Jump to content

ΤΕΙ...γιατι οχι?

unknown

Recommended Posts

Πολλοί από τα ελληνικά ΑΕΙ νομίζουν ότι είναι το δώρο του θεού στην ανθρωπότητα.:rolleyes:

Δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε μόνο τα περιφερειακά ΤΕΙ γιατί και τα αντίστοιχα ΑΕΙ έχουν τα ίδια χάλια.Τα κεντρικά ΤΕΙ-ΑΕΙ έχουν καλό επίπεδο αλλά όπως είπε και ο πρόεδρος του ΣΕΒ προτιμούν πτυχιούχους του εξωτερικού γιατί το επίπεδο της τριτοβάθμιας στην ελλάδα είναι γενικά χαμηλό.

Δεν θέλω να ξεκινήσω διαμάχη αλλά αυτή η ισοπέδωση μου δίνει στα νεύρα γιατί έχω σπουδάσει σε μεταπτυχιακό ελληνικού πανεπιστημίου και τα έχω πάει καλύτερα από αρκετούς "βαρώνους" της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ακόμη το πτυχιάκι του ΤΕΙ, μου έχει βάλει ψωμάκι στο τραπέζι από την στιγμή που τελείωσα το στρατό οπότε παράπονο δεν έχω.

Περιμένετε μη με παρεξηγήσετε άδικα, εγώ αναφέρομαι καθαρά στο επίπεδο το παρεχόμενων γνώσεων για εδώ στο Ηράκλειο μόνο που μπορώ να το δω,υπάρχει μεγάλη διαφορά στη δυσκολία, και το λένε και ίδια τα παιδιά του ΤΕΙ,και καλοί φοιτητές μάλιστα, που πολλά αντίστοιχα μαθήματα στο ΑΕΙ τους είναι σαν να μην τα έχουνε δει ποτέ! Απλά το ΤΕΙ σου δίνει μια καλή βάση για αρχή αλλά ο καθηγητής δε θα σκάσει να σου δείξει το κάτι παραπάνω που δίνουνε στα ΑΕΙ.

Λοιπον μην τα ισοπεδωνουμε ολα γιατι ειστε λαθος...

πληροφορικη που ειμαι γω τει,εχουμε πολλα κοινα μαθηματα που εχω ρωτησει μια γνωστη μου και με την πληροφορικη κρητης...το τει εχει το καλο τα πολλα εργαστηρια...

Δε λεω οτι δεν υπαρχει διαφορα προς θεου,αλλα τα ιδια μαθηματα διδασκεσαι και κει και δω,το θεμα ειναι μονος να ενδιαφερθεις...

τωρα το χαρτι σαν χαρτι διαφερει,εκτος αν το Τει εχει γινει ΑΤΕΙ...

Κανω λαθος?

Αρχική απάντηση από ergotelis

Περιμένετε μη με παρεξηγήσετε άδικα, εγώ αναφέρομαι καθαρά στο επίπεδο το παρεχόμενων γνώσεων για εδώ στο Ηράκλειο μόνο που μπορώ να το δω,υπάρχει μεγάλη διαφορά στη δυσκολία, και το λένε και ίδια τα παιδιά του ΤΕΙ,και καλοί φοιτητές μάλιστα, που πολλά αντίστοιχα μαθήματα στο ΑΕΙ τους είναι σαν να μην τα έχουνε δει ποτέ! Απλά το ΤΕΙ σου δίνει μια καλή βάση για αρχή αλλά ο καθηγητής δε θα σκάσει να σου δείξει το κάτι παραπάνω που δίνουνε στα ΑΕΙ.

Να υποθεσω οτι σπουδαζεις στο Επιστημης υπολογιστων; Αν ναι τι εξαμηνο εισαι;

Εγω γιατι νομιζω οτι το Α στα ΤΕΙ ειναι διακοσμητικο? Κι εγω (Α)ΤΕΙ Αθηνας ειμαι και δεν νομιζω πως εχουν γινει ουσιαστικες αλλαγες ουτε οσον αφορα την αναγνωριση των πτυχιων ουτε στην εκπαιδευση. Θεωρητικα βεβαια ειναι καλυτερα με Α αλλα η πραξη απεχει...

Έχουν γίνει πολλά θέματα περί (Α)ΤΕΙ.

Εγώ μένω στην ερμηνεία: Τώρα Είμαστε Ίσοι - Α...ια είμαστε ίσοι.

Εννοείται ότι το ΑΕΙ θεολογίας της μαρμότας πιθανώς να είναι 100 φορές ευκολότερο από το ΤΕΙ εφαρμοσμένων μαθηματικών του de l'hopital, αλλά μιλάμε για άλλο αντικείμενο.

Στο ίδιο αντικείμενο το ΑΕΙ είναι συνήθως πιο δύσκολο.

