Jump to content

Νέο case soft mod project στα σκαριά by MakisH

Makis Hourdakis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μπήκε το καλοκαίρι, ήρθε ο πολυαναμενόμενος δίσκος, το PC λύθηκε για πρώτη φορά μετά απο πολλούς μήνες λόγω σχολείου (δυστυχώς έχουμε άλλα δυο χρόνια ακόμα), η πρόσοψη είναι σε κακά χάλια και μου 'ρθε η όρεξη να κάνω ένα ψιλοmodάκι στο κλασικό Chieftec DX-01SLD μου, περιορισμένος απο εργαλεία, εμπειρία και οικονομικά. Απλώς μετά απο τόσους μήνες χωρίς τίποτα καινούριο πάνω του πιστεύω οτι το αξίζει ένα lifting για τα επόμενα δυο χρονάκια που σκοπεύω να το κρατήσω. Τέσπα, αρκετά με το intro...

Το κουτάκι έχει ήδη υποστεί ένα πολύ ελαφρύ mod όπου:

1. Έχει προστεθεί μαμίσιο πλαϊνό με παράθυρο

2. Έχει αφαιρεθεί το ένα cage των δίσκων

3. Έχουν αντικατασταθεί τα πρετσίνια με περαστές βίδες

4. Έχουν μπει round cables, έχουν sleevαριστεί τα καλώδια, έχει γίνει το κατά δύναμη cable management κτλ κτλ

Βασικές ιδέες σε αυτό το project: (πάντα με γνόμωνα και το οικονομικό)

1. Θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα του xrist22 για την περιποίηση των καλωδίων, βελτιωμένο βέβαια σε σημεία που ποτέ δεν μου άρεσαν (του το είπα και στα δυο κουτιά και το χω πει και σε όσους άλλους το εφάρμοσαν :) ) Συγκεκριμένα, όλες οι τρύπες θα γίνουν κάτω απο τη μητρική και θα γίνουν όσο το δυνατόν πιο περιποιημένες. Θα προστεθεί και επικάλυψη, πιθανότατα απο καλώδιο. Επίσης δεν θα ανοίξω τρύπα για το ATX, κάτι που το θεωρώ ανούσιο.

2. Το εσωτερικό θα βαφτεί λευκό (αναγκαστικά με ηλεκτροστατική βαφή μάλλον), κάτι που υποθέτω οτι θα ανοίξει κάπως το χώρο μέσα και θα του δώσει μια πιο "καθαρή" και φουτουριστική όψη. Θα τοποθετηθούν λευκές λάμπες ενώ άλλη μια φουτουριστική νότα θα δώσει ένα μπλε el-cable κάτω απο τη μητρική

3. Τα καλώδια, ήδη πριν την ιδέα του λευκού εσωτερικού ξαναsleevαρίστικαν με μαύρα sleeves και μπήκαν μαύρα molex ωστόσο πιστεύω πως αν φαίνονται λίγα μόνο μαύρα καλώδια θα είναι μια ευχάριστη αντίθεση. Αν και σίγουρα θα πήγαιναν περισσότερο γαλάζια sleeves...

4. Το εξωτερικό δεν ξέρω τι να το κάνω. Έτσι κι αλλιώς θα βάψω την πρόσοψη αλλά και γύρω γύρω έχει φάει αρκετές γρατζουνιές. Μια σκέψη είναι ξανά ασημί ενώ μια άλλη είναι μαύρο. Δεν ξέρω αλλά φλερτάρω επικίνδυνα με την αντίθεση άσπρο-μαύρο. Δεν ξέρω πως θα βγει όμως...

5. Θα γίνει πατέντα ωστε να τοποθετηθούν οι δίσκοι ανάποδα στον οριζόντιο άξονα (κοινώς με τη φάτσα προς τα πίσω). Πιστεύω οτι θα κερδίσω αρκετά σε δυνατότητες απόκρυψης καλωδίων, χάνοντας φυσικά σε εργονομία. Δεν σκοπεύω όμως να αλλάξω δίσκους απο δω και πέρα...

Σχετικά βαψιματάκια κτλ ίσως πέσουν και στον περιβάλλοντα χώρο. Ωστόσο ό,τι σημεία δεν βαφτούν στο φανοποιείο θα βαφτούν με σπρέυ και δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία απο βαψίματα... :(

Να σημειώσω πως προς το παρόν βρισκόμαστε σε προκαταρκτικό στάδιο. Τίποτα δεν είναι απόλυτο ακόμα, μέχρι να ακούσουμε τιμές απο φανοποιούς κτλ. Εν αναμονή λοιπόν και όλες οι προτάσεις και ιδέες δεκτές. :)

(Όχι Βασίλη, δεν είναι αυτό το project που σου έλεγα πριν λίγο καιρό στο msn...)

