ikaros19 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2006 Το ξέρω ότι έχουν ανοιχτεί πολλά θέματα πάνω σε αυτό....απλά σκέφτομαι να αγοράσω αυτές τις μέρες καινούργιο τροφοδοτικό....και λιγάκι έχω μπερδευτεί...!Και μάλλον κάποια τροφοδοτικά που έχω σαν επιλογές δεν έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα...!1) TG600-U25 (Γράψτε στο search πάνω πάνω αριστερά TG600-U25 και θα σας το βγάλει.Δεν το βρήκα σε κάποιο άλλο site!) Το θεωρώ πολύ καλό....Αφού υποστηρίζει σχεδόν τα πάντα....Βγάζει 10 Sata και 7 Molexκαι 4 PCI-X (αυτό δεν είναι και τόσο απαραίτητο). H τιμή του σα 150 ευρώ δεν είναι και η χαμηλότερη....και δεν είμαι σιγουρος αν είναι όλα του τα καλώδια sleeved...Νομίζω ότι είναι!Ακόμα έχει sata to molex ανταπτοράκια...2) Liberty 620W Είναι πολύ καλό τροφοδοτικό...Βγάζει 10 Sata και 10 Molex. Φυσικά SLI Ready!Ακόμα με χαλάει στο ότι στα καλώδια έχει 2 Molex και 2 Sata εναλλάξ...Δεν το βρίσκω χρήσιμο όταν όλοι οι δίσκοι μου είναι Sata και απέχουν αρκετά από τα cd-roms!Βέβαια μπορείς να βάλεις τα καλώδια που θες...3) EPS12V 660W Σίγουρα πολύ καλό τροφοδοτικό....ΕPS compatible....SLI Ready....Δεν βρήκα πόσες εξόδους βγάζει ακριβώς!Δεν μου πολύ αρέσει και εμφανισιακά...!Και μάλλον κάνει στα 200 ευρώ!4) Ultra 550 Watt X-Connect (X2) - UV Πάρα πολύ ωραίο στην εμφάνιση...με uv reactive sleeve...απλά βγάζει 3 SATA και 5 Molex (????)...που τα θεωρώ πολύ λίγα...!!!Μα γιατί πρέπει να σε παιδεύουν τόσο για να βρεις τα connections????Anyway....Μετά από αυτήν την ανάλυση θέλω να ακούσω και τις γνώμες σας...Γιατί μπορεί κάτι να μου διαφεύγει...!Εγώ είμαι ανάμεσα στο Tagan Και το Liberty...!Και τα δύο είναι πολύ καλά τροφοδοτικά, από γνωσές εταιρίες και πολύ κοντά στη τιμή!Απλώς όπως είπα αυτό με τα εναλλαξ molex και sata δεν ξέρω...Βέβαια μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα sata to molex και να έχει 4 molex....!Θέλω γνώμες πιο έμπειρων στο θέμα των τροφοδοτικών....μήπως και πάρω απόφαση τελικά!!!Τέλος βάζω ένα link από ένα review για το Liberty...Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το "Serial ATA could also plug in for Hard Drive (HDD) or CD Rom"Ξέρει κανείς τι εννοεί....?
knight_77 Ιούλιος 21, 2006 #2 Ιούλιος 21, 2006 Αν σε απασχολει το θεμα με τα molex στο Liberty,ριξε μια ματια εδω και εδω .Νομιζω οτι θα σου λυσει τους οποιους ενδοιασμους.Εχω το 500αρι και μονο τα καλυτερα εχω να πω.Δεν χανεις παντως να ριξεις και μια ματια στα Seasonic;)
blade_pan Ιούλιος 21, 2006 #3 Ιούλιος 21, 2006 Liberty 620W ειναι best...Προσωπικα εχω το 600 και ειναι jet!
hayabusa Ιούλιος 21, 2006 #4 Ιούλιος 21, 2006 Αρχική απάντηση από blade_pan Liberty 620W ειναι best...Προσωπικα εχω το 600 και ειναι jet! αυτο και απο εμενα. δεν εχω ακουσει παραπονα για τα συγκεκριμενα οποτε φαινεται πως ειναι καλη επενδυση.
knight_77 Ιούλιος 21, 2006 #5 Ιούλιος 21, 2006 Αρχική απάντηση από hayabusa αυτο και απο εμενα. δεν εχω ακουσει παραπονα για τα συγκεκριμενα οποτε φαινεται πως ειναι καλη επενδυση. Πλην ορισμενων ασυμβατοτητων που ετυχαν σε καποιους με DFI NF4...