Όπου δύσκολο = η δυσκολία στο να περάσεις τα μαθήματα.

Αν θέλει βέβαια κάποιος να συγκρίνει, πρέπει να πάει και στα 2 τμήματα.

Προσωπικά έχοντας περάσει απέξω από ΤΕΙ οινολογία και σπουδάζοντας Χημεία, θεωρώ ότι αν είχα μείνει στο ΤΕΙ τώρα θα είχα τελειώσει το μεταπτυχιακό μου, χωρίς πολύ κόπο (ενώ at the moment παλεύω για το πτυχίο).

Το τι είναι καλύτερο δεν ξέρω, αν μου λέγανε τώρα τι να κάνω, πιθανώς θα πήγαινα στο πιο εύκολο για να τελείωνα πιο γρήγορα. ’γνωσται αι βουλαί του ανθρώπου.

Δεν τίθεται θέμα εύκολου ή δύσκολου, αλλά κατά πόσο αυτο που θα σπουδάσεις θα μπορέσει να σε βοηθήσει να αποκατασταθείς επαγγελματικά.

Σωτήρη αν ήξερες ότι με το που τελείωνες το ΤΕΙ οινολογίας την επόμενη μέρα θα είχες δουλειά, δε θα το προτιμούσες από το ΑΕΙ Χημείας που - λέμε τώρα - δε θα μπορούσε κανείς να σου εγγυηθεί για το πότε θα βρείς δουλειά;

Αρχική απάντηση από astrolabos

Δεν τίθεται θέμα εύκολου ή δύσκολου, αλλά κατά πόσο αυτο που θα σπουδάσεις θα μπορέσει να σε βοηθήσει να αποκατασταθείς επαγγελματικά.

Σωτήρη αν ήξερες ότι με το που τελείωνες το ΤΕΙ οινολογίας την επόμενη μέρα θα είχες δουλειά, δε θα το προτιμούσες από το ΑΕΙ Χημείας που - λέμε τώρα - δε θα μπορούσε κανείς να σου εγγυηθεί για το πότε θα βρείς δουλειά;

Δεν είναι μόνο η επαγγελματική αποκατάσταση, καλή επαγγελματική αποκατάσταση έχεις και ως τεχνίτης του στυλ υδραυλικός. Το θέμα είναι και τι σου αρέσει να κάνεις, και είναι καθαρά θέμα προσωπικών επιλογών.

Ναι μιλάμε για γειτνιάζοντα ΤΕΙ/ΑΕΙ πάντα. Αν σου έλεγαν ΤΕΙ Οινολογίας με βέβαιη επαγγελματική σταδιοδρομία και ΑΕΙ πληροφορικής με αβέβαιη επαγγελματική σταδιοδρομία, τι θα διάλεγες;

Αρχική απάντηση από blade_pan [15-08-2006 10:27]

Λοιπον μην τα ισοπεδωνουμε ολα γιατι ειστε λαθος...

πληροφορικη που ειμαι γω τει,εχουμε πολλα κοινα μαθηματα που εχω ρωτησει μια γνωστη μου και με την πληροφορικη κρητης...το τει εχει το καλο τα πολλα εργαστηρια...

Δε λεω οτι δεν υπαρχει διαφορα προς θεου,αλλα τα ιδια μαθηματα διδασκεσαι και κει και δω,το θεμα ειναι μονος να ενδιαφερθεις...

τωρα το χαρτι σαν χαρτι διαφερει,εκτος αν το Τει εχει γινει ΑΤΕΙ...

Κανω λαθος?

Διδάσκεσαι τα ίδια μαθήματα μόνο στο όνομα... Γιατί μπορεί να έχουν 2 παρεμφερείς σχολές (ΑΕΙ-ΤΕΙ) το ίδιο μάθημα -στο όνομα-, ας πούμε "Επιστήμη των Υπολογιστών" (τυχαίο παράδειγμα), ωστόσο στο ΑΕΙ το μάθημα θα γίνεται εις βάθος και απ΄ όλες τις πλευρές ενώ στο ΤΕΙ θα γίνεται με έναν πιο "χαλαρό" προσανατολισμό και ούτε τα μισά από άποψη ύλης...

Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό αν καθήσει να σκεφτεί κανείς τον προσανατολισμό των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Στα ΤΕΙ ο σκοπός είναι να βγούν οι φοιτητές έτοιμοι για την αγορά εργασίας. Η σχολή τους δίνει δηλαδή μόνο τα απαραίτητα προσόντα για να πιάσουν μια δουλειά αύριο-μεθαύριο και έτσι το γνωστικό αντικείμενο της σχολής περιορίζεται σ' αυτά που ενδέχεται να συναντήσουν οι φοιτητές στην δουλειά τους (εξ ου και τα πολλά εργαστήρια). Τίποτε παραπάνω όμως...