Χεχε τωρα θα δεις τι εστι βερυκοκο Μακη:D

Θα σε τρελανω στις παρατηρησεις-εισηγησεις :p

:D Ανυπομονώ να τις ακούσω! :D Mod χωρίς παρατηρήσεις δεν παίζει.... ;)

edit: Να σημειώσω οτι το thread δεν έγινε τόσο για να ακούσω ιδέες αλλά για να μην πω για ακόμα μια φορά "δε βαριέσαι, άστο"... :p

Ξαναλέω, μην περιμένεται MPC-01 class mod. Απλώς το χω άχτι και θέλω να πάω λίγο κόντρα στη μόδα του Armor και των uv... :)

Αντε να δούμε και φωτό.Καλή αρχή σου έυχομαι.Καιρός ήταν να εφαρμόσεις τις ιδέες σου.

αν το βαψεις ασπρο μεσα θα πρεπει να το καθαριζεις συχνα γιατι θα κανει ΜΠΑΜ η σκονη που θα μπαινει στο κουτι...

Αρχική απάντηση από unknown [Σήμερα, στις 21:38]

αν το βαψεις ασπρο μεσα θα πρεπει να το καθαριζεις συχνα γιατι θα κανει ΜΠΑΜ η σκονη που θα μπαινει στο κουτι...

ισχυει το ακριβως αντιθετο...

σου μιλαω εκ πειρας

σκεψου ενα λευκο και ενα μαυρο αυτοκινητο...

ποιο φαινεται σκονισμενο πιο ευκολα?

:p:D

ενταξει σε σχεση με το μαυρο θα φαινεται λιγοτερο...αλλα και παλι..δεν νομιζω να την γλυτωσει εντελως

Μερικές φωτογραφίες πριν:

Μπίχλααα

p7142102gl3.jpg

Κι άλλη μπίχλααα

p7142104su9.jpg

Μπίχλαααααααααααααααααααααααααααααα

p7142105is2.jpg

Τα καλώδια είναι ακατάστατα απο την προσωρινή πρόχειρη τοποθέτηση του 2ου δίσκου

Πάμε τώρα στην παρούσα κατάσταση:

Ο σκελετός με το ένα HDD cage

p7222107my6.jpg

Και τέλος ένα πρόχειρο σχεδιάκι του τι προβλέπεται να γίνει απο τρύπες

awh3.jpg

---------------------------------------------------------------------------------------------

Αρχική απάντηση από Spyrious

Αντε να δούμε και φωτό.Καλή αρχή σου έυχομαι.Καιρός ήταν να εφαρμόσεις τις ιδέες σου.

Οι ιδέες είναι πάρα πολλές και δεν μπορούν να εφαρμοστούν όλες τώρα λόγω οικονομικών και χρόνου. Αργότερα ελπίζω να καταφέρω να κάνω το case mod των ονείρων μου με το οποίο ελπίζω να καταφέρω να ασχοληθώ αναλόγως. Αυτό είναι περισσότερο μια απόπειρα "Lifting" στα γεράματα του και ένας τρόπος να αποκτήσω παραπάνω εμπειρία με κοψίματα και βαψίματα. Ελπίζω όμως το αποτέλεσμα να μην είναι τόσο light. :D Ευχαριστώ για τις ευχές σου! Ελπίζω να μπορώ πλέον να σε λέω "συνάδελφο" (όπως και το Χρίστο, το Γιώργο και όλους όσους έχουν δημιουργήσει ένα πραγματικό case mod). :)

Αρχική απάντηση από unknown

:p:D

ενταξει σε σχεση με το μαυρο θα φαινεται λιγοτερο...αλλα και παλι..δεν νομιζω να την γλυτωσει εντελως

Δεν είναι σκοπός μου να μειώσω τη σκόνη. Λέγοντας "καθαρό" εννοώ την αίσθηση που σου αφήνουν οι εικόνες ενός φουτουριστικού μέλλοντος, με το λευκό, το ασημί και το μπλε να κυριαρχούν. ’σε που ζήλεψα και το άσπρο του iMac... :p Πάντως σωστή η συχέτιση με τη σκόνη αν και δίκιο έχει ο Κοπρίτης. Θα είναι καλύτερα! :D

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Απορία: Στην ηλεκτροστατική βαφή γίνεται να βάψεις διαφορετικά τις δυο όψεις ενός μετάλου; Πχ τη μέσα πλευρά του πλαϊνού άσπρη και την έξω άλλο χρώμα. Ή θα πρέπει να επιστρατευθεί σπρέυ;

Το τροφοδοτικό και τα drives λέω να τα αφήσω default. Τι λέτε; Δεν θέλω να το παρακάνω με το άσπρο... :(

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Απορία: Στην ηλεκτροστατική βαφή γίνεται να βάψεις διαφορετικά τις δυο όψεις ενός μετάλου; Πχ τη μέσα πλευρά του πλαϊνού άσπρη και την έξω άλλο χρώμα. Ή θα πρέπει να επιστρατευθεί σπρέυ;

Ναι γίνεται.

