Jump to content

AMD FX60 Vs INTEL X6800 Conroe.

Recommended Posts

Το σωστό είναι να συγκρίνουμε τεχνολογίες σε παρόμοιο κόστος και οχι αποκλειστικά επεξεργαστές.

Τι να το κάνω αν έχω έναν μαμάτο επεξεργαστή και όλο το υπόλοιπο σύστημα σέρνεται?

Με λίγα λόγια παίρνουμε την καλύτερη υλοποίηση σε κάθε πλατφόρμα και μετά συγκρίνουμε πλατφόρμες για κάθε χρήση.

Μπορεί αυτή τη στιγμή να στήσουμε τις δύο πλατφόρμες για Windows XP 32bit με τους καλύτερους δυνατούς συνδυασμούς (πχ διπλές κάρτες γραφικών, τοπ μνήμες, raid0 κτλ) και να συγκρίνουμε ταχύτητες σε καθημερινές εργασίες default & OC και να βγάλουμε κάποια αποτελέσματα.

Όταν όμως βγούν τα Windows Vista 64bit ίσως η υποστήριξη των οδηγών και των παιχνιδιών για πολυπύρηνους επεξεργαστές να είναι σωστή και να έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα.

Το ζητούμενο όμως βασικά δεν είναι το απώτερο μέλλον αλλά το παρόν και το άμεσο μέλλον.

Η επιλογή των προγραμμάτων όταν συγκρίνουμε πλατφόρμες πρέπει να είναι πολύ προσεκτική πάντως, όπως και η τεκμηρίωση της άποψης που έχουμε για το άμεσο μέλλον (με ορίζοντα ενός έτους).

Όπως και νάχει όμως το πράγμα, αν είχα κατάστημα με hardware θάχε φύγει ήδη κάθε τι που έχει σχέση με AMD στο κόστος. ;)

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 10:33]

Σ'ευχαριστώ Πάνο, αλλά το ATI Tool το έχω μάθει απ'έξω πλέον.

Απλά δεν πήγε στο μυαλό μου αυτό που είπε ο dimcar, γιατί πολύ απλά ποτέ δεν παίζω default. :D

Αλλα εχει πει ο Μητσος (.39-.48-.987-.3,14)

*γκουχ-γκουχ*

Μαλλον για αλλον θα ελεγε:p

Ξαναεπαναφέρω λίγο το θέμα γιατί έτσι όπως πέρναγε το μάτι μου σε αυτό θυμίθηκα αυτό.

Παίδες κάτι δεν κάνετε καλά. Όσο Optimization και να κάνεις με 512κ cache ο 1mb θα έιναι μπροστά.

Λάθος? :confused:

και αυτο το ποστ έχει ενδιαφέρον http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=416669#post416669

Αρχική απάντηση από NoDsl [Σήμερα, στις 02:39]

Ξαναεπαναφέρω λίγο το θέμα γιατί έτσι όπως πέρναγε το μάτι μου σε αυτό θυμίθηκα αυτό.

Παίδες κάτι δεν κάνετε καλά. Όσο Optimization και να κάνεις με 512κ cache ο 1mb θα έιναι μπροστά.

Λάθος? :confused:

και αυτο το ποστ έχει ενδιαφέρον http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=416669#post416669

Του darkCount το σκόρ είναι με 32άμπιτα "κλασικά" XP........Το άλλο είναι με 64άμπιτα........αλλά δεν το λέω.........

Βέβαια καλό θα ήταν να λέει και ο καθένας με ΤΙ Windows έτρεξε......Όχι?.... :D

ναι ρε μαν δεν λέω ούτε θέλω να είμαι σπαζο******* ξέρεις τώρα αλλά πολλές διαφορές. Και ο Def με 64βιτα είναι? γιατι για 200mhz πάνω απο 867 σε 1122 πολύ δεν ειναι?

EDIT: μισό για να καταλάβω. Τα δικά σου bench είναι με 64bita winz? η μόνο του hadji_a???

Αρχική απάντηση από NoDsl [Σήμερα, στις 03:05]

ναι ρε μαν δεν λέω ούτε θέλω να είμαι σπαζο******* ξέρεις τώρα αλλά πολλές διαφορές. Και ο Def με 64βιτα είναι? γιατι για 200mhz πάνω απο 867 σε 1122 πολύ δεν ειναι?

EDIT: μισό για να καταλάβω. Τα δικά σου bench είναι με 64bita winz? η μόνο του hadji_a???

Τα δικά μου και του darkCount είναι με τα κλασικά 32άμπιτα WinXP........Θα δοκιμάσω από βδομάδα και τα 64άμπιτα να δω τι κάνουν...... :)

Def και hadji_a είναι με 64άμπιτα Ή στους 3800+ MHz....... :)

Αρχική απάντηση από NoDsl [Σήμερα, στις 03:05]

......ΚΑΙ η ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην ερώτησή σου........απλά περίμενα να μπεί o def για να απαντήσω....... ;)

Ωπα ειπα λεω Ερωτηση

Εγω τα bench... δεν τα ξερω ουτε τα 64bita αλλα στο premier η το Studio 10 plus

δεν θελω να κανει 7 ωρες rendering το pc για να τελειώσει μια ταινια.

Δηλαδη με ενδιαφέρει video sound procesing αντε και κανενα AOE-III και κανενα Falcon-4

Ti cpu να πάρω?

Ξεχασα

Θελω να κρατήσω Τα νερα του 11, 2 ραφτορες 74 για raid 0, 2 maxline-III 300 αριδες ,LianLi pc70 μπαουλο και Enermax 600W noisetaker

αρα θελω mobo-cpu-memory (2gb) τα χρηματα δεν ειναι προβλημα (επαιξα στο mundial την Ιταλια απο την αρχή οεο):T:

από τα reviews, για αυτά που ζήτησες:

Core 2 Duo E6600 (2,4Ghz)

απόδοση χοντρικά ίδια με τον FX-62 με λιγότερο από τη μισή τιμή (350 vs 800) με αισθητά μικρότερη κατανάλωση.

μνήμες:

http://www.overclockers.co.uk/acatalog/Online_Catalogue_This_Week_Only_25.html

G.Skill 2GB - F2-6400PHU2 - DDR 800 / 5-5-5-12 @ 1.9-2.0 V

με μεταφορικά 200 ευρώ

μητρική: μάλλον την ASUS P5W DH Deluxe στα 250

(τι σου κάνει το στοίχημα :D )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.