Jump to content

Με χτυπαει το ρευμα στο κουτι

Strategos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ρε παιδια εχω ενα stacker και ενα τροφοντοτικο tagan 580w οσο ειμουν στο παλιο σπιτι ολα μια χαρα μολις αλλαξα σπιτι οταν το πιανω το κουτι οπου το πιασω με χτιπαει το ρευμα , δοκιμασα να το κλεισω το pc παλι με χτυπαει ,δοκιμασα να κλεισω το τροφοδοτικο παλι με χτιπαει, δοκιμασα να βγαλω τελιος την μπριζα και οταν την εβγαλα σταματησε. Οταν ποιανω το κουτι νοιωθω κατι σαν μουδιασμα και αμα περαση αρκετη ωρα με χτιπαει , ποια δεν ξερω τι να κανω τα φωτα σας

• Replies 45
  • Created
  • Last Reply

Προφανως το PC δεν γειωνεται καλα.

Για πρωτη φαση βαλε το pc σε αλλη μπριζα να δουμε αν η προηγουμενη δεν εχει καλη γειωση.

Καποτε ειχα κ εγω ακριβως το ιδιο προβλημα με σενα, μετα απο αρκετες προσπαθειες να βρω τι φταιει αφαιρεσα το πολυμπριζο που τροφοδοτουσε το PC κ το σύνδεσα απευθειας στην πρίζα του τειχου...ως δια μαγείας το προβλημα λυθηκε! Μετα απο ψαξιμο προσεξα οτι στο πολυμπριζο που χρησιμοποιουσα ειχε σκουριασει κ οι επαφες της ΓΕΙΩΣΗΣ ( τα 2 σιδερακια που εχουν οι μπριζες σουκο στο πλαι) ειχαν κατασταφει κ ετσι το τροφοτικο του PCιου δεν ειχε γειωση. (Για αυτο 99% οταν πιανεις με γυμνα χερια το κουτι περναει ρευμα μεσα απο τα χερια σου γιατι λειτουργεις σαν γειωση). Αν συνδεεις το PC σου απευθειας σε μπριζα τειχου δοκιμασε να αλλαξεις μπριζα για να δεις αν συνεχιζεται το προβλημα...

1) ’νοιξε την μπρίζα στον τοίχο , και δες αν καταλήγουν 3 καλώδια στην μπρίζα , αν έχει μόνο 2 , τότε δεν έχεις γείωση

2) Αν όλα είναι οκ , τότε δοκίμασε άλλο πολύμπριζο

Μήπως το πειράζεις ξυπόλητος?

Βάλε παντόφλες.

Όλα τα κουτιά χτυπάνε όταν πατάς ξυπόλητος και τα ακουμπάς.

Αρχική απάντηση από Vagelis2000

Βάλε παντόφλες.

σιγά μην τον ρωτήσουμε ανέχει κόψει και τα νύχια του όταν το ακουμπάει

:hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe: :hehe:

πιστεύω πως έχεις πρόβλημα με την μητρική αν δεν πιάσουν όλα τα παραπάνω και μόνο με αλλαγή της θα σωθείς από αυτό το πρόβλημα

φίλε Vagelis2000 σόρρυ το αστείο μου ήταν καλοπροαίρετο

στα καλα καθουμενα? τοσο καιρο στο παλιο σπιτι πως δεν εκανε τπτ? και την ιδια μερα που το πηγα στο αλλο ξεσκιστηκε?

Σου έχω το καλύτερο..Αγνοησε το..:p

Τώρα πέρα απο την πλάκα δες το πολύμπριζο ή την πρίζα..

Αρχική απάντηση από Vagelis2000 [Χθες, στις 22:02]

Βάλε παντόφλες.

