alexandross Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 22, 2006 Yπαρχει κανεις που να δουλευει αυτο το προγραμμα? Προσφατα ηρθε στη κατοχη μου η full εκδοση του Acronis True Image 9.0 (home). Διαβασα σε περιοδικο οτι ειναι πολυ καλο. Οτι μπορει, αναμεσα σε αλλα, να κανει back up ολο το σκληρο με συμπιεση λιγο πανω απ το 50% του αρχικου μεγεθους και οτι μπορω να κανω boot απ το image που εχω δημιουργησει! Επειδη βρισκω πολυ καλη και χρησιμη αυτη τη λειτουργια(γιατι ανα πασα στιγμη μπορει το pc να βγαλει μπλε οθονη και να μην εκκινει) και επειδη παντα ειχα στο νου μου να κανω back up του C μου για παν ενδεχομενο, αποφασισα να χρησιμοποιησω το Acronis. To ξεκιναω λοιπον και παω στο "Back up of the entire Hard Disk". Επιλεγω destination τοποθεσια τον δευτερο σκληρο μου δισκο. Ο σκληρος τον οποιον θα εκανα backup ηταν ο C, στον οποιον υπαρχει το λειτουργικο win xp pro sp2. Χωρητικοτητα προς back up-συμπιεση:40GBs. Συμφωνα με το περιοδικο θα χρειαζομουν 2 ωρες και 20 λεπτα. Παρολαυτα η δουλεια εγινε μεσα σε λιγα λεπτα! Το αρχειο που προεκυψε(disk image) ηταν 28GBs(δηλ. συμπιεση 70%) και τοποθετηθηκε, oπως ειπα, στον δευτερο σκληρο μου (D). Τωρα λοιπον, εχω τις εξης ερωτησεις: - Πως θα χρησιμοποιησω αυτο το αρχειο backup/image? Μεσω παλι του Acronis βεβαια, αλλα τι ακριβως θα συμβει? Αν πχ. χασω καποιο πολυτιμο αρχειο απ τον C, θα βαλω μπρος το Acronis και θα μου επαναφερει ολα τα αρχεια και τις ρυθμισεις που εχω την στιγμη που ειχα κανει το back up? Tα μετεπειτα ομως αρχεια που εν τω μεταξυ ενδεχομενως θα εχω, θα χαθουν?? - Σχετικα με το οτι μπορω να κανω boot απ αυτο το image, πως ακριβως γινεται αυτο? To Acronis εχει και μια επιλογη "Create Bootable Rescue Media" οποτε κι εγω εσωσα σε ενα cd-rom το αρχειακι αυτο (καπου 15ΜΒ αν θυμαμαι καλα). Οποτε, φανταζομαι, ρυθμιζω το pc να μπουταρει απο cd, βαζω αυτο το cd στο drive και το συστημα μπουταρει απο κει, και μετα μπαινει στα windows? Oποτε και χρησιμοποιω το image για ανακτηση των προγραμματων των ρυθμισεων και των αρχειων μου? Θα δουλεψει αυτο σε περιπτωση "μπλε οθονης" ?? Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούλιος 22, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2006 Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο παρακάτω thread http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=16742του maddoctor που έχει φτιάξει έναν πολύ καλό οδηγό Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandross Ιούλιος 22, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 22, 2006 Το ειδα αυτο το thread. Καλη η προσπαθεια αλλα λιγο χαωδες...Tα images ειναι λιγο θολα Θα μπορουσα βα λαβω συντομες απαντησεις στα 2 ερωτηματακια μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Ιούλιος 23, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2006 ο οδηγος ειναι πολυ αναλυτικος φιλε μου, εκει στην ιδια σελιδα εχει ολες τις απαντησεις στις ερωτησεις σουαλλα αφου θελεις συντομες απαντησεις...Πως θα χρησιμοποιησω αυτο το αρχειο backup/image? απαντησες μονος σουΜεσω παλι του Acronis βεβαια, αλλα τι ακριβως θα συμβει? θα κανει restore με το backupΑν πχ. χασω καποιο πολυτιμο αρχειο απ τον C, θα βαλω μπρος το Acronis και θα μου επαναφερει ολα τα αρχεια και τις ρυθμισεις που εχω την στιγμη που ειχα κανει το back up?