Jump to content

AMD FX60 Vs INTEL X6800 Conroe.

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από greekfragma

το θεμα ομως ειναι μηπως εγινε τελικα πολυ μεγαλη φασαρια για κατι αναμενομενο?

σιγουρα ειναι κατι πολυ νεωτερο και αλιμονο εαν δεν ηταν και καλυτερο απο μια γενια επεξεργαστων που υπαρχει στην αγορα εδω και 1 χρονο.

:

σκεψου αυτο μονο , οτι ο κονροε εχει αερατα ακομα 600ΜΗΖ και ο ΦΧ εκει καπου θα σταματησει με νερο .

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

@fragma βλεποντας τη "δυναμη" του conroe στις χαμηλες αναλύσεις, δε μπορώ παρα να θεωρήσω οτι στις μεγαλες τον κραταει η vga, ενα τεστ με crossfire πιστευω οτι θα το ξεκαθαριζε αυτό.

Αρχική απάντηση από JaguarOne [Σήμερα, στις 21:06]

Πολύ ωραίο συγκριτικό :T:

Μια απορία μόνο για να συμπληρωθεί το παζλ... αναμενόμενη τιμή του Χ6800 στην αγορα? (δεδομένου ότι ο fx-60 πωλείται περίπου 850)

Επίσης, η Bad Axe σου, τι τσιπάκι για ήχο φοράει? Βλέπω ότι το quake4 δεν την αναγνωρίζει

Πολύ καλή δουλειά πάντως, μπράβο

Ευχαριστούμε........ :)

Στους 3200MHz είναι με x8 multi..........ΑΡΑ θα είναι σα να πάρει κάποιος έναν Ε6400 και να τον overclock-άρει εκεί - ΑΝΕΤΑ - ;)

Αρχική απάντηση από jogi [Σήμερα, στις 21:55]

Θα ήθελα να δώ και ενα σετ με benchmarks στην μεγιστη δυνατή συχνότητα του conroe κάτω απο ίδιες συνθήκες ψύξης (για να ξέρουμε ποια ειναι τα πραγματικά όριά του για overclockers και πως συγκρίνεται εκει ο fx-60)

ΑΣΤΟ αυτό..........ΔΕ συμφέρει........... :D

Ο FX60 είναι εκεί ΜΑΧ με phase change.......ενώ ο Conroe με αέρα.........που με αέρα μάλιστα πάει 3800MHz και με phase change 4200MHz......... :D

Αρχική απάντηση από hipro5

Δεν έχω επιμέρους για το AMD σύστημα στα 3D - δε μου τα στείλανε - .......Αν θές μόνο σε Intel..... :)

http://www.thelab.gr/images/Hipro5/CONROE_X6800ES/Benchtest/3200_png/2k1_3200_2_png.png

συγχηστηκα!!!!!

Ευχαριστούμε........ :)

Στους 3200MHz είναι με x8 multi..........ΑΡΑ θα είναι σα να πάρει κάποιος έναν Ε6400 και να τον overclock-άρει εκεί - ΑΝΕΤΑ - ;)

κοψε 2ΜΒ βρε "αδερφε" ....μην τα ισοπεδωνουμε ολα!

Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 21:26]

Έχει να κάνει μάλλον με το chipset, καθώς είχαν πει από την αρχή τα παιδιά ότι θα παίξουν με απείραχτες κάρτες.

Αν προσέξεις, ο Γιώργος πήρε 500 βαθμούς/25% πάνω στο SM2.0 και στο SM3.0, ανεβάζοντας μόνο τον επεξεργαστή 266MHz, την ίδια στιγμή που το CPU score ανέβηκε μόνο 270 βαθμούς. Οι αντίστοιχες αυξήσεις στον FX-60 ήταν 25, 30 και 450 βαθμοί, που έχει νόημα όταν "σπρώχνεις" μόνο CPU.

Σα να λέμε, πουσάρωντας τον Conroe, πουσάρεται και η κάρτα στα κρυφά. Α ρε Ιντέλα, όλα εν σοφία εποίησες!...

Μάλλον έχει να κάνει και λίγο ότι τα 3D τα είχα τρέξει πρώτα απ'όλα και με τις μνήμες στους 266MHz (533MHz DDR) με Cas 4 - 4 - 4 - 12............Μετά μου είπε ο darkCount ότι έτρεξε default με τις μνήμες 2 - 2 - 2 - 5 και άλλαξα κι εγώ χρονισμούς στα default.........Θα το ξαναδώ όταν μου δωθεί η ευκαιρία πάντως για να δω τις διαφορές....... ;)

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 22:14]

σκεψου αυτο μονο , οτι ο κονροε εχει αερατα ακομα 600ΜΗΖ και ο ΦΧ εκει καπου θα σταματησει με νερο .

