alexandross Αύγουστος 1, 2006 Author #21 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2006 Μα αυτό εξαρτάται καθαρά από τον υπολογιστή σου και το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς. Πως να σου απαντήσει κάποιος σε αυτό γενικά και αόριστα?Δεν ειπα να μου απαντησει γενικα κι αοριστα. Να μου απαντησει αναφεροντας το δικο του συστημα. Τι εννοεις "το προγραμμα που χρησιμοποιεις"??!! Μα για το προγραμμα αυτο συζηταμε τωρα.! Εγώ πχ με A64 3500+, 1GB RAM και 2Χ80 WD sata Raid0 ενα DivX 700MB διάρκειας μιαμισης ώρας θα το έχω σε DVD σε 45-50 λεπτά σε best quality με το πρόγραμμα της VSO...σε normal κάπου γύρω στο μισάωρο. Δεν νομιζω οτι παιζει ρολο τι δισκους εχεις. Δεν παιζει ρολο μια ή δυο ωρες αλλα το μεγεθος που ειναι 700. Αν θες 45-50' τοτε ειναι πολυ, αρα μαλλον το VSO απορριπτεται μετα πολλων επαινων (τοσο χρονο θελω κι εγω με το nero-A64 3200+,ram2G) Oταν λες "normal" εννοεις οτι θα εχει κακη ποιοτητα εικονας? Τελοσπαντων, που ειναι αυτο το VSO να το δοκιμασω? Εχω δοκιμασει αρκετα ως τωρα, αυτοπου εχει σημασια ειναι ο χρονος και το να γινεται σωστα η δουλεια.Ενα ασχημο φαινομενο που παρατηρειται ειναι οταν δε συμβαδιζει η ομιλια με το ανοιγοκλεισμα των χειλιων. Αναρωτιεμαι αν αυτο οφειλεται στο source αρχειο ή στο προγραμμα. Εσενα σου εχει παρουσιαστει αυτο? Α, σημαντικο ειναι και να μην σε κολλαει το προγραμμα! Αυτο το WinAVIVideo converter ειναι κασταστροφη, σου κολλαει ακομα και τον internet browser! Φιλικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Αύγουστος 1, 2006 #22 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2006 Αρχική απάντηση από alexandross Δεν ειπα να μου απαντησει γενικα κι αοριστα. Να μου απαντησει αναφεροντας το δικο του συστημα. Τι εννοεις "το προγραμμα που χρησιμοποιεις"??!! Μα για το προγραμμα αυτο συζηταμε τωρα.! Δεν νομιζω οτι παιζει ρολο τι δισκους εχεις. Δεν παιζει ρολο μια ή δυο ωρες αλλα το μεγεθος που ειναι 700. Αν θες 45-50 λεπτα τοτε ειναι παρα πολυ, αρα το VSO απορριπτεται μετα πολλων επαινων (τοσο χρονο θελω κι εγω με το nero-A64 3200+,ram2G) Oταν λες "normal" εννοεις οτι θα εχει κακη ποιοτητα εικονας? Τελοσπαντων, που ειναι αυτο το VSO να το δοκιμασω? Εχω δοκιμασει αρκετα ως τωρα, αυτοπου εχει σημασθα ειναι ο χρονος και το να γινεται σωστα η δουλεια. Ενα ασχημο φαινονμενο που παρατηρειται ειναι οταν δε συμαδιζει η ομιλια με το ανοιγοκλεισμα των χειλιων. Αναρωτιεμαι αν αυτο οφειλεται στο source αρχειο ή στο προγραμμα. Εσενα σου εχει παρουσιαστει αυτο? Α, σημαντικο ειναι και ναμην κολλαει το προγραμμα! Αυτο το WinAVIVideo converter ειναι κασταστροφη, σου κολλαει ακομα και τον internet browser! Φιλικα http://www.vso-software.fr/products/convert_x_to_dvd/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 1, 2006 #23 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2006 alexandros, ίσως είμαι λίγο off-topic, αλλά εφ΄όσον φαίνεται ότι ο χρόνος μετατροπής είναι κρίσιμος για σένα, θα πρότεινα μια φτηνή αναβαθμισούλα σε dual-core cpu + ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει multi-threading. Π.