Jump to content

Δορυφορικό internet

Τζώρτζης

Recommended Posts

Στη περιοχή έχει εγκαταστήσει κάποιος δορυφορική γραμμή internet και τη μοιράζει επί πληρωμή σε όσους ενδιαφέρονται.

Το κόστος ανέρχεται ,από ό,τι μου είπε, σε 250 το πρώτο χρόνο με εγκατάσταση κεραίες κάρτες κτλπ, και από εκεί και πέρα 20 μηνα για 512/256ή 128 δε θυμάμαι.

Οι απορίες μου είναι η εξής :

Η απόσταση μεταξύ μας είναι περίπου 5.5 χιλιόμετρα σε ευθεία.Τι επιπτώσεις θα έχω? Επηρεάζει ο καιρός τη διαμεταγωγή δεδομένων? Τα 512 είναι όλα αξιοποιήσιμα? δηλ θα έχω 50+ download?

Και η βασικότερη απορία μου, θα πληρώνω dial up στον (π)Ο.Τ.Ε?

Για να δούμε διότι η adsl θα έρθει εδώ το 2020...

Απο οσο ξέρω dial up θελεις για upload γιατι το satelite ειναι για down μονο ,. Το ειχα ψαξει παλαιοτερα και δεν συμφερε με την καμια .

Ποτέ δεν μου ακουστηκε καλά πάντως το sate... αν οντως θελει dial up ακομη και σημερα για up ειναι transexual φαση δλδ να εχεις 512 down και up τι ? 56k ? ----> bye bye ping . isdn 64k ? κατι παει να γινει 128isdn dual ? Παει πολυ ακριβα το κόστος .

Βρε παιδιά στην Hellas SAT αναφέρει 512kbps / 256kbps...με dial up δε γίνεται αυτό το upload...

Από ότι έμαθα

250ε εγκατάσταση

50/μηνα 4mbit max με σταθερό 1mbit download και upload όσο έχει η isdn.

Από sites γνωστά δε θα μπορώ να κατεβάζω λέτε αρχεία?

Indeed...:blink: ειχα χασει επεισοδια...

Δορυφορικό INTERNET από τον ΟΤΕ και την "HELLAS SAT"

Η "Hellas Sat", θυγατρική εταιρεία του ΟΤΕ, παρουσίασε στις 18 Ιανουαρίου την νέα υπηρεσία δορυφορικού Internet "Hellas Sat Net" η οποία "έρχεται να ενισχύσει τις προσπάθειες του Ομίλου ΟΤΕ για την ταχύτερη δυνατή εξάπλωση της ευρυζωνικότητας, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, επίγεια και δορυφορική", και προσφέρεται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή.

Η πρωτοποριακή υπηρεσία "Hellas Sat Net" παρέχει:

απεριόριστη και ταχύτατη πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς ογκοχρέωση και σύνδεση σημείων ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής,

δυνατότητα διπλάσιας ή πολλαπλάσιας ταχύτητας upstream (256k και 512kbps), που μπορεί να φτάσει μέχρι και 8Mbps, έναντι της καλωδιακής σύνδεσης,

δυνατότητα ταχύτητας download μέχρι 45Mbps,

αξιοποίηση των αμφίδρομων ευρυζωνικών εφαρμογών, όπως η τηλεδιάσκεψη, η τηλεκπαίδευση και η τηλεϊατρική,

δυνατότητα τηλεφωνίας μέσω διαδικτύου,

παροχή υπηρεσιών ψυχαγωγίας.

Στα πλεονεκτήματα της "Hellas Sat Net" συγκαταλέγονται: η λειτουργία ανεξάρτητα από οποιαδήποτε επίγεια τηλεπικοινωνιακά μέσα ή συνδέσεις, το υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας, η ταχύτατη εγκατάσταση του εξοπλισμού και η ευκολία χειρισμού του σε συνδυασμό με την τεχνική υποστήριξη από 200 εξειδικευμένους αντιπροσώπους και στην πιο απομακρυσμένη γεωγραφική περιοχή της χώρας.

Δεν μπορω να καταλαβω πως υπαρχει αμφιδρομη επικοινωνια...

Λογικα τα παντα μπορεις να κανεις...

Αρχική απάντηση από Τζώρτζης

Στη περιοχή έχει εγκαταστήσει κάποιος δορυφορική γραμμή internet και τη μοιράζει επί πληρωμή σε όσους ενδιαφέρονται.

