Jump to content

4 Amiga lovers!

pontium

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ηi all!

Αφού κατάφερα να περάσω ,αν όχι όλα ,τα αγαπημένα μου παιχνίδια απο δισκέτες amiga στο πισι με το adfreader v1.0 πριν απο 2 χρόνια και τα ευχαριστήθηκα ξανά αλλά στο winuae ήρθε η ώρα που θέλω να παίξω ξανα στην κλασική amiga 500.Την κατάβασα απο το πατάρι,την έστησα και μπουτάρησε κανονικά, όμως οι δισκέτες του workbench v1.3(οι γνήσιες) τα έπαιξαν και τώρα δεν μπορώ να ανοίξω το amigaDOS που το χρειάζομαι οπωσδήποτε γιατί έχω δίσκο μέσα.Το καλό είναι οτι τις έχω περάσει στο πισι και τρέχουν κανονικά με το winuae.Το θέμα είναι πως θα μπορέσω να τις ξανακάνω restore σε δισκέτες για amiga?

A!Έχω και ένα εξωτερικό drive 3.5" για Α500,δεν ξέρω αν θα βοηθήσει....

Ακόμα,το ξέρω οτι είναι ένα αρχαίο μηχάνημα 20 χρόνων και πολλοί που διαβάζετε το thread θα σκέφτεστε <<μα καλά ,τρελός είναι?Τι να το κάνει το amiga ενώ έχει Χ1800ΧΤ vga?>>.Ας μην γίνει θέμα.... :p

Όποιος γνωρίζει ας απαντήσει.

Ευχαριστώ εκ των προτερων για οτιδήποτε και για τον χρόνο που αφιερώσατε:flower:

Ευχαριστώ snips!Θα το δοκιμάσω απο βδομάδα.

’σχετο,αλλά έχω και modem για amiga 500......λες να μπαίνει στον λάμπη?:p

Και όμως,τα θαύματα δεν ήταν μόνο στην εποχή του Χριστού.....

Με πάρα πολλές ρυθμίσεις 2 ωρών και εγκατάσταση γραμματοσειρών απο 9 δισκέτες με το κλασικό IBrowse του amiga, μπήκα στο thelab.gr αν και στην αρχή δεν έμπαινε επειδή δεν το υποστήριζε....ναναι καλά και τα patch απο το aminet.Ενθουσιάστηκα τόσο που ξέχασα να σώσω τις ρυθμίσεις:tomato: :tomato:

http://img.techpowerup.org/060721/amiga_thelab.jpg

απλά..................:worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship:

Φίλε είσαι κορυφή !

Βάλε την AMIGA στην υπογραφή σου, πρώτη-πρώτη!

Προτείνω να βγάλουν και οι υπόλοιποι τις amiga απο το πατάρι τους και να μιλήσουμε και για κανα παλιό παιχνίδι :T:

Εχω μπόλικες Amiga αλλά δεν μπορώ την φάση με τα Modem, υπάρχει καμμιά περίπτωση να βρούμε ethernet για κάποια από τις : Α500 , Α600 , Α1200 , Α3000 , Α4000

????:cry: :cry: :cry: :cry:

Μπορείς να δεις για modem στο amiga.org,έχει στα links κάτι για ένα shop....έχει και ολοκαινούργιες κλασικές amiga 1200.

’σχετο αλλά έχεις τις δισκέτες του workbench 1.2 ή 1.3 για amiga 500/2000??Για να κάνω το παραπάνω με το καλώδιο πρέπει να έχω Amiga CrossDOS....

Μήπως έχει κανένας τσιπάκια με το workbench 1.3 απο amiga 500 για OCS??Έχω μέσα στην δικιά μου 1.2 και μερικά παιχνίδια δεν τα παίζει....Ας στείλει κανένας ΡΜ αμα μπορεί να βοηθήσει.

Yπαρχει κανεις να βοηθησει να παιξουμε τις roms της Αmiga στο pc μας?

