Jump to content

Διπλές κάρτες δυκτίου και router.

Spyrious

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Kαλησπέρα παίδες.

Έχω την εξής απορία.

Στο δίκτυο που έχω στήσει έχω το κύριο pc με την onboard κάρτα της dfi συνδεμένο πάνω στο usr9108 και το σερβεράκι με μια απλή pci κάρτα δικτύο πάνω στο usr9108.

Tώρα επειδή ανταλλάσω μεγάλα αρχεία μεταξύ τους (<3GB) λέω να βάλω και δευτερη κάρτα στο σερβερ και να το συνδεσω πάνω στο usr9108 καθώς και να συνδέσω και την marvell gigabit της dfi πάλι στο usr9108.

Έχει νόημα αυτό που θα κάνω ή τσάμπα φασαρία;

Με τα ip ώστε να μην έχω προβλήματα με το dsl και το ΝΑΤ τι θα γίνει;

μπλεξιμο + οτι αν θυμναμαι καλα το 91085 δεν υποστηρίζει gigabit οπότε θα εισαι παλι με 100αρι, παρε μια καρτα gigabit και ενα gigabit switch και τελιωσες.

από

Μπορείς να βάλεις 1000αρα στον sever και να συνδέσεις τις 2 1000αρες (dfi-server) μεταξύ τους, κάνεις λαν με άλλες Ip μεταξύ τους (αν στο router έχεις 192.168.1.χ βάλε 192.168.0.χ ή κάτι τέτοιο) και μετά, κάνεις map network drive βάλε την διαδρομή από την 1000άρα την ip και η μεταφορά θα γίνετε από τις 1000αρες.

χμμ λοιπον και εγω ειχα την ιδια απορια ακου ποσ το ελυσα... μεταξη 2 pc εβαλα ενα 4τραπορτο modem router... απο τις 1000 καρτες εβαλα ip 10.10.1.5 και 10.10.1.2 αντιστοιχα... συνδεδεμενοι με cross καλωδιο rj45 5e για 1000ρι δικτυο. και στις 100αρες συνεδεσα το router για να εχω internet. απο το firewall του router εμποδισα καθε κινιση πακετου απο 0-65*** κατι χιλιαδες σε utp kai tcp... αυτο ηταν οταν θελω lan εχω 1000αρι και internet 100αρη :)

Χμμ.Αν κατάλαβα καλά δεν θα κάνει ένα απλό crossover καλώδιο που έχω με τις 1000άρες ,ε;

Αυτό με το να ανταλλάσω δεδομένα από την 1000άρα γραμμή δεν πολυκατάλαβα.Πως θα επιτρέψω το internet από το router και πως θα αποκλείσω την ανταλλαγή μέσω του router;

Αν το crossover καλώδιο έχει φτιαχτεί με προδιαγραφές για gigabit ethernet θα παίζει. Αλλιώς θα πέφτει σε fast ethernet.

Τώρα για να στέλνεις κίνηση μεταξύ των 2 υπολογιστών από τη gigabit κάρτα, κάνε μία αναζήτηση στην ενότητα του networking με αποστολέα τον spc, μιας και είχε ρωτήσει το ίδιο πράγμα.

Αρχική απάντηση από Spyrious [Σήμερα, στις 14:40]

Χμμ.Αν κατάλαβα καλά δεν θα κάνει ένα απλό crossover καλώδιο που έχω με τις 1000άρες ,ε;

Αυτό με το να ανταλλάσω δεδομένα από την 1000άρα γραμμή δεν πολυκατάλαβα.Πως θα επιτρέψω το internet από το router και πως θα αποκλείσω την ανταλλαγή μέσω του router;

ενα cross τυπου <<5e>> μεταξυ των 1000ρων καρτων χωρις να να κανεις καποιες συγκεριμενες ρυθμισεις απλα βαλε ενα ip 10.10.1.xx και στα δυο pc... και απο το router μεσα απο το firewall του κανε block αν το ip του router ειναι 192.168.1.1 κανε block τα ip που εχει βαλει στις 100αρες καρτες δικτυου πχ 192.168.1.203 και 192.168.1.205 κανε τα block για ολα τα ports (any tcp/utp) ΠΡΟΣΟΧΗ KANE BLOCK ΜΟΝΟ ME <<RULE (ΚΑΝΟΝΑ)>> ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ IP ΤΟΥ PC ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤI ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ROYTER. οταν θα επιλεξεις rule πρεπει να ειναι LAN to LAN

