Jump to content

ΤΕΙ...γιατι οχι?

unknown

Recommended Posts

μιας και πολλες σχολες για υπολογιστες εχουν θελουν 19+++++ κοιτουσα για κατι πιο ελαφρυ ...απο ΑΕΙ βρηκα επιστημη υπολογιστων....τωρα αν με το επιστημη υπολογιστων εννοουν γενικευμενα πραγματα δεν θα εχει πολυ ενδιαφερον....

πετυχα ομως και ενα ΤΕΙ πληροφορικης αθηνας με 15,5 περιπου.......

το μονο που εχω ακουσει για τα ΤΕΙ ειναι οτι δεν μπορεις να αναλαβεις διοικητικες θεσεις...μεταπτυχιακο ομως ανετα....παντα ομως τα εβλεπα με κακο ματι.....

εσεις τι λετε?

ΔΕΝ θα γινεται ολοι διοικητικοι , αυτο να το χωνεψει η νεα γενια, αμαν πια οσους εχω γνωρισει στη δουλεια και απο φιλους συγγενεις ολοι να γινεται "διοικητικοι".

Αν ομως επιμενεις για δημοσιο να ξερεις τα ΑΕΙ παντα θα κερδιζουνε , τωρα στον ιδιωτικο αλλα προσοντα μετρανε

εννοειται οτι δεν περιμενω να γινω κανενας διευθυντακος.....πιστευω οτι ειμαι αρκετα προσγειωμενος και δεν εχουν παρει τα μυαλα μου αερα....

αυτο που μου την σπαει πιο πολυ ειναι οτι δεν υπαρχει ενημερωση και πρεπει να ψαχτεις για να καταλαβεις τι παιζεται με τα μορια κλπ......

πρωτος στοχος δεν ειναι βεβαια το ΤΕΙ...

γενικα ομως αν κατσει να παει καποιος σε ΤΕΙ(πληροφορικης) να παει η να ξαναδωσει πανελληνιες?

γνωριζει κανεις με τι ακριβως ασχολουνται εκει περα?

Σχετικα με το μεταπτυχιακο δεν ξερω τι ισχυει στα αλλα τμηματα, αλλα εμεις εδω στην πατρα δεν περνουμε αποφοιτους ΤΕΙ (ΜΗχ. Η/Υ και πληρ.), τυπικα μπορεις να κανεις αιτηση αλλα δεν θα γινει τπτ.

με πρόλαβε ο unsto, πολύ δύσκολα σε παίρνουν για μεταπτυχιακό στην ελλάδα με πτυχίο ΤΕΙ. για εξωτερικό δεν ξέρω, ίσως εκεί πιό εύκολα γιατί πληρώνεις και αδρά για καλό παν/μιο...

καταλαβα...δηλαδη απο ΤΕΙ το πιο σιγουρο ειναι δημοσιο...

εκτος και αν εχεις κανα μεσο αλλου οποτε αλλαζουν τα πραγματα...(the greek way lol)

παντως ενας καθηγητης μου ειπε οτι τωρα δεχονται πιο ευκολα αποφοιτους απο ΤΕΙ γιατι τους πληρωνουν σχετικα λιγοτερα απο των ΑΕΙ...τωρα μαλλον για το δημοσιο θα ελεγε..

Αρχική απάντηση από unknown

καταλαβα...δηλαδη απο ΤΕΙ το πιο σιγουρο ειναι δημοσιο...

εκτος και αν εχεις κανα μεσο αλλου οποτε αλλαζουν τα πραγματα...(the greek way lol)

παντως ενας καθηγητης μου ειπε οτι τωρα δεχονται πιο ευκολα αποφοιτους απο ΤΕΙ γιατι τους πληρωνουν σχετικα λιγοτερα απο των ΑΕΙ...τωρα μαλλον για το δημοσιο θα ελεγε..

Ναι αλλά και με τη σειρά του το δημόσιο δεν είναι καθόλου εύκολο πλέον!Και να πέρνουνε πιο πολλούς απόφοιτους ΤΕΙ μη ξεχνάς ότι υπάρχουνε πάρα πολλά τμήματα ΤΕΙ πλέον.

• 2 weeks later...

Και γω πέρασα Πληροφορική ΤΕΙ Πειραιά που είναι πάλι στο Αιγάλεω ,αν και πιο κοντά στο σπίτι μου είναι της Αθήνας.Δεν με χαλάει καθόλου ,μην νομίζεις οτι είναι υποτημιτικό να πας στα ΤΕΙ.