Στα ΑΕΙ ο σκοπός είναι να βγούν οι φοιτητές ολοκληρωμένοι επιστήμονες. Γι αυτό διδάσκονται τα μαθήματα σε βάθος και με λεπτομέρειες.

Επιστρέφοντας λοιπόν στην αρχική πρόταση θέλω να πώ πως ναι μεν αρκετά μαθήματα που είναι ίδια σε ΤΕΙ και ΑΕΙ μπορεί να είναι ίδια ως προς το όνομα, το περιεχόμενο όμως διαφέρει πολυ. Εκεί που στα ΤΕΙ μαθαίνουν μόνο τα απαραίτητα στα ΑΕΙ μαθαίνουν το αντικείμενο σε βάθος.

Αρχική απάντηση από VirgiL

Διδάσκεσαι τα ίδια μαθήματα μόνο στο όνομα... Γιατί μπορεί να έχουν 2 παρεμφερείς σχολές (ΑΕΙ-ΤΕΙ) το ίδιο μάθημα -στο όνομα-, ας πούμε "Επιστήμη των Υπολογιστών" (τυχαίο παράδειγμα), ωστόσο στο ΑΕΙ το μάθημα θα γίνεται εις βάθος και απ΄ όλες τις πλευρές ενώ στο ΤΕΙ θα γίνεται με έναν πιο "χαλαρό" προσανατολισμό και ούτε τα μισά από άποψη ύλης...

Αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό αν καθήσει να σκεφτεί κανείς τον προσανατολισμό των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Στα ΤΕΙ ο σκοπός είναι να βγούν οι φοιτητές έτοιμοι για την αγορά εργασίας. Η σχολή τους δίνει δηλαδή μόνο τα απαραίτητα προσόντα για να πιάσουν μια δουλειά αύριο-μεθαύριο και έτσι το γνωστικό αντικείμενο της σχολής περιορίζεται σ' αυτά που ενδέχεται να συναντήσουν οι φοιτητές στην δουλειά τους (εξ ου και τα πολλά εργαστήρια). Τίποτε παραπάνω όμως...

Στα ΑΕΙ ο σκοπός είναι να βγούν οι φοιτητές ολοκληρωμένοι επιστήμονες. Γι αυτό διδάσκονται τα μαθήματα σε βάθος και με λεπτομέρειες.

Επιστρέφοντας λοιπόν στην αρχική πρόταση θέλω να πώ πως ναι μεν αρκετά μαθήματα που είναι ίδια σε ΤΕΙ και ΑΕΙ μπορεί να είναι ίδια ως προς το όνομα, το περιεχόμενο όμως διαφέρει πολυ. Εκεί που στα ΤΕΙ μαθαίνουν μόνο τα απαραίτητα στα ΑΕΙ μαθαίνουν το αντικείμενο σε βάθος.

Ωραία τα λές, αλλά όμως γιατι οι ΑΕΙτζήδες πέρνουν τη δουλειά των ΤΕΙτζήδων; Κανονικά πρέπει οι μέν να είναι στην έρευνα και ανάπτυξη της τεχνολογίας και οι δε στην εφαρμογή αυτής. Αλλά λόγω του ότι δεν υπάρχει έρευνα στην Ελλάδα ο ένας μπαίνει στα χωράφια του άλλου.

Αρχική απάντηση από astrolabos

Ωραία τα λές, αλλά όμως γιατι οι ΑΕΙτζήδες πέρνουν τη δουλειά των ΤΕΙτζήδων; Κανονικά πρέπει οι μέν να είναι στην έρευνα και ανάπτυξη της τεχνολογίας και οι δε στην εφαρμογή αυτής. Αλλά λόγω του ότι δεν υπάρχει έρευνα στην Ελλάδα ο ένας μπαίνει στα χωράφια του άλλου.

Όχι απαραίτητα από έλλειψη έρευνας,αλλά από ύπαρξη ανεργίας,προφανώς ένας με πτυχίο ΑΕΙ θα τον προτιμήσουνε σε μια θέση από ένα αντίστοιχο του ΤΕΙ, ο ιδιώτης προφανώς βλέπει διαφορές ανάμεσα στη ποιότητα των 2 πτυχίων...Το θέμα είναι να τις βλέπουνε και οι υπόλοιποι και να πράττουνε αναλόγως....είτε να αυξηθεί το επίπεδο των ΤΕΙ είτε από μόνοι τους οι απόφοιτοι ΤΕΙ να κοιτάξουνε να ανεβάσουνε το επίπεδό τους με προσωπική τους ενασχόληση γιατί δύσκολα θα βρούνε κάποιον να τους βοηθήσει σε αυτό....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.