Το κόστος ανέρχεται ,από ό,τι μου είπε, σε 250 το πρώτο χρόνο με εγκατάσταση κεραίες κάρτες κτλπ, και από εκεί και πέρα 20 μηνα για 512/256ή 128 δε θυμάμαι.

Οι απορίες μου είναι η εξής :

Η απόσταση μεταξύ μας είναι περίπου 5.5 χιλιόμετρα σε ευθεία.Τι επιπτώσεις θα έχω? Επηρεάζει ο καιρός τη διαμεταγωγή δεδομένων? Τα 512 είναι όλα αξιοποιήσιμα? δηλ θα έχω 50+ download?

Και η βασικότερη απορία μου, θα πληρώνω dial up στον (π)Ο.Τ.Ε?

Για να δούμε διότι η adsl θα έρθει εδώ το 2020...

χμμμ άρα εσύ δε θα συνδέεσαι στον σχετικό δορυφόρο? αλλά σε αυτόν? wlan και όχι δορυφορικό δλδ? απλά να παίρνεις feed επί πληρωμή για τη δική του sat γραμμή?

ιδιώτης είναι αυτός? ή μαγαζί?

οτι υπάρχει αμφίδρομο δορυφορικό (να μη χρειάζεσαι επίγεια σύνδεση) υπάρχει, όμως όταν είχα τσεκάρει ήταν ακριβός ο εξοπλισμός (1500+). μακάρι να έπεσε...

επίσης υπολόγιζε σε άσχημα ping...

Το θεμα ειναι οτι παλι τον ΟΤΕ πληρωνετε.

Υπαρχει πλεον αμφιδρομο δορυφορικο Internet (παντα υπηρχε απλα η τιμη ηταν απαγορευτικη και απαιτουσε ειδικη αδεια)

Το δορυφορικο internet ειναι καλο για συμπληρωματικη γραμμη ή για backup οχι για μοναδικο feed... Εχει πολυ μεγαλα delay και για αμφιδρομες εφαρμογες δεν ειναι καλο (πχ irc, gaming κλπ)

Έμαθα λεπτομέρειες

Συνδεδεμένος 24/7 χωρίς χρέωση diap-up 1gbit και κατεβάζει με μέσο όρο 80+...

μια χαρά μου ακούγεται!

hellas sat είναι ναι..με πupload 256...

ελλείψει adsl ο δορυφόρος dominates...

ενοειται οτι θα πληρωνεις και στον ΟΤΕ απο την στιγμη που ο τυπος εχει βαλει μονοδρομο. αν εχει βαλει αμφιδρομο τοτε δεν θα πληρωνεις τιποτα αλλο εκτος απο το στανταρ ποσο.

βεβαια εγω θασ ελεγα να κανεις δικη σου συνδεση γιατι κατα την γνωμη μου αυτο που σκοπευεις να κανεις δεν συμφερει και πολυ.

Γιατί δε με συμφέρει?

250 εγκατάσταση με ένα χρόνο στα 512 και μετά κάθε μήνας 20ε?

και ούτε οτέ ούτε τίποτα...

αν κάνω δική μου σύνδεση θέλω 1500ε εγκατάσταση και 120 το μήνα το παγιο της 512...

το βασικό είναι το σήμα να είναι ισχυρο στην απόσταση που έχουμε ..

αλλη μια ερωτηση...δεν ξερω αν απαντηθηκε παραπανω.

Τι περιλαμβανει ο εξοπλισμος στα 250€ ?Τι θα εγκαταστησει δλδ?

Εχει αυτος -ας πουμε- αμφιδρομη επικοινωνια..και τη μοιραζει μετα με δικτυο?

Και τα 512 8α ειναι δικα σου ...η 8α εχει βρει 3-4 και θα μοιραζεστε το 1Mbps

Στα 250 περιλαμβάνεται η κεραία και μάλλον και η pci κάρτα..

Αμφίδρομη είναι ναι έχει 2 κεραίες στο σπίτι του, και θα παίρνω σήμα από τη δική του κεραία κάτι σαν intranet

τα 512 θα είναι δικά μου και υποστηρίζει πως δε θα πέσει ποτέ κάτω από τα 35 το downloading με 45 σταθερό συνήθως, όσα άτομα και αν μπουν στο δίκτυο. νομίζω έχει πάρει τώρα 4mbit για αρχή..