κανενα τσοκαρο :whistling καλυτερα να ειναι κατι ξυλινο

:spam::spam::spam:

κανε οτι ειπε ο ανθρωπος :) :

Αρχική απάντηση από CaptainMilo

1) ’νοιξε την μπρίζα στον τοίχο , και δες αν καταλήγουν 3 καλώδια στην μπρίζα , αν έχει μόνο 2 , τότε δεν έχεις γείωση

2) Αν όλα είναι οκ , τότε δοκίμασε άλλο πολύμπριζο

εχμμ δοκιμασα αλλο πολυμπριζο και αλλη μπριζα τπτ παλι το κανει, επισης ακομα και το ρευμα να βγαλω παλι το κανει πρεπει να βγαλω και την οθονη, δοκιμασα να δοσω ρευμα χωρις την οθονη παλι το κανει(επισης στο παλιο το σπιτι ακουμπουσε το πισι σε ενα ξυλινο γραφειο, τωρα δεν ακουμπαει πουθενα και εεβαλα στο στακερ και τα ροδακια. Στην αναγκη θα φωναξω ηλεκτρολογο.

’λλο PC υπάρχει στο σπίτι; Κάνει μήπως τα ίδια; Αν ναι, μήπως δεν είναι σωστή η ηλεκτρική εγκατάσταση στο σπίτι;

Για να καταλάβεις το σκεπτικό:

Τα πάντα στο PC γειώνουν στο τροφοδοτικό (κάποια περνούν πρώτα απο τη μητρική και νομίζω πως οι κάρτες γειώνουν και στο κουτί το οποίο πάλι πρέπει να καταλήγει στο τροφοδοτικό) το οποίο τροφοδοτικό γειώνει στην πρίζα, η οποία πρίζα μέσω της ηλεκτρικής εγκατάστασης γειώνει στη γη. Τώρα, αν κάπου ενδιάμεσα υπάρχει πρόβλημα, φυσικό είναι να σε χτυπάει αφού δεν μπορεί να γειώσει.

Αφού λες οτι δεν πείραξες τίποτα, θεωρούμε δεδομένο οτι το πρόβλημα αποκλείεται να οφείλεται κάπου μέσα στο PC. Οπότε τσεκάρεις:

1. Καλώδιο

2. Πολύπριζο

3. Πρίζα

4. Ηλεκτρική εγκατάσταση

Κάπου εκεί πρέπει λογικά να έχεις το πρόβλημα.

ΥΓ: Θεωρώ δεδομένο οτι καλώδιο, πολύπριζο και πρίζα είναι σούκο και δεν έχεις κάνει κάποια πατέντα.

σουκου ειναι, εχω δοκιμασει και αλλο καλοδιο, και αλλο πολυμπριζο , και αλλη μπριζα. δεν εχω τσεκαρι τις μπριζες απο μεσα και την εγκατασταση

Εγώ πάλι τα έχω όλα χύμα σε ένα ράφι και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με κάρτες.

Θα σου έλεγα πάντως να ελέγξεις μήπως η γείωση στο σπίτι είναι της πλάκας και κάποια άλλη συσκευή φορτίζει τη γείωση στο σπίτι σου. Αυτό είναι μάλλον και το πιο πιθανό και μη σου πω και επικίνδυνο. Μην το αφήσεις.

εγώ σημειώνω 2 πραγματάκια....

1. ενώ το pc δεν είναι στην μπρίζα - αλλά είναι η οθόνη σου - σε χτυπάει το ρεύμα

άρα δεν φταίει ο πυργος σου.

2. Εφόσον το έχεις δοκιμάσει και σε άλλες μπρίζες του σπιτιού (δοκίμασε και σε μπρίζα κουζίνας), θα έλεγα ότι φταίει η γείωση του σπιτιού

Μπορεί να συμβεί αν το σπίτι είναι 25+ χρόνων...

Το θέμα είναι, αν το σπίτι είναι τόσο παλιό ώστε να δικαιολογείται κάτι τέτοιο...

Αυτό που μπορείς να κάνεις άμεσα είναι να πάρεις ενα καλώδειο απλό και να συνδέσεις το κουτί του pc με καλοριφέρ ή κάποια βρύση ώστε να γειώνεται μέσω αυτών.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.