Jump to content

Tα benchmark λενε ψεματα για τον CORE 2 συμφωνα με το HARDOCP

Alien1

Recommended Posts

• Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Και φυσικά, κάποιοι από εσάς περιμένετε να μπώ και εγώ στο παιχνίδι και να απαντήσω σε όλα αυτά... :D

Οταν σας έλεγα ότι εμένα ΔΕΝ με ενδιαφέρει αν μπορώ να έχω στα 800Χ600 και μαμώ τα frames αφού ΔΕΝ πρόκειτε ποτέ να παιξω σε αυτές τις αναλύσεις....

Δεν με ενδιαφέρει ΠΟΤΕ να έχω το μισό χρόνο στο SPI αφού ποτέ δε πρόκειτε να κάθομαι με τις μέρες να μετρώ τα SEC του.....

Με ενδιαφέρει όμω να έχω Frames στα 1680Χ1050 που είναι η native ανάλυση της οθόνης μου με AF & AS κοντά στα μέγιστα...... :D

Εκεί λοιπόν που βρίσκεται ο πραγματικός κόσμος με χαρά βλέπω ότι ΔΕΝ ΥΣΤΕΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ σε σχέση με τον Conroe όταν έχω μάλιστα την CPU μου να τρέχει σε ταχύτητες του FX62.... :D

Σας το ξαναλέω αν και το έχω πεί πολλές φορές στο παρελθόν ...... ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗΝ ΤΕΛΙΚΑ ΦΑΤΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝTEL και Σκοτώσετε ΑΔΙΚΑ τις CPU ΣΑΣ για να πάρετε μία από τα ίδια στον πραγματικό κόσμο που ζούμε και οχι στον VIRTUAL του Conroe..... :D

Θα σας πω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τι υποψιάζομαι με την "Υπεροχή" του COnroe...... :D

Σκεφτόσαστε ποτέ πως θα έτρεχε ένα παιχνίδι σε 800Χ600 εαν το MAP του μπορούσε να φορτωθεί σε 4ΜΒ Cache L3 μιας CPU Μετατρέποντας δηλαδή την Cache της CPU σε VGA MEM ?????

Σκεφτοσαστε ποτέ τη θα μπορούσε να συμβεί εαν το SPI, ο κώδικάς του και τα μαθηματικά του αποτελέσματα ΔΕΝ Πηγαιναν στην RAM (DDR2) αλλά στην 4ΜΒ Cache μετατρέποντας δηλαδή την Cache της CPU ως RAM ??????

Kάπου εκεί υπάρχει η αλήθεια φίλοι μου ..... Οσο η cache του Conroe μπορεί να παίξει αυτούς τους ρόλους και να ξεγελάσει το υπόλοιπο σύστημα κλέβοντας μέρος των υποσυστημάτων όταν κάνουν αίτηση για προσπέλαση σε μνήμη τότε ο Conroe ΜΑΜΕΙ και ΔΕΡΝΕΙ.......

Οταν όμως η Cache του Conroe είναι λίγη για τις απαιτήσεις της εφαρμογής ..... ΤΟΤΕ Μας μένει η CPU στο χέρι και ξαφνικά οι επιδόσεις πέφτουν σε επίπεδα AMD και ίσως ποιό κάτω..... :D

Κάπως έτσι εξηγήται και το γεγονός ότι σε COnroe είτε σκ@ατά μνήμη έχεις , είτε Μνήμη με DDR2 1400 @ Cl2 -2-2-2-2 timmings σχεδόν το ίδιο SPI θα πάρεις ως αποτέλεσμα......

Ομως η ΑΠΑΤΗ θα πέσει τελικά πάνω στο κεφάλι της INTEL που ενώ πιστεύουμε ότι έφτιαξε έναν Υπερεπεξεργαστή στο τέλος πολλοί από εσάς που μας έχετε πρήξει εδώ και μήνες με τους Conroe θα προσπαθήσετε να μας εξηγήστε τα ανεξήγητα.....

