Jump to content

Έχετε αγοράσει οθόνη TFT με καμμένο PIXEL?

Wizard!

Έχετε πάρει TFT με καμμένο PIXEL?  

88 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

5 LG 1730s στο γραφείο και η μια έχει 2 καμμένα pixels.

Φυσικά ο έμπορας που τις αγοράσαμε δεν μας την άλλαξε (τα γνωστά, ακόμη έρχεται), αλλά γενικά όπως είπε η LG έπαθε μεγάλη πλάκα με την 0 pixel εγγύηση και έχει ένα σωρό επιστρεφόμενες.

Πρόβλημα κι αυτό.

Σου ζητάνε ένα κάρο λεφτά για τεχνολογία και τα ρέστα και αν είναι ελλατωματικό το προϊόν το παίζουν τρελίτσα. Είναι συμπεριφορά αυτή? Ήμαρτον δηλαδή. Και δύσκολα μπορείς να τις τεστάρεις από πρίν.

Αρχική απάντηση από H.A.Balafoutre

...η LG έπαθε μεγάλη πλάκα με την 0 pixel εγγύηση και έχει ένα σωρό επιστρεφόμενες....

Αυτό να σου πω την αλήθεια το έχω ακούσει από πολύ κόσμο. Και ο λόγος που εφάρμοσε αυτή την πολιτική ήταν γιατί αλλιώς δε θα τις έπαιρνε κανείς...

Αρχική απάντηση από Wizard! [Χθες, στις 10:05]

Αυτό να σου πω την αλήθεια το έχω ακούσει από πολύ κόσμο. Και ο λόγος που εφάρμοσε αυτή την πολιτική ήταν γιατί αλλιώς δε θα τις έπαιρνε κανείς...

Κοίτα λογικό ήταν να συμβεί κάτι τέτοιο. Όλοι οι καταναλωτές τα έχουν πάρει στο κρανίο να δίνουν αρκετά λεφτά και το προϊόν να έχει πρόβλημα και το χειρότερο να μην του το αλλάζουν. Οπότε ο κόσμος σαν να ξέσπασε πάνω στις LG. Σε γενικές γραμμές είναι αρκετά καλές οι LG για την δουλειά στο γραφείο και 1,5 χρόνο τώρα είναι άψογες.

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από H.A.Balafoutre [21-07-2006 02:32]

5 LG 1730s στο γραφείο και η μια έχει 2 καμμένα pixels.

Φυσικά ο έμπορας που τις αγοράσαμε δεν μας την άλλαξε (τα γνωστά, ακόμη έρχεται), αλλά γενικά όπως είπε η LG έπαθε μεγάλη πλάκα με την 0 pixel εγγύηση και έχει ένα σωρό επιστρεφόμενες.

Πρόβλημα κι αυτό.

Σου ζητάνε ένα κάρο λεφτά για τεχνολογία και τα ρέστα και αν είναι ελλατωματικό το προϊόν το παίζουν τρελίτσα. Είναι συμπεριφορά αυτή? Ήμαρτον δηλαδή. Και δύσκολα μπορείς να τις τεστάρεις από πρίν.

με αυτά που λές με βάζεις σε σκέψεις..Θέλω να αλλάξω την 19αρα LG που έχω λόγω καμένων πιξελ και ελπίζω να μην με ταλαιπωρήσουν..Βέβαια δεν θα πάρω το εσοπ αλλά απευθειας την Αλμαν..Εχει κανείς εμπειρία με αλλαγή οθόνης LG και αν ναι πόσο πήρε η όλη διαδικασία;

Αρχική απάντηση από wifi [Σήμερα, στις 19:26]

κάποτε πριν πολλα χρόνια (2001) μια ειζο 15αρα με 4 καμμενα πιξελ και αντικατασταθηκε μετά απο μάχη

ναι αλλα η eizo ειχε 0 Pixel εγγύηση;

Και εγώ έχω μια LG 1715S την οποία την αγοόρασα πρίν 2 χρόνια περίπου, αλλά μέχρι τώρα δσεν μου έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα (και ελπίζω να μην μνου δημιουργήσει αμέως μετά το τέλος της εγγύησης....)

Σε ένα φίλο μου, που είχε παραγγείλει μια EIZO από το e-shop ,του ήρθε με καμμένο pixel.

Αρχική απάντηση από Arielis

Σε ένα φίλο μου, που είχε παραγγείλει μια EIZO από το e-shop ,του ήρθε με καμμένο pixel.

