alexandross Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2006 Πως μπορω να μεταφερω αρχεια ταινιων avi ή mpeg σε dvd δισκακι προκειμενου να τις παρακολουθησω στην τηλεοραση μεσω επιτραπεζιου dvd player?Ως τωρα χρησιμοποιω το Νero αλλα ειναι απελπιστικα αργο, χρειαζεται 1-1,5 ωρες για να "καψει" ενα δισκακι.Υπαρχει αλλος πιο συντομος τροπος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
inertiacreep Ιούλιος 21, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2006 Με το κουμπί "Αναζήτηση" πάνω δεξιά μπορείς να βρείς πολλά threads για τέτοιες μετατροπές...Κοίτα για αρχή εδώ , εφόσον θέλεις να κάνεις τα avi-mpeg σε dvd-video αν κατάλαβα καλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kunoobidi Ιούλιος 21, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2006 Αν τα γράψεις χύμα στο dvd (data disk) θα παίζουν σίγουρα τα Mpeg κ ίσως τα divx αν είναι divx-player. Tώρα σχετικά με την ταχύτητα εγγραφής (πάντα χρησιμοποιούμε την μισή από αυτή που γράφει το δισκάκι) με x4 κανονικά παίρνει πρπ 13 λεπτά για να το γιομίσεις. Το nero είναι πολύ βαρύ κ για αυτό υποθέτω ότι έχειw λιγη ram ( Μας λες κ το setup σου; btw Καλώς ήρθες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Onisim Ιούλιος 21, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2006 Εγώ φίλε μου χρησιμοπειώ το VSO Divx to DVD που συνεργάζεται με το Copy to DVD και αυτό της VSO και κάνει εξαιρετική δουλειά. Και αυτό κάνει αρκετή ώρα όμως γιατί η μετατροπή ότι πρόγραμμα και να χρεισιμοποιήσεις θα σου πάρει αρκετή ώρα. Φυσικά μετά θα παίζει σε οποιοδήποτε επιτραπέζιο DVD player. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandross Ιούλιος 21, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2006 οχι, δεν εχω divX player.Λοιπον παιδια, θα ηθελα ενα direct link (απευθεια συνδεσμο) που να παραπεμπει σε ενα τετοιο καλο και free προγραμμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandross Ιούλιος 30, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2006 Eνα αλλο ερωτημα, αν ξερετε, ειναι γιατι καποιες φορες το dvd αρχειο οπως το παρακολουθεις, βλεπεις να μην ταιριαζει η φωνη με το ανοιγοκλεισμα των χειλιων... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosmos Ιούλιος 30, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2006 Λαθος συγχρονισμος του ηχου με την εικονα. Σε DVD κανονικα ειναι μαλλον σπανιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandross Ιούλιος 30, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2006 Μιλαω για dvd που κανω εγω. Το συνανταω συχνα. Οφειλεται στο κακο source αρχειο ή στο κακο προγραμμα μετατροπης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosmos Ιούλιος 30, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2006 Αν εννοεις με πηγη εμπορικα dvd οφειλεται σε λαθος ρυθμισεις 100%. Απο divx ειτε φταινε τα αρχεια των υποτιτλων η οι ρυθμισεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandross Ιούλιος 30, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 30, 2006 Ποια εμπορικα dvd παιδι μου?? Kαι ποια divX? Δε διαβασες το θεμα του thead??-->Μετατροπη avi/mpeg σε dvd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Ιούλιος 31, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2006 Αρχική απάντηση από alexandross Ποια εμπορικα dvd παιδι μου?? Kαι ποια divX? Δε διαβασες το θεμα του thead??