Wizard! Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21, 2006 Επειδή τελικά οι περισσότερες συζητήσεις για τον Conroe καταλήγουν λίγο άσχετα, είπα να ρωτήσω ξεκάθαρα και σταράτα τι να επιλέξω Έχω παραγγείλει έναν E6600. Ψάχνω για μητρική και μνήμες. Είδα την Intel BadAxe που φαίνεται πολύ καλή και πλέον δεν είναι κλειδωμένες, αλλά έχουν δυνατότητες για o/c. Είναι αρκετές? Δε θα κάνω extreme πράγματα, αλλά δε θέλω να έχει μόνο τα βασικά Από μνήμες, κοιτάω τις Mushkin που είναι 4-4-3-10. Υπάρχει λόγος να προτιμήσω άλλες? Τις μνήμες σπάνια τις υπερχρονίζω. Βαριέμαι να ασχοληθώ με tests για να δω τι παίζει. ’λλες προτάσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trooper Ιούλιος 21, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2006 Αν δεν κανεις o/c τις μνήμες τοτε κοιτα το κοστος τους κυρίως και τα timings. Αυτες που βρήκες μου φαίνονται μια χαρα (αν και δε ξερω τιμή).Οσο για μητρική, η badaxe ειναι καλή, αν και το rev 3.04 που έχω ηθελε ενα μικρο modaki για να μπορεις να δεις τα o/c options στο bios. Σε γενικές γραμμές δεν εχει πολλες επιλογές στο bios το οποιο ειναι και καλο και κακο (εμενα πx η DFI με τις 100002 ρυθμίσεις με εκνεύριζε) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimcar Ιούλιος 21, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2006 ASUS P5WDH (αν και μου έχει σπάσει τα π@π@ρια) και από board με chipset 965, Gigabyte 965PDQ (είμαι πολύ ευχαριστημένος) και το καινούριο ASUS P5B (θα το δώ σήμερα)... οι μνήμες μια χαρά μου φαίνονται... βάζεις τον E6600 και 6-9x400 (ανάλογα με τη συχνότητα που θες) με 1:1 και είσαι σούπερ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούλιος 21, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2006 Oι μνήμες παίζουν γύρω στα 320. Δεν ξέρω τελική ακόμα, θα το παζαρέψω Για την BadAxe, τι mod εννοείς? Custom bios? Αυτό δε με πειράζει. Αλλά θα παίξω μόνο με FSB και λίγο με ρεύμα, γιατί το θέλω για 24/7. Η Asus που θα υποστηρίζει Conroe (όχι η DH) θα φτάνει γύρω στα 330. Δεν είναι αρκετά παραπάνω από τα 275 της Intel? Αξίζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούλιος 21, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2006 @dimcar: Διάβασα πως η Gigabyte 965PDQ6 έχει πρόβλημα με τα back-plates για να βάλεις ψύξτρα ή block. Ισχύει?Τι χάνω με το 965? CF δε με ενδιαφέρει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tassoss Ιούλιος 21, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2006 feeding the monster Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούλιος 21, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2006 Αρχική απάντηση από Wizard! @dimcar: Διάβασα πως η Gigabyte 965PDQ6 έχει πρόβλημα με τα back-plates για να βάλεις ψύξτρα ή block. Ισχύει?Τι χάνω με το 965? CF δε με ενδιαφέρει. bad axe... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούλιος 21, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2006 @ea6gka: Σα να λέμε Honda? :P Ρίξε και καμμιά αιτιολογία, πες κανά καλό λόγο Για τη Honda λέμε, ότι έχει και 500+ νίκες σε MotoGP Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Ιούλιος 21, 2006 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2006 Bad Axe......χωρίς λόγια..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούλιος 21, 2006 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2006 ε τι να πω , οταν βλεπεις οτι οι ασους ειναι λαχειο να σου κατσει καλο κομματι , και η γιγα πρεπει να αρχισεις να τη διαλυεις για να βαλεις ενα μπλοκ ή μια ψυκτρα και μετα βλεπω το τσεκουρι να ανεβαζει και να ανεβαζει και να συνεχιζει να ανεβαζει FSB τι αλλο να πω . Δες και το thread http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=28082&perpage=20&pagenumber=1 Bad Axe , the power of dreams και που σαι ε , 4.5ghz 3d stable μεσα στο κατακαλοκαιρο δεν ειναι λιγο πραμα , πρεσκοτ ειναι δεν ειναι παιξε γελασε Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimcar Ιούλιος 21, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2006 Αρχική απάντηση από Wizard! Oι μνήμες παίζουν γύρω στα 320. Δεν ξέρω τελική ακόμα, θα το παζαρέψω Η Asus που θα υποστηρίζει Conroe (όχι η DH) θα φτάνει γύρω στα 330. Δεν είναι αρκετά παραπάνω από τα 275 της Intel? Αξίζει? Πολλά δεν είναι για τις μνήμες?? Αυτές (http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=18&Nav_Section_Id=18&Catalog_Id=1&Product_Id=333747&Merchant_Id=1&sts_cid=3) που