Beeeepppp.........WRONG..........ΑΛΛΑ 1000MHz έχω με τις συνθήκες του darkCount και τον FX........Να πώ ότι αυτός ο FX είναι χωρίς cold bug και ανεβάζει και τις μνήμες......για φαντάσου να πέσει κάποιος ανθρωπάκος σε cold bug!....... ;)

Αρχική απάντηση από panoc [Σήμερα, στις 22:23]

@fragma βλεποντας τη "δυναμη" του conroe στις χαμηλες αναλύσεις, δε μπορώ παρα να θεωρήσω οτι στις μεγαλες τον κραταει η vga, ενα τεστ με crossfire πιστευω οτι θα το ξεκαθαριζε αυτό.

Θα το δώ κι αυτό εντός των ημερών....... ;):)

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 23:04]

γιωργη το σφυρι τα εχει τα 450 24/7 πως το βλεπεις?

Λογικά ναι με τάση στο North..... ;)

Αρχική απάντηση από ΝTG [Σήμερα, στις 23:31]

κοψε 2ΜΒ βρε "αδερφε" ....μην τα ισοπεδωνουμε ολα!

.....καλά μωρέ.......ας πάρουν τον E6600 τότε..... :D

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 23:44]

δε τα εχει τα 3800 με αερα ο 6800 δλδ?

Ο δικός μου τουλάχιστον που είναι και από τους "άχρηστους" είναι 3800MHz 3d benchable κτλ. με τη μαμά ψύκτρα κι έναν Delta από πάνω......Βασικά ο Delta μου έκοψε μόνο 3*C........ :)

ΜΜΜΜμμμμ που λέει και ο μαμαλάκης.

:clap: Κατ'αρχάς να πώ ένα μπράβο για τον κόπο σας και το χρόνο σας!:clap:

Παρατηρήσεις.

1ον. τα 3D bench σε default καταστάσεις είναι άκυρα μιας και χρησιμοποιείτε διαφορετικους drivers. 6618 Hipro 6614 o darkCount(και μάλλον κάποιο optimize είχε ξεχάσει ανοικτό ο darkCount).

2ον. Φαίνεται ακόμα και απο τα screenies οτι ο darkCount δεν έχει προβεί σε Εντελώς κανένα optimization του λειτουργικού πράγμα το οποίο δεν νομίζω να μην έκανε ο Hipro απο συνήθεια και μόνο. Μπορεί στην τελική να μην κάνει καμία διαφορά αλλά είπαμε τουλάχιστον στο software ας επικρατούν ΙΔΙΕΣ συνθήκες.

3ον. προφανώς δεν έιχατε συνεννοηθεί για τις ακριβείς ρυθμίσεις των συστημάτων σας σε default και OCED καταστάσεις οπότε προέκυψε αυτό που αναφέρει ο Γιώργος στο #27 ποστ.

4ον. Quake 4 Benchmark

ΙNTEL

Symmetric MultiProcessing (SMP): disabled

AMD

Symmetric MultiProcessing (SMP): enabled

WHY?

TRY να BENCHαρετε σε DEFAULT windows installations/drivers για να δούμε τέλος πάντων διαφορές του IΔIOY του HW και όχι του χρήστη.

Kαι τέλος όπως και να έχει δεν θεωρώ τον trooper κανα άσχετο για να έχει τόση διαφορά απο τα benches του hipro.

Αυτά GG GL HF κλπ. :)

Μάλλον έχει να κάνει και λίγο ότι τα 3D τα είχα τρέξει πρώτα απ'όλα και με τις μνήμες στους 266MHz (533MHz DDR) με Cas 4 - 4 - 4 - 12............Μετά μου είπε ο darkCount ότι έτρεξε default με τις μνήμες 2 - 2 - 2 - 5 και άλλαξα κι εγώ χρονισμούς στα default.........Θα το ξαναδώ όταν μου δωθεί η ευκαιρία πάντως για να δω τις διαφορές.......

Για δες σε παρακαλώ, γιατί τα SM2.0 & SM3.0 δεν πάνε από τα 19ΧΧ στα 25ΧΧ με αλλαγή στα timings των μνημών, ούτε με +266MHz στον επεξεργαστή. Με καμία Virgin Mary ;)

Εκεί παίζει μπάλα η κάρτα γραφικών 99.5%

Γιώργο, αν έχεις το ATi tool να παίζει, βάζει την κάρτα 500/600 και τρέχει εκεί ντε και καλά... αν ο dark count ΔΕΝ το έχει... τότε τρέχει 625/775... και ιδού η διαφορά... τέτοια μου φαίνεται πάντως...

.................@ FrOsT............... δεν μ την άνοιξε με την μία.............με την τρίτη άνοιξαν όλες οι εικόνες.....μετά από ώρα......ώρααααααααα......όμως.............έβλεπα TV :D......