-->Μετατροπη avi/mpeg σε dvd. τα avi και mpeg με τι codec νομίζεις είναι? divx και xvid παίζει κυρίως δύσκολο να είναι κάτι άλλο.free είναι αυτό http://www.trustfm.net/divx/SoftwareAvi2Dvd.htmlΑλλά το VSO Divx to DVD είναι καλύτεροΤα προβλήματα στον συγχρονισμό είναι από της ρυθμίσεις που έχεις βάλει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsunami Ιούλιος 31, 2006 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2006 Και με τα Ulead Video Studio & DVD Movie Factory μπορείς να το κάνεις και με μενουδάκια ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandross Ιούλιος 31, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2006 frost, δε κανω καμμια ρυθμιση. Μην κανεις υποθεσεις οταν δε γνωριζεις κατι.Αλλες φορες παρατηρειται το φαινομενο και αλλες οχι. Το φαινομενο δεν εμφανιζεται απ την αρχη της αναπαραγωγης της ταινιας αλλα αργοτερα. Υποψιαζομαι οτι εχει να κανει με την γρηγορη κινηση μπρος-πισω, αφου εμφανιζεται μετα απο τετοιες κινησεις.To ξερω οτι τα avi-mpeg ειναι συνηθως divX, αλλο ελεγα στον tasosmos που ειπε για"αρχεια υποτιτλων"και "ρυθμισεις"(δε παιζουν αυτα)Tsunami, δεν με απασχολουν τα menuδακια. Aυτο που με ενδιαφερει ειναι ενα προγραμμα που να κανει την εργασια το συντομοτερο δυνατον, και να μη σου κολλαει και το συστημα, οπως κανει το WinVideoAVI converter. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Ιούλιος 31, 2006 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2006 ’λλο το "οπως το παρακολουθεις" και άλλο το "Υποψιαζομαι οτι εχει να κανει με την γρηγορη κινηση μπρος-πισω, αφου εμφανιζεται μετα απο τετοιες κινησεις".Αν η πηγή δεν έχει πρόβλημα και έχει το παραγόμενο αρχείο φταίει η διαδικασία που ακολουθείς, τώρα πρόβλημα δικών σου ρυθμίσεων είναι ή του προγράμματος, είναι κάτι που δεν γνωρίζω μιας και δεν έδωσες αρκετά στοιχεία.Δοκίμασε κάποιο από τα προγράμματα που σου έχουμε γράψει παραπάνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandross Ιούλιος 31, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2006 Eιπαμε, η διαδιακασια δεν μπορει να φταιει διοτι το φαινομενο δεν εμφανιζεται παντα. Εξαλλου δε κανω καμμια ιδιαιτερη διαδικασια, μονο το απαρατητο. Τα προγραμματα που μου εχετε γραψει παραπανω, ποσο χρονο θελουν για τη μετατροπη ενος αρχειου 700ΜΒ σε dvd? Tι θες να πεις "’λλο το "οπως το παρακολουθεις" και άλλο το "Υποψιαζομαι οτι εχει να κανει με την γρηγορη κινηση μπρος-πισω, αφου εμφανιζεται μετα απο τετοιες κινησεις". Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Ιούλιος 31, 2006 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2006 Ο χρόνος εξαρτάτε:1. Από το pc2. Από τις ρυθμίσεις3. Από τον χρήστη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandross Ιούλιος 31, 2006 Author #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2006 1. γνωστο 2.ποιες ρυθμισεις? δωσε ενα παραδειγμα. Προσωπικα δε κανω καμμια εξτρα ρυθμιση.Μηπως εννοεις οτι υπαρχει ρυθμιση για...εξπρεςς μετατροπη? Ποια ειναι αυτη? Οπως και να χει εχε υποψη σου οτι εγω μιλαω για το minimu δυνατον και ανευ οποιαδηποτε ρυθμισης που θα μπορουσε να προκαλεσει καθυστερηση. Τελος, οι οποιες ρυθμισεις ειναι αναλογες του οποιου προγραμματος. 3. Τι "απο το χρηστη"? Ο χρηστης δε μπορει να κανει τιποτα, τι να κανει δηλαδη, spells?... Link to comment Share on other sites More sharing options...