έχω, παίζουν 800MHz με 3/3/3/1 @2,2V. Το DH έχει 239, που μου φαίνονται καλά... Αρχική απάντηση από Wizard! @dimcar: Διάβασα πως η Gigabyte 965PDQ6 έχει πρόβλημα με τα back-plates για να βάλεις ψύξτρα ή block. Ισχύει? Τι χάνω με το 965? CF δε με ενδιαφέρει. Ναι, έχει ένα back plate ακριβώς πίσω από τη θέση του CPU.. προσωπικά, το WC της Gigabyte που έχω μπαίνει μια χαρά, γιατί χρησιμοποιεί μόνο βίδες, οι οποίες μπαίνουν από κάτω προς τα πάνω... σε περίπτωση που χρειάζεται να μπει και βάση πίσω από το board.. μάλλον πρέπει να φύγει το backplate.. Πέρα από το CF, δεν χάνεις κάτι άλλο. Το 965chipset δεν υποστηρίζει επίσημα IDE, αλλά όλα βάζουν μέσω εξωτερικού controller (ο οποίος δεν χρειάζεται άλλο driver, δεν ξέρω πως γίνεται αυτό... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούλιος 21, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2006 Αρχική απάντηση από dimcar Πολλά δεν είναι για τις μνήμες?? Αυτές (http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=18&Nav_Section_Id=18&Catalog_Id=1&Product_Id=333747&Merchant_Id=1&sts_cid=3) που έχω, παίζουν 800MHz με 3/3/3/1 @2,2V. Ναι, η διαφορά είναι 40, αλλά δε θα είναι αυτή η τελική τους. Οπότε για 10-20 αξίζει να πάρω τις ST? Και μιά απορία... Βλέπω και τον Hipro5 αλλά και εσένα τώρα, μνήμες που παίζουν 4.4.3.10 να τις πάτε στα 3.3.3.1.... Το 10 με το 1 δεν είναι περίεργο? Τι δεν καταλαβαίνω...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimcar Ιούλιος 21, 2006 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2006 δεν φαίνεται να προβληματίζονται από αυτό... απλά η αλλαγή γίνεται μέσα από τα Windows με το Memset, γιατί τα board δεν έχουν τόσο χαμηλό αριθμό προσωπικά, δεν έχω μετρήσει διαφορά από τη συγκεκριμένη τιμή, αλλά αφού πάει, το βάζω.. χεχε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hipro5 Ιούλιος 21, 2006 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2006 Αρχική απάντηση από Wizard! [Σήμερα, στις 11:33] Ναι, η διαφορά είναι 40, αλλά δε θα είναι αυτή η τελική τους. Οπότε για 10-20 αξίζει να πάρω τις ST? Και μιά απορία... Βλέπω και τον Hipro5 αλλά και εσένα τώρα, μνήμες που παίζουν 4.4.3.10 να τις πάτε στα 3.3.3.1.... Το 10 με το 1 δεν είναι περίεργο? Τι δεν καταλαβαίνω...? όταν φάνε τάση μπορείς να τις "σφίξεις".......Αυτό βέβαια είναι ανάλογο και από το πόσο τα chip-άκια των μνημών "ακούν" και στην τάση αλλά και στο "σφίξιμο"......Τις δικιές μου τις Crucial Ballistix PC6400, τις έχω καταφέρει/φτάσει μέχρι τους 425MHz (850MHz DDR) 3D benchable με 3-2-2-1 και σφικτά τα υπόλοιπα timings.....Θα τις "κάψω" κι άλλα που θα μου πάνε...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούλιος 21, 2006 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2006 εμενα οι balistix 5300 ειναι 970 4-4-3-8 2.2V στο τσεκουρι , not bad eh? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade_pan Ιούλιος 21, 2006 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2006 Μια με πιο πολλα καλουδια απο την badaxe που να 400-450ριζει ευκολα?Η asus P5N λεει ή να κοιταξω μονο 975Χ chipset και οχι nvidia?Δεν ειναι οτι δεν καλοκοιταω την ASUS P5W-DH Deluxe αλλα επειδη πρεπει να εχεις και καποια δοση τυχης,πραγμα που δε με διακατεχει,λεω μηπως περιμενω και την Dfi Lanparty...η οποια ομως αργει τραγικα να ερθει...:sick: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούλιος 21, 2006 Author #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2006 Εγώ πιστεύω ότι η Intel ή η Asus είναι καλύτερες επιλογές, γιατί είναι πιό εμπορικές. Και ναι μεν μέσα στο Λάμπη, μια DFI θα φύγει εύκολα, άν φυσικά υπάρχει ενδιαφερόμενος, αλλά πχ στο Flea, οι Asus πουλιούνται σαν κουλούρια... Κι επειδή αναβαθμίζουμε συχνά, είναι ένα θέμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xrist Ιούλιος 21, 2006 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2006 Για την ΑBIT AW9D Max το εχετε ψαξει καθολου παιδες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούλιος 21, 2006 Author #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2006 Από εμένα απορίπτεται λόγω έλλειψης 2ης PCI... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Georgesod Ιούλιος 21, 2006 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 21, 2006 Για μνήμες δες και τις teamgroup Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.