n1ck0s Ιούλιος 17, 2006 #81 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2006 Είναι η πρώτη φορά που χαίρομαι που έχω ξεμείνει με Athlon 1700+. Έτσι να τα σκάσω και εγώ χοντρά για τον Conroe να γουστάρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Ιούλιος 17, 2006 #82 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2006 Αρχική απάντηση από n1ck0s [Σήμερα, στις 15:50] Είναι η πρώτη φορά που χαίρομαι που έχω ξεμείνει με Athlon 1700+. Έτσι να τα σκάσω και εγώ χοντρά για τον Conroe να γουστάρω. και εγω μαζι σου.. αλλα με βλεπω να καθομαι πολυ καιρο μαζι του μια που με αναβαθμηση στην καρτα μου παιζω τα παιχνιδια που θελω...ασε που εχει προεχει μια οθονη 32` και ενα macbook.. και φυσικα λαστιχα για τις 16ρες στο corolla και servise στο CR-250..αν περισεψει μετα τπτ απο τις διακοπες στην ισπανια βλεπουμε.. αν οχι παλι του χρονου με τον 1700 εδω ειμαστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούλιος 17, 2006 #83 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2006 Εγώ να σου πω γιατί σκέφτομαι για Conroe....Αρχικά, τι χρειάζεται να κάνω? Να αλλάξω μητρική, μνήμες και επεξεργαστή. Όπερ σημαίνει ότι αν δε θέλω να τα πετάξω, θα πρέπει να βρω κάπου να τα δώσω και φυσικά σε λογική τιμή, σωστά?Αυτή τη στιγμή λοιπόν, βρίσκω να δώσω τον επεξεργαστή μου (Χ2 4400+), με 300, όσο ακριβώς χρειάζομαι δηλαδή για να πάω στον Ε6600, που αν δεν κάνω o/c θα κερδίσω μόνο 200ΜΗz.Μητρική και μνήμες, επίσης βρίσκω να τα δώσω σε σχετικά καλή τιμή, χάνοντας ελάχιστα για τη μετάβαση ουσιαστικά σε DDR2.Aν περιμένω 1 χρόνο, πολύ πιθανό να μην μπορώ να τα δώσω όλα μαζί πάνω από 400, γιατί αν πάει ο 4400 στα 350, ώστε να είναι ανταγωνιστικός, ποιός θα πάρει μεταχειρισμένο, στα 300 ?(για να μην πω ότι μπορεί να πάει και 200...)Από την άλλη, δεν πιστεύω ότι η AMD πρόκειται να βγάλει κάτι δυνατό σύντομα, γιατί υπάρχουν και οινομοτεχνικοί παράγοντες που οι ενθουσιώδης χρήστες (όπως εμείς στα forums) τείνουν να παραβλέπουν. Όσο η AMD και η κάθε AMD έχει ένα σεβαστό κέρδος από μια πλατφόρμα που έχει επενδύσει μερικά εκατομύρια σε R&D, δε να την βγάλει από την αγορά, επειδή είναι 2η στα bechmarks...Έτσι λοιπόν δε βρίσκω το λόγο να περιμένω να χάσω χρήματα, αντί να κάνω μια αναβάθμιση τώρα, έστω κι αν μου κοστίσει 140-200, μόνο και μόνο για να πάρω 20-30% καλύτερες επιδόσεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Ιούλιος 17, 2006 #84 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2006 Πιστέυω οτι το σκεπτικό σου είναι σωστό,για σένα είναι καλύτερη περίοδος τώρα.+ οτι έχεις μια κάρτα γραφικών που σκίζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yannis76 Ιούλιος 17, 2006 Author #85 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2006 Αρχική απάντηση από Wizard! [Χθες, στις 19:22] Εγώ να σου πω γιατί σκέφτομαι για Conroe....Αρχικά, τι χρειάζεται να κάνω? Να αλλάξω μητρική, μνήμες και επεξεργαστή. Όπερ σημαίνει ότι αν δε θέλω να τα πετάξω, θα πρέπει να βρω κάπου να τα δώσω και φυσικά σε λογική τιμή, σωστά?Αυτή τη στιγμή λοιπόν, βρίσκω να δώσω τον επεξεργαστή μου (Χ2 4400+), με 300, όσο ακριβώς χρειάζομαι δηλαδή για να πάω στον Ε6600, που αν δεν κάνω o/c θα κερδίσω μόνο 200ΜΗz.Μητρική και μνήμες, επίσης βρίσκω να τα δώσω σε σχετικά καλή τιμή, χάνοντας ελάχιστα για τη μετάβαση ουσιαστικά σε DDR2.Aν περιμένω 1 χρόνο, πολύ πιθανό να μην μπορώ να τα δώσω όλα μαζί πάνω από 400, γιατί αν πάει ο 4400 στα 350, ώστε να είναι ανταγωνιστικός, ποιός θα πάρει μεταχειρισμένο, στα 300 ?