Jump to content

DFI Infinity 975X/G

greekfragma

Recommended Posts

To vmch δεν παιζει ρολο...σιγουρα μεχρι 420+. Γενικα η DFI δεν γουσταρει φτηνες μνημες.....κατι εκει παιζει.

Βαλε κανα bios απο DFI...

• Replies 111
  • Created
  • Last Reply

μάλλον το ίδιο παίζει και εδώ... γιατί όλα τα subtimings είναι αρκετά πιο χαλαρά σε 4:5 από ότι 1:1 ή 4:3 - εκεί πρέπει να είναι το κόλπο...

αν ανέβει γύρω στα 400fsb με τις μνήμες στα 1000, δεν με χαλάει καθόλου - θα έχω και έτοιμο το έδαφος για Ε6600

Όσο για το bios φοβάμαι ρε γμτ... καλά, δεν το έχει κάνει άλλος παγκοσμίως? :D

κολλήσαμε στα 370 και τελικά συμφέρει σε 1:1 με 4-4-4-12

βοηθάει και το pci-e στα 105, αλλά μέχρι πόσο να το πάω που δεν έχει επιλογή να ανεβάσω το pci latency?!

το clockgen παγώνει σε μεγάλα βήματα και είπα να αποφύγω αυτή τη διαδικασία

εντωμεταξύ πήρα το ρίσκο και δοκίμασα με winflash να βάλω bios από την Dfi αλλά δεν με αφήνει

Μαλλον θα πρεπει να περασεις το bios μεσω dos με το award και καποιο κλειδι για επιβολη του φλασαρισματος.

Το clockgen γενικα παγωνει 20-30 δευτερα και στην dfi οταν αλλαζει το fsb.

Τo οριο της DFI ηταν στα 370 πριν βγουν τα τελευταια 3(απο Νοεμβριο δηλαδη) bios οποτε ισως και για αυτο κολλας και συ... Το bios που εχει η Alba ειναι απο Σεπτεμβριο.

Τωρα που ειδα την μητρικη φαινεται ολοιδια. Ακομα και τα διακοπτακια υπαρχουν.

Για την πληροφοριση το τελευταιο beta bios που εβγαλε η dfi το απεσυρε...απο την σελιδα. Μαλλον εχει ακομα προβληματα.

Αρχική απάντηση από kallileo

Μαλλον θα πρεπει να περασεις το bios μεσω dos με το award και καποιο κλειδι για επιβολη του φλασαρισματος.

Το clockgen γενικα παγωνει 20-30 δευτερα και στην dfi οταν αλλαζει το fsb.

Τo οριο της DFI ηταν στα 370 πριν βγουν τα τελευταια 3(απο Νοεμβριο δηλαδη) bios οποτε ισως και για αυτο κολλας και συ... Το bios που εχει η Alba ειναι απο Σεπτεμβριο.

Τωρα που ειδα την μητρικη φαινεται ολοιδια. Ακομα και τα διακοπτακια υπαρχουν.

Για την πληροφοριση το τελευταιο beta bios που εβγαλε η dfi το απεσυρε...απο την σελιδα. Μαλλον εχει ακομα προβληματα.

Λείπουν επιλογές από το τελευταίο ΒΕΤΑ (πχ σε ποια σειρά κάνουν boot οι δίσκοι) . Και εγώ το βγάζω σήμερα. Δεν μου πρόσφερε και τίποτα σε FSB (εκτός από τον ξεκλείδωμα του MULTI το οποίο δεν δοκίμασα). To 13-Feb-2007 bios δεν "υπάρχει" στην σελίδα της για κατέβασμα αλλά ακόμα μπορεί κάποιος να το κατεβάσει (http://us.dfi.com.tw/Upload/BIOS/97TID213.zip και http://us.dfi.com.tw/Upload/BIOS/97TID213.exe) από εδώ -> http://us.dfi.com.tw/Upload/BIOS/

Για την Αλμπα : Κατέβασε από το site της το βιος που δίνει και βάλτο σε μια δισκέτα, έτσι για να υπάρχει. Μετά κατέβασε από το site της DFI αυτό -> http://us.dfi.com.tw/Upload/BIOS/97TIDC01.exe (97TIDC01 bios 01-dec-06) και τρέξε το να σου φτιάξει μια άλλη δισκέτα bootable με το βιος της DFI και κάνε boot με την δισκέτα αυτή για να φλασάρεις.