ακριβοςTα μετεπειτα ομως αρχεια που εν τω μεταξυ ενδεχομενως θα εχω, θα χαθουν??μπορεις να επιλεξεις full restore η μερικο- Σχετικα με το οτι μπορω να κανω boot απ αυτο το image, πως ακριβως γινεται αυτο? To Acronis εχει και μια επιλογη "Create Bootable Rescue Media" οποτε κι εγω εσωσα σε ενα cd-rom το αρχειακι αυτο (καπου 15ΜΒ αν θυμαμαι καλα). Οποτε, φανταζομαι, ρυθμιζω το pc να μπουταρει απο cd, βαζω αυτο το cd στο drive και το συστημα μπουταρει απο κει, και μετα μπαινει στα windows?δεν μπενει στα windows αλλα σε ενα δικο του γραφικο περιβαλον.Oποτε και χρησιμοποιω το image για ανακτηση των προγραμματων των ρυθμισεων και των αρχειων μου?Θα δουλεψει αυτο σε περιπτωση "μπλε οθονης" ??ναικαι αφου πηρες τις συντομες απαντησεις σου θα ηταν καλο να διαβασεις τον οδηγο και ολα τα ποστ τον χρηστων γιατι σε οτι ρωτας υπαρχει ιδη απαντηση εκει.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούλιος 23, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2006 Από ένα image μπορείς να πάρεις όσα και όποια αρχεία επιθυμείς χωρίς να καταφύγεις σε restore. To Acronis σου δίνει την δυνατότητα να δεις μέσα από τα Windows ένα image σαν εικονικό δίσκο.Από εκεί και πέρα διάβασε τον οδηγό.Υ.Γ. Το bootable CD είναι Linux!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandross Ιούλιος 23, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2006 Το bootable CD είναι Linux!!!Eγω δεν ασχολουμαι με linux, δεν γνωριζω απο linux. Αρα το bootable cd μου ειναι αχρηστο? Τσαμπα το εφτιαξα και το εχω? Να το σβησω?(το εβαλα σε επανεγγραψιμο cd). 'H μπορει να φανει σε κατι χρησιμο?quote:--------------------------------------------------------------------------------Tα μετεπειτα ομως αρχεια που εν τω μεταξυ ενδεχομενως θα εχω, θα χαθουν??--------------------------------------------------------------------------------μπορεις να επιλεξεις full restore η μερικοΕννοεις οτι μπορω να επιλεξω ποια ακριβως αρχεια θα επαναφερω, σωστα?Εαν ομως το λειτουργικο εχει προβλημα, τοτε θα πρεπει να το επαναφερω ολοκληρο το image για να αποκαταστησω το λειτουργικο,σωστα?quote:--------------------------------------------------------------------------------- Σχετικα με το οτι μπορω να κανω boot απ αυτο το image, πως ακριβως γινεται αυτο? To Acronis εχει και μια επιλογη "Create Bootable Rescue Media" οποτε κι εγω εσωσα σε ενα cd-rom το αρχειακι αυτο (καπου 15ΜΒ αν θυμαμαι καλα). Οποτε, φανταζομαι, ρυθμιζω το pc να μπουταρει απο cd, βαζω αυτο το cd στο drive και το συστημα μπουταρει απο κει, και μετα μπαινει στα windows?--------------------------------------------------------------------------------δεν μπενει στα windows αλλα σε ενα δικο του γραφικο περιβαλον.Το ξερω οτι μπαινει στο δικο του περιβαλλον, εμενα με ενδιαφερει να μπει και στα κανονικα windows!!Eχω μπερδευτει λιγο...Το bootάρισμα απο το προ-δημιουγηθεν απο μενα image θα γινει ΜΟΝΟ με τη βοηθεια του RESCUE CD-ROM?... Ο αλλος φιλος ομως ειπε οτι ειναι linux!- Για να ανακτησω τις ρυθμισεις των xp και τα αρχεια μου σε περιπτωση καταρρευσης του λειτουργικου και αδυναμιας εισοδου στα ΧΡ, αυτο θα γινει μονο με πληρες disk image, σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Ιούλιος 23, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2006 Το ότι ειναι λίνουξ δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Τρεχτο μια φορά να δεις το περιβαλλον του. Αφου το εχεις ετοιμο το cd γιατι δεν το δοκιμάζεις??