astrolabos Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20, 2006 Ενεργοποίηση Windows XP σε περίπτωση επανεγκατάστασης λειτουργικού.Όταν ενεργοποιείτε τα Windows XP, η Microsoft αποθηκεύει τα δεδομένα της ενεργοποίησης στα αρχεία wpa.dbl και Wpa.bak στο φάκελο %systemroot%\system32. Αν κάνετε σημαντικές αλλαγές στο υλικό του υπολογιστή σας ή απλά θέλετε να επαναγκαταστήσετε το λειτουργικό πρέπει να ξανακάνετε τη διαδικασία ενεργοποίησης των Windows. Την επανενεργοποίηση των Windows για μεγάλες αλλαγές υλικού δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε, ενώ όσον αφορά την επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος, μπορούμε να σώσουμε κάπου τα αρχεία ενεργοποίησης και να αποφύγετε την διαδικασία ενεργοποίησης. Ένα παράδειγμα για το πώς μπορείτε να βρείτε τα αρχεία, φαίνεται παρακάτω:C:\WINDOWS\system32>dir wp* Volume in drive C has no label. Volume Serial Number is 8447-0571 Directory of C:\WINDOWS\system3210/24/2001 08:28 PM 12,584 wpa.bak01/14/2002 09:05 AM 12,642 wpa.dblΜετά την επανεγκατάσταση των Windows XP, για να εισάγετε τα αρχεία ενεργοποίησης πάλι στο σύστημά σας, εφαρμόστε τα παρακάτω βήματα: Ξεκινήστε τα Windows XP σε κατάσταση ασφαλούς λειτουργείας Μεταβείτε στο φάκελο \%systemroot%\system32 folder (όπου %systemroot% ο φάκελος εγκατάστασης των Windows XP). Μετονομάστε τα αρχεία wpa.dbl σε wpa.nonactivated και wpa.bak, αν υπάρχει, σε wpabak.nonactivated. Αντιγράψτε τα αποθηεκευμένα wpa.dbl και wpb.bak στο φάκελο system32 . Κάντε επανεκκίνησηΌπως καταλαβαίνετε η ενέργεια αυτή μπορεί να γίνει μόνο σε αυθεντικά Windows και γίνεται πάντα με την δικιά σας ευθύνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιούλιος 29, 2006 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2006 η ενεργοποιηση γινεται κι οταν αλλαξω υπολογιστη? η οταν τα εγκαταστησω και σε δευτερο μηχανημα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Ιούλιος 29, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2006 Μόνο στον ΙΔΙΟ υπολογιστή Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Ιούλιος 29, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2006 κι αν εμενα μου καει ο υπολογιστης και δεν μεινει τιποτα και πρεπει να στησω νεο μηχανημα, τι θα το κανω το γνησιο cd με τα XP? θα το φαω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alien1 Ιούλιος 29, 2006 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2006 Eχω δοκιμασει παρομοια μεθοδο στο παρελθον αλλα χωρις αποτελεσμαμε την διαφορα οτι εγω δεν μετονομασα αρχεια αλλα εσβησα τα καiνουργια wpa αρχεια της ανανεωμενης κοπιας μετα του format και τα αντικατεστησα με αυτα της ενεργοποιημενης μου κοπιας πριν του formatTo αποτελεσμα ηταν οτι παλι μου ζηταγε να κανω ενεργοποιηση Τελοσπαντων θα την εχω υποψην μου και αυτη τη μεθοδο αν και εχω αμφιβολιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosmos Ιούλιος 29, 2006 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2006 Αν αλλαξεις pc κανεις κανονικα την εγκατασταση και αν δεν σου επιτρεψει να κανεις την ενεργοποιηση μεσω ιντερνετ παιρνεις τηλ. την Ms, τους εξηγεις την κατασταση και σου δινουν αυτοι τον κωδικο ενεργοποιησης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Ιούλιος 29, 2006 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2006 και αφού σε ρωτήσουν πρώτα σε πόσα pc είναι εγκατεστημένα καθώς το γνωρίζουν ήδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rightman Ιούνιος 30, 2008 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2008 � Μετονομάστε τα αρχεία wpa.dbl σε wpa.nonactivated και wpa.bak, αν υπάρχει, σε wpabak.nonactivated. � Αντιγράψτε τα αποθηεκευμένα wpa.dbl και wpb.bak στο φάκελο system32 .Μήπως να το μετονομάσω με κατάληξη; wpa.nonactivated.dbl Στο C:\WINDOWS\system32 δεν βρίσκω το wpa.bak αλλά το wpabaln.exeΚαι στο C:\WINDOWS\mui\FALLBACK\0408 υπάρχει το wpabaln.exe.muiΜόνο με το wpa.dbl γίνετε η ενεργοποίηση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιούνιος 30, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 30, 2008 Όχι δε χρειάζεται να το μετονομάσεις με κατάληξη. Σκοπός της μετονομασίας είναι να μην μπορεί να εντοπιστεί από το σύστημα. Τι Service Pack έχεις; Αυτά τα είχα γράψει το 2006 και ίσως να έχουν αλλάξει τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rightman Ιούλιος 1, 2008 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 1, 2008 Εχω το Service pack 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.