Βασική ερώτηση :

τι μέγιστο βεληνεκές έχει η αναμετάδοση αυτού του σήματος?

Διότι μου είπε πως θα έρθει να βάλει τη κεραία να μετρήσει το σήμα ... η απόστασή μας σε ευθεία είναι περίπου 5χιλιόμετρα χωρίς κανένα εμπόδιο ανάμεσα...

Αρχική απάντηση από Athens2004

Απο οσο ξέρω dial up θελεις για upload γιατι το satelite ειναι για down μονο ,. Το ειχα ψαξει παλαιοτερα και δεν συμφερε με την καμια .

Ποτέ δεν μου ακουστηκε καλά πάντως το sate... αν οντως θελει dial up ακομη και σημερα για up ειναι transexual φαση δλδ να εχεις 512 down και up τι ? 56k ? ----> bye bye ping . isdn 64k ? κατι παει να γινει 128isdn dual ? Παει πολυ ακριβα το κόστος .

Το δορυφορικό έχει και upload

Σήμερα είχα μια πρώτη επαφή με τη γραμμή σε φορητό γνωστού που είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο μέσω wifi αλλά και ενσύρματα (επιλογή που δε δοκίμασα λόγω έλλειψης χρόνου).

Σε μέτρηση που του έκανα σε bandwidth site έβγαλε 386kbps με μέσω όρο download αποθήκευσης 44.9 per second.

Είναι όντως αμφίδρομη χωρίς dial up.

Λόγω ασύρματης δικτύωσης επιφυλάσσομαι για το ping το οποίο ήταν της τάξεων των 14ms.Ο ίδιος μου είπε πως με την ενσύρματη το ping είναι 1ms (δε το δοκίμασα).

Καλές εντυπώσεις η γραμμή είναι 512 όμως αν και πολλές φορές κατεβάζει και με 80+ ανάλογα το site και την ώρα.

Αύριο κατά πάσα πιθανότητα τοποθετώ και τη δική μου δοκιμαστικά για κανά τριήμερο και θα ξαναγράψω εντυπώσεις.

Το δοκιμάσαμε σήμ,ερα με κεραία 23db αλλά δυστυχώς δεν είχε σήμα.

Η απόσταση είναι 5κμ σε ευτηεία χωρίς εμπόδια.

Θα ρίξει μια κατευθυντική προς τα εδώ να ξαναδοκιμάσουμε..

Πολυ κρίμα διότι με βλέπω πάλι με sidn 64k///

• 4 weeks later...
Αρχική απάντηση από Athens2004 [18-07-2006 14:39]

Εστω και καθυστερημένα μπορώ να σου πώ οτι έχεις απόλυτο δίκιο.

Επι εποχής παντοδυναμίας της isdn γραμμής είχα κοιτάξει και εγώ ο άμοιρος να βάλω δορυφορικό internet. Είχα ένα game site εκείνη την εποχή και τα 128 στην isdn ήταν τρομερά δυσβάσταχτα. Γιά την εγκατάσταση τότε ζητάγανε αν θυμάμαι καλά περίπου 60-70κ δραχμές. Αλλά και πάλι θα έπρεπε να είχα και dial up σύνδεση για να μπορώ να στέλνω (transmit απλό και οχι upload) στον δορυφόρο. Το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ απλο. 4mbit download και μία 56κ επίγεια σύνδεση για να ύπάρχει και το transmit. Αυτό όμως δεν είναι και ότι καλύτερο απο την άποψη ότι ναι μεν μπορείς να κατεβάσεις τεράστιο όγκο αρχείων πολύ σύντομα αλλά όταν ανοίγεις browser για σερφάρισμα τα πράγματα εκεί γίνωνται πολύ πιο δύσκολα επειδή ο δορυφόρος ναι μεν έχει ταχύτητα αλλά δεν έχει και γρήγορο ping.

Φυσικά πλέον τα πράγματα έχουν πάρει διαφορετική μορφή (μιας που την τεχνολογια μπορείς να την καθυστερήσεις και όχι να την σταματήσεις). Με το adsl+ να χτυπάει την πόρτα του σπιτιού μας πιστέυω πως πραγματικά το δορυφορικό internet είναι (εδώ και πολύ καιρό) παρελθόν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.