mech5107 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2006 Ρε παιδιά εστεισα ένα AM2 με την Msi k9n neo και ενα 80αρι Maxtor sata2 και βάζω δισκετα με nvidia storage controller (ή καπως ετσι) για το sata και πάντα κολλάει σε άσχετα σημεία, πάντα όμως σε dll. Μετα από πολλές προσπάθειες (και Low level format) ξεχασα να πατήσω F6 και το άφησα να δώ τι θα γίνει και αναγνώρισε τον δίσκο με την μία. Η εγκατάσταση έγινε πετώντας και όλα τελικά πήγαν καλά. Και ρωτώ τώρα πώς έχουν drivers τα xp για ενα ολοκαίνουργιο chipset και όχι για πιο παλιά? Γιατί με τους drivers της nvidia (από το cd της msi) κόλλαγε συνεχώς? Με nforce 4 και σατα το ίδιο γινετε?
bourlas1416003173 Ιούλιος 23, 2006 #2 Ιούλιος 23, 2006 αν εχεις winxp slipstreamed me sp2 σε καποια chipset δεν χρειαζεται το f6
mech5107 Ιούλιος 23, 2006 Author #3 Ιούλιος 23, 2006 Δεν έχω! XP Pro απλά. Εμαθα πως ένας φίλος μου με asus με nForce 4 αππλό και 250WD Sata II έκανε το το ίδιο. Το έβαλε χωρίς F6....
schumifer Ιούλιος 23, 2006 #4 Ιούλιος 23, 2006 Επίσης αν η έκδοση των παραθυριών που έχεις είναι πολύ καινούρια περιέχει και αυτούς τους οδηγούς
gr_cthulhu Ιούλιος 23, 2006 #6 Ιούλιος 23, 2006 Οταν βάζεις δίσκο SATA και το λειτουργείς σε SATA Mode και όχι σε RAID mode, τα XP θα τον δουν κανονικά χρησιμοποιώντας κάποιους generic drivers της microsoft και θα γίνει κανονικά το installation.Μετά μπορείς να βάλεις τους ποιό καινούργιους drivers από το cd ή το site της nvidia. Αν όμως στήσεις RAID, το installation των XP δεν θα το βλέπουν και τότε θα χρειαστείς την δισκέτα.
mech5107 Ιούλιος 23, 2006 Author #7 Ιούλιος 23, 2006 δεν νομιζω. Σε Α64 με via chipset δεν αναγνώριζε τον sata 60αρη. Είμαι σιγουρος.Ακομα σε Α64 με nforce 3 δεν έβλεπε τον 200αρι sata που εβαλα. Και στις 2 περιπτώσεις ήθελε δισκέτα.Τώρα προσεξα ότι στη διαχ.συσκευών δεν τον έχει στους sata ελενκτές αλλά στους ide (και έχει μονο ένα ide ενω δείχνει 3 αν θημάμε καλα.)Ακόμα τον βγάζει στο tray στο ασφαλής κατάργηση.Το ίδιο και του φίλου με το nforce4 και τον 250 WD SATA II.Τι σημαίνει αυτό άραγε?
gr_cthulhu Ιούλιος 23, 2006 #8 Ιούλιος 23, 2006 Περίεργο αυτό. Επειδή έχω και RAID εγκατάσταση και απλή SATA (έχω 2 εγκαταστάσεις - μια στο RAID και μια εκτός) πάνω στο controler του nForce4, εμένα παίζει το σενάριο που έγραψα παραπάνω.Είσαι σίγουρος, ότι στο BIOS τον SATA controller της nvidia τον έχεις σε SATA Mode και όχι σε RAID;Για VIA chipset δεν ξέρω να σου πώ γιατί η τελευταία φορά που είχα αυτό το chipset ήταν επί αποχής AthlonXP που τότε δεν είχα SATA, ούτε υποστήριζε SATA το chipset της VIA (KT333 αν θυμάμαι καλά).
mech5107 Ιούλιος 24, 2006 Author #9 Ιούλιος 24, 2006 Ναι σε sata mode είναι.Σε nforce 2 (εγώ) και για sata και για raid θελει drivers.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.