Jump to content

inkjet για φωτογραφίες?

Recommended Posts

Έχω σαν κύριο σκοπό την εκτύπωση φωτογραφιών.

Τι είναι καλύτερο λοιπόν?

Ένας inkjet σαν τον Canon IP 4200/5200

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=44&Nav_Section_Id=4&Catalog_Id=1&Product_Id=283751&Merchant_Id=1&sts_cid=3

ή κάποιος dedicated θερμικός όπως ο CANON Selphy CP-510 ?

http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=29058801&Nav_Section_Id=&Catalog_Id=15&Product_Id=303236&Merchant_Id=1&sts_cid=3

Στα θετικά ενός κλασσικού inject βάζω την δυνατότητα εκτύπωσης μέχρι και Α4 φωτογραφίας καθώς και τον all-around χαρακτήρα τους.

Ποιος όμως έχει το μεγαλύτερο κόστος εκτύπωσης ανά φωτογραφία?

Ποιος έχει τη καλύτερη ποιότητα σε βάθος χρόνου?

Οι laser color πως τα πάνε με τις φωτογραφίες?

Καταρχήν μία μικρή διόρθωση: Inkjet και όχι inject ;)

Πολύ σωστά αναφέρεις τα πλεονεκτήματα των inkjet.

Οι laser έχουν γίνει πλέον αποδεκτοί έως πολύ καλοί σε ποιότητα αλλά αν το ζητούμενο είναι η ποιότητα οι inkjet παραμένουν καλύτερη λύση.

Για τους θερμικούς δεν έχω ιδία πείρα αλλά νομίζω ότι δύσκολα θα ξεπερνούν την ποιότητα των κορυφαίων Inkjet + του ότι από ευχρηστία (aka άλλες χρήσεις) είναι στο 0.

Με βάση τα παραπάνω, σου προτείνω έναν καλό inkjet σαν αυτούς που λες ή ακόμα, αν μπορείς, τον κορυφαίο Canon 6600D.

Συγνώμη λίγο, αλλά νομίζω οτι συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

Πως είναι δυνατόν να συγκρίνεις έναν μεγάλο Α4 εκτυπωτή με έναν μικρό 10x15cm?

Για άλλο λόγο αγοράζεις τον iP4200 και για άλλο τον CP-510.

Εγώ εκτυπώνω και εκτυπώνω αρκετά θα έλεγα.

Χρόνια τώρα εκτυπώνω τα πάντα (μέχρι και αυτοκόλλητα) με έναν HP deskjet 940c.

Έχω μπει πλέον στη διαδικασία να πάρω κάποιον εκτυπωτή για την εκτύπωση αποκλειστικά και μόνο των φωτογραφιών μου...

Από εδώ και πέρα μπαίνει το ζήτημα:

Θέλω να εκτυπώνω Α4 φωτογραφίες ή τις απλές κλασσικές;

Εγώ προσωπικά όταν λέω φωτογραφίες εννοώ τις 10x15cm οπότε δεν με ενδιαφέρουν οι Α4.

Οσο για τους θερμικούς αγαπητέ spc θα μου επιτρέψετε να αμφισβητήσω τα λόγια σας....

Έχω δει φωτογραφίες από όλους τους μικρούς 10x15.

- Οι φωτογρφίες των θερμικών είναι σαφώς καλύτερες και χωρίς καθόλου dots.

- Από εκεί και πέρα, πλεονέκτημα των θερμικών είναι οτι δεν υπάρχει μελάνι και κεφαλές οπότε δεν υπάρχει ο κίνδυνος να ξεραθεί κάτι και να μπουκώσουν οι κεφαλές αν δεν εκτυπώνει για ένα μεγάλο διάστημα.

Αυτό κατα τη γνώμη μου είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των θερμικών και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο μειωνέκτημα των inkjet με κεφαλές ανεξάρτητες του μελανοδοχείου. Αν μείνουν για κάποιο καιρό χωρίς να εκτυπώνουν ξεραίνετε το μελάνι στις κεφαλές και καθώς αυτές δεν αλλάζουν μαζί με το μελανοδοχείο ο εκτυπωτής είναι εντελώς άχρηστος από εκεί και πέρα.

- Δεδομένου οτι αγοράζεις πακέτα με το film και το χαρτί για τους θερμικούς μπορείς να ξέρεις ακριβώς πόσο σου κοστίζει η κάθε φωτογραφία. Για παράδειγμα αν αγοράσεις το πακέτο kp108ip έχεις κόστος 0,29 ανα σελίδα.

- Οι εκτυπώσεις των θερμικών λένε οτι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (δεν ξέρω αν ισχύει), ενώ μερικοί (νομίζω και ο 510) χρησιμοποιούν μια extra επίστρωση για μεγαλύτερη προστασία στην υγρασία, στο νερό και αντοχή στο χρόνο.

Ας περάσουμε στα αρνητικά τώρα:

- Σε περιορίζει στο είδος του χαρτιού που χρησιμοποιεί.

Το αγοράζεις όπως είναι από το πακέτο μαζί με το film εκτύπωσης και τελείωσε. Δεν μπορείς να κάνεις ακόμα επιλογlες glossy και matt. Ίσως στο μέλλον.

- Δεν εκτυπώνει A4

- Είναι αρκετά δύσκολο να βρεις αναλώσιμα. Συγκεκριμένα για το πακέτο kp108ip τα περισσότερα καταστήματα δεν το έχουν και περιορίζεσαι με πακέτα με λιγότερα φύλλα και μεγαλύτερο κόστος ανα φωτογραφία.

