ακριβοτερη..... :tw:

* επίσης δεν με ενδιαφερει ο λογαριασμός του τηλεφωνου, αλλο τηλ. αλλο ADSL

Αρχική απάντηση από laserscout

εχω ομως κ μερικες ερωτισεις!!! Γιατι το Cube της Vivodi η το Jetpack της Altec τα οποια ακουω και βλεπω πως εχουν πολυ χαμηλες τημες (και χωρις δεσμευση ο κυβος) δεν τα προτινετε? Υπαρχει καποια παγιδα? Θα υπαρξουν πολλα προβληματα? Τι??

Δεν έχουν κανένα πρόβλημα , απλά είναι θέμα τύχης σε ποιο κέντρο ΟΤΕ ανήκεις

Για παράδειγμα στην περιοχή μου , που δεν υπάρχουν πόρτες , φίλος που έβαλε Cube κοντεύει να κλείσει δίμηνο στην αναμονή . Αν στην όλη ταλαιπωρία του , βάλεις και την κακή τεχνική υποστήριξη της Vivodi , δεν φαντάζει και σαν η καλύτερη λύση

Τώρα το ποιος ευθύνεται για την όλη ταλαιπωρία του δεν είναι γνωστό . Ή ο ΟΤΕ "σαμποτάρει" τους εναλλακτικούς δίνοντας προτεραιότητα σε άλλους παροχείς (βλέπε οτενέτ) , ή η vivodi δεν πιέζει αρκετά ωστέ να κατατεθεί / προωθηθεί η αίτηση του λογαριασμού του εγκαίρως

Πάντως ίδια προβλήματα έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και στην forthnet

Ρίξε μια ματιά και στο www.adslgr.com , και μετά αποφασίζεις ;)

Αλλη μια ερωτηση που θελω να την επιβεβαιωσω πολλες φορες!!! τι πληρωνεις για μια νεα συνδεση ADSL (ολλες οι χρεωσεις κ τα παγια)? και τα ετοιμα πακετα τα εχουν όλλα αυτα παντα πληρωμενα? η οχι? εαν οχι το onDSL τα εχει? στο τηλ. που τους μιλισα παντως μου ειπαν πως δεν υπαρχει καποια επιπλεων χρεωση η πάγιο.

(1) ενα PDF αρχειο στην σελιδα του ΟΤΕ (Πίνακας Κάλυψης Υπόλοιπης Ελλάδας) μιλαει για φασμα.... τι ειναι αυτο? σε εμενα ειναι 91,92,97,98,99. και το "αστικο κετνρο" ειναι το κέντρο ΟΤΕ που ανηκω και θελω ανοιχτες πορτες? σε ποια περιπτωση δεν υπάρχουν πόρτες?

αυτο μπορω να στο απαντισω κ εγω, το 1 Bill ειναι ενας λογαριασμος (τηλεφωνο, ιντερνετ 'ADSL') κ το forthnet fast internet ειναι ο τροπος που οναμαζει η forthnet το ADSL.

Αρχική απάντηση από laserscout

Αλλη μια ερωτηση που θελω να την επιβεβαιωσω πολλες φορες!!! τι πληρωνεις για μια νεα συνδεση ADSL (ολλες οι χρεωσεις κ τα παγια)? και τα ετοιμα πακετα τα εχουν όλλα αυτα παντα πληρωμενα? η οχι? εαν οχι το onDSL τα εχει? στο τηλ. που τους μιλισα παντως μου ειπαν πως δεν υπαρχει καποια επιπλεων χρεωση η πάγιο.

Σε περίπτωση που ζητήσεις γραμμή από τον ΟΤΕ στο όνομά σου , τότε πληρώνεις ένα ποσό (45 ευρώ αν δεν κάνω λάθος) , το οποίο είναι το κόστος ενεργοποίησης της DSL . Όλα τα πακέτα στην αγορά περιλαμβάνουν αυτό το κόστος , οπότε εσύ δεν πληρώνεις τίποτα για την ενεργοποίηση

Τώρα , με τον όρο φάσμα λογικά εννοούν τις πόρτες που έχει το κάθε κέντρο συνολικά , για pstn , για isdn και τις χαλασμένες . Με ποια σειρά όμως αναφέρονται στο pdf τους δεν γνωρίζω .

Αν γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω ας ποστάρει

Νομίζω πως η ποιο πρακτικη και οικονομική λυση ειναι το ετοιμο κουτι... αν δεν εχει ανοιχτες πορτες τοτε περνω το OnDSL kit. αν εχει τοτε.... vivodi? με το φτηνο πατετο?...

Μαλλον ετσι θα το κανω.:giveup:

λοιπον.... πηγα στον Οτε κ τους μιλισα. Μου ειπαν πως επιδη εχω ISDN και μπορω να εχω ADSL μονο με PSDN πρεπει προτα να κανω την αλλαγη. Την αλλαγη ειπαν πως μπορω να την κανω τηλεφωνικος απο το 134. Αλλα δεν ξεραν ποσο θα χρειαστει να αλλαξει απο ISDN σε PSDN, γι'αυτο τους ειπα πως θα μπορεσω να προλαβω τις προσφορες του καλοκαιριου. μου λενε πως να αγορασω την προσφορα-κουτι κ να συνενωιθω τηλεφωνικώς με τον ISP να περιμένει μεχρι να στειλει την αίτηση.

ρωτισα κ ποσες πορτες ειναι ανοικτες κ μου λενε 25.

Ποια ειναι ι γνωμη σας για ολη την ιστορία? εγω θα παρω τηλ. σημερα κ 1. θα αλλαξω την τηλ. συνδεση κ 2. θα ρωτισω αν μπορω να κανονισω με τον ISP αυτην την (αναμονη)

και πειτε μου Asap ον γεινετε αν παρω IPS εκτως του οτε αν θα περιμενω περισσοτερο απο το αν παρω ISP την οτενετ... [ψηνομαι τρελα για Vivodi!!!! πρεπει να ειναι γαματο το πακετο 512!!!]:banging: :banging:

THX everyone:worship: :worship:

οκ... πηρα τηλ. κ αλλαξα την συνδεση. Επισης μου ειπαν να αγορασω το κουτι αλλα να στειλω την αίτηση αφου γινει η μετατροπη (σε 15 μερες). Ολα μια χαρα. Αληθεια, με την επιστροφή του netmod, αν κοψεις την συνδεση σου ζηταν πισω το netmod, να δωσω μονο το netmod η και τα καλώδια, CD, Tutorials?

Σου ζητάνε και το netmod πίσω απότι γνωρίζω + πληρώνεις και για την μετατροπή της γραμμής σου από isdn ->pstn (35 νομίζω είναι)

Γιατί έπρεπε ντε και καλά να έχεις Pstn για DSL?

Μήπως δεν είχαν ελεύθερες πόρτες για Isdn?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.