Ακου πως το χρησιμοποιώ εγώ1. Βαckup τον C: -> windows. Αν κρασαρει το σύστημα κάνω πλήρες restore, χρησιμοποιώντας το cd και καθάρισα. 2. Incremental backup τον D: -> ta data mou. Αν χάσω αρχεία τότε κάνω restore όποια αρχεία θέλω, όχι απαραίτητα ολικό, μέσα απο τα windows.Tα images τα φιλάω σε εξωτερικό δίσκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss Ιούλιος 24, 2006 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2006 Δεν ξέρω αν μπορείς να επαναφέρεις μεμονωμένα αρχεία πάντως σε μια δοκιμή που έκανα σε έναν πελάτη έπαιξε μια χαρά από το CD που φτιάχνει το TrueImage, και μάλιστα έκανα restore και τα differential backups. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Ιούλιος 24, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2006 Λοιπόν φίλε alexandross μου δίνεις την εντύπωση ότι δεν έχεις διαβάσει τον οδηγό και τα ποστ τον παιδιών στο λινκ που σου δώσαμε καθόλου. Και θα προσπαθήσω να απαντήσω πολύ απλά στις ερωτήσεις σου για να σε βοηθήσω όσο μπορώ αλλά θα σε παρακαλούσα αν διάβασες η όχι τον οδηγό να τον ξαναδιαβάσεις ήρεμα και με υπομονή και θα δεις ότι θα σου απαιτηθούν όλες οι απορίες Θα μπορούσες επίσης αφού έχεις κάνει backup και bootcd και τον ακολουθήσεις για να δεις πως γίνετε ένα restore (πράγμα που δεν έκανες) Eγω δεν ασχολουμαι με linux, δεν γνωριζω απο linux. Αρα το bootable cd μου ειναι αχρηστο? Τσαμπα το εφτιαξα και το εχω? Να το σβησω?(το εβαλα σε επανεγγραψιμο cd). 'H μπορει να φανει σε κατι χρησιμο? To boot cd δεν είναι Linux για να μην μπερδεύεσαι. (και εγώ δεν κατάλαβα τι ήθελε να πει ο φίλος yanni) ;P Εσύ έφτιαξες το boot cd από το πρόγραμμα του acronis με τον τρόπο που βλέπουμε στις 2 παρακάτω εικόνες Και το backup image το έχεις στον δίσκο σου. Πολύ καλά έκανες τότε.. Αν είναι έτσι τα πράγματα λοιπόν ακολούθα τα βήματα για την επαναφορά του συστήματος σου.. από εδώ και κάτω. http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=167544&postcount=4 λέει αναλυτικα πως θα γίνει η επαναφορά (οι εικόνες αν και θολές όπως λες πιστεύω όλοι βλέπουμε ακόμα και το ποιο μικρό γράμμα πάνω τους) είναι από το γραφικό περιβάλλον του boot cd που έχεις δημιουργήσει. Πρέπει για να εκκινήσει ο υπολογιστής με αυτό, να επιλέξεις από το bios τις μητρικής σου σαν πρώτη συσκευή εκκίνησης να είναι το cd-rom που έχεις το boot δισκάκι μέσα και μετά καταβημα τον οδηγό Εννοεις οτι μπορω να επιλεξω ποια ακριβως αρχεια θα επαναφερω, σωστα? Εαν ομως το λειτουργικο εχει προβλημα, τοτε θα πρεπει να το επαναφερω ολοκληρο το image για να αποκαταστησω το λειτουργικο,σωστα? όπως λέει αποσπασμα απο τον οδηγο. -----> Εδώ φαίνεται τι ακριβώς θα επαναφέρει το σύστημα.Έχουμε το δικαίωμα να επαναφέρουμε μερικώς το backup που έχουμε κάνει.