knight_77 Ιούλιος 21, 2006 #7 Ιούλιος 21, 2006 Αρχική απάντηση από hayabusa [Σήμερα, στις 16:17] δεν εχω ακουσει τιποτα. για πες,για πες..... click me
ikaros19 Ιούλιος 21, 2006 Author #8 Ιούλιος 21, 2006 Αρχική απάντηση από knight_77 [Σήμερα, στις 15:27] Αν σε απασχολει το θεμα με τα molex στο Liberty,ριξε μια ματια εδω και εδω .Νομιζω οτι θα σου λυσει τους οποιους ενδοιασμους.Εχω το 500αρι και μονο τα καλυτερα εχω να πω.Δεν χανεις παντως να ριξεις και μια ματια στα Seasonic;) Καλή φάση....!Δεν ήξερα ότι υπήρχαν και ξεχωριστά καλώδια....!!Οπότε πάει ο ενδιασμός μου...Βέβαια θα ανέβει λίγο το κόστος...γύρω στα 20 ευρώ..!Κανένα άλλο τροφοδοτικό καλό στα ίδια περίπου χαρακτηριστηκά έχετε να μου προτείνετε?
inertiacreep Ιούλιος 21, 2006 #9 Ιούλιος 21, 2006 Υπάρχει και το Hiper Type-R 580W...περίεργο που δεν αναφέρθηκε. Μια αναζήτηση στο φόρουμ θα σε πείσει. Μιας και αναφέρθηκες στο EPS12V 660 (specs), καλό, χρυσό (μεταφορικά και...κυριολεκτικά) αλλά τρελλή καλωδιούμπα. Τα 20,24πινο ΑΤΧ και τα 4πιν AUX, 8pinEPS όλα συνδέονται μεταξύ τους, πιό απαράδεκτη μακαρονάδα δεν έχω ξαναδεί
CaptainMilo Ιούλιος 21, 2006 #10 Ιούλιος 21, 2006 Σε τι σύστημα σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις?Προσωπικά έχω δοκιμάσει και το Enermax 620 Liberty (αυτό έχω τώρα) , και το Hiper Type R 580Και τα δύο είναι άριστα , πολύ καλά από τάσεις και τα sleeve καλώδια είναι εύκολα στην τοποθέτηση , και καλά sleevαρισμένα (αν και το μήκος στα καλώδια του Hiper δεν μου πολυάρεσε)Το Hiper κοστίζει κοντά 50 euro λιγότερο από το Enermax , οπότε αν είσαι στενά οικονομικά , αποτελεί πολύ καλή επιλογήΤο μόνο ίσως μειονέκτημα του Hiper έιναι οτι δεν έχει 8πινο 12άρι βύσμα για Intel μητρικές , αλλά 4άρι .
ΛΑΜΠΡΟΣ Ιούλιος 21, 2006 #11 Ιούλιος 21, 2006 ρε παιδια πηρα το hiper 580 type r μεταχειρισμενο 4 μηνων αλλα τελικα κανει πολυ θορυβο.ο 8αρης ακομα και στο pc 2 δικους και ενα dvd(skystar+audigy2) εχω βγαλει την τροφοδοσια της 6600gt cpu 2.8 northwood συνεχιζει να δουλεβει φουλ και κανει αρκετο θορυβο ακομα και σε desktop.οταν ανοιγω το pc ο 8αρης ειναι πολυ ησηχος και μετα απο 4 λεπτα περιπου αρχιζει και σπινταρει.ψιλοαπογοητευτικα.δεν μπορω να το πειραξω γιατι εχει 3 χρονια εγγυηση.κανεις εδω με hiper 580?
