Jump to content

DFI Infinity 975X/G

greekfragma

Recommended Posts

Μεσα στα Windows και πριν την αλλαγη μνημων πηγαινε 440 παραπανω δεν μπορει ο επεξεργαστης....με την αλλαγη μνημων κανει boot και απο το bios στα 440 και ισως και παραπανω. Τωρα ειμαι για καθε μερα στα 420 με default 1.6V στο northbridge. Το οριο της μητρικης 1.75(max) παει μεχρι 450-460.. απο και και πανω θες voltmod.

Εσενα ουσιαστηκα δεν θε βοηθησει καθολου πιστευω...

Οσο αυτο που λες για τα κεφια μου το εκανε και μενα με τις OCZ Elpida(καμια φορα μπουταρα 390 και αλλες δεν μπορουσε 380) για αυτο αν εχεις δοκιμασε και αλλες μνημες να δεις τι γινεται. 'Η ριξε τον multi και δες αν μποταρεις κοντα στα 400 ωστε να ξερεις οτι δεν σε κραταει η CPU.

• Replies 111
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από kallileo 'Η ριξε τον multi και δες αν μποταρεις κοντα στα 400 ωστε να ξερεις οτι δεν σε κραταει η CPU.
Aυτό και μόνο έδειξε. Με multi 8χ δυσκολέυτηκε και στα 380.

Η πλάκα είναι ότι αν βοοταρω με <360 Mhz και μπώ βιος και αναβάσω FSB 400+ (μέχρι 410 δοκίμασα) τότε και με 9 και με 8 multi μπαίνει με την μία και στα windows χωρις προβλημα. Με Restart ή με Shutdown & Power ON από το λειτουργικό και μέτα (και χωρίς να πειράξω βιος, στα 410 όπως ήταν) δεν κάνει post. Τι με κοβει ?

Μπορεί και οι μνήμες να μην συμπαθούν την DFI (ή το αντίστροφο). Από την άλλη με αέρα και ψιλό μπανάνα CPU, έρχετε και καλοκαίρι, καλά είναι και τα 9χ385 (3475ΜΗz) με 1.52V (+0.2 V) VCore και <60 C (coretemp).

Ολα δειχνουν οτι φταινε οι μνημες....απλα δανεισου απο κανεναν ενα ζευγαρι και δοκιμασε.

Για να λειτουργει το pc και τα 3200 ειναι αρκετα αλλα δεν ειναι αυτο θεμα...οτι και να κανεις συνεχεια θα σε τρωει για παραπανω.

1. Με στοκ ψύκτρα και φανάκι και τα 1,75 από πλευράς θερμοκρασίας πάνε πολύ. Με νερό του δείνω μέχρι 1,90 + 1,53 VCore και πάω με τον 4300 400FSB 100% oc με 33 βαθμούς.

2. Αν το αποφασίσεις να μοντάρεις και έχεις την σωστή ψύξη οι μολυβιές σου θα πρέπει να είναι από κόληση σε κόληση πάνω στην αντίσταση, βάλτα όλα στο μινιμουμ μέτρα τι έδωσες και μετά ανεβάζεις από Bios

3. τέλος θα συμφωνήσω με τον kallileo οτι το πρόβλημα σου είναι οι μνήμες σου, με ένα ζευγαρι απλές GEIL 800 μου κάνει οτι του κατέβει με τις TEAM οτι του ζητήσω βγαίνει.

@KPap13

Για ανεφερε λιγο το watercooling setup σου...

Εως τωρα η μητρικη δεν παιζει σιγουρα καλα με τις εξης μνημες:

OCZ Gold 667(πρωην δικες μου)

Supertalent Value 667

Adata 667

Οι πρωτες εχουν σιγουρα ELPIDA οπως και οι Cellshock του Tifo....ισως εκει να ειναι το προβλημα. Μην κανεις voltmod...απλα δεν θα σου χρειαστι ποτε για τα 420Μhz αν τα πιασεις ποτε.

Γιατι με Team με chips PROMOS και μενα κανει οτι της ζητησω.

Αρχική απάντηση από tifozif1

@Κallileο: Μicron GKX έχουν οι δικές μου. ειναι αυτές: CellShock DDR2 1000 4-4-4-12

Νομιζα τις 800αρες ειχες...Τελος παντων η λυση ειναι να δοκιμασεις αλλες και αν γινει η δουλεια καλως...αλλιως δεν ξερω τι αλλο μπορει να φταιει.

Bootάρει μια χαρά στα 350 FSB (3157 Mhz) με τις μνήμες σεταρισμένες στα DDR2-800 (2/3 διαιρέτης) δηλαδή οι μνήμες 1050 Μhz με 4-4-4-12 @ 2.2V. Σιγουρα να δοκιμάσω άλλες μνήμες ??? Θεσσαλονίκη εισαι ε ?