χ. ένας 3800x2 + Power director 5 (user friendly) ίσως είναι ο καλύτερος συνδυασμός για σένα.Υ.Γ. επειδή αναφέρθηκες σε κολλήματα κτλ. , εξέτασε και το ενδεχόμενο να είναι αρκετά "ταλαιπωρημένα" και "κακορυθμισμένα" τα XP σου, άρα ίσως ένα clean install να βοηθούσε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Αύγουστος 1, 2006 #24 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2006 Αρχική απάντηση από alexandross [Χθες, στις 23:51] ..... Δεν παιζει ρολο μια ή δυο ωρες αλλα το μεγεθος που ειναι 700. .... Κάνεις λάθος. Ο χρόνος μετατροπής εξαρτάται από την διάρκεια του αρχείου και όχι από το μέγεθος του. Το ότι είναι 700ΜΒ δεν λέει κάτι. Μπορεί να έχει διάρκεια και ένα λεπτό. Πάλι μισή ώρα θα πάρει για την μετατροπή?? Μάλλον όχι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antreas9 Αύγουστος 2, 2006 #25 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2006 ο χρονος μετατροπης,νομιζω,χωρις να ειμαι σιγουρος,οτι εξαρταται και απο το μεγεθος του αρχειου φυσικα,αλλα κ απο το τι προγραμματα εχεις ανοιχτα,κ ποσο "δυνατο" υπολογιστη εχεις.παραδειγμα:με το convertxtodvd,γι αρχειο avi 700mb, κ αρχειο srt 50kb, ο δικος μου celeron 2.66, κανει περιπου 40-50 λεπτα σε μεγιστη ποιοτητα.οταν εχω ανοιχτα, dc++,torrents,rapget, nero recode, κανει περιπου 3 ωρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Αύγουστος 2, 2006 #26 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2006 Ο χρόνος μετατροπής εξαρτάται από την διάρκεια του αρχείου και όχι από το μέγεθος του.Πάρε 2 αρχεία video 700mb, το ένα 1ώρα και το άλλο 2 ώρες και δες ότι δεν θα κάνει τον ίδιο χρόνο. Αυτό συμβαίνει γατί το πρόγραμμα κάνει encode σε frames και όσο μεγαλύτερο το video σε διάρκεια τόσο περισότερα frames. Link to comment Share on other sites More sharing options...
inertiacreep Αύγουστος 2, 2006 #27 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2006 Αρχική απάντηση από alexandrossΤι εννοεις "το προγραμμα που χρησιμοποιεις"??!! Μα για το προγραμμα αυτο συζηταμε τωρα.! Εγώ υπέθεσα οτι χρηιμοποιούσες το άλλο πρόγραμμα στο οποίο αναφέρθηκες πιό πάνω..τέσπα...όντως δεν παίζει ρόλο τι δίσκους έχεις, ενδεικτικά αναφέρθηκα. Οι vdeseris και Frost έχουν δίκιο, η διάρκεια μετράει, όχι το μέγεθος, γι'αυτό είπα για αρχείο 700ΜΒ- διάρκειας μιάμισης ώρας. Σε normal ποιότητα δεν μου πολυάρεσε το αποτέλεσμα, οπότε τα κάνω σε best. Αλλά το αποτέλεσμα έχει να κάνει με την ποιότητα του source αρχείου, ΠΑΝΤΑ. Α, σημαντικο ειναι και να μην σε κολλαει το προγραμμα! Αυτο το WinAVIVideo converter ειναι κασταστροφη, σου κολλαει ακομα και τον internet browser!