(για να μην πω ότι μπορεί να πάει και 200...)Από την άλλη, δεν πιστεύω ότι η AMD πρόκειται να βγάλει κάτι δυνατό σύντομα, γιατί υπάρχουν και οινομοτεχνικοί παράγοντες που οι ενθουσιώδης χρήστες (όπως εμείς στα forums) τείνουν να παραβλέπουν. Όσο η AMD και η κάθε AMD έχει ένα σεβαστό κέρδος από μια πλατφόρμα που έχει επενδύσει μερικά εκατομύρια σε R&D, δε να την βγάλει από την αγορά, επειδή είναι 2η στα bechmarks...Έτσι λοιπόν δε βρίσκω το λόγο να περιμένω να χάσω χρήματα, αντί να κάνω μια αναβάθμιση τώρα, έστω κι αν μου κοστίσει 140-200, μόνο και μόνο για να πάρω 20-30% καλύτερες επιδόσεις... Κάποτε και εγώ έτσι σκεφτόμουν, να πουλάω νωρίς για να μην απαξιώνονται εντελώς τα εξαρτήματα του υπολογιστή. Ακολουθώντας όμως τη συγκεκριμένη τακτική τα τελευταία χρόνια διαπιστώνω ότι περισσότερα χρήματα χάνει κανείς έτσι παρά να αλλάζει κάθε 3-4 χρόνια. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι για αλλαγή προς το παρόν να προσπεράσω κρατώντας για μία ακόμα χρονιά τον Α64. Αντίθετα όσον αφορά τις κάρτες γραφικών εκεί προσπαθώ πάντα να είμαι σε καλό επίπεδο αλλάζοντας καθε 16 μήνες περίπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Ιούλιος 17, 2006 #86 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2006 Δε τίθεται θέμα πάντα αυτό που πρωτοβγαίνει στην αγορά είναι πάνω από αυτό που χρειάζεται η μεγαλύτερη μερίδα των χρηστών. Η γρήγορη εναλλαγή μοντέλων όμως κάνει καλό γιατί κρατά ψηλά τον ανταγωνισμό έτσι έχουμε καλύτερες τιμές και καλύτερα προϊόντα Από εκεί και πέρα όποιος νιώθει ότι χρειάζεται έναν νέο CPU καλά θα κάνει να αγοράσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tassoss Ιούλιος 18, 2006 #87 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2006 Αρχική απάντηση από Wizard! [Χθες, στις 19:22] Εγώ να σου πω γιατί σκέφτομαι για Conroe....Αρχικά, τι χρειάζεται να κάνω? Να αλλάξω μητρική, μνήμες και επεξεργαστή. Όπερ σημαίνει ότι αν δε θέλω να τα πετάξω, θα πρέπει να βρω κάπου να τα δώσω και φυσικά σε λογική τιμή, σωστά?Αυτή τη στιγμή λοιπόν, βρίσκω να δώσω τον επεξεργαστή μου (Χ2 4400+), με 300, όσο ακριβώς χρειάζομαι δηλαδή για να πάω στον Ε6600, που αν δεν κάνω o/c θα κερδίσω μόνο 200ΜΗz.Μητρική και μνήμες, επίσης βρίσκω να τα δώσω σε σχετικά καλή τιμή, χάνοντας ελάχιστα για τη μετάβαση ουσιαστικά σε DDR2.Aν περιμένω 1 χρόνο, πολύ πιθανό να μην μπορώ να τα δώσω όλα μαζί πάνω από 400, γιατί αν πάει ο 4400 στα 350, ώστε να είναι ανταγωνιστικός, ποιός θα πάρει μεταχειρισμένο, στα 300 ?(για να μην πω ότι μπορεί να πάει και 200...)Από την άλλη, δεν πιστεύω ότι η AMD πρόκειται να βγάλει κάτι δυνατό σύντομα, γιατί υπάρχουν και οινομοτεχνικοί παράγοντες που οι ενθουσιώδης χρήστες (όπως εμείς στα forums) τείνουν να παραβλέπουν. Όσο η AMD και η κάθε AMD έχει ένα σεβαστό κέρδος από μια πλατφόρμα που έχει επενδύσει μερικά εκατομύρια σε R&D, δε να την βγάλει από την αγορά, επειδή είναι 2η στα bechmarks...