@Hipro @Darkcount μπράβο και στους δύο σας για το υλικό και το κουράγιο σας :D

Conroe είναι καθαρά μπροστά........απλά τα πράματα....πρέπει να πάει σε άλλη γενιά η AMD....με τα τωρινά δεν κάνει κάτι....εκεί που σταματάει το OC του ένα.....αρχίζει ο άλλος σχεδόν .... είμαι περίεργος να δω πως θα είναι ένας conroe στο pc καθημερινά......μέχρι να ρθει amd 65nm k8L(και βλέπουμε...)....o Βασιλιάς είναι ένας...είναι ΜΠΛΕ...... και τον λένε Intel Core Duo Conroe......

@ NoDsl :)

1. Του είχα πεί για τους drivers αλλά μάλλον το ξέχασε.....

2. ναι....

4. Στο Quake 4 τουλάχιστον σ'εμένα δεν έδινε τίποτα παραπάνω το SMP = Enable......ίσως να θέλει καινούργιο patch για να δουλέψει και τους δύο πυρήνες του Conroe......

@ Chosen

αυτό λέω κι εγώ......μήπως τελικά συμβαίνει αυτό που είπε ο dimcar παραπάνω......χμμμμμμ........

@ dimcar......ναι τώρα που το λές αυτό ΔΕΝ το είχα σκεφτεί.......όντως έχω το ATI tool και disable τις δύο υπηρεσίες της ΑΤΙ........Θα το κοιτάξω......

αυτό λέω κι εγώ......μήπως τελικά συμβαίνει αυτό που είπε ο dimcar παραπάνω......χμμμμμμ........

Εγώ μάλλον δε λέω αυτό. Ασχέτως Atitool & Darkcount, τα δικά σου σκορ είναι άλλα αντί άλλων. Ο Darkcount σπρώχνει μόνο επεξεργαστή & μνήμες και SM2.0 - SM3.0 - CPU ανεβαίνουν 25-25-450. Εσύ υποτίθεται ότι κάνεις το ίδιο και ανεβαίνεις 500-500-270.

Φαίνεται σα να ανέβασες τον επεξεργαστή 10% και την κάρτα γραφικών 25% :)

Κανονικά τα SM2.0 & SM3.0 σου θα έπρεπε να ανεβούν 10-20 βαθμούς, κι όχι 500.

Αρχική απάντηση από greekfragma [Χθες, στις 22:10]

πρασινοφορυρε....

εκει που τα phase κλανουν και τα πρασινα τσιπιγιου βρισκουν τοιχο...

το intelακι των ~300 (1/3 των χρηματων του FX-60!!!)

ανεβαζει, ανεβαζει, ανεβαζει......

ΜΕ ΑΕΡΑ!!!!

σαλτα @#$κ λοιπον....:p

και αμα υπολογισεις και το οφελος απο το 1:1 400fsb/ram...

μαμησετα....

παντως περα απο την πλακα....

μπραβο για την προσπαθεια στα παιδια...:T:

αν και θα ηθελα πολυ ενα rev.2 του συγκριτικου

με FX-62 αλλα και εναν μπαλαντερ 6600

και me μετρησεις στον ιδιο χωρο με τα ιδια υποσυστηματα...

με ISO και ολα τα σχετικα...

Αρχική απάντηση από Chosen [Σήμερα, στις 03:16]

Εγώ μάλλον δε λέω αυτό. Ασχέτως Atitool & Darkcount, τα δικά σου σκορ είναι άλλα αντί άλλων. Ο Darkcount σπρώχνει μόνο επεξεργαστή & μνήμες και SM2.0 - SM3.0 - CPU ανεβαίνουν 25-25-450. Εσύ υποτίθεται ότι κάνεις το ίδιο και ανεβαίνεις 500-500-270.

Φαίνεται σα να ανέβασες τον επεξεργαστή 10% και την κάρτα γραφικών 25% :)

Κανονικά τα SM2.0 & SM3.0 σου θα έπρεπε να ανεβούν 10-20 βαθμούς, κι όχι 500.

Εγώ λέω πάλι μήπως όταν έπαιζα default η κάρτα να ήταν 500/600 και όχι 625/775 όπως θα έπρεπε γι'αυτό και οι διαφορές με μένα τουλάχιστον......... ;)

Αρχική απάντηση από hipro5 [Σήμερα, στις 03:30]

Εγώ λέω πάλι μήπως όταν έπαιζα default η κάρτα να ήταν 500/600 και όχι 625/775 όπως θα έπρεπε γι'αυτό και οι διαφορές με μένα τουλάχιστον......... ;)

Ώπα, τώρα σε "έπιασα" :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.