αλητεία όμως! δεν ασχολούνται οι της Alba με τα bios? χίλιες φορές η Dfi - βγάζουν τουλάχιστον bios (ελα ντε που δεν είχε το Πλαίσιο)

Ήθελα να δοκιμάσω και ένα 975, αλλά για E6300-E6400 χίλιες φορές η S3 με τα όποια κουσούρια της - είχα τα 3400 χαλαρά, 3500 για την πόρωση και stable, και τώρα παλεύω για 2600Μhz - ξεπεσμός :D

ρε παιδιά εδώ που τα λέμε αξίζει το bios της Dfi? θα δώ κανα 400άρι fsb τουλάχιστον, για να αξίζει τον κόπο και το ρίσκο?

Ε απο την αρχη ηξερες οτι με Ε6300 δεν πας σε 975....

Βλεποντας απο τον εαυτο μου μεσα απο τα Windows η μητρικη εχει τα 430 για πλακα με default 1.6V στο North απλα δεν μπορω να κλοκαρω απο το bios λογω μνημων. Το οριο με τα 1.75 του bios ειναι γυρω στα 450-460.

Πολλοι με 1.9-2V στο Northbridge βαρανε 470-490fsb...

Θεωρητικα ειναι απο τις καλυτερες 975 οσον αφορα το fsb.

Δικια σου η επιλογη για το φλασαρισμα...αλλα στο κατω κατω απο το Πλαισιο δεν την πηρες!!!!! ;)

Αρχική απάντηση από kbilly13 -> αλητεία όμως! δεν ασχολούνται οι της Alba με τα bios? χίλιες φορές η Dfi
όσο αναφορά το O/C: Γιατί πριν ασχοληθεί η DFI με την 975Χ/G και τα βιος της, για τα μπάζα δεν ήταν η 975Χ/G ??? Είχε πατώσει σε όλα τα reviews, και σε όλα τα φορουμ έλεγαν "μακριά". Από τότε που ασχολήθηκε η DFI "έλαμψε" και έγινε (άποψή μου) best-value-for-money.

Η ’λμπα δεν νομίζω ότι έχει την εμπειρία (πάλι όσο αφορά το O/C) της DFI στα ΒΙΟS. Και επίσης μην ξεχνάς ότι σε κανονικές τιμές: Αλμπα = 100Ευρώ & DFI=160Ευρώ.

Aν μπεί το DFI βιος πάνω στην Αλμπα θα γίνει ο ορισμός του "καλού & φτηνού ΜοΒο" ακόμα και για lite O/C. 3400Μhz (485 FSB) μην περιμένεις από την Αλμπα/DFI. Στα 3000Μhz να είσαι ευχαριστημένος με τον 6300.

Αρχική απάντηση από tifozif1 [20-02-2007 14:01]

Aν μπεί το DFI βιος πάνω στην Αλμπα θα γίνει ο ορισμός του "καλού & φτηνού ΜοΒο" ακόμα και για lite O/C. 3400Μhz (485 FSB) μην περιμένεις από την Αλμπα/DFI. Στα 3000Μhz να είσαι ευχαριστημένος με τον 6300.