inertiacreep Αύγουστος 1, 2006 #18 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2006 alexandross, χαλάρωσε λίγο...peace!Στις ρυθμίσεις να σταθώ σε 2 σημεία, όσον αφορα της το πρόγραμμα της VSO τουλάχιστον, που οι ρυθμίσεις είναι ελάχιστες...1. Στην ποιότητα του encoding (best / medium / low), που έχει φυσικά και το ανάλογο αντίκτυπο στο χρόνο περάτωσης της διαδικασίας (καλύτερη ποιότητα - μεγαλύτερος χρόνος)2. Στο output σε NTSC / PAL. Αν παίρνεις ενα divx 30fps (NTSC) και το μετατρέπεις σε 25fps (PAL) για παράδειγμα, πολύ πιθανό να έχεις ασυγχρονισμό όπως λες. Εκτός κι αν το source βιντεο έχει το πρόβλημα...Δώσε τα στοιχεία του υπολογιστή σου πάντως, για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα...αυτές οι δουλειές απαιτούν δυνατό CPU και πολλή RAM... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandross Αύγουστος 1, 2006 Author #19 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2006 Ιnertiacreep, τι σε κανει να πιστευεις οτι δεν ειμαι χαλαρωμενος?Αυτο που δε καταλαβαινω ειναι γιατι δεν περνω καμμια απαντηση στις ερωτησεις που κανω σε αυτο το thread.Aυτα που γραφεις ειναι γνωστα. Το ερωτημα ειναι αυτο που εκανα,ποσο χρονο χρειαζεται για αρχειο 700ΜΒ χωρις εξτρα ρυθμισεις ή αλλες σαλτσες.1. Δε ξερω το ενλογω προγραμμα, αλλα απ οτι ξερω απο αλλο που χρησιμοποιω, σε παρομοια ρυθμιση, αν βαλεις πχ best ποιοτητα δεν θα χωραει σε 1 dvd, οποτε παμε στην medium.2. Δε μιλαμε για τετοια πραγματα. Δε σκοπευω να...παρω ενα divX 30fps και να το κανω 25fps, πως σου ηρθε? Διαβασε το πρωτο post, μιλαω για απλα για μετατροπη mpeg/avi σε dvd ωστε να αναπαραγεται απ το επιτραπεζιο dvd player.Tα στοιχεια του υπολογιστη μου δεν εχουν σημασια, οπως ειπα γνωριζω οτι οσο πιο δυνατο pc τοσο πιο γρηγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
inertiacreep Αύγουστος 1, 2006 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2006 Αρχική απάντηση από alexandrossΤο ερωτημα ειναι αυτο που εκανα,ποσο χρονο χρειαζεται για αρχειο 700ΜΒ χωρις εξτρα ρυθμισεις ή αλλες σαλτσες. Μα αυτό εξαρτάται καθαρά από τον υπολογιστή σου και το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς. Πως να σου απαντήσει κάποιος σε αυτό γενικά και αόριστα? Εγώ πχ με A64 3500+, 1GB RAM και 2Χ80 WD sata Raid0 ενα DivX 700MB διάρκειας μιαμισης ώρας θα το έχω σε DVD σε 45-50 λεπτά σε best quality με το πρόγραμμα της VSO...σε normal κάπου γύρω στο μισάωρο.Όσον αφορά το θέμα ποιότητα, υπάρχει και επιλογή του output σε 4.7GB ή 8.5GB δισκάκι, οπότε το πρόγραμμα αυτόματα καθορίζει το μέγεθος της εξαγωγής, σκανάροντας προοδευτικά το βίντεο και διαλέγοντας το καλύτερο bitrate για το κάθε καρέ. Εννοείται βέβαια οτι όσο πιό μεγάλη σε διάρκεια ταινία θα έχει και αντίκτυπο στην ποιότητα, αλλα αυτό το ξέρεις ήδη. Για best quality (HQ DVD - 8000KBps) μια ώρα βίντεο χωράει στο 4.7GB DVD, οπότε εξηγείται αυτό που λές πιό πάνω, και διαλέγεις Standard Play, για 2 ώρες στα 4.7 GB.Για τα NTSC/PAL, ένα παράδειγμα έδωσα...όπως προείπα μπορεί να έχει να κάνει με τα source αρχεία. Δοκιμάζοντας και το AVI2DVD που είπε ο Frost, δεν έμεινα ικανοποιημένος. Το WinVideoAVI converter που λες δεν το έχω δοκιμάσει. Κατέληξα στο VSO, γρήγορο και χωρίς προβλήματα συγχρονισμο. Γιατί δεν το δοκιμάζεις anyway, μπορεί και να σου αρέσει. Εμένα μου έλυσε τα χέρια.Φιλικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.