Φιλικα Μέχρι στιγμής δεν είχα κανένα κόλλημα, τρέχει νεράκι το prog. H μόνη π@π@ριά του είναι οτι αν θέλω να βάλω chapters με το χέρι, δλδ να ορίσω τα χρονικά σημεία που θα αλλάζει το κεφάλαιο, με γράφει κανονικά και βάζει τα δικά του κάθε 5 λεπτά! Η επιλογή για να βάζει αυτόματα κεφάλαια απενεργοποιημένη εννοείται...ευτυχώς υπάρχει και το Nero Recode και τα φτιάχνω από εκεί...συμβαίνει και σε άλλους αυτό ρε παιδιά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandross Αύγουστος 2, 2006 Author #28 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2006 Παιδια... θα χρειαστω ωρα για να απαντησω σε ολους σας...Τελοσπαντων , θα θυσιαστω!! Παιρνω βαθεια ανασα και ξεκινω. [Προκαταβολικα να πω οτι κανεις δεν ειπε τιποτα για το πολυ συχνο και πολυ ενοχλητικο φαινομενο του να μην συμβαδιζει η ομιλια με το ανοιγικλεισμα των χειλιων ] http://www.vso-software.fr/products/convert_x_to_dvd/ To δοκιμασα και τελικα...μια απ τα ιδια(ποιοτητα κανονικη-656ΜΒ) Χρειαστηκε 47' για την μετατροπη και αλλα 8' για την μεταφορα στο dvd, συνολο 55' alexandros, ίσως είμαι λίγο off-topic, αλλά εφ΄όσον φαίνεται ότι ο χρόνος μετατροπής είναι κρίσιμος για σένα, θα πρότεινα μια φτηνή αναβαθμισούλα σε dual-core cpu + ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει multi-threading. Π.χ. ένας 3800x2 + Power director 5 (user friendly) ίσως είναι ο καλύτερος συνδυασμός για σένα. Απ οτι ξερω, ο πιο φτηνος amd dual ειναι ο Χ2 3800 και κανει 300. Απ την αλλη, εγω πριν 10 μηνες εδωσα 170 για να παρω εναν Α64 3200+... Οποτε καταλαβαινεις οτι δεν ειναι δυνατον να πεταξω τα 170 και να δωσω αλλα 300(που δεν εχω κιολας:turn:) Αν μιλας για το CyberLink Power Director 3, αυτο ειναι που χρησιμοποιω συνηθως(ελαφρως καλυτερο του Νerο). επειδή αναφέρθηκες σε κολλήματα κτλ. , εξέτασε και το ενδεχόμενο να είναι αρκετά "ταλαιπωρημένα" και "κακορυθμισμένα" τα XP σου, άρα ίσως ένα clean install να βοηθούσε. Tα κολληματα αναφερονταν σε καποιο συγκεκριμενο προγραμμα και οφειλονται αποκλειστικα σαυτο(θα μιλησω και παρακατω). Τα windows μου ειναι μια χαρα γιατι τα προσεχω σχολαστικα )Κάνεις λάθος. Ο χρόνος μετατροπής εξαρτάται από την διάρκεια του αρχείου και όχι από το μέγεθος του. Το ότι είναι 700ΜΒ δεν λέει κάτι. Μπορεί να έχει διάρκεια και ένα λεπτό. Πάλι μισή ώρα θα πάρει για την μετατροπή?? Μάλλον όχι... Eγω νομιζω οτι ειναι θεμα μεγεθους αρχειου και μονο. Βεβαια δεν ειναι και 100% σιγουρος, αν εσυ εισαι να σε πιστεψω με το convertxtodvd,γι αρχειο avi 700mb, κ αρχειο srt 50kb, ο δικος μου celeron 2.66, κανει περιπου 40-50 λεπτα σε μεγιστη ποιοτητα.οταν εχω ανοιχτα, dc++,torrents,rapget, nero recode, κανει περιπου 3 ωρες. Kαταρχην, κλεισε ολα τα αλλα ανοιχτα προγραμματα, οταν μετραμε εννοειται δε τρεχει τιποτα αλλο που μπορει να επηρεασει. Λοιπον...εσυ με celeron 2.66 κανεις 40-50' στη μεγιστη κι εγω με Α64 3200+ και 2GB μνημη κανω 55 στη κανονικη? Ο χρόνος μετατροπής εξαρτάται από την διάρκεια του αρχείου και όχι από το μέγεθος του.