Δε λεω να μας παραπεμψει σε links (δεν μπορω να τα καταφερω μονος μου) αλλα να μας δωσει σε καποιο .zip ετοιμο και ρυθμισμενο τον emulator, οποτε το μονο που θα χρειαζεται θα ειναι οι roms:)

Κατέβασε το WinUAE 1.3 που κάνει εξομείωση μέχρι και τον ήχο του floppy.Θα το βρεις εδώ .Μόλις το κατεβάσεις απάντησε να σου στείλω τις ρυθμίσεις γιατί είναι λίγο δύσκολο για να λειτουργήσει ΟΚ;)

Είχα και εγώ μια Α500Plus μέχρι το '92 και την είχα κατεβάσει αρκετές φορές από την ντουλάπα για super frog, alien breed, και τα ρέστα!!! Ρε παιδιά αυτό το σειριακό καλώδιο που λέει είναι ένα κλασικό σειριακό καλώδιο ή κάτι άλλο??? Workbench δε θυμάμαι ποιο έχω... νομίζω 1.1! Anyway μπορεί να το παλέψω το θέμα όταν θα έχω χρόνο για χάσιμο!!!

Kαι γιατι ρε pontium δε μου δινεις κατευθειαν τον emulator ρυθμισμενο?

Οποτε δοκιμασα μονος μου, δεν τα καταφερα...

Εδώ οι καλές ρυθμίσεις του WinUAE!!!(και το WinUAE FULL v1.3)

Απλά αποσυμπιέστε το και κάντε το επικόλληση στο directory που θέλετε και μετά τρέξτε το winuae.exe

Στο configurations επιλέξτε το George.UAE για 512Κb RAM,το George2.UAE για 2ΜΒ RAM ή το George3.UAE για παλιά PC (της κλάσης των Ρ3) και μετά Load. ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ είναι ρυθμισμένα και υπάρχει μέσα το kickstart 1.3 και το 3.1(δεν παίζει μερικά παιχνίδια),επιλογή μου το 1.3.Στην επιλογή floppy drives μπορείτε να φορτώσετε το adf αρχείο (κοινώς το παιχνίδι ή πρόγραμμα) της επιλογής σας και μετά πατήστε το Start κάτω-κάτω.

Σε περίπτωση που δεν φορτώνει το adf αρχείο και κολλάει (νεκρώνει τελείως),επιλέξτε το chipset και απο το OCS βάλτε το στο FULL ECS.

Ρυθμισμένο για κλασική χρήση ποντικιού amiga,fire είναι τα δεξιά Alt και Ctrl (ένα απο τα δύο) και κίνηση με τα βελάκια

Καλή διασκέδαση!!Μόλις το έκανα upload....

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ :T: :T: :T:

Για τυχόν απορία εδώ είμαστε:D

Λοιπον...

Οταν παταω το winuae.exe και προχωραει σε auto detect, μου βγαζει αυτο το μυνημα

" Οne of the following system ROMs is requied:

-KS ROM V1.3 (A500,A1000,A2000)rev 34.5(256k)

-KS ROM v1.3 (A3000) rev 34.5 (246k)

Check the System ROM path in the Paths panel and click Rescan ROMs "

Eλπιζω να μην ειναι κατι σοβαρο. Παταω OK και με βαζει στο προγραμμα.

Κανονιζω το configuration οπως μας λες. Απο κει και περα...χανομαι. Τι κανω στην επιλογη floppy drives?? Που ειναι το αρχειο adf?

Να σε ρωτησω, σε αυτο το upload εχεις βαλει καμμια rom μεσα? Αν οχι, ας υποθεσουμε οτι βρισκω, που τις βαζω? Πως ακριβως ξεκιναει ο εξομοιωτης??...:confused:

Δεν εχω παιξει με Winuae αλλά έτσι οπως το βλέπω , ψάχνει για kickstart roms

Tην ROM αν την βρεις...(PM) την βάζεις όπου θες και την φορτώνεις όπως στην εικόνα.

post-1143-1416072712,6965_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.