Έτσι λοιπόν δε βρίσκω το λόγο να περιμένω να χάσω χρήματα, αντί να κάνω μια αναβάθμιση τώρα, έστω κι αν μου κοστίσει 140-200, μόνο και μόνο για να πάρω 20-30% καλύτερες επιδόσεις... χωρις να μπορει κανεις πλεον να αμφισβητει τις επιδοσεις του conroe πιστευω οτι η ΑΜΔ θα γυρισει για λιγο καιρο πισω στο παλιο performance/price ετσι πιστευω οτι οι ενδεικτικες τιμες που εχουν φανει θα πραγματοποιηθουν με τον 4400 που εχεις αυτη τη στιγμη να πηγαινει στην κατω των 300 κατηγοριαοσο για την μεταβαση που σκεφτεσε, με τα νουμερα του 6600 να ειναι ελαφρως καλυτερα του FX-62 στις περισσοτερες μετρησεις δεν θα ειναι "μονο 200MHz" που θα κερδισειςedit: http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=3361 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούλιος 18, 2006 #88 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2006 Αρχική απάντηση από yannis76 [Σήμερα, στις 01:55] Κάποτε και εγώ έτσι σκεφτόμουν, να πουλάω νωρίς για να μην απαξιώνονται εντελώς τα εξαρτήματα του υπολογιστή. Ακολουθώντας όμως τη συγκεκριμένη τακτική τα τελευταία χρόνια διαπιστώνω ότι περισσότερα χρήματα χάνει κανείς έτσι παρά να αλλάζει κάθε 3-4 χρόνια. Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι για αλλαγή προς το παρόν να προσπεράσω κρατώντας για μία ακόμα χρονιά τον Α64. Αντίθετα όσον αφορά τις κάρτες γραφικών εκεί προσπαθώ πάντα να είμαι σε καλό επίπεδο αλλάζοντας καθε 16 μήνες περίπου. Δε διαφωνώ, πληρώνω περισσότερα από το να αλλάζω κάθε 3-4 χρόνια. Η διαφορά είναι ότι μπορώ οποιαδήποτε στιγμή να κάνω τα πάντα Για σκέψου κάποιο χρήστη με υπολογιστή 4ετίας, να παίζει Ghost Recon... Oblivion, F.E.A.R.... :...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιούλιος 18, 2006 #89 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2006 Η γνώμη μου είναι πώς αν κάποιος θα πάει σε Conroe ή όχι έιναι καθαρα υποκειμενικό θέμα. Είναι καθαρά θέμα "ζειν και ευ ζείν". Θέλεις απλά να πάρεις ένα σύγχρονο και δυνατό σύστημα γιατι το σύστημα σου είναι απαρχαιωμένο ή απλά επειδή θες να έχεις περισσότερα fps στο PREY ή το FEAR; Η πρώτη θα μπορεί να χαρακηρισθεί σαν ουσιαστική αναβάθμιση των δυνατοτήτων του συστήματος που έχεις, ενώ η δεύτερη σαν βελτιστοποίηση.Ο καθένας μπορεί να διαλέξει και να πάρει αυτό που του ταιριάζει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yiannakas Ιούλιος 18, 2006 #90 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2006 εγω που έχω μείνει με εναν amd 3200+ socket 754 και προσπαθώ μάταια να παίξω και να επεξεργαστώ υψηλής ανάλυσης βίντεο (1080ρ) θα δω διαφορά με τον conroe 6600? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Ιούλιος 18, 2006 #91 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2006 Φυσικά και θα δεις διαφορά. Το θέμα είναι τι θα σου κοστίσει ο Conroe και τι ένας FX ή ένας X2... Πχ, αν για Conroe πρέπει να τα αλλάξεις όλα (mobo, mem, cpu, psu, vga), ενώ για να πας σε έναν X2 πρέπει να αλλάξεις μόνο mobo, cpu, τότε ίσως να μη σε συμφαίρει η αλλαγή... Δεν είναι γενικευμένο Πρέπει να το βλέπεις κατά περίπτωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yiannakas Ιούλιος 18, 2006 #92 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2006 μα ο χ2 δεν θέλει dd2 μνήμες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούλιος 18, 2006 #93 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2006 Αν πας σε 939 όχι. Και dual core θα έχεις και τις μνήμες θα κρατήσεις. Αν επιπλέον έχεις καμιά ακριβή AGP κάρτα που θέλεις να την κρατήσεις τότε μπορείς πού απλά να καταφύγεις σε μητρική 939 με AGP θήρα ( ULi ή VIA Κ8Τ800 Pro chipset ).Αν πάλι θελεις να επενδύσεις αρκετά χρήματα σε νέο super duper σύστημα περίμενε μέχρι τον Σεπτέμβρη που θα υπάρχει ποικιλία σε μητρικές και πήγαινε σε ριζική αλλαγή και Conroe με 4ΜΒ cache.