Πατάμε το Next μπορείς να επιλέξεις τι θέλεις να κάνει restore. Αν έχει πρόβλημα το λειτουργικό σου είναι λογικό ναι αυτονόητο να χρειάζεται να κάνεις restore το λειτουργικό σου. τα αρχεία που έχεις σε νέους φακέλους (δεν πιστεύω να έχεις χρήσιμα αρχεία σου στον φάκελο τον windows) θα παραμείνουν όπως είναι.. Πχ αν έχεις έναν φάκελο με το όνομα (audio) στο root του δισκου και το έχεις κρατήσει backup με το acronis αλλά τώρα έχεις βάλει μέσα του νέα αρχεία που δεν θέλεις να χάσεις απλά θα επιλέξεις να μην τον αντικαταστήσεις. Ξετικαρεις δλδ τον φάκελο με το όνομα (audio) http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/attachment.php?attachmentid=9765&stc=1 Το ξερώ οτι μπαινει στο δικο του περιβαλλον, εμενα με ενδιαφερει να μπει και στα κανονικα windows!!Eχω μπερδευτει λιγο...Το bootάρισμα απο το προ-δημιουγηθεν απο μενα image θα γινει ΜΟΝΟ με τη βοηθεια του RESCUE CD-ROM?... Ο αλλος φιλος ομως ειπε οτι ειναι linux! Αφού το ξέρεις τι ρωτάς τότε Για να μπει στα windows αν τα windows έχουν δημιουργήσει πρόβλημα και δεν bootaroun πρέπει να κάνεις restore το back σου για να αντιγράψει το πρόγραμμα τα windows όπως ήταν την στιγμή που πήρες το image. Δεν μπουταρει το image του backup που κράτησες (αυτό είναι ο δίσκος σου συμπιεσμένος σε ένα αρχείο) αυτό θα κάνει την επαναφορά δλδ με την βοήθεια του bootable cdrom που έκανες - Για να ανακτησω τις ρυθμισεις των xp και τα αρχεια μου σε περιπτωση καταρρευσης του λειτουργικου και αδυναμιας εισοδου στα ΧΡ, αυτο θα γινει μονο με πληρες disk image, σωστα? το acronis φίλε μου παίρνει ακριβές αντίγραφο του δίσκου και σου δίνει την ευκαιρία να το επαναφέρεις. Δεν επισκευάζει τα χαλασμένα windows Θα κανείς image ότι χρειάζεσαι και όχι όλο τον δίσκο Ελπίζω να κατάλαβες. Πάλι θα σε παρακαλέσω να διαβάσεις ξανά το οδηγό.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandross Ιούλιος 24, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2006 Το ότι ειναι λίνουξ δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις Σε τι ακριβως θα χρησιμευσει αν το χρησιμοποιησω?? Τρεχτο μια φορά να δεις το περιβαλλον του. Αφου το εχεις ετοιμο το cd γιατι δεν το δοκιμάζεις?? Nα το δοκιμασω αλλα φοβαμαι τις ενδεχομενες -αρνητικες- συνεπειες. Πως ακριβως το δοκιμαζω? Μπορει το linux να βοηθησει σε Windows XP ??? Ακου πως το χρησιμοποιώ εγώ To λινουξ ή το Ακρόνις? Υποθετω οτι εννοεις το δευτερο. 1. Βαckup τον C: -> windows. Αν κρασαρει το σύστημα κάνω πλήρες restore, χρησιμοποιώντας το cd και καθάρισα. A, κανεις back up ΜΟΝΟ τον φακελο του λειτουργικου? Καλη ιδεα ακουγεται, ετσι σωζεις τις ρυθμισεις σου (Ξερεις,εγω χωριζω τα πραγματα σε 2 κατηγοριες, ρυθμισεις και αρχεια, σωστος?) 2. Incremental backup τον D: -> ta data mou. Αν χάσω αρχεία τότε κάνω restore όποια αρχεία θέλω, όχι απαραίτητα ολικό, μέσα απο τα windows. Tι σημαινει " incremental" ?? Tα images τα φιλάω σε εξωτερικό δίσκο.Εγω δυστυχως δεν εχω εξωτερικο σκληρο(πολυ ακριβος)Εχω ομως 3 εσωτερικους, C(με το λειτουργικο), D, E. Oπότε βαζω το/τα images στον D ή στον Ε...Δε σου φαινεται καλη ιδεα? Απο για το οποιο κυρως θελω να διασφαλιστω, ειναι πως θα αποκαταστησω τη κατασταση σε περιπτωση που το συστημα δεν εκκινει κανονικα, δε μπαινει στα XP (μπλε ολονες κλπ). Κατι που εχω συναντησει πολλες φορες. Και για να πω την αληθεια, ακομα δεν ειμαι σιγουρος αν εχω καταλαβει πως μπορω μεσω του συγκεκριμενου προγραμματος :cry: EDIT Το post αυτο το εκανα πριν διαβασω αυτο του Alexferos απο πανω...