Jump to content

Αρχάριος και νέο PC

cranky

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας , παιδιά.

Παρακολουθώντας προσεκτικά τις συζητήσεις σε fora, μπήκα στον πειρασμό να συναρμολογήσω μόνος μου το καινούριο pc μου, παρά τις ελάχιστες γνώσεις μου γι αυτό.Η χρήση του θα είναι 70% επεξεργασία ήχου, 20% επεξεργασία εικόνας και 10%

επεξεργασία video (πολύ μελλοντικά).Γι αυτό αποφάσισα να χρησιμοποιήσω κομμάτια

που να χρειάζονται οσο το δυνατόν λιγότερη αναβάθμιση (games δεν παίζω, και το o/c

το φοβάμαι).Ετσι, κατέληξα στα εξής:

Κουτί: Coolermaster Stacker (full tower)

Τροφοδοτικό : Enermax Liberty 620 W

Mobo : Asus P5WDG2-WS

Επεξεργαστής :Pentium D 940 3,2GHZ (PRESLER)

Μνήμη : Τουλάχιστον 4Gb

Κάρτα γραφικών : Την συμβουλή σας , παρακαλώ. (γύρω στα 200 E)

Κάρτα ήχου : Κάποια Soundblaster συμβατή με τα παραπάνω

Σκληρός δίσκος 1 : WD 37,6 Gb, 10000 rpm για το λειτουργικό

Σκληρός δίσκος 2 : WD ή Htachi >400Gb για αποθήκευση

Dvd rom : Οποιο να ναι

Dvd/rw : Δεν ξέρω ακόμα, αλλα έχω μια συμπάθεια στα Plextor

Οθόνη : LG 1970H flatron

Ηχεία : Δεν ξέρω ακόμα

Πρώτη-πρώτη πήρα την οθόνη (εγγύηση 0 pixel για 3 χρόνια), την σύνδεσα αναλογικά

με το ΡΙΙΙ που έχω (θα το κρατήσω για κατεβαστήρι) κι ένιωσα αλλος άνθρωπος !!Τώρα, έχω μπροστά μου το κουτί και το τροφοδοτικό, κι έχω πελαγώσει !Ενα τσούρμο

καλώδια απο το τροφοδοτικό κι ενα τσούρμο καλώδια απο το κουτί.Παρακαλώ την προσοχή και την βοήθεια σας :

1.Το τροφοδοτικό μπαίνει στο πάνω ή στα κάτω μέρος του κουτιού ?

2.Ποιό καλώδιο του τροφοδοτικού συνδέεται με τον διακόπτη Ι/Ο του κουτιού ?

3.Πως συνδέονται οι τρείς ανεμιστήρες του κουτιού με το τροφοδοτικό ?

4.Τί είναι ενα ζευγάρι ψιλά ασπρο-πράσινο καλωδιάκια που βγαίνουν απο ένα μικρό μπουτόν στο πίσω-κάτω μέρος του κουτιού και καταλήγουν σε ένα βύσμα INT SW ?

5.Υπάρχει ένα ασπρόμαυρο ζευγάρι καλώδια απο το τροφοδοτικό,χωρίς ένδειξη και ένα

απο το κουτί με ένδειξη Power sw.Καί τα δύο καταλήγουν σε θηλυκά βύσματα.Τί γίνεται μ αυτά ?

Σας ζητώ συγγνώμη για το μέγεθος του post , σας ευχαριστώ για την υπομονή σας να το διαβάσετε και (προκαταβολικά) για την πολύτιμη βοήθεια σας .

Φιλικά , cranky.

ΥΓ. Λόγω φόρτου εργασίας, μπορώ να παρακολουθώ τις απαντήσεις σας μόνο τα

Σαββατοκύριακα.Ευχαριστώ και πάλι.

Γειά σας , παιδιά.

Παρακολουθώντας προσεκτικά τις συζητήσεις σε fora, μπήκα στον πειρασμό να συναρμολογήσω μόνος μου το καινούριο pc μου, παρά τις ελάχιστες γνώσεις μου γι αυτό.Η χρήση του θα είναι 70% επεξεργασία ήχου, 20% επεξεργασία εικόνας και 10%

που να χρειάζονται οσο το δυνατόν λιγότερη αναβάθμιση (games δεν παίζω, και το o/c