Αρχική απάντηση από pontium

Και γω πέρασα Πληροφορική ΤΕΙ Πειραιά

Δεν υπάρχει Πληροφορική ΤΕΙ Πειραιά... Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων λέγετε η σχολή...

(καλά ουτε τι πέρασες δεν ξέρεις :p?)

Αρχική απάντηση από pontium [Σήμερα, στις 16:08]

Βαριέμαι να το λέω όλο:p

Ελα ρε!

Και εγω πειραια ειμαι!

Ηλεκτρονικος!

Παντος μην νομιζετε οτι το τει βγενει ευκολα!

η γνωμη μου ειναι οτι στον ιδιωτικο τομεα καλυτερα να μην εχεις πολλα χαρτια. τα χρονια που θα χασεις στα θρανια δε θα τα αναπληρωσεις ποτε. ασε που δε θα μετρισουνε ποτε τα χαρτια που θα παρεις. τσαμπα κοπος. παραδειγμα: εσυ με 2 πτυχια και ενα μεταπτυχιακο και μηδεν προηπηρεσια ,πολυ μικροτερο απο εναν με ενα πτυχιο ΤΕΙ και 4 χρονια προηπυρεσια πανω στη δουλεια. αυτος προησταμενος εσυ νεος. ασε και το αλλο, αν βγεις στα 28 να ψαχνεις για δουλεια πρωτη φορα την πατισες :p

(εξερεσεις ειναι οι ελευθεροι επαγγελματιες παντως ειδους)

αν θες δημοσιο αρχισε να μαζευεις πτυχια και μεταπτυχιακα. οποιος εχει περισοτερα ειναι και ο καλυτερος...ΑΝ ποτε μπεις με πολλα χαρτια στο δημοσιο, γιατι περιοριζονται και οι θεσεις μη ξεχνας. οσο ποιο ανιδεικευτος τοσο περισοτερες θεσεις συνηθως.

Μα ηδη δουλευω ως γραφιστας για το φροντιστηριο μου παρολου που παω Γ λυκειου και με πληρωνει κανονικα. Χμ, οταν τελειωσω το σχολειο - εχω βυσμα-, θα μπω στον ΟΤΕ :p

Αρχική απάντηση από unknown

απο ΑΕΙ βρηκα επιστημη υπολογιστων....τωρα αν με το επιστημη υπολογιστων εννοουν γενικευμενα πραγματα δεν θα εχει πολυ ενδιαφερον....

Σπουδαζω Ηρακλειο στο ΤΕΙ : εφαρμοσμενης πληροφορικης και πολυμεσων.

Τo πανεπιστημιο που αναφερεσαι ειναι και αυτο στο Ηρακλειο για αυτο δε εχει και 19.

Θα ηθελα να σου πω οτι σε ολα αει-τει κανεις γενικευμενα πραγματα :boxed: . Για να μαθεις κατι καλα πρεπει να ασχοληθεις μονος σου.

Ολες σε μαθαινουν τα ιδια μεσα απο μαθηματα που απλα εχουν διαφορετικα ονοματα. Απλα η καθε σχολη εχει και μερικα μαθηματα επιλογης .Στη δικια μου για να παρεις πτυχιο πρεπει να περασεις 40. Απο τα 40 τα 8 ειναι επιλογης και διαλεγεις αναμεσα σε 25 μαθηματα.

Οπως και να χει σε οποια σχολη και να πας θες δε θες θα διδαχθεις :

μαθηματικα, ηλεκτρονικα , ψηφιακα , προγραμματισμο , δικτυα και οτι σχετιζεται με τους υπολογιστες....

Για να στο πω απλα. Ολες πχ οι σχολες θα μου βαλουν να φας μακαρονια απλα η πρωτη θα στα δωσει με τυρι, η δευτερη με κιμα και η τριτη με σαλτσα.

:lock:

Αρχική απάντηση από Jpp

Σπουδαζω Ηρακλειο στο ΤΕΙ : εφαρμοσμενης πληροφορικης και πολυμεσων.

Τo πανεπιστημιο που αναφερεσαι ειναι και αυτο στο Ηρακλειο για αυτο δε εχει και 19.

Θα ηθελα να σου πω οτι σε ολα αει-τει κανεις γενικευμενα πραγματα :boxed: . Για να μαθεις κατι καλα πρεπει να ασχοληθεις μονος σου.

:lock:

Ωστόσο φίλε μου η διαφορά επιπέδου είναι πολύ μεγάλη ανάμεσα στις 2 σχολές, δυστυχώς...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.