Παιδιά, μην το προσπαθήσετε καν να βάλετε το bios της dfi στην alba... :rip:

Tεσπα, ξαναπήρα την S3 και ησύχασα... (η τρίτη που έχω δοκιμάσει συνολικά, και πιάνει 500άρικο)

Αρχική απάντηση από kbilly13 -> Παιδιά, μην το προσπαθήσετε καν να βάλετε το bios της dfi στην alba... :rip:
:( :( :( :(

Παιδια (με DFI 975X/G) τι θερμοκρασίες σας δίνει το Smart Guardian. Αυτή τη στιγμή σε idle με stock ρυθμίσεις έχω 42 system, 37 CPU και 46 NorthB. Στο δωμάτιο έχω νορμαλ θερμοκρασία (γύρω στα 20 υποθέτω - έχω την μπαλκονόπορτα ανοιχτή).

Αυτή του system μου φαίνεται λίγο υπερβολική. Που είναι ο sensorας που μετρά την system θερμοκρασία?

Να σημειώσω ότι στη CPU έχω Zalman 9500 στις 2000 στροφές και στο NorthB έχω ένα 4cm fan στις 3500 στροφές. Επίσης έχω στο πλάι του κουτιού ένα 90mm fan στις 1400 στροφές που φυσάει (ελαφρώς λόγω χαμηλών στροφών και φίλτρου αέρα) πάνω στην VGA (1950Pro).

Με περίπου 20-22 βαθμους δωματίου (25-26 κουτιου) στα 3400 έχω ->

- Idle C1E enabled (aka 6x380) : CPU: 31-33 // NB: 40-42 // System: 40-42

- Idle C1E disabled (aka 9x380) : CPU: 38-40 // NB: 40-42 // System: 40-42

- Orthos (stress CPU and mem): CPU: 62-66 // NB: 41-43 // System: 41-42 (αυξάνεται και η θερμοκρασια κουτιού 1 με 2 βαθμούς). To coreTemp δίνει +/- 2 βαθμούς για το CPU σε σύγκριση με το ITE SmartGuardian.

Έχω ένα χαμηλόστροφο 8αρι πάνω στις μνήμες με λίγη κλίση να χτυπά και το ΝΒ. "Κρεμα" δεν έχω βάλει στο ΝΒ έχω 2 χαμηλόστροφα 12αρια να βάζουν στο κουτί, και 1 χαμηλοστροφο 12αρι +1 12αρι του τροφοδοτικου + 1 οχταρι να βγάζουν.

Σε κάποιο ξενο foroυm (δεν θυμάμαι) είχα διαβάσει ότι η System Temp είναι του SΒ. Για ρωτα στο dfi-forum και πες μας.

στην asus p5b dlx με fsb 275 (κλοκάρω τρελά :) ) idle έχω system 39 βαθμούς (είμαι μετά απο παιχνίδι και έχει ανάψει το μικρό μου κουτάκι)

όλοι οι ανεμιστήρες είναι στις 800-900 στροφές (12ρηδες)

πόση είναι η μέγιστη θερμοκρασία για τα τσιπάκια 965/975

το pcprobe όταν stressάρω τον υπολογιστή με κλειστά τα φουρφούρια πάνω απο τους 45 βαθμούς στο τσιπάκι μου κοκκινίζει ο δείκτης. τόσο δηλαδή το έχει ρυθμίσει η asus.

στους πόσους καίγεται αν ξέρει κανείς?

• 2 weeks later...

Νέο official BIOS (rev.2007/02/27) από DFI για 975X/G. Το έβαλε κανένας? Εντυπώσεις? (δεν έχω κανένα πρόβλημα - απλά με τρώει...)

Δοκίμασα το Vmch pencil mod αλλά κατι δεν έκανα καλα, δεν δουλεψε, είχα τα ίδια V. Το "κάψιμο" αναβλήθηκε.

Οχι η δική μου. Δεν βοοταρει με 385-395 (ανάλογα τα κέφια της) και πάνω. Μέσα από Win βγάζει ΟΡΤΗΟΣ με 420, με 70+ C στον πυρήνα.... Μέσα από Win πόσο πάει η δική σου ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.