Πρώτη-πρώτη πήρα την οθόνη (εγγύηση 0 pixel για 3 χρόνια), την σύνδεσα αναλογικά

με το ΡΙΙΙ που έχω (θα το κρατήσω για κατεβαστήρι) κι ένιωσα αλλος άνθρωπος !!Τώρα, έχω μπροστά μου το κουτί και το τροφοδοτικό, κι έχω πελαγώσει !Ενα τσούρμο

καλώδια απο το τροφοδοτικό κι ενα τσούρμο καλώδια απο το κουτί.Παρακαλώ την προσοχή και την βοήθεια σας :

4.Τί είναι ενα ζευγάρι ψιλά ασπρο-πράσινο καλωδιάκια που βγαίνουν απο ένα μικρό μπουτόν στο πίσω-κάτω μέρος του κουτιού και καταλήγουν σε ένα βύσμα INT SW ?

5.Υπάρχει ένα ασπρόμαυρο ζευγάρι καλώδια απο το τροφοδοτικό,χωρίς ένδειξη και ένα

απο το κουτί με ένδειξη Power sw.Καί τα δύο καταλήγουν σε θηλυκά βύσματα.Τί γίνεται μ αυτά ?

Σας ζητώ συγγνώμη για το μέγεθος του post , σας ευχαριστώ για την υπομονή σας να το διαβάσετε και (προκαταβολικά) για την πολύτιμη βοήθεια σας .

Φιλικά , cranky.

Στο Mobo βάλε ASUS P5W DH Deluxe να μπορεις να βαλεις και κονροε αργοτερα ,μνημες 4 χ 1 gb ocz platinum xtc 6400,καρτα γραφικών πηγαινε σε ατι X1800GTO (μιας και λες γυρω στα 200) μιας και το τελικο αποτελεσμα σε επεξεργασια εικονας ειναι πιο πραγματικο απο της nvidia,καρτα ηχου audigy 4 η x-fi,dvd rw plextor 760? dvd rom plextor px 130a (πολυ αξιοπιστο).Αυτα απο εμενα.

Στο Mobo βάλε ASUS P5W DH Deluxe να μπορεις να βαλεις και κονροε αργοτερα ,μνημες 4 χ 1 gb ocz platinum xtc 6400,καρτα γραφικών πηγαινε σε ατι X1800GTO (μιας και λες γυρω στα 200) μιας και το τελικο αποτελεσμα σε επεξεργασια εικονας ειναι πιο πραγματικο απο της nvidia,καρτα ηχου audigy 4 η x-fi,dvd rw plextor 760? dvd rom plextor px 130a (πολυ αξιοπιστο).Αυτα απο εμενα.

Γιατι 4GB μνημη ;

Τι υπαρχει στην αγορα που χρειαζεται τοσο μεγαλη ποσοτητα μνημης η να την εκμεταλευεται

Εφοσον απο οσα γραφεις το θελεις περισσοτερο για επεξεργασια ηχου και αρκετα λιγοτερο για επεξεργασια εικονας και video τι την θες τοση μνημη;

Οσο για τα υπολοιπα μια χαρα εισαι

οσο για καρτα γραφικων προτεινω X1900 GΤ εχει πιο μοντερνα χαρακτηριστικα απο την Χ1800GTO το μονο κακο ειναι οτι κοστιζει λιγο παραπανω απο 200Ε αλλα αξιζει τα λεφτα της

αλλιως Geforce 7600 GT

Γιατι 4GB μνημη ;

Τι υπαρχει στην αγορα που χρειαζεται τοσο μεγαλη ποσοτητα μνημης η να την εκμεταλευεται

Εφοσον απο οσα γραφεις το θελεις περισσοτερο για επεξεργασια ηχου και αρκετα λιγοτερο για επεξεργασια εικονας και video τι την θες τοση μνημη;

Οσο για τα υπολοιπα μια χαρα εισαι

οσο για καρτα γραφικων προτεινω X1900 GΤ εχει πιο μοντερνα χαρακτηριστικα απο την Χ1800GTO το μονο κακο ειναι οτι κοστιζει λιγο παραπανω απο 200Ε αλλα αξιζει τα λεφτα της

αλλιως Geforce 7600 GT

Αν θυμάμαι καλά τα 32bit windows βλέπουν μόνο μέχρι 3,2gb ram...

Αν θες 4gb ram πάνε σε 64bit.

(αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας μας διαφωτίσει)

Αφού δεν το έχεις πάρει ακόμα είναι κρίμα να μην πας σε conroe με την μία...

Από την στιγμή που δεν παίζεις παιχνίδια 200euro για vga είναι πολλά...

Πάρε κάποια χ1300 ή 7300 