- Τέλος λένε οτι ανάλογα το πακέτο υπάρχουν αποκλίσεις χρωματικά...

Δηλαδή αν αγοράσεις ένα πακέτο χαρτί και film τώρα και ένα μετά από 6 μήνες λόγω του οτι θα είναι διαφορετική παρτίδα, ίσως όταν βάλει δίπλα δίπλα τις φψτογραφίες να καταλάβεις διαφορά... (Προσωπικά μου ακούγετε δύσκολο δεδομένου άλιστα οτι δεν έχουν κυκλοφορήσει και τόσο πολύ ωστε να υπάρχουν μαρτηρίες)

Ελπίζω να βοήθησα...

Αν το θές μόνο για εκτύπωση φωτογραφιών, πάρε τον θερμικό (αναλογιζόμενος πάντα αυτά που είπε ο Ilias83). Αν δεν έχεις άλλο εκτυπωτή για εκτυπώσεις εγγράφων κτλ, τότε θα σου πρότεινα να πας σε inkjet.

Αρχική απάντηση από Ilias83

Οσο για τους θερμικούς αγαπητέ spc θα μου επιτρέψετε να αμφισβητήσω τα λόγια σας....

Έχω δει φωτογραφίες από όλους τους μικρούς 10x15.

- Οι φωτογρφίες των θερμικών είναι σαφώς καλύτερες και χωρίς καθόλου dots.

Να σου επιτρέψω με όλη μου την καρδιά αλλά να αμφισβητήσεις τι δλδ; :p

Αν διαβάσεις αυτά που έγραψα θα δεις ότι δεν αποκλείω το γεγονός οι θερμικοί να έχουν καλύτερη ποιότητα.

Αυτό που λες με τα dots είναι γεγονός αλλά δεν σημαίνει αυτόματα καλύτερη ποιότητα συν του ότι στους καλούς Inkjet τα dots (και με δεδομένη τη χρήση πλέον των 4 μελανιών) είναι πλέον δυσδιάκριτα.

Πάντως γενικά πρέπει να είναι σαφές το ότι η καλύτερη ποιότητα είναι κάτι σχετικά υποκειμενικό.

Έχω δει δλδ εκτυπώσεις από θερμικούς όπου η έλλειψη dots μεταφράζεται σε χαμηλή ανάλυση και χειρότερη ποιότητα εκτύπωσης. Απλώς ένα άπειρο μάτι μεταφράζει αυτή τη θολούρα των θερμικών σε πιο συμπαγή εικόνα.

Ξαναλέω ότι δεν αμφισβητώ αυτά που λες απλώς διευκρινίζω κάποια πράγματα.

Δεν νομιζω να συμφερει ο θερμικος λογω κοστους εκτυπωσης.

Με εναν 4200-5200 θα εισαι απολυτα ικανοποιημενος στο θεμα των φωτογραφιων

+ το οτι θα μπορεις να τον χρησιμοποιεις και για αλλες χρησεις με σαφως χαμηλοτερο κοστος...

Αρχική απάντηση από spc

Μα αγαπητέ, ας μην γελιόμαστε, ποιος είναι σε θέση άλλωστε να σας αμφισβητήσει;

Τέλος πάντων, εννοείται οτι έκανα πλάκα...

Στο θέμα μας τώρα, όντως αυτό που λες είναι γεγονώς...

Η εικόνα είναι πιο συμπαγής σε σύγκρισή π.χ. με τους πολύ ακριβότερους (σχεδόν 3 φορές πάνω) HP.

Όντως στην τελική είναι εντελώς υποκειμενικό το θέμα της καλύτερης ποιότητας

Και φυσικά έχει να κάνει και με την εμπειρία του ματιού...

Δεν διαφωνώ ουσιαστικά μαζί σου πουθενά, απλά έγραωα γιατί απλά θεωρώ οτι τα πάντα είναι συνάρτηση του τι θες να πετύχεις με αυτό που αγοράζεις...

Για παράδειγμα εγω σίγουρα γυρνώντας από διακοπές θα αγοράσω έναν εκτυπωτή (όπως ο 4200) για καλύτερες εκτυπώσεις από τον τωρινό μου αλλά είναι πολύ πιθανό πριν φύγω για διακοπές να έχω πάρει το CP-510 για να εκτυπώσω τίποτα εκεί που θα πάω...

Αλλά ξαναλέω, επειδή δεν νομίζω οτι κανένας εκτυπώνει κάθε μέρα φωτογραφίες, αν είναι να πάρει inkjet ας αγοράσει κάποιον που να έχει τις κεφαλές πάνω στα μελανοδοχεία.

Και μια διόρθωση για το τα αναλώσιμα...

Το πακέτο kp108ip με τα 108 φύλλα που είχα αναφέρει η τιμή που έδωσα ήταν από site του εξωτερικού. Στο multirama που ρώτησα κοστίζει 35, οπότε είμαστε στα 0,35/φωτογραφία...

Οι laser ειναι οικονομικοι?Γιατι ειδα οτι τα μελανια κανουν οσο μισος εκτυπωτης:eek:

Απο την αλλη η ποιοτητα φωτογραφιων ειναι καλη?

Κοινως αποδοση/τιμη...σε σχεση με τους Inkjet.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.