δες και ενα παραδειγμα

post-4404-1416072701,4569_thumb.gif

Αρχική απάντηση από ssjin5

αυτη εχω και εγω :) μια χαρα θακανει τη δουλεια που θες ;)

Ποιο router έχεις;

Στο usr9108 για τα rules που πάω;

Μήπως τα έχει με άλλο όνομα;

Στο IP Filtering μήπως;

Έχει inbound και outbound

εγω εχω zyxel. πρεπει να μπεις στο FIREWALL και να βαλεις εχει τα rules

• 4 weeks later...

Κάτι άλλο τώρα για να μην ανοιγω συνέχεια νέα νήματα.

Το setup του σπιτικού δυκτίου έχει ως εξής

USR9108 που δίνει μέσω ethernet στο server και το κύριο pc και μεσω wireless σε ένα ακόμα pc.

Στο server έχω ορίσει στατικές ip 192.168.1.10 sub 255.255.255.0 default getaway 198.168.1.1 ενώ στα άλλα τα έχω αυτόματα.Και εδώ είναι το πρόβλημα εαν τα ορίσω manual δεν έχω πρόσβαση στο internet αλλά στο δίκτυο μπαίνει κανονικά.Επίσης επειδή είναι αυτόματη και η ρύθμιση στο pc με ασύρματη σύνδεση καμμια φορά ορίζει ip ίδια με του server και έτσι δεν έχω πρόσβαση σε αυτόν.

Καμμια λύση υπάρχει.

Αρχική απάντηση από unstoppable

DNS server βαζεις το 198.168.1.1?

Αυτο ήταν.Λύθηκε το πρόβλημα.Σε ευχαριστώ.

• 6 months later...

Επειδή μάλλον ήρθε η ώρα να βάλω το gigabit.Ποιο switch μου προτείνετε;

Αυτο τι σας λέει;

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.613053

και η φθηνότερη κάρτα

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616011

’ρα συνδεω το switch σε κάποιο port του usr9108 και πάνω στο switch όλα τα pcιά.

Έτσι;

εγω δουλευω κανα τριμηνο ενα 8αρι dlink και μου αρεσε το γεγονος οτι ενω πεφτουν 5 gigabit interfaces επανω ειναι συνεχεια κρυο.βεβαια και υια τα 3com εχω ακουσει τα καλυτερα.απλα παρε κατι επωνυμο

με την συνδεσμολογια σωστα τα λες,μοντεμ->switch->pc

τα καλλωδιακια λιγο προσεξε,καλυτερα φτιαξτα μονος σου δεν ειναι τιποτα.

ΕΔΙΤ: οπα τωρα ειδα το πανω ποστ 8-06 ...γιατι μου το βγαλε σαν νεο ποστ? bug dont bother

Αρχική απάντηση από naz

εγω δουλευω κανα τριμηνο ενα 8αρι dlink και μου αρεσε το γεγονος οτι ενω πεφτουν 5 gigabit interfaces επανω ειναι συνεχεια κρυο.βεβαια και υια τα 3com εχω ακουσει τα καλυτερα.απλα παρε κατι επωνυμο

με την συνδεσμολογια σωστα τα λες,μοντεμ->switch->pc

τα καλλωδιακια λιγο προσεξε,καλυτερα φτιαξτα μονος σου δεν ειναι τιποτα.

ΕΔΙΤ: οπα τωρα ειδα το πανω ποστ 8-06 ...γιατι μου το βγαλε σαν νεο ποστ? bug dont bother

Δεν μπορω να φτιαξω μόνος μου διότι δεν έχω το πεντσάκι.

Αν χρησιμοποιήσω τα cat5 που ήδη έχω;

Σαν dns server και gateway ποιον θα βάλω στις κάρτες;Του switch ή του modem.

Αρχική απάντηση από dubber

To modem βέβαια!

Aυτο φαντάστικα και εγώ εφόσον εκει καταλήγουν αλλά ήθελα να είμαι σίγουρος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.