Αυτό που έχει φτιάξει τελικά η INTEL μοιάζει σε εμένα ώς μια πολυμορφική Cache όπου με την βοήθεια της CPU - Chipset μητρικής μεταμορφώνεται σε μνήμη VGA - Μνήμη συστήματος RAM και η CPU απλά είναι σε REAL Performance χαμηλότερη από την AMD σε 1:1 ταχύτητα....

Θα έρθει λοιπόν ο καιρός που όλα αυτά που σας λέω θα αποδειχθούν στην πράξη .......

BTW ..... Hipro5 ....... Πολλά φιλάκια στον Conroe σου.....

Θα σας παρακαλέσω να κάνετε ένα BENCH σε 3D στα 1680 Χ 1050 ανάμεσα στην CPU σου και σε έναν FX60 για να δούμε επιτέλους για εμάς που έχουμε WIDE οθόνες και αναλύσεις 1680Χ1050 με ΑΑ και AF ενεργά , τι κέρδος θα έχουμε σε FPS αμα αγοράσουμε Conroe....... :D :D :worship:

Αρχική απάντηση από Dagalidis

Και φυσικά, κάποιοι από εσάς περιμένετε να μπώ και εγώ στο παιχνίδι και να απαντήσω σε όλα αυτά... :D

Οταν σας έλεγα ότι εμένα ΔΕΝ με ενδιαφέρει αν μπορώ να έχω στα 800Χ600 και μαμώ τα frames αφού ΔΕΝ πρόκειτε ποτέ να παιξω σε αυτές τις αναλύσεις....

Δεν με ενδιαφέρει ΠΟΤΕ να έχω το μισό χρόνο στο SPI αφού ποτέ δε πρόκειτε να κάθομαι με τις μέρες να μετρώ τα SEC του.....

Με ενδιαφέρει όμω να έχω Frames στα 1680Χ1050 που είναι η native ανάλυση της οθόνης μου με AF & AS κοντά στα μέγιστα...... :D

Εκεί λοιπόν που βρίσκεται ο πραγματικός κόσμος με χαρά βλέπω ότι ΔΕΝ ΥΣΤΕΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ σε σχέση με τον Conroe όταν έχω μάλιστα την CPU μου να τρέχει σε ταχύτητες του FX62.... :D

Σας το ξαναλέω αν και το έχω πεί πολλές φορές στο παρελθόν ...... ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗΝ ΤΕΛΙΚΑ ΦΑΤΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝTEL και Σκοτώσετε ΑΔΙΚΑ τις CPU ΣΑΣ για να πάρετε μία από τα ίδια στον πραγματικό κόσμο που ζούμε και οχι στον VIRTUAL του Conroe..... :D

Θα σας πω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε τι υποψιάζομαι με την "Υπεροχή" του COnroe...... :D

Σκεφτόσαστε ποτέ πως θα έτρεχε ένα παιχνίδι σε 800Χ600 εαν το MAP του μπορούσε να φορτωθεί σε 4ΜΒ Cache L3 μιας CPU Μετατρέποντας δηλαδή την Cache της CPU σε VGA MEM ?????

Σκεφτοσαστε ποτέ τη θα μπορούσε να συμβεί εαν το SPI, ο κώδικάς του και τα μαθηματικά του αποτελέσματα ΔΕΝ Πηγαιναν στην RAM (DDR2) αλλά στην 4ΜΒ Cache μετατρέποντας δηλαδή την Cache της CPU ως RAM ??????

Kάπου εκεί υπάρχει η αλήθεια φίλοι μου ..... Οσο η cache του Conroe μπορεί να παίξει αυτούς τους ρόλους και να ξεγελάσει το υπόλοιπο σύστημα κλέβοντας μέρος των υποσυστημάτων όταν κάνουν αίτηση για προσπέλαση σε μνήμη τότε ο Conroe ΜΑΜΕΙ και ΔΕΡΝΕΙ.......