Θα το διαβασω και θα επανελθω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Ιούλιος 24, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2006 Alexisferos λεγομε φιλε alexandross και οχι Alexferis :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandross Ιούλιος 24, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2006 Moλις σε διαβασα φιλε Alexisferos και ομολογω οτι δεν με εβγαλες απ τη θολουρα. Γιατι,αντι να μου λες συνεχεια να διαβασω τον οδηγο, δεν δινεις ευθεια απαντηση στις ερωτησουλες μου? Νομιζω οτι για σενα θα ειναι πολυ ευκολο!Το να μου δινεις links και images, αυτη τη στιγμη που ανταλλαζουμε μυνηματα δεν εχει και πολυ αξια, πρεπει ταυτοχρονα να δουλευεω και το προγραμμα για να τα δω στη πραξη.(Καταρχην, σε οσα ρωτησα το jogi περιμενω απαντηση απ τον jogi:) )1. Ρωτησα:"Το ξερώ οτι μπαινει στο δικο του περιβαλλον, εμενα με ενδιαφερει να μπει και στα κανονικα windows!!Eχω μπερδευτει λιγο...Το bootάρισμα απο το προ-δημιουγηθεν απο μενα image θα γινει ΜΟΝΟ με τη βοηθεια του RESCUE CD-ROM?"Kι εσυ μου απαντησες..."αφου το ξερω τι ρωταω"! Μα δεν ρωτησα για το περιβαλλον του Αcronis.Δεν μου εδωσες ξεκαθαρη απαντηση στο δευτερο σκελος.Επισης ειπες"Δεν μπουταρει το image του backup που κράτησες (αυτό είναι ο δίσκος σου συμπιεσμένος σε ένα αρχείο) αυτό θα κάνει την επαναφορά δλδ με την βοήθεια του bootable cdrom που έκανες"Πότε ειπα εγω οτι μπουταρει το image του backup που κρατησα?Μεταφερω οπως το γραφει το περιοδικο:"Το πιο εξυπνο χαρακτηριστικο ομως που βρηκαμε,ειναι οτι σας δινει τη δυνατοτητα να κανετε boot απο το image που εχετε δημιουργησει και να ξεκινησετε να να χρησιμοποιειτε το pc σας αμεσως, ενω την ιδια στιγμη γινεται ανακτηση του image."Προφανως εννοει με την βοηθεια του bootable cd-rom.Tελος, ειχαμε αυτην την ερωτοαπαντηση[- Για να ανακτησω τις ρυθμισεις των xp και τα αρχεια μου σε περιπτωση καταρρευσης του λειτουργικου και αδυναμιας εισοδου στα ΧΡ, αυτο θα γινει μονο με πληρες disk image, σωστα?--------------------------------------------------------------------------------το acronis φίλε μου παίρνει ακριβές αντίγραφο του δίσκου και σου δίνει την ευκαιρία να το επαναφέρεις. Δεν επισκευάζει τα χαλασμένα windows]Μα δεν μιλησα για..επισκευη χαλασμενων windows, το ζητουμενο ειναι αυτο που εγραψα, να μπορεσω να ξαναμπω στα windows σε περιπτωση καταρρευσης του λειτουργικου, κατι που θα μπορουσε να συμβει οποτεδηποτε στον καθενα.Αρα, εν ολιγοις και για να τελειωνουμε:Με 1.ενα αντιγραφο του σκληρου, ολου ή τμηματων του, φακελου C με λειτουργικο, αρχεια αλλα (με τακτικες ενημερωσεις)και2. το bootable Rescue CD-ROM (δημιουργεις μια φορα και... ξενοιαζεις) ειμαι ok??Ναι ή οχι? Plz,καθαρη απαντηση!ΥΓ.Θα κανείς image ότι χρειάζεσαι και όχι όλο τον δίσκο Kαλυτερα να κανω ολο το δισκο για να τα συμπεριλαβω ολα. Πως ξερω τι θα χρειαζομαι αν γινει η οποια ζημια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Ιούλιος 24, 2006 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2006 καλα ρε alexandross δεν εχεις δουλεψει το προγραμα και θελεις να τα καταλαβεις τι λεμε.. ε δεν γινετε. ακολουθεις τον οδηγο ειτε του περιοδικου που εχεις στα χερια σου ειτε απο το λινκ που σου δωσαμε και δουλευεις πανω στο προγραμμα να δεις τι κανει και να το μαθεις. δεν γινετε τπτ χωρις να το δουλεψεις.