Jump to content

Διακοπτάκια και άλλες απορίες

wesker

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα παιδια! Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα:

1)Θέλω να βάλω διακοπτάκια για τα ανεμιστηράκια μου. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με την σύνδεση τους με έναν απλό οδηγό;

2)Θέλω να συδέσω μια LCD οθονούλα απλή η οποία να δείχνει την θερμοκρασία. Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει;

3)Έχω στο πλαϊ του κουτιού μου ανεμιστήρες με μπλέ led.Θέλω να βάλω neon αλλά με το μπλέ led τι χρώμα neon ταιριάζει;

1) διακοπτακια on/off απλα οπως ειναι τα 2 συρματακια που ειναι τροφοδοτουν το

ανεμιστηρακι περνεισ το ενα το κοβεις (προεκτεινεις τις ακρες των συρματων αν θελεις να

βαλεις σε συγκεκριμενο μερος τα διακοπτακια) και ενωνεισ τα ακρα του διακοπτακιου

με τα ακρα των συρματων

3) UV πανε με ολα

1) Όπως ειπώθηκε. Αυτό αν θες απλώς on/off. Αν θες κάτι παραπέρα δώσε λεπτομέρειες.

2) Επίσης όπως ειπώθηκε μπορείς α βρεις έτοιμες. Ωστόσο μπορείς να φτιάξεις κι εσύ μόνος σου μια και πολύ πιθανόν να σου έρθει πιο φθηνά.

http://www.hlektronika.gr/phpBB2/kat_lcd2.php

http://www.electronics-lab.com/projects/pc/020/index2_gr.html

3) Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάτι τώρα που είναι ακόμα αρχή. Οι λάμπες αυτές δεν είναι neon. Πολύ συχνό λάθος. Λέγονται cold cathode lamps. Αν και τελευταία έχουν κυκλοφορήσει κάποιες οι οποίες λέγονται neon. Τώρα τι παίζει με αυτές δεν ξέρω.

Για το χρώμα τώρα. Προσωπικά δεν συμπαθώ καθόλου το UV. (Επίσης δεν είναι uv αυτές αλλά επειδή έχει επικρατήσει τόσο πολύ πλέον δεν πειράζει και τόσο να τις λέμε έτσι). Προσωπικό γούστο, αλλά πιστεύω πως αντί να ομορφαίνει το όλο σύνολο, του δίνει απλώς παραπάνω χρώμα, πράγμα που δεν είναι πάντα ό,τι καλύτερο. Προσωπικά είμαι οπαδός της λιτότητας και αρμονίας. Στη θέση σου θα έβαζα το πολύ μέχρι δυο χρώματα. Ένας ωραίος συνδυασμός πιστεύω θα ήταν λευκές λάμπες με γαλάζιους ανεμιστήρες και βαμένο άσπρο εσωτερικό. Πάντως πιστεύω απέφυγε χρώματα με μεγάλη αντίθεση όπως μπλε και κόκκινο πχ.

Επίσης θα έβαζα στη θέση σου απλούς ανεμιστήρες, και όχι φωτιζόμενους για το λόγο οτι ο μόνος τρόπος να κλείσεις προσωρινά το φωτισμό (χωρίς πατέντες, με τις οποίες μπλέκεις περίεργα στη συγκεκριμένη περίπτωση) είναι να κλείσεις τους ανειστήρες. Όταν παίζεις ένα σκοτεινό παιχνίδι και θες πήχτρα σκοτάδι γύρω σου αλλά και ανεμιστήρες σε λειτουργία καταλαβαίνεις πως τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα. :)

Ναι φίλε μου Μάκη, απλά για on/off θέλω τα διακοπτάκια,όχι για να κλεινουν τον φωτισμό η άλλα τινά. Οι διευθύνσεις που μου έδωσες έχουν πολύ καλό υλικό και φαίνεται ευκολη στην κατασκευή της μια τέτοια οθόνη.Κι εμένα δν μου αρέσει ο υπερβολικός φωτεισμός, γι'αυτο και ρώτησα τι χρώμα UV θα πήγαινε με τον μπλέ φωτεινό.Οπότε ναι αυτό θα κάνω, λευκά cold cathode lights.

Αρχική απάντηση από wesker [Σήμερα, στις 17:22]

Ναι φίλε μου Μάκη, απλά για on/off θέλω τα διακοπτάκια,όχι για να κλεινουν τον φωτισμό η άλλα τινά. Οι διευθύνσεις που μου έδωσες έχουν πολύ καλό υλικό και φαίνεται ευκολη στην κατασκευή της μια τέτοια οθόνη.Κι εμένα δν μου αρέσει ο υπερβολικός φωτεισμός, γι'αυτο και ρώτησα τι χρώμα UV θα πήγαινε με τον μπλέ φωτεινό.Οπότε ναι αυτό θα κάνω, λευκά cold cathode lights.

το uv που οπως σωστα επεσημανε ο φιλος μακης δεν επρεπε να λεγετε ετσι γιατι αυτες οι

λαμπες χρωματιζουν τις ακτινες ultra violet με ιωδες (violet) χρωμα ενω πραγματικα τις

υπεριωδης ακτινες δεν μπορουμε να τες δουμε βλεπε υπεριωδης ακτινες του ηλιου

απλες λαμπες uv οπως καταλαβες βγαζουν δυνατο ιωδες φως τωρα μπορεις να επιτυχεις

πολλους χροματισμους χρησημοποιωντας uv reactive υλικα η βαφες τωρα για μπλε

δοκιμασε καποια μπλε uv reactive υλικα επισεις μπλε σε συνδιασμο με μια uv cold cathode

ο συνδιασμοσ ειναι πολυ ωραιος

Ευχαριστώ πολύ παιδιά.Πολύ ωραίες συμβουλές.Σήμερα θα προβώ εις αγορές:D

ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΤΟΣΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΟΣΩ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ! ΠΑΛΙΑ...ΕΙΧΑ ΕΝΑ PC ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ 5

FAN ΜΕ LED (ΤΑ 2 ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ,ΤΑ 3 ΜΕ ΜΠΛΕ LED) ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΛΑΜΠΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ

NEON ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΟΚΚΙΝΑ LEDAKIA.ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΚΟΥΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ.ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΖΕ ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΛΕΙΝΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ¨ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ PC¨(ΠΑΠΑΡΙΑ). ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΤΡΕΛΟΓΥΦΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΓΑΛΑ.ΠΕΡΙΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΒΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ CASE :p ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΠΟΛΛΑ FANS ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ LED ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΦΩΡΤΙΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ....ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΟΥ.:T: ΤΗΧ

Αρχική απάντηση από _$ment_

..ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ...

sorry man...πως γινεται να το διαβασει κανεις ολο αυτο στα κεφαλαια??

Τοσοι χρηστες που γραφουν με μικρα δεν ειναι συμπτωση...

Βασικά έχω μόνο 2 fan με led.Και τα 2 ειναι μπλέ.Απλά θέλω τα cold cathode για πιο πολυ χρώμα.Όχι κάτι υπερβολικό απλά κάτι απαλό για πιο πολύ χρώμα.

Αρχική απάντηση από Johnnymous [18-07-2006 21:53]

απλή οθονίτσα μπορεις να βρεις στο hac κατι τέτοιο:

http://www.hacshop.gr/hac/servlet/gr.hac.display.Visualiser?action=showproduct&item=20855

υπάρχουν πολλά στα μαγαζία απλά και φθηνα

Είναι καλή αυτή;Την βρήκα στο e-shop πολύ φτηνότερα.Γύρω στα 24 ευρώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.