Οταν όμως η Cache του Conroe είναι λίγη για τις απαιτήσεις της εφαρμογής ..... ΤΟΤΕ Μας μένει η CPU στο χέρι και ξαφνικά οι επιδόσεις πέφτουν σε επίπεδα AMD και ίσως ποιό κάτω..... :D

Κάπως έτσι εξηγήται και το γεγονός ότι σε COnroe είτε σκ@ατά μνήμη έχεις , είτε Μνήμη με DDR2 1400 @ Cl2 -2-2-2-2 timmings σχεδόν το ίδιο SPI θα πάρεις ως αποτέλεσμα......

Ομως η ΑΠΑΤΗ θα πέσει τελικά πάνω στο κεφάλι της INTEL που ενώ πιστεύουμε ότι έφτιαξε έναν Υπερεπεξεργαστή στο τέλος πολλοί από εσάς που μας έχετε σκοτήσει τα @ρχίδια εδώ και μήνες με τους Conroe θα προσπαθήσετε να μας εξηγήστε τα ανεξήγητα.....

Αυτό που έχει φτιάξει τελικά η INTEL μοιάζει σε εμένα ώς μια πολυμορφική Cache όπου με την βοήθεια της CPU - Chipset μητρικής μεταμορφώνεται σε μνήμη VGA - Μνήμη συστήματος RAM και η CPU απλά είναι σε REAL Performance χαμηλότερη από την AMD σε 1:1 ταχύτητα....

Θα έρθει λοιπόν ο καιρός που όλα αυτά που σας λέω θα αποδειχθούν στην πράξη .......

BTW ..... Hipro5 ....... Πολλά φιλάκια στον Conroe σου.....

Θα σας παρακαλέσω να κάνετε ένα BENCH σε 3D στα 1680 Χ 1050 ανάμεσα στην CPU σου και σε έναν FX60 για να δούμε επιτέλους για εμάς που έχουμε WIDE οθόνες και αναλύσεις 1680Χ1050 με ΑΑ και AF ενεργά , τι κέρδος θα έχουμε σε FPS αμα αγοράσουμε Conroe....... :D :D :worship:

.....και ζησαν αυτοι καλα και εμεισ καλητερα:book: Mr DAGALIDI μπορεισ να μασ πεισ πωσ στο 32M pi μαμει και δερνει ο CONROE?

φιλικά πάντα, αφού συμπαθώ και τον υπέρτατο μαχητή του φωτός και τον σκοτεινό μάστορα :D

post-4012-1416072704,4019_thumb.jpg

Πολύ θα ήθελα το post του Dagalidis να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά μου φαίνεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Εγώ πάντως θα τσιμπήσω έναν 4600+ από Δευτέρα στα 200 και μάλιστα σε 939(άντε βρες ψύκτρα της προκοπής για AM2) και θα μαμεί σε σχέση με αυτό που είχα μέχρι τώρα (3400+ σε 754) και θα είμαι πανευτυχής. ’λλωστε από παιχνίδια παίζω αποκλειστικά και μόνο WoW οπότε θα τσιμπήσω και μια 7900GT στα 300 και θα είμαι ακόμη πιο πανευτυχής σε σχέση με την 6800GT που είχα μέχρι τώρα. Ούτε να μπλέκω με Intel ούτε τίποτα :) :) :) :)

Και μετά.....υπομονή μέχρι να βγάλει κάτι καλύτερο η AMD

Dag και οι μικροί με τα 2MB μια χαρά τα πάνε, έχει μπόλικες καινοτομίες στην αρχιτεκτονική το τσιπάκι.

εμένα μου αρέσει που δεν θέλει ultra low latency μνήμη, λιγότερα έξοδα.