Ευχαριστώ. :)

Επίσης μια άλλη ερώτηση: Γίνεται κάποια στιγμή αν θελήσω να βγάλω το χρώμα; Γιατί θα ήθελα ας πούμε να βάψω έτσι και τα λαμάκια των καρτών ωστε να δένουν αρμονικά με το όλο σύνολο. Αν τα βάψω με σπρέυ (το οποίο φαντάζομαι οτι βγαίνει) θα μπορέσω να πετύχω χρώμα με ελάχιστη απόκλιση; Μιλάμε για κατάλευκο πάντα ( βλ. Ariel)

Είναι λίγο δύσκολο να βγει μετά.Να ξέρεις όμως ότι αν δεν γίνει καλή δουλειά θα αποκτήσουν τα κομμάτια σου μετα από την ηλεκτροστατική βαφή ένα πάχος.(Πρέπει ο μάστορας που θα κάνει την δουλειά να περάσει πολύ λεπτό και ομοιόμορφο στρώμα την σκόνη.)Δηλαδή θα σε δυσκολέψει μετά στις θέσεις pci και αλλού.Βάψτα λαμάκια με σπρευ.Δεν θα πετύχεις βέβαια ακριβώς την απόχρωση αλλά δεν νομίζω να διακρίνεται πολύ.Δεν ξέρω βέβαια και τι χρώμα θα είναι της ηλεκτροστατικής (ματ,γυαλιστερό).

EDIT

Ευχαριστώ Σπύρο. :)

Τα πρετσίνια κανονικά τα βγάζεις με τρυπάνι. Εγώ τα είχα βγάλει με πολύ βάρβαρο τρόπο και δεν στον λέω γιατί θα ξεκάνεις το Armor και δε λέει. Μια χαρά είναι. :)

καλη επιτυχια. να ποσταρεις φωτο οπωσδηποτε για να δουμε τι εκανες και να σε "βαθμολογησουμε"

αυτό που δεν κατάλαβα είναι, τι θα κάνεις με το καλώδιο της ψύκτρας της CPU. Πάνω στη μητρική δεν πάει?:rolleyes:

Αρχική απάντηση από Κωστάκης

Ποιό armor ρααααα!αυτό δέν το πειράζουμε!!!!:worship:

ένα παλιό σαβουροκούτι πειράζω!!

Καλή επιτυχία και σε εσένα τότε ;)

Αρχική απάντηση από hayabusa

καλη επιτυχια. να ποσταρεις φωτο οπωσδηποτε για να δουμε τι εκανες και να σε "βαθμολογησουμε"

Ευχαριστώ πολύ hayabusa. :) Εννοείται οτι θα ποστάρω worklog και φωτογραφίες, όταν θα έχω διαθέσιμες. Δεν έχω αρχίσει ακόμα. Δυστυχώς εξαρτόμαι απο τον πατέρα μου για να κάνω την αρχή καθώς αυτός έχεις εργαλεία για να κάνω τις τρύπες που θέλω. Και νομίζω πως έχει και μηχάνημα που κόβει κύκλους οπότε γλιτώνουμε λιμάρισμα κτλ. :cool: Όσο για τη "βαθμολόγηση", είναι ένας απο τους λόγους που άνοιξα αυτό το thread. Η γνώμη και οι ιδέες σας είναι κάτι πολύ σημαντικό. :)

Αρχική απάντηση από deninho

αυτό που δεν κατάλαβα είναι, τι θα κάνεις με το καλώδιο της ψύκτρας της CPU. Πάνω στη μητρική δεν πάει?:rolleyes:

Όχι. Κανένα ανεμιστήρα δε συνδέω στη μητρική. Όλοι (εκτός της vga) πάνε στο Aerogate II. ;)

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Δεν έχω αρχίσει ακόμα. .

17 post και δεν εχεις αρχισει ακομη???

Μακη πιασε γρηγορα δουλεια και αφησε τις δικαιολογιες :p

η αλλαξε τον τιτλο σε: Μελλοντικο case soft mod project στα σκαριά by MakisH

παιδιά sorry που σας ***** την συζήτηση αλλα 3έρει κανείς που θα βρώ αυτοκόλλητο φύλλο αλουμινίου?θέλω να βάλω στον πάτο του κουτιού που ετοιμάζω.βασικά έχω κατα νόυν αυτές τις περιεργες τις λαμαρίνες που έχουν κάτι ρόμβους σκαλισμένους επάνω... αλλα αυτοκόλλητες!!!!σας φώτισα ε?:boxed::tomato: :tomato: :tomato: :tomato: :tomato:

[offtopic]

Αρχική απάντηση από Κωστάκης [Χθες, στις 22:08]

παιδιά sorry που σας ***** την συζήτηση αλλα 3έρει κανείς που θα βρώ αυτοκόλλητο φύλλο αλουμινίου?θέλω να βάλω στον πάτο του κουτιού που ετοιμάζω.βασικά έχω κατα νόυν αυτές τις περιεργες τις λαμαρίνες που έχουν κάτι ρόμβους σκαλισμένους επάνω... αλλα αυτοκόλλητες!!!!σας φώτισα ε?:boxed::tomato: :tomato: :tomato: :tomato: :tomato:

είχα δει στο Praktiker

[/offtopic]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.