jobous Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 23, 2006 Έχω έναν Acer Aspire 5024. Θέλω να αναβαθμίσω την μνήμη από τα 512 mb(2Χ256) που έχει στα 1 gb.Έψαξα για μνήμη εδώ . Το eshop έχει μια twinmos 1 gb module στα 97. Δεν ξέρω αν θα συνεργαστούν. Έψαξα και από crucial μέσω internet και για ένα module 1 gb και για να έρθει Ελλάδα πάει 150. Η όλη διαδικασία έγινε μέσω του οδηγού που έχει η εταιρεία για πλήρη συμβατότητα. Επέλεξα το λάπτοπ και μου εμφάνισε τα συμβατά module.Έχει κανείς καμιά εμπειρία με τις παραπάνω περιπτώσεις?Από την crucial έχει παραγγείλει κανείς? Αν έχει παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα?Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumex Ιούλιος 23, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2006 με τα twinmos δεν θα εχεις κανενα προβλημα...παντως αν το laptop σου εχει και τα 2 slots ''φανερα'' καλυτερα να πας για 2x512...εκτος αν σκεφτεσαι για 1gb dimm τωρα και ενα ακομα για αργοτερα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 23, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2006 Επειδή το θέμα με ενδιαφέρει και έχω ρωτήσει (εγώ έχω Aspire 5022) , ξέρω ότι και το πλαίσιο και το Ramshop έχουν μνήμες SO-DIMM, τις οποίες μπορούν να σου τοποθετήσουν και επι τόπου, ώστε να δεις αν υπάρχουν προβλήματα. Αλήθεια, για ποιο λόγο δεν πας σε 2x512 ? Επίσης η twinmos που λές είναι DDR400, θα παίξουν σε DDR333 που έχει η σειρά Aspire5020 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jobous Ιούλιος 23, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2006 Αρχική απάντηση από gdp77 [Σήμερα, στις 14:38] Επειδή το θέμα με ενδιαφέρει και έχω ρωτήσει (εγώ έχω Aspire 5022) , ξέρω ότι και το πλαίσιο και το Ramshop έχουν μνήμες SO-DIMM, τις οποίες μπορούν να σου τοποθετήσουν και επι τόπου, ώστε να δεις αν υπάρχουν προβλήματα. Αλήθεια, για ποιο λόγο δεν πας σε 2x512 ? Επίσης η twinmos που λές είναι DDR400, θα παίξουν σε DDR333 που έχει η σειρά Aspire5020 ? Οι μνήμες θα παίξουν σε 333. Πιστεύω ότι δεν κερδίζω τίποτα αν πάω σε λύση 2Χ512. Αντιθέτως αν τοποθετήσω μόνο ενα dimmάκι μένει ένα ελεύθερο αν στο μέλλον θελήσω να διπλασιάσω την μνήμη.Αύριο κατεβαίνω κέντρο άρα θα "πέσουν" και οι ερωτήσεις στα αντίστοιχα μαγαζιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Ιούλιος 23, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2006 Ενημέρωσε με για το τι έκανες τελικά και αν παίζει απροβλημάτιστα. Το πρόβλημα με το 1x1GB είναι ότι αν στο μέλλον θέλεις να βάλεις και 2ο dιmm θα πρέπει να βρεις ακριβώς τον ίδιο τύπο μνήμης με αυτό που θα επιλέξεις τώρα... Δε το βλέπω και πολύ εφικτό :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Ιούλιος 23, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2006 Την μνήμη την κάνουμε upgrade και όχι update όταν την αναβαθμίζουμε.DDR400 θα παίξει χωρίς πρόβλημα. Τα acer δεν είναι πολύ δύστροπα οπότε πιστεύω ότι δεν θα έχει πρόβλημα με τις twin-mos.Δεν είναι ανάγκη να είναι ακριβώς ίδια τα τσιπάκια αν τελικά θελήσεις να βάλεις ακόμα 1GB (που σίγουρα θα χρειαστεί αν δεν το έχεις κάνει ήδη). Το μόνο που χρειάζεται είναι να μπορούν να παίξουν με τους ίδιους χρονισμούς που είναι ο κανόνας στα laptop αφού τα bios τους υπακούουν στις προδιαγραφές και δεν δίνουν δυνατότητες αλλαγής χρονισμών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jobous Ιούλιος 23, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2006 Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 16:10] Την μνήμη την κάνουμε upgrade και όχι update όταν την αναβαθμίζουμε. Λάθη είμαστε ανθρώπους κάνουμε. Θα κάνω το ξαψιματάκι μου αύριο το πρωϊ και θα δούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jobous Ιούλιος 24, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2006 Λοιπόν μετά το σημερινό ψάξιμο έχουμε και λέμε: 1) Βρίσκουμε twinmos ή s3 από 100 εώς 120 . 2) Για kingston (που την θεωρούν και απόλυτα συμβατή ) ξεφεύγουμε αρκετά, άνω των 150 αν και περιμένω μερικές απαντήσεις αύριο. Έτσι όμως αγοράζω και crucial εγγυημένη από uk.3) Σήμερα το βράδυ τσεκαρα eshop και έχει πάλι την CORSAIR 1024MB VS1GSDS333 SODIMM 333MHZ που σε χαρακτηριστικά ταιριάζει γάντι.Για την Corsair έχει κανείς άποψη? Τελικά να προτιμήσω την συγκεκριμένη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
azah Ιούλιος 27, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2006 Χθες έκανα αναβάθμιση της μνήμης του laptop μου, ένα acer aspire 1692 WLM P-740 fsb 533, και έβαλα την corsair που αναφέρεις, χωρίς κανένα πρόβλημα. Απλώς η τιμή της είναι στα 118 euro. Πάντως αν το fsb είναι στα 533 και οι μνήμες ddr1, υποχρεωτικά θα πας σε 333 μνήμη. Σε δοκιμή με 400 μνήμη το laptop δεν έκανε boot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.