Πάρε 2 αρχεία video 700mb, το ένα 1ώρα και το άλλο 2 ώρες και δες ότι δεν θα κάνει τον ίδιο χρόνο. Αυτό συμβαίνει γατί το πρόγραμμα κάνει encode σε frames και όσο μεγαλύτερο το video σε διάρκεια τόσο περισότερα frames.Ok μπορει να ναι κι ετσι αν δηλωνεις 100% σιγουρος. Αλλα δεν εχω δει αρχειο 700ΜΒ που να ειναι και 1 ωρα και 2 ωρες. Το video μπορει να ειναι μεγαλυτερο σε διαρκεια αλλα να εχει κακη ποιοτητα. Αρα δεν ειναι το παν η διαρκεια. Μέχρι στιγμής δεν είχα κανένα κόλλημα, τρέχει νεράκι το prog Εισαι σιγουρος οτι μιλαμε για το ιδιο προγραμμα? Μηπως εχεις dual core επεξεργαστη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 3, 2006 #29 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2006 Απ οτι ξερω, ο πιο φτηνος amd dual ειναι ο Χ2 3800 και κανει 300. Απ την αλλη, εγω πριν 10 μηνες εδωσα 170 για να παρω εναν Α64 3200+... Οποτε καταλαβαινεις οτι δεν ειναι δυνατον να πεταξω τα 170 και να δωσω αλλα 300(που δεν εχω κιολας:turnΑν μιλας για το CyberLink Power Director 3, αυτο ειναι που χρησιμοποιω συνηθως(ελαφρως καλυτερο του Νerο). Ο x2 3800 κάνει 119 και όχι 300 που λες. ’λλαξαν τα πράγνατα . Επίσης εγώ μιλάω για το cyberlink power director 5 (δύο εκδόσεις μεταγενέστερο από το 3) το οποίο υποστηρίζει multithreading. Ο χρόνος επεξεργασίας πέφτει στο μισό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Αύγουστος 3, 2006 #30 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2006 Αρχική απάντηση από alexandrossOk μπορει να ναι κι ετσι αν δηλωνεις 100% σιγουρος. Αλλα δεν εχω δει αρχειο 700ΜΒ που να ειναι και 1 ωρα και 2 ωρες. Το video μπορει να ειναι μεγαλυτερο σε διαρκεια αλλα να εχει κακη ποιοτητα. Αρα δεν ειναι το παν η διαρκεια. Φτιάξε εσύ αφού δεν έχεις έτοιμα και δοκίμασε. Τώρα αυτό τι σχέση έχει? Εννοείτε ότι η ποιότητα ενός αρχείου 2 ωρών και 700mb θα έχει χειρότερη ποιότητα από ένα 1 ώρας, αλλά δεν συζητάμε για αυτό! Ο χρόνος επεξεργασίας δεν έχει να κάνει με την ποιότητα της πηγής αλλά με την διάρκεια - τον αριθμό των frames της πηγής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandross Αύγουστος 3, 2006 Author #31 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2006 Αρχική απάντηση από gdp77 [Σήμερα, στις 01:06] Ο x2 3800 κάνει 119 και όχι 300 που λες. ’λλαξαν τα πράγνατα . Επίσης εγώ μιλάω για το cyberlink power director 5 (δύο εκδόσεις μεταγενέστερο από το 3) το οποίο υποστηρίζει multithreading. Ο χρόνος επεξεργασίας πέφτει στο μισό. Oντως εχεις δικιο, οι τιμες εχουν κατεβειο σε σχεση με πριν 2 μηνες πισω που ειχα μεινει εγω, οχι ομως και 119!! Στο φτηνο e-shop βλεπω οτι κανει 151 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559550&PHPSESSID=34n1fb220v55lisdrhbjnrmjl1 Αν οντως στο Power Director 5 ο χρονος πεφτει στο μισο τοτε θα το δοκιμασω οπωσδηποτε.Εσενα ποσο σου κανει δηλαδη? Ο χρόνος επεξεργασίας δεν έχει να κάνει με την ποιότητα της πηγής αλλά με την διάρκεια - τον αριθμό των frames της πηγής.Μα αμα η ποιοτητα ειναι κακη(πχ.θολη εικονα) η διαρκεια/αριθμος των frames μοιραια θα ειναι χαμηλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
