Jump to content

DFI Infinity 975X/G

greekfragma

Recommended Posts

Τελικά tifozif1 είναι το case σου που κάνει τη διαφορά καθώς βγάζει διαφορετικά configuration βυσμάτων. Δεδομένου όμως (??) ότι όλα ξεκινάνε από τις ίδιες απολήξεις στο front panel θα πρέπει λογικά αν "σπάσω" το δικό μου βύσμα (αυτό που κουμπώνει στη μητρική) και κάνω "πιό σωστή αντιστοίχιση" θα λύσω πιθανώς το πρόβλημα.

Μερικές ακόμη ερωτήσεις:

1. Στο BIOS, το "Audio Dongle Presense" το έχεις enable ή disable?

2. Στο tool της Realtek, το "AC97 front panel support" το έχεις checked ή unchecked?

3. Έχεις jack sensing στο front panel? Καταλαβαίνει δηλαδή το tool της Realtek πότε βάζεις-βγάζεις headphones και mic?

4. Πιό από τα 3 βύσματα χρησιμοποιείς για να κουμπώσεις το front panel στη mobo? To HD ή το "χύμα" που λές ότι έχει?

thanks

• Replies 111
  • Created
  • Last Reply

1) Enable

2) Unchecked

3) Ναι

4) Έχει 3 : ΑC'97 / HD Audio / Azalia (τα χύμα) -> Έχω βάλει το HD Audio πάνω στο ΜοΒο

’ρα το πρόβλημά μου έχει να κάνει με το panel του case μου που δεν υποστηρίζει HD. Yποθέτω ότι δεν είναι απλά θέμα καλωδίων αλλά πιθανώς και σήματος. ’ρα καλύτερα να βολευτώ με τα plugs στο πίσω μέρος του κουτιού για ακουστικά και mic.

Thanks tifozif1

Για δοκιμασε να βάλεις το βύσμα AC'97 πάνω στο ΜοΒο και να τσεκάρεις στο tool της Realtek, το "AC97 front panel support".

Τι βυσματακι έχει το κουτί σου ?

• 2 weeks later...

Ξαναασχολήθηκα σήμερα με το θέμα του front sound panel καθώς ήμουν περαστικός από τη Realtek ;-) και κατέβασα latest HD drivers. Τους πέρασα και ....voila, όλα ok. Βέβαια δεν απομονώνει τα ηχεία όταν βάζω ακουστικά αλλά απ'ότι κατάλαβα δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Το μόνο λίγο περίεργο είναι ότι το mic ελέγχεται από το "front pink in" και όχι από το mic. To mic απ'οσο κατάλαβα αφορά το πίσω ροζ βύσμα και όχι το μπροστά.

• 3 months later...
Major Reasons of Change:

1.Fixed set setup CPU FSB value to 266 MHz when resume from S3 the CPU FSB will reduced to 177 MHz.

2.Fixed FSB 200 CPU set to high than 200 after load default will can't boot.

3.Fixed some FSB 266 CPU can't boot problem.

γι αυτο μ αρεσει η dfi....ακομα και για παλιοτερα μοντελα εαν δουν σοβαρα προβληματα τα παλευουν και βγαζουν bios

Αρχική απάντηση από greekfragma ->

γι αυτο μ αρεσει η dfi....ακομα και για παλιοτερα μοντελα εαν δουν σοβαρα προβληματα τα παλευουν και βγαζουν bios

Και ενώ άλλα 975 υποστηρίζουν 1333 δίαυλο, ή DFI όχι. Και το θέμα είναι άσχετο με το stepping μιας και υποστηρίζει G0 στα 266 (νέος Q6600). Όπως λέει, "υπάρχει harware limitation" .... :TD:

Μια που ξέθαψα το thread, επειδή είμαι ακόμη με stock ρυθμίσεις, θα κάνει κάποιος ένα κόπο να μου πει να πειράξω 1-2 πράγματα να ανεβάσω λίγο τη CPU. Δοκίμασα μια φορά παλαιότερα και έφαγα κόλλημα και ψάρωσα. Ξαναλέω, όχι extreme πράγματα. Ένα stable 15-20% πάνω θα είναι οκ.

Αρχική απάντηση από greekfragma

συγνώμη αλλά και η άσους δε το κάνει?

(δε ξέρω για άλλες εταιρίες)

ακόμα βγάζει bios updates για p5b dlx

Αρχική απάντηση από neuromancer

Μια που ξέθαψα το thread, επειδή είμαι ακόμη με stock ρυθμίσεις, θα κάνει κάποιος ένα κόπο να μου πει να πειράξω 1-2 πράγματα να ανεβάσω λίγο τη CPU. Δοκίμασα μια φορά παλαιότερα και έφαγα κόλλημα και ψάρωσα. Ξαναλέω, όχι extreme πράγματα. Ένα stable 15-20% πάνω θα είναι οκ.