CaptainMilo Ιούλιος 21, 2006 #12 Ιούλιος 21, 2006 To κουτί σου αερίζεται καλά?Από την εβδομαδιαία συνύπαρξή μου με το τροφοδοτικό δεν είχα κανένα πρόβλημα θορύβουΜπορεί για κάποιο λόγο να υπερθερμένεται με αποτέλεσμα ο 8άρης να δουλεύει μονίμως στην ψηλή σκάλα
Wizard! Ιούλιος 21, 2006 #13 Ιούλιος 21, 2006 Αρχική απάντηση από CaptainMiloΤο μόνο ίσως μειονέκτημα του Hiper έιναι οτι δεν έχει 8πινο 12άρι βύσμα για Intel μητρικές , αλλά 4άρι . Sorry για το hijacking, αλλά έχω παραγγήλει Intel μητρική και πρόσεξα πως έχει αυτό το 8pin, ενώ το τροφοδορικό μου δεν το έχει... Τι κάνουμε?
greekfragma Ιούλιος 21, 2006 #14 Ιούλιος 21, 2006 Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 23:22] Sorry για το hijacking, αλλά έχω παραγγήλει Intel μητρική και πρόσεξα πως έχει αυτό το 8pin, ενώ το τροφοδορικό μου δεν το έχει... Τι κάνουμε? μπριζωνεις κανονικα το 4πινο στην 8πινη υποδοχη απο την αριστερη μερια και δεν εχεις κανενα απολυτως προβλημα
Wizard! Ιούλιος 21, 2006 #15 Ιούλιος 21, 2006 gf, είχα κάνει κάτι παρόμοιο παλιά με server board Intel που είχε 24pin, ενώ τότε όλα τα τροφοδοτικά είχαν 20pin, αλλά έλεγα μήπως υπήρχε κανένα ανταπτοράκι να μη το βλέπω κενό... :whistle2:
ikaros19 Ιούλιος 21, 2006 Author #17 Ιούλιος 21, 2006 Αρχική απάντηση από CaptainMilo [Σήμερα, στις 21:53] Σε τι σύστημα σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις? Προσωπικά έχω δοκιμάσει και το Enermax 620 Liberty (αυτό έχω τώρα) , και το Hiper Type R 580 Και τα δύο είναι άριστα , πολύ καλά από τάσεις και τα sleeve καλώδια είναι εύκολα στην τοποθέτηση , και καλά sleevαρισμένα (αν και το μήκος στα καλώδια του Hiper δεν μου πολυάρεσε) Το Hiper κοστίζει κοντά 50 euro λιγότερο από το Enermax , οπότε αν είσαι στενά οικονομικά , αποτελεί πολύ καλή επιλογή Το μόνο ίσως μειονέκτημα του Hiper έιναι οτι δεν έχει 8πινο 12άρι βύσμα για Intel μητρικές , αλλά 4άρι . Μην φανταστείς κανένα τρελό μηχάνημα....αλλά επειδή το τροφοδοτικό που έχω τώρα έχει κάποιο πρόβλημα πρέπει να πάρω καινούργιο!Επομένως δεν με ενδιαφέρει τόσο για αυτό το pc αλλά για κάποιο πιθανόν καινούργιο....για αυτό θέλω να έχει και SLI...! Το pc που έχω τώρα είναι Pentium 4 2.8...2x512 Ram...2 Sata...2 DVD-RW...3 πανελάκια...1 νεον...Audig Platinum 2....GeForce 5600 256 MB...! Όμως έχω μητρική Intel οπότε χρειάζομαι σίγουρα 8 πινο...! Μάλλον με κόβω για το enermax....!! Καμιά άλλη πρόταση ή παρατήρηση πρωτού το αγοράσω...???
ΛΑΜΠΡΟΣ Ιούλιος 21, 2006 #18 Ιούλιος 21, 2006 ρε παιδια με το 4πινο και 8πινο τελικα τι γινεται?καποια στιγμη στο μελον ισως παρω conroe μπορει να βγει και σε 4πινο?η παντα 8πινο σε ολα τα νεα συστηματΑ?
blade_pan Ιούλιος 21, 2006 #19 Ιούλιος 21, 2006 Αρχική απάντηση από ΛΑΜΠΡΟΣ ρε παιδια με το 4πινο και 8πινο τελικα τι γινεται?καποια στιγμη στο μελον ισως παρω conroe μπορει να βγει και σε 4πινο?η παντα 8πινο σε ολα τα νεα συστηματΑ? Υπαρχει ανταπτορας...
ikaros19 Ιούλιος 22, 2006 Author #20 Ιούλιος 22, 2006 Σκεφτόμουνα να πάρω τελικά όμως το 500 της Enermax...Είναι και 50 ευρώ φτηνότερο...!! Μάλλον τα 620 είναι κάπως υπερβολικό για την χρήση που το θέλω...! Εξάλλου τώρα 400 έχω πάω και είναι μια χαρά...! ’λλα λογικά το 500 θα με καλύπτει άνετα...!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.