δεν μπορω να καθομε να γραφω αλλον ενα οδηγο με τις απαντησεις τις δικες σου. γι`αυτο σου δεινω τα λινκ και τις φωτο.1- ναι με ενα αντιγραφο κανεις επαναφορα του λειτουργικου σου2- ναισυγνωμη αλλα δεν μπορω να κανω κατι αλλο.για περισοτερη βοηθεια περιμενε απο τα παιδια η δουλεψε μονος σου το προγραμμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandross Ιούλιος 24, 2006 Author #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2006 Μα δεν θελω οδηγους, προς το παρον ρωτησα καποια συγκεκριμενα πραγματα για να δω αν μου κανει, τα υπολοιπα ειναι λεπτομερειες που θα τις δω στη πραξη. Δε το βρισκω λογικο να καθομαι με τις ωρες να δουλευω και να εξεταζω ενα-ενα τα προγραμματα να δω ποιο κανει και τι και αν μου κανει!! εργαστηριο ειμαι?? Λοιπον, ειδα οτι μου απαντησες καταφατικα στα 2 βασικα ζητηματα που εθεσα και περικλειουν ολη την ουσια. Αρα δηλωνω...ok:T: Σε ευχαριστω πολυ! ΥΓ. Τα...γκομενακια της υπογραφης σου αποτελουν μερος του χαρεμιου σου?? : Link to comment Share on other sites More sharing options...
maddoctor Ιούλιος 24, 2006 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2006 Καλησπέρα σας.Βλέπω ασχολείστε με τον οδηγό που έχω φτιάξει στο Pctechnology σχετικά με το Acronis Truimage.Για αρχή θα ήθελα να επισημάνω, απλώς για να τηρείται η τάξη, ότι όταν τραβάμε εικόνες από άλλον διαδικτυακό χώρο και δεν μας ανήκουν, καλό είναι να ρωτάμε τον συγγραφέα του ποστ που έχει βάλει τις εικόνες, αφού ουσιαστικά είναι πνευματική ιδιοκτησία του.Αυτά σχετικά με το τυπικό της διαδικασίας.Τώρα αναφορικά με τον οδηγό και το πως λειτουργεί, νομίζω ότι είναι αρκετά αναλυτικός και με εικόνες που φαίνεται ακριβώς τι κάνεις.Εάν μάλιστα δεν φαίνεται κάτι, υπάρχουν απαντήσεις από κάτω από μέλη του pctechnology για πράγματα που μπορεί να μου ξέφυγαν κατά την δημιουργία του οδηγού.Εάν πάντως προσπαθήσεις να φτιάξεις ένα αντίγραφο του σκληρού σου για την περίπτωση βλάβης και ακολουθήσεις ακριβώς τον οδηγό μου, θα δεις ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.Ε, τώρα εάν υπάρξει....εδώ είμαστε.Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Ιούλιος 24, 2006 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2006 για την φωτο συγνωμη maddoctor δικο μου το λαθος...την εβγαλα και την εβαλα σαν λινκ..επισης ειχε αναφερθει παραπανω το ονομα σου για τον πολυ καλο οδηγο και ετσι πηρα το θαρος και δανειστικα μια εικονα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandross Αύγουστος 3, 2006 Author #17 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2006 Mετα απο 15 μερες ειπα να ανανεωσω το disc image που ειχα κανει με το acronis(πληρες image του C με λειτουργικo, Program Files, Documents&Settings) Το ανοιγω λοιπον και προχωραω σε Back up-The entire disc contents-επιλογη δισκου C(μεταφορα image του C στον δευτερο σκληρο D) και αφου διαλεξω τον destination προορισμο ενα μυνημα μου λεει: Δηλαδη οτι δεν θα μπορω να κανω restore αυτο το image με την βοηθεια τoυ rescue cd-rom(που εχω εντω μεταξυ ηδη δημιουργησει)!! Αν συμφωνω καλως, να προχωρησω αλλιως να πατησω NO...Φυσικα παταω YES αφου δεν υπαρχει και αλλη επιλογη! Αυτο το μυνημα στο βγαζει ακομα και αν πας να κανεις image για πρωτη φορα. Αναρωτιεμαι λοιπον γιατι να μη μπορεις? Αφου στις οδηγεις λεει οτι μπορεις! Και ποια η χρησιμοτητα του Rescue cd τοτε????? -Ενα αλλο μου ερωτημα ειναι, οταν διαλεγεις το Back up mode που θελεις σε ρωταει: Δεν καταλαβαινω ποια ειναι η διαφορα μεταξυ 2ης και 3ης επιλογης. Και οι δυο ειναι οταν δεν θες την πρωτη, δηλ.