Γνώμη μου πάντως δεν αξίζει κάποιος να επενδύσει σε FX. Αν βρεθεί κανένας μεταχειρισμένος dual core Opteron σε τιμές μέχρι 200-250(?) καλώς, αλλιώς φτηνό Χ2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιούλιος 19, 2006 #94 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2006 αυτη η μητρικη υπαρχει ετοιμοπαραδοτη στην ελλαδα και εχει ~60 ευρω.http://www.asrock.com/product/775Dual-VSTA.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιούλιος 19, 2006 #95 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2006 Πολύ καλή περίπτωση η μητρική. Agp/Pcix, DDR/DDR2 και 4 pci. Ό,τι καλύτερο για φθηνή μετάβαση σε Conroe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούλιος 19, 2006 #96 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2006 Σε άλλο thread ρωτάω το εξής πάλι για μητρική με VIA chipsetΟ IMC στους Α64 επέτρεψε σε κάθε chipset να είναι ανταγωνιστικό. Στους Intel τα πράγματα διαφέρουν ολίγον. Δεν ξέρω αν άλλαξανε τα πράγματα λόγο της γρήγορης και μπόλικης cache που έχει ο Conroe αλλά αν δεν κάνω λάθος επιλογή VIA chipset σε Intel πλατφόρμα έχει ως αποτέλεσμα ένα -10% τουλάχιστον σε επιδώσεις και βέβαια πολύ περιορισμένο overclocking. Θα πηγαίνει έστω και 300MHz η εν λόγο μητρική?Νομίζω περισσότερο ενδιαφέρον έχει αυτήhttp://www.asrock.com/product/ConRoe945PL-GLAN.htmαν έρθει σε πολύ καλή τιμή Ελλάδα. Η μόνη νομίζω με 945 που δέχεται Conroe ή κάνω λάθος?EDITΑρχική απάντηση από astrolabos Πολύ καλή περίπτωση η μητρική. Agp/Pcix, DDR/DDR2 και 4 pci. Ό,τι καλύτερο για φθηνή μετάβαση σε Conroe. Δεν το είδα αυτό. Πράγματι πολύ καλή λύση τελικά για σχεδόν ανέξοδη μετάβαση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osiris1416003225 Ιούλιος 19, 2006 #97 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2006 εγω απο την αλλη θα ξηλωθω αγρια για τον κυριο conroe 3 χρονια μειναμε με τον northy και τωρα χριαζομαστε mobo,mem,cpu ενα κομπλε συστημα καταραμενοι μεγαλοαστοι που βρησκετε ευκαιριες να γδερνετε τον κοσμακη+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιούλιος 19, 2006 #98 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2006 Αρχική απάντηση από unseen αυτη η μητρικη υπαρχει ετοιμοπαραδοτη στην ελλαδα και εχει ~60 ευρω.http://www.asrock.com/product/775Dual-VSTA.htm το οτι αυτη η μητρικη στο "cpu support list" δεν εχει μεσα τους conroe θα πρεπει να μας ανυσηχει?Η απλα πιστευουμε τον κραχτη στην πρωτη σελιδα..Απο οτι βλεπω μιας και το 945 της Intel και το 880ultra pro της VIA σηκωνει 266αρη διαυλο τοτε .....->ο,τι σηκωνει απο μαμα 266αρη διαυλο δεχεται conroe!Oποια δεν σηκωνει -απο μαμα-ας ελπισουμε να εχει κρυφο διαιρετη εκει!Καλα καταλαβα?εδιτνα υποθεσω δεν υπαρχει κανενας τρελλος εκει εξω να δοκιμασει τον conroe του σε καποια αλλη μητρικη...πχ με 945!Οχι τιποτα αλλο αλλα να μην κυνηγαμε "φτηνες" μητρικες των 200 με 965 Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιούλιος 19, 2006 #99 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2006 το λεει και πανω στην μητρικη οτι υποστηριζει conroe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Ιούλιος 19, 2006 #100 Κοινοποίηση Ιούλιος 19, 2006 ναι το ειδα....(πιο μετα βεβαια απο το προηγουμενο ποστ)Το ολο θεμα ειναι δλδ .....απλα περνουμε μια μητρικη που πιανει απο μαμα 1066φσβ..Ολες οι 945 δλδ....και αν θελουμε και oc απλα παιρνουμε μια 925ΧΕ ή 955 απο stock πλαισιου me 50 και 75 αντιστοιχα ...???Μιας και το 965 εχει 200κατι και το 975 εχει 250κατι (το "κατι" μπορει να ειναι και 25)Παρτε και μια απο asus με PM890 απο πλαισιοκαι απο μαμα asus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.