inertiacreep Αύγουστος 3, 2006 #32 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2006 Αρχική απάντηση από alexandross Oντως εχεις δικιο, οι τιμες εχουν κατεβειο σε σχεση με πριν 2 μηνες πισω που ειχα μεινει εγω, οχι ομως και 119!! Στο φτηνο e-shop βλεπω οτι κανει 151http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559550&PHPSESSID=34n1fb220v55lisdrhbjnrmjl1Αν οντως στο Power Director 5 ο χρονος πεφτει στο μισο τοτε θα το δοκιμασω οπωσδηποτε.Εσενα ποσο σου κανει δηλαδη?Μα αμα η ποιοτητα ειναι κακη(πχ.θολη εικονα) η διαρκεια/αριθμος των frames μοιραια θα ειναι χαμηλα. Στα 119 τον είχε το www.infoshop.gr , αλλά έγινε μάχη και εξαφανίστηκαν σχετικά γρήγορα...Με τα frames δεν είναι πάντα έτσι. Αν πχ έχεις μαι ταινία screener ή telecine και όχι dvd-rip, τα frames είναι στάνταρ (25 ή 30), η ποιότητα όμως μέρα με τη νύχτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Αύγουστος 3, 2006 #33 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2006 Αρχική απάντηση από alexandrossΜα αμα η ποιοτητα ειναι κακη(πχ.θολη εικονα) η διαρκεια/αριθμος των frames μοιραια θα ειναι χαμηλα. Αρχική απάντηση από inertiacreepΜε τα frames δεν είναι πάντα έτσι. Αν πχ έχεις μαι ταινία screener ή telecine και όχι dvd-rip, τα frames είναι στάνταρ (25 ή 30), η ποιότητα όμως μέρα με τη νύχτα... Τα fps σε ένα video είναι πάντα σταθερά, το πόσα θα είναι εξαρτάτε από τον πρότυπο το οποίο ακολουθεί 30fps (ntsc) 25fps (pal) Δεν εξαρτώνται από την ποιότητα του video, αυτό που κάνει την διαφορά για την ποιότητα και είναι μεταβλητό (όχι απαραίτητα) είναι το birate και η ανάλυσή του (και αυτή είναι σταθερή σαν τα frames). Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 3, 2006 #34 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2006 Αν οντως στο Power Director 5 ο χρονος πεφτει στο μισο τοτε θα το δοκιμασω οπωσδηποτε.Εσενα ποσο σου κανει δηλαδη?Πέφτει στο μισο με dual core cpu, γιατί η εφαρμογή υποστηρίζει Multithreading. Δε νομίζω να δεις διαφορά με το δικό σου cpu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandross Αύγουστος 3, 2006 Author #35 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2006 Α, εννοουσες οτι πεφτει στο μισο λογω του dual επεξστη, οχι του προγραμματος...Ευτυχως που το διευκρινησες να μη ψαχνω αδικα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Αύγουστος 3, 2006 #36 Κοινοποίηση Αύγουστος 3, 2006 Αν έχεις dual core και δεν είναι multi threaded η εφαρμογή, πάλι δεν κερδίζεις κάτι. Οι χρόνοι πέφτουν στο μισό, λόγω cpu και προγράμματος που την εκμεταλεύεται. Γι αυτό σου είπα, αν "καίγεσαι" για καλύτερους encoding χρόνους, ένας dual core θα σου έλυνε το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.