Jump to content

Με χτυπαει το ρευμα στο κουτι

Strategos

Recommended Posts

Απλά στην Ελλάδα τα περισσότερα σπίτια δεν έχουν σωστή γείωση γι αυτό είναι τόσο συχνό φαινόμενο να σε χτυπούνε οι τυχούσες διαρροές από το κουτί του υπολογιστή και από άλλες συσκευές με γυμνά μεταλλικά μέρη

Κι εγώ το είχα παρατηρήσει παλιότερα απλά το ξέχασα και σταμάτησε

Έχεις δυο λύσεις ή να το ξεχάσεις (φτηνότερη) ή να βρεις ηλεκτρολόγο που να έχει όρεξη να δουλέψει και όχι να σε κλέψει και να δει πως θα γειώσει την εγκατάσταση του σου

Να ξέρεις απλά ότι δεν είναι επικίνδυνο απλα ενοχλητικό (ακόμα) αν επιδεινωθεί να το κοιτάξεις , η μητρική δε φταίει σε καμιά περίπτωση αφού τα ρεύματα που περνάνε από αυτή είναι πολύ χαμηλής τάσης αν κάτι άλλο θα μπορούσε να φταίει αυτό είναι το τροφοδοτικό σου αλλά θεωρώ ότι είναι καθαρά θέμα εγκατάστασης.

• Replies 45
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από kaynd

Απλά στην Ελλάδα τα περισσότερα σπίτια δεν έχουν σωστή γείωση γι αυτό είναι τόσο συχνό φαινόμενο να σε χτυπούνε οι τυχούσες διαρροές από το κουτί του υπολογιστή και από άλλες συσκευές με γυμνά μεταλλικά μέρη

Να ξέρεις απλά ότι δεν είναι επικίνδυνο απλα ενοχλητικό (ακόμα) αν επιδεινωθεί να το κοιτάξεις , η μητρική δε φταίει σε καμιά περίπτωση αφού τα ρεύματα που περνάνε από αυτή είναι πολύ χαμηλής τάσης αν κάτι άλλο θα μπορούσε να φταίει αυτό είναι το τροφοδοτικό σου αλλά θεωρώ ότι είναι καθαρά θέμα εγκατάστασης.

Καλημέρα

το (α) αν και απαράδεκτο δυστυχώς αληθεύει. το (β) όχι. Σε χαμηλές τάσεις μέχρι και 40 βολτ, ρεύμα άνω των 9 μιλλιαμπέρ (mA) είναι επιβλαβές.

.... Εχοντας χάσει 2 μητρικές απο αυτό το πρόβλημα, η λύση βρέθηκε αφου άλλαξα και εγώ σπίτι, (στο προηγούμενο το πισι ήταν στο πάτωμα αλλά ήταν στρωμένο μοκέτα ενώ στο νέο είχα πλακάκι και εκεί φάνηκε το πρόβλημα). Σε εμένα το πρόβλημα είχε τη ρίζα του στο πολύμπριζο που λόγω πατημένου καλωδίου πέρναγε επαγωγικά ρέυμα στη γείωση. Με ηλεκτρολογικό κατσαβίδι η λυχνία στο σασί άναβε ελαφρά και με πολύμετρο (σασί με την γείωση της μπρίζας) μέτραγα 120V. Τσέκαρε με το κατσβίδι τα λαμάκια της γείωσης στην πρίζα και ζήτα απο τον ηλεκτρολόγο σου να δεί ξανά την εγκατάσταση του. Αλλιώς υπέυθυνη μπορεί να είναι και η ΔΕΗ (οποιαδήποτε διαρροή που δεν ευθύνεται σε σφάλμα εγκατάστασης είναι καθαρά θέμα δικό τους, και δεν έχουν πρόβλημα να το ελέγξουν, καθώς το δέχονται σαν πιθανότητα να φταίνε αυτοι) απλά έχε το σαν έσχατη λύση αφου είναι γενικά σπάνιο φαινόμενο.

Αρχική απάντηση από kaynd [24-07-2006 03:20]

Κι εγώ το είχα παρατηρήσει παλιότερα απλά το ξέχασα και σταμάτησε

Έχεις δυο λύσεις ή να το ξεχάσεις (φτηνότερη) ή να βρεις ηλεκτρολόγο που να έχει όρεξη να δουλέψει και όχι να σε κλέψει και να δει πως θα γειώσει την εγκατάσταση του σου

:T:

Και εμενα με βαραει ο στατικος ηλεκτριζμος!

Απλα το δωματιο μου δεν εχει γειωση!

Μετακομιζω λεμε και απαλασομαι απο στατικους!

5 του μηνα λεμε 5!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.