Αρχική απάντηση από tifozif1

Bootάρει μια χαρά στα 350 FSB (3157 Mhz) με τις μνήμες σεταρισμένες στα DDR2-800 (2/3 διαιρέτης) δηλαδή οι μνήμες 1050 Μhz με 4-4-4-12 @ 2.2V. Σιγουρα να δοκιμάσω άλλες μνήμες ??? Θεσσαλονίκη εισαι ε ?

Εγω Σαλονικα ειμαι δυστυχως...οπως ειπα αν δεν μπουταρει με χαμηλο multi(7-8) στα 400 κατα 90% ειναι μνημες. Ολοι οι c2d μπουταρουν στα 3200...οσο πατατα ειναι ο δικος σου.

Αρχική απάντηση από kallileo

Εγω Σαλονικα ειμαι δυστυχως...οπως ειπα αν δεν μπουταρει με χαμηλο multi(7-8) στα 400 κατα 90% ειναι μνημες. Ολοι οι c2d μπουταρουν στα 3200...οσο πατατα ειναι ο δικος σου.

Δεν είναι κανόνας αυτός. Όταν κατεβάζεις multi τότε υπερχρονίζεις το ΝΒ και η ταχύτητα που δουλεύει το 975 υπολογίζεται έτσι FSB * (default multi / lower multi). Δηλαδή στα 385 FSB που bootάρει μια χαρά το μόβο μου με x9 cpu multi, στα ίδια FSB με x8 multi η "ταχύτητα" του ΝΒ είναι 385*9/8= 433 (το δοκίμασα και έβαλα και τις μνήμες στα DDR2 400 (3/2 δηλαδή 513 ΜHz). Γι' αυτό και δεν Bootάρει με χ8 Multi στα 385.

@neuromancer : κατέβασε το bios 27-Φεβ-2007. Υποστηρίζει un-lock multi (προς τα κάτω βέβαια)

@kallileo

Το setup έχει ως εξής: Ένα block DazerDen TDX 775 CPU ένα Maze4 Intel στο ΝΒ ψυγείο μονο 12άρι με 2 12άρηδες και μια αντλία από pet shop που λέει 1200 γαλονια 1,8μ υψος, 22 ευρώ την είχα πάρει.

Είχα δοκιμάσει και μια L30 (στο setup μου η αντλία δείνει πρωτα στην CPU) και εκεί που D930 είχε 55 βαθμούς με την L30 με αυτήν πηγαινε 45-47. Η χειρότερη πάντως ήταν WaterChill

• 1 month later...

Κύριοι με την DFI975X, έχετε ήχο στα ακουστικά? Αναφέρομαι στο βύσμα που βγαίνει στο εμπρός μέρος του case. Ενώ το μικρόφωνο (που είναι δίπλα) δουλεύει κανονικά και όταν μιλάω ακούω τη φωνή μου και από τα ακουστικά αλλά και από τα 2 ηχεία που έχω, όταν παίζω video κτλ. δεν ακούω ήχο από τα ακουστικά αλλά ακούω από τα ηχεία. Υποτείθεται όταν μπάινουν τα ακουστικά οι υπόλοιπες έξοδοι ήχου απομονώνονται και ακούς μόνο από τα ακουστικά. Καμμιά ιδέα?

Δεν είναι κουφό να ακούω το voice recording και να μην ακούω ήχο? Στο μεταξύ στο tool της Realteck το jack sensing δουλεύει ok, δηλ. βλέπει τα βύσματα όταν μπαινοβγαίνουν. Δε βρήκα και τίποτε στο Google....

tifozif1 είσαι με μαμά ήχο ή έχεις καμμιά extra κάρτα ήχου?

Αν είσαι "μαμά" μπορείς να ποστάρεις λίγο τα settings στο tool της Realteck (το Audio I/O tab και το dialog που βγαίνει από το γαλάζιο button με το κλειδί, στο ίδιο tab)?

Αρχική απάντηση από neuromancer

tifozif1 είσαι με μαμά ήχο ή έχεις καμμιά extra κάρτα ήχου?

Αν είσαι "μαμά" μπορείς να ποστάρεις λίγο τα settings στο tool της Realteck (το Audio I/O tab και το dialog που βγαίνει από το γαλάζιο button με το κλειδί, στο ίδιο tab)?

Aν δεν είχα "μαμά" ήχο ΔΕΝ θα ποσταρα. Και τα settings της realtech είναι "μαμά", δεν τα έχω πειράξει.

Προσεξε: το front panel του Stacker που έχει τα κουμπιά Οn/Οff, Reset, τα USB και τα HeadPhone & Mic καταλήγει σε ένα καλώδιο που έχει 3 διαφορετικά βύσματα AC '97, HD Audio και άλλο ένα που είναι χύμα τα καλώδια και μόνο το ενα από αυτά δουλεύει σωστά και είναι το HD Audio. Θα σιγουρευτώ μόλις πάω σπίτι.

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.