η τεχνολογία στα cpu προχωράει, σύντομα έρχονται νέες κάρτες γραφικών, γιατί αν κάποιος που πάρει pc τον Σεπτέβριο να μην τσιμπήσει Conroe να είναι καλυμμένος?

Dag το post σου μου φαίνεται ότι νάναι... Λες και είναι σακουλάκια οι μνήμες και στραγάλια οι καταχωρίσεις... Δεν είναι λογική αυτή...

dag προχωρα σε θελει ολοι η χωρα

dag ζεις εσυ μας οδηγεις :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

Πέρα από κάποιους χαρακτηρισμούς, ο Dag έχει εν μέρη δίκιο. Όπως έχω πεί και σε άλλο thread, θα βγούνε τα retail κομμάτια και θα κρίνουμε τότε μόνοι μας πόσα απίδια χωράει ο σάκος.

Μιλατε ολοι με τοση σιγουρια ρε γμτ...Λες και ο καθενας θεριζει χρονια με τον conroe του..Τουλαχιστων ο dag μιλαει για πραγματα που μπορουμε να δουμε ανετα και οχι για es's

και benches που βγαλαν ξενα sites. Αυτο που βλεπω εδω και καιρο ειναι εκφρασεις fanboyσμου...

Και οπως πολυ σωστα ο astrolabos εχει πει:

Αρχική απάντηση από astrolabos

Ας περιμένουμε να βγούν τα retail κομμάτια και μετα ας πανηγυρίσουμε (με τη visa ανα χείρας :p)

Αρχική απάντηση από Solid Snake [Σήμερα, στις 10:38]

Μιλατε ολοι με τοση σιγουρια ρε γμτ...Λες και ο καθενας θεριζει χρονια με τον conroe του..Τουλαχιστων ο dag μιλαει για πραγματα που μπορουμε να δουμε ανετα και οχι για es's

και benches που βγαλαν ξενα sites. Αυτο που βλεπω εδω και καιρο ειναι εκφρασεις fanboyσμου...

τουλαχιστον "εμεις" μιλαμε με βαση τα δεκαδες reviews και benchmarks που εχουν κατακλυσει το net...

ο Dag απλα κινδυνολογει, βασισμενος σε ευσεβεις ποθους και φαιοπρασινες εμμονες

εσυ τι θεωρεις πιο λογικο και σωστο?

Δε καταλαβαίνω οτι σχολιάζουμε καν το γεγονός οτι ο conroe βγάζει περισσότερα frames σε χαμηλές αναλύσεις ενώ σε ψηλές με φίλτρα είναι στα ίδια επίπεδα με ενα Χ2. Προφανώς δηλαδή από τη στιγμή που δεν αναβαθμίζεις τη κάρτα. Δηλαδή το αυτονόητο και αυτό που συνέβαινε πάντα όταν στο παρελθόν αναβαθμίζαμε cpu τώρα έγινε αξιοπερίεργο; Μου φαίνεται δεν έχουμε με τι να ασχοληθούμε.

Αρχική απάντηση από chroma

Δε καταλαβαίνω οτι σχολιάζουμε καν το γεγονός οτι ο conroe βγάζει περισσότερα frames σε χαμηλές αναλύσεις ενώ σε ψηλές με φίλτρα είναι στα ίδια επίπεδα με ενα Χ2. Προφανώς δηλαδή από τη στιγμή που δεν αναβαθμίζεις τη κάρτα. Δηλαδή το αυτονόητο και αυτό που συνέβαινε πάντα όταν στο παρελθόν αναβαθμίζαμε cpu τώρα έγινε αξιοπερίεργο; Μου φαίνεται δεν έχουμε με τι να ασχοληθούμε.

Και επαυξάνω:

Αλήθεια πως τρέξαμε να πάρουμε όλοι OPTERONs . Από reviews δεν επηρεαστήκαμε; ΓΙα τί ντε και καλά τα υπέρ conroe να είναι ψεύτικα;

Πιστεύω ότι όταν σε ένα forum οι AMD/INTEL συζητήσεις είναι περίπου 3/1 τότε είναι λογικό. Αλλά επειδή και γω AMD έχω....

ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με την υποστήριξη των εταιριών. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΒΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕε:rant:

Αρχική απάντηση από THE GOD [Σήμερα, στις 02:28]

.....και ζησαν αυτοι καλα και εμεισ καλητερα:book: Mr DAGALIDI μπορεισ να μασ πεισ πωσ στο 32M pi μαμει και δερνει ο CONROE?

Page & Release αγαπητέ μου... :D

Δεν χρειάζεται να κάνεις allocate Μνήμης σε ένα χρόνο αλλά σε Pages των 4ΜΒ ας πούμε..... :D

Αρχική απάντηση από Snips [Σήμερα, στις 11:41]

Και επαυξάνω:

Αλήθεια πως τρέξαμε να πάρουμε όλοι OPTERONs . Από reviews δεν επηρεαστήκαμε; ΓΙα τί ντε και καλά τα υπέρ conroe να είναι ψεύτικα;

Πιστεύω ότι όταν σε ένα forum οι AMD/INTEL συζητήσεις είναι περίπου 3/1 τότε είναι λογικό. Αλλά επειδή και γω AMD έχω....

ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με την υποστήριξη των εταιριών. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΒΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕε:rant:

Ψευτικα δεν ξερω κατα ποσο ειναι

Αλλα οτι ειναι το θαυμα της ταχυτητας οπως το κραζουν μερικοι για καποιον που παιζει παιχνιδια σε μεγαλες αναλυσεις σε σχεση με τις λυσεις της AMD

απλως δεν ειναι (τουλαχιστον με την λογικη του HardΟCP)

Απλως υπαρχει μεγαλο Hype γυρω απο τους CORE 2 και καποιοι που βοηθανε αυτο το Hype να διαδιδεται

Μιλωντας για τους παροντες Core2 που θα διαθεσει και που διαθετει η Intel φετος

Oσο για καρτα γραφικων

δεν ειναι μονο τα συστηματα της Intel που μπορουν να αναβαθμιστουν με καινουργια καρτα γραφικων το ιδιο γινεται και στα συστηματα της AMD

Αρχική απάντηση από chroma

Αυτο ακριβως, ο περισσοτερος κοσμος εχει αρκετο μυαλο για να μην περιμενεις απο τον conroe να του παει τα FPS 50% πανω αν παιζει στα 1920 με 8ΧΑ.....

Αλλα αν κανει αλλες cpu intensive δουλειες θα δει την διαφορα;)

Aν κανεις μπορεσει να τεσταρει σε 1680*1050 κανα παιχνιδακι ισως βλεπαμε καποια διαφορα....

Καλά είναι σίγουρο ότι η cache δίνει πολύ αβάντα σε ένα τσιπάκι. Αλλά Νταγκ αφού το ξέρει η ΑΜΔ γιατί δε μας έδωσε κι εμάς ένα τέτοιο?

Αρχική απάντηση από Κοπρίτης

τουλαχιστον "εμεις" μιλαμε με βαση τα δεκαδες reviews και benchmarks που εχουν κατακλυσει το net...

ο Dag απλα κινδυνολογει, βασισμενος σε ευσεβεις ποθους και φαιοπρασινες εμμονες

εσυ τι θεωρεις πιο λογικο και σωστο?

Πολυ σωστο αυτο που λες, αλλα σκεψου οτι το 95% του φορουμ εχει γινει οπαδος για κατι που δεν εχει δει απο κοντα ;)

Οταν θα βγει και θα επαληθευσει ολο το hype που εχει σχηματιστει στο net μονο τοτε θα μπορουν να εκφραζουν εκφρασεις fanboyσμου αντιστοιχες με των amdακιδων πριν απο ενα χρονο :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.