Και φυσικά δε μπόρεσε να την αλλάξει αφού το e-shop τις κάνει παραεισαγωγή...

μια lg1910s και μια 1915s (η 1915s είναι από αλλαγή της πρώτης, λόγω άλλου προβλήματος) κανένα. Ένα λαπτοπ Turbo-X (μπρρρρ) είχε 1 μόνιμο και ένα αναβοσβηνόμενο, και τελικά αλλάχτηκε μετά από μάχη, μιας και η εγγύηση δεν έλεγε πόσα καμμένα pixel/subpixel πρέπει να έχει για να γίνει αντικατάσταση :)

• 3 weeks later...

Αυτή τη στιγμή φαίνεται οτι το 44% των οθονών έχει πρόβλημα καμμένων pixel.

Έτσι όμως όπως είναι το poll δεν νομίζω οτι το αποτέλεσμα είναι αντικειμενικό .

Εξηγούμαι.

Αν κάποιος άλλαξε τρείς οθόνες και του έτυχε ένα καμμένο σε μια οθόνη θα βάλει μια ψήφο υπερ των καμμένων και θα χαθούν δυο ψήφοι υπέρ των καλών.

Νομίζω οτι κατά μέσο όρο έχουν περάσει από τα χέρια μας περίπου δύο οθόνες.

Έχουμε 66 ψήφους Χ2 = 132 οθόνες που έχουμε αγοράσει κατά μέσο όρο

Προβληματικές 30 =23%

Καλές 102 = 77%

Ή αν θέλουμε να το πούμε διαφορετικά οι πιθανότητες να αγοράσουμε οθόνη με καμμένο pixel είναι μάλλον 20% - 25%.

Δηλαδή μια στις τέσσερις ή μια στις πέντε οθόνες θα έχουν το πρόβλημα.

Αυτό φυσικά εξαρτάται και από την εταιρία πόσο αξιόπιστη είναι.

Μάριε, συμφωνώ με αυτό που λες, κι όντως έτσι είναι. Αλλά δε φαντάζομαι πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά η ψηφοφορία. :...: Αυτό που λες, τουλάχιστον φαίνεται από τα γραφόμενα

Η ψηφοφορία δεν βγάζει κανένα αποτέλεσμα στατιστικώς αποδεκτό.

Αυτό γιατί δεν μπορείς να βγάζεις ποσοστό αν δεν ξέρεις για τι δείγμα μιλάς.

Π.χ. εμένα έχουν περάσει από την κατοχή μου 8 lcd panel.

1) LG 1915s χωρίς καμμένο

2) Acer 1692wlmi με αρκετά καμμένα, εγώ τα μέτραγα ~5subpixel, παρ'όλ' αυτά ΔΕΝ αλλάχθηκε στο service

3) Asus A6Ja panel 1, δεν είχε καμμένα, ΑΛΛΑ έκαψε μια ολόκληρη γραμμή (είναι διαφορετικό πρόβλημα από το να καεί ένα απλό transistor, προφανώς κάηκε κάτι σημαντικότερο)

4) Asus A6Ja panel 2, χωρίς καμμένα

5) PDA empus gps, χωρίς καμμένα

6) PDA jornada 520, χωρίς καμμένα

7) οθόνη ψηφιακής φωτογραφικής, χωρίς καμμένα

8) οθόνες nintendo ds, χωρίς καμμένα (υπάρχουν όμως και εκεί οθόνες με καμμένα, δεν μπορείς να βγάλεις στατιστική ανάλυση από τόσο μικρό δείγμα)

9) Dell 2405 pretested by spc, χωρίς καμμένα.

Εγώ στο poll ψήφισα ναι, λόγω του Acer, αλλά ήταν 1 από τις 9 περιπτώσεις (ή έστω 1 από τις 5 αν μιλάμε μόνο για lcd οθόνες μεγάλου μεγέθους, >15').

Αν θέλαμε το poll να έχει νόημα, θα έπρεπε να κινείται στο:

Τι ποσοστό από τις οθόνες >10' που έχετε αγοράσει έχουν καμμένα pixel?

1 0-5 %

2 5-10%

3 10-20%

4 20-40%

5 40-80%

6 80-100%

Ή κάπως έτσι, με κάποια βαρύτητα στα μικρά νούμερα.

Αυτό θα μπορούσε να έχει κάποιο στατιστικά σωστό αποτέλεσμα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.