Jump to content

Έχετε αγοράσει οθόνη TFT με καμμένο PIXEL?

Wizard!

Έχετε πάρει TFT με καμμένο PIXEL?  

88 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

εαν υπάρχει κάποιος που να θέλει/μπορεί να κάτσει να καταγράψει τις "εμπειρίες" κάθε χρήστη (αριθμό οθονών, καμμένα pixel κλπ) ή να κάνει ενα πρόγραμμα-σελίδα, θα είχε πιο πολύ αξία, από αυτήν τη δημοσκόπηση, μιας και τώρα ένας ψηφίζει για μια οθόνη, άλλος για δύο, άλλος για 10 κλπ, κι ετσι βγάζουμε συμπέρασμα με βάση τον αριθμό των μελών που ψήφισαν, και όχι με βάση τις οθόνες

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 11:43]

Η ψηφοφορία δεν βγάζει κανένα αποτέλεσμα στατιστικώς αποδεκτό.

Αυτό γιατί δεν μπορείς να βγάζεις ποσοστό αν δεν ξέρεις για τι δείγμα μιλάς.

Π.χ. εμένα έχουν περάσει από την κατοχή μου 8 lcd panel.

1) LG 1915s χωρίς καμμένο

2) Acer 1692wlmi με αρκετά καμμένα, εγώ τα μέτραγα ~5subpixel, παρ'όλ' αυτά ΔΕΝ αλλάχθηκε στο service

3) Asus A6Ja panel 1, δεν είχε καμμένα, ΑΛΛΑ έκαψε μια ολόκληρη γραμμή (είναι διαφορετικό πρόβλημα από το να καεί ένα απλό transistor, προφανώς κάηκε κάτι σημαντικότερο)

4) Asus A6Ja panel 2, χωρίς καμμένα

5) PDA empus gps, χωρίς καμμένα

6) PDA jornada 520, χωρίς καμμένα

7) οθόνη ψηφιακής φωτογραφικής, χωρίς καμμένα

8) οθόνες nintendo ds, χωρίς καμμένα (υπάρχουν όμως και εκεί οθόνες με καμμένα, δεν μπορείς να βγάλεις στατιστική ανάλυση από τόσο μικρό δείγμα)

9) Dell 2405 pretested by spc, χωρίς καμμένα.

Εγώ στο poll ψήφισα ναι, λόγω του Acer, αλλά ήταν 1 από τις 9 περιπτώσεις (ή έστω 1 από τις 5 αν μιλάμε μόνο για lcd οθόνες μεγάλου μεγέθους, >15').

Αν θέλαμε το poll να έχει νόημα, θα έπρεπε να κινείται στο:

Τι ποσοστό από τις οθόνες >10' που έχετε αγοράσει έχουν καμμένα pixel?

1 0-5 %

2 5-10%

3 10-20%

4 20-40%

5 40-80%

6 80-100%

Ή κάπως έτσι, με κάποια βαρύτητα στα μικρά νούμερα.

Αυτό θα μπορούσε να έχει κάποιο στατιστικά σωστό αποτέλεσμα.

Δεν είσαι έξω από το 20 - 25% που είπα.

Μόνο που δεν μιλάμε για μικρές οθονούλες pda και Nintendo αλλά για κανονικού μεγέθους οθόνες υπολογιαστών.

Είναι λογικό οτι όσο μεγαλύτερη είναι μια οθόνη τόσο αυξάνει η πιθανότητα να βρεθεί κάποιο καμμένο pixel.

Έτσι, από τις 5 κανονικές οθόνες που είχες η μία είχε καμμένα pixel.

Μπορεί βέβαια να μην είναι το τέλειο poll για στατιστική ανάλυση, αλλά μου φάνηκε χρήσιμο και τουλάχιστον έβγαλα κάποια χοντρικά συμπεράσματα.

Αρχική απάντηση από mariosalice

Μπορεί βέβαια να μην είναι το τέλειο poll για στατιστική ανάλυση, αλλά μου φάνηκε χρήσιμο και τουλάχιστον έβγαλα κάποια χοντρικά συμπεράσματα.

Κι εγώ στο 20-25% κινούμαι χοντρικά, αλλά με την εξής διαφορά:

θεωρώ ότι σε φθηνή οθόνη το ποσοστό κυμαίνεται 30-40 % σε αντίθεση με πιο ακριβή που κυμαίνεται στο 10-20%, και πάντα ανάλογα με την ανάλυση (πιο μεγάλη ανάλυση -> πιο μεγάλη πιθανότητα).

Υπάρχει όμως και άλλο ένα σχετικά σημαντικό που "κρύβεται" από την στατιστική:

αν ισχύει αυτό που ξέρω, ότι οι tn+film είναι reverse logic, με 1 transistor κολλημένο στο state on, δηλαδή 1 subpixel, συνήθως είναι πολύ ορατό. Δηλαδή θά ναι ένα πολύ όμορφο κολλημένο φωτεινό σε σκοτεινό background.

Αντίθετα οι sips/mva, αν κάψουν pixel θά ναι απλά λιγότερο φωτεινό - λάθος χρώμα σε σκοτεινό background (το οποίο δεν πολυφαίνεται, και πιθανώς να μην μπορείς να το διακρίνεις καν).

εμένα πάλι μεγάλο μου φαίνεται το 20-25%....

σε κατάστημα net καφέ που εργαζόμουν, 6 lg 1910, καμμία με καμμένο pixel

σε άλλο κατάστημα νετ καφε, 47 benq FP93, μία μόνο με καμμένο pixel

και φυσικά η 15ρα viewsonic που ανέφερα, που είχε 1

υποθέτω, πιο σωστό στατιστικό αποτέλεσμα μπορεί να μας παρέχει κάποιος χονδρέμπορος που μπορεί και παρακολουθεί τις ποσότητες οθονών που πουλάει και τις επιστροφές...

προσωπική εκτίμηση ότι είναι κοντά στο 10-15%

Μια lg 1715s 3αιτίας σχεδόν, με ΕΥΤΥΧΩΣ καμένο pixel σε γωνία που δεν ενοχλεί.

Αν την πάω τώρα για αντικατάσταση πιο μοντέλο θα μου την αντικαταστήσουν...

(οι επιτήδειοι να μην προβούν και σχολιάσουν για το μακρύτερο...μοντέλο)

• 2 weeks later...

Εμένα είχε καμμένο η πρώτη μου TFT που είχα αγοράει (LG 1715S) και μου την είχαν αλλάξει μέσα σε μια μέρα.

Απο τότε δεν μου έχει κάτσει καμία άλλη με καμμένο σε περίπου 7-8 αγορές που έχω κάνει κυρίως για φίλους (όλες LG) και συμπεριλαμβάνεται και η τωρινή μου 1780Q.

Εγώ έχω μία Relisys η οποία έχει ένα καμένο pixel στο κέντρο :(

Την γύρισα πίσω την ίδια μέρα και μου δώσανε μία ίδια η οποία είχε το ίδιο πρόβλημα :confused:

Μετά από αυτό άλλαξα μάρκα, αλλά πάλι παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα και τελικά κράτησα την Relisys :happy:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.