το νέο πληρες backup. Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 4, 2006 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2006 Μάλλον το Boot CD δεν μπορεί να διαβάσει από Dynamic disks. Επέλεξε partition που δεν είναι dynamic disk. Για τις διαφορές ανάμεσα σε differential και incremental υπάρχει πάντα το manual ( αν δεν το έχεις είναι στην σελίδα του προιόντος ). Read the manual. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diogenhs Αύγουστος 4, 2006 #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2006 Μια απλή και αποδοτική χρήση του Acronis κατ'εμε είναι η εξής : Μετά απο format στον master δίσκο περνάω τους οδηγούς των περιφεριακών και όλα τα προγράμματα που έιναι απαραίτητα για το pc μου (zip tools,power dvd, winamp etc.). Στην συνέχεια εγκαθιστώ το acronis. Δημιουργώ μια acronis secure zone μεγέθους τέτοιου ώστε να χωράει το full backup του δίσκου μου και έπειτα κάνω full backup τον δίσκο στην acronis secure zone. Καλό είναι η acronis secure zone να δημιουργηθεί σε διαφορετικό δίσκο απο αυτόν που πέρνουμε backup. Στην συνέχεια ενεργοποιώ τον smart boot manager του acronis. Με αυτό τον τρόπο αν κάτι πάει στραβά μπορώ να επαναφέρω τον υπολογιστή μου σε κατάσταση 'καθαρής εγκατάστασης' σε ελάχιστα λεπτα πατώντας απλά το F11 κατα την εκίνηση του και κάνοντας μερικά κλικ με το mouse. Όσον αφορά τα δεδομένα μου έχω προγραμματίσει incremental bacups κάθε βράδυ σε εξωτερικό σκληρό. Για οποιαδήποτε διευκρήνηση για το πώς μπορούν να γίνουν όλα τα παραπάνω αναλυτικότερα είμαι στην διαθεσή σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandross Αύγουστος 4, 2006 Author #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 4, 2006 AYTO που με ενδιαφερει εμενα(και φανταζομαι ολους μας), ειτε με το ACRONIS ειτε με καποιο αλλο παρομοιο, ειναι ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟ οταν και αν συμβει η "ανωμαλια"... Δυο μπορει να ειναι αυτες οι ανωμαλιες(μπορουν να συμβουν ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ και στον ΚΑΘΕΝΑ): 1. Ξεκινας τον υπολογιστη και αυτος αρνειται να μπει στα Windows(μυνηματα σφαλματος, μπλε οθονες κλπ) 2. Xανεις τα δεδομενα σου(program files, αρχεια κλπ) και τις ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ σου(Documents&Settings) Για τη μεν δευτερη περιπτωση δημιουργεις ενα disc image, το ανανεωνεις καθε τοσο και ξενοιαζεις...αρχεια και ρυθμισεις ειναι διασφαλισμενα...και οποτε θελω τα επαναφερω σωστα? Το disc image αυτο ομως ειναι πολυ μεγαλο σε μεγεθος, μπορω να το αποθηκευω σε αλλο σκληρο?? Για την πρωτη περιπτωση, εξασφαλιζομαι με το Rescue cd-rom?... Δεν ειμαι σιγουρος οτι εχωκαταλαβει σε τι χρησιμευει αυτο το rescue media... Kαι γιατι μου λεει οτι δεν θα μπορεσω να επαναφερω το dic image????? Βtw, που ειναι ο Alexisferos? PS Yanni, oσες φορες εγραψες σε αυτο το post, δεν παρελειψες να μου πεις να διαβασω το manual:laughing: Tι ειναι οι dynamic disks? οι σκληροι? Μα τοσο μεγαλο αρχειο μονο σε σκληρο μπορω να το βαλω. Δεν εχω/κανω partitions, εχω 3 στανταρ δισκους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.