Ανεβασε το fsb και προσεξε τις μνημες...δεν εχεις και τιποτα αλλο να κανεις για 20-30%.

Αρχική απάντηση από kallileo [Χθες, στις 12:19]

Ανεβασε το fsb και προσεξε τις μνημες...δεν εχεις και τιποτα αλλο να κανεις για 20-30%.

Τι εννοείς "πρόσεξε τις μνήμες"? Θα χρειαστεί να ανεβάσω τα βολτ? Επίσης, ανεβάζοντας το FSB οι μνήμες θα πέσουν από τα 800 (DDR2) που είναι default?

Δοκιμασε να βαλεις το fsb 350 και βαλε διαιρετη στις μνημες 533. Δες τι συχνοτητα θα βγαλει. Αν ειναι σταθερο δωσε ας πουμε 2.2V στις μνημες και βαλε διαιρερη 667 και δεν ξανα για σταθεροτητα.

Αρχική απάντηση από Teodor_ch-> ακόμα βγάζει bios updates για p5b dlx
και για το P5W με 975 (είναι και παλαίοτερο από P5B) το οποίο μάλιστα υποστηρίζει και Ε6χ50 (1333 FSB) αντίθετα από το DFI 975.
Αρχική απάντηση από kallileo -> Δοκιμασε να βαλεις το fsb 350 και βαλε διαιρετη στις μνημες 533. Δες τι συχνοτητα θα βγαλει. Αν ειναι σταθερο δωσε ας πουμε 2.2V στις μνημες και βαλε διαιρερη 667 και δεν ξανα για σταθεροτητα.
με FSB 350 και μνήμες με διαιρέτη 533 (1:1) οι μνήμες σου θα είναι στα 700, ενώ με διαιρέτη 667 (4:5) θα είναι στα 878.

Στα 700 με 2.2V μάλλον θα παίζουν με 3αρια (3-3-3-8) ενώ στα 880 με 4αρια ή 5άρια και θα πρέπει να σηκώσεις και λίγο το ΝΒ σε 1.65V. Θα πρέπει να δοκιμάσεις με ORTHOS την σταθερότητα.

Προτιμότερο (και πιο safe αλλά και πιο γρήγορο) είναι να τις βάλεις 1:1 (533) και 3αρια αλλά μπορείς να δοκιμάσεις και τα 2 setup με SPi και να δείς διαφορές.

οκ - κατάλαβα

Θα περιμένω να χειμωνιάσει λίγο ακόμη, να τελειώσουν και κάτι critical projects και θα παίξω. Οι μνήμες μου πάντως έχουν εγγύηση μέχρι 2.2V και τα specs τους λένε 3-4-4-10 στα 533, 4-5-5-13 στα 667 και 5-5-5-15 στα 800. Το ΝΒ νομίζω ότι αν του δώσω volt θα κοκκινίσει. Το έχω πάρει με πολύ κακό μάτι, όλο τα 45-50C γυροφέρνει στα default.

Last question: να υποθέσω ότι η ταχύτητα που κερδίζω από τη CPU είναι περισσότερη από αυτη που χάνω από τις πιο χαμηλά χρονισμένες μνήμες, σωστά?

Nαι.

Λογικα οι μνημες σου πρεπει να παιξουν ευκολα στα 840+ με 4-4-4-12 με 2.2V. Σε μενα καποιες παρομοιες επαιξαν παντως.

• 3 weeks later...

Έβαλα bus στα 300 και τις μνήμες manual στα 667. Η CPU Πήγε στα 2.4 GHz και οι μνήμες περιέργως είναι στα 376.5 (753 DDR2) με FSB : DRAM στα 4:5 με 5-5-5-15. Όλα τα υπόλοιπα (ρεύματα κτλ) είναι στα default (οι μνήμες στα 1.9- Volt)

Γιατί οι μνήμες πήγαν πάνω από τα ζητούμενα 667? (όχι ότι με χαλάει δηλαδή...). Μήπως η ρύθμιση για 667 που ζήτησα είναι για normal bus και όχι o/c ?

Πάντως είναι stable. Υπάρχει κανένα tool για o/c on-the-fly στην DFI χωρίς reboot και τέτοια, σαν το ATITrayTool που μόλις μπαίνει σε 3D μπορεί να φορτώσει άλλο profile ?

@Neuro : Πρόσεξε το ποστ #71. Για κάνε την πράξη 300 / 266 (=1.128 περίπου δηλαδή 12.8% Ο/C την CPU) . Κάνε και την εξής πράξη 667χ1.128 = 752 περίπου, (οι μνήμες σε σχεση με το FSB είναι 533/667 είναι 4/5). Θα σου πρότεινα να βάλεις τις μνήμες 1:1 (δηλαδή στα 533) και να ανεβάσεις το FSB στα 333-350.

Για Ο/C μέσα από τα Win δοκίμασε το clockgen αν και δεν στο συνιστώ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.