fitsou Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 15, 2006 Αμάν πια μια φορά να κάνω ένα τοπικό δίκτυο και να μην έχω προβλήματα!!!!Αυτήν την φορά μου συμβαίνει το εξής:Το Laptop μου δεν μπορεί να δει το PC, ενώ το PC βλέπει κανονικά Laptop και τα Share αρχεία του.Τι μπορεί να έχω κάνει λάθος??Υ.Γ περιττό να πω ότι ούτε Internet έχει το Laptop!Υ.Γ2 σαν οδηγό για να στήσω το δίκτυο ακολούθησα τον οδηγό που υπάρχειεδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitsou Ιούλιος 15, 2006 Author #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 15, 2006 Αμάν πια μια φορά να κάνω ένα τοπικό δίκτυο και να μην έχω προβλήματα!!!!Αυτήν την φορά μου συμβαίνει το εξής:Το Laptop μου δεν μπορεί να δει το PC, ενώ το PC βλέπει κανονικά Laptop και τα Share αρχεία του.Τι μπορεί να έχω κάνει λάθος??Υ.Γ περιττό να πω ότι ούτε Internet έχει το Laptop!Υ.Γ2 σαν οδηγό για να στήσω το δίκτυο ακολούθησα τον οδηγό που υπάρχειεδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilpanos Ιούλιος 16, 2006 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2006 Αν το pc έχει win xp pro τότε πρέπει υποχρεωτικά ο λογαριασμός να έχει password (όχι κενό). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilpanos Ιούλιος 16, 2006 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2006 Αν το pc έχει win xp pro τότε πρέπει υποχρεωτικά ο λογαριασμός να έχει password (όχι κενό). Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitsou Ιούλιος 16, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2006 Τι ακριβώς εννοείς? Ποιο από τα 2 το pc ή το laptop?Το ένα username στο laptop (τον οποίο και χρησιμοποιώ) έχει κωδικό.Το username στο pc δεν έχει κωδικό γιατί το χρησιμοποιώ μόνο εγώ!Θα το δοκιμάσω λοιπών και θα σου πω τα αποτελέσματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitsou Ιούλιος 16, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2006 Τι ακριβώς εννοείς? Ποιο από τα 2 το pc ή το laptop?Το ένα username στο laptop (τον οποίο και χρησιμοποιώ) έχει κωδικό.Το username στο pc δεν έχει κωδικό γιατί το χρησιμοποιώ μόνο εγώ!Θα το δοκιμάσω λοιπών και θα σου πω τα αποτελέσματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitsou Ιούλιος 16, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2006 Φίλε μου το έκανα και τώρα ούτε το pc μπορεί να δει το laptop!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitsou Ιούλιος 16, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2006 Φίλε μου το έκανα και τώρα ούτε το pc μπορεί να δει το laptop!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitsou Ιούλιος 25, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2006 ρε παιδια κανεις??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιούλιος 25, 2006 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2006 Έχουμε και λέμε:Δεν ξέρω αν έχεις FireWall, αν έχεις βγάλ'τα εντελώς μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.Επίσης, θεωρώ ότι είσαι 100% σίγουρος για το καλώδιο σου ότι είναι ΟΚ και Cross Over.Πάμε: Τα 2 PC ανήκουν στο ίδιο Workgroup.Το ένα έχει ΙΡ 192.168.0.1 και subnet 255.255.255.0Το άλλο έχει 192.168.0.2 και subnet 255.255.255.0Restart και στα 2 και βλέπουμε, κάνε και ping στις 2 IP και πες μας τα αποτελέσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotme Ιούλιος 25, 2006 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2006 ναι το πιο πιθανο ειναι να εχουν διαφορετικο workgroup name, αυτο το αλλαζεις με δεξι κλικ στο my computer=>properties=>computer name.Οντως το firewall κλειστομ μεχρι να δεις τι παιζει.Για να δεις αρχεια χωρις να σου πεταει popup authentication, απλα φτιαξε ενα home or small office network και ενεργοποιησε το file sharing.ip μπορεις να τα βαλεις automatic Link to comment Share on other sites More sharing options...
fitsou Ιούλιος 25, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2006 Παιδιά δύστυχος ότι μου λέτε το έχω Ίδη κάνει! Με μόνη εξαίρεση το ping που είπε ο jpavly Και το οποίο δεν ξέρω και πως γίνετε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinky Ιούλιος 25, 2006 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2006 Για να κανεις Ping :πας σε command prompt (πατας start -> run , και γραφεις "CMD" και πατας enter).μετα γραφεις : ping -t 192.168.0.1ή οποια αλλη IP address θελεις.Γενικα ειναι καλο για να τεσταρεις ποιος βλεπει ποιον αντι να πηγαινεις στο network places και να βλεπεις συνεχεια....και με αυτο το "-t" που σου ειπα, τεσταρει επ' απειρον, οποτε μπορεις και να το αφησεις στο laptop στο commant prompt να Pingαρει συνεχεια και να κανεις δοκιμες και θα καταλαβεις αμεσα απο το ping αμα αλλαξε κατι και το βλεπει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santa Cruz Ιούλιος 27, 2006 #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2006 Mηπως το Laptop εχει Ελληνικα Χp Home ή Χp?Aν ναι θα αντιμετωπιζεις και αλλα τετοια παραξενα προβληματα απο το τιποτα μιας και ειναι το πιο αχρηστο λειτουργικο που υπαρχει στην αγορα"αποψη μου".Δοκιμασε ολα τα παραπανω που σου ειπαν τα παιδια και αν δεν γινετε τιποτα τοτε φορματ και περασε κατι σε αγγλικη εκδοση και με το τελευταιο service pack.Αν οχι τοτε κατι απο τα παραπανω δηλαδη firewall,κακο φτιαγμενο καλωδιο,workgroup και καρφωτες Ip μπορουν να κρυβουν την λυση στο προβλημα σου. Φιλικα SC Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron Stathis Ιούλιος 31, 2006 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2006 ρε παιδες κατι παρομοιο εχω και εγω. Ενω το δικτυο οταν το δημιούργησα δουλευε σωστά τωρα που πηγα να το χρησιμοποιήσω το laptop δεν μπορει να δει τους κοινοχρηστους φακελους του pc. Το αντιθετο γίνεται. Στο pc εχω zone alarm pro kai firewall στο medium. To κλείνω τελειως και παλι τιποτα. Για το ιντερνετ μπορω να συνδεθω από τον φοριτό αλλα δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τη συνδεση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diogenhs Ιούλιος 31, 2006 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2006 Χρησιμοποίησε τον οδηγό που έχουν τα Win XP (Set up a home or a small office network) και στα δυο PC. Ακόμα και αν έχεις στήσει μόνος σου το δίκτυο σωστά πολλές φορές χρειάζεται να τρέξεις και τον wizard για να δει το ένα Pc το άλλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron Stathis Ιούλιος 31, 2006 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2006 και αυτο εχει γινει Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Ιούλιος 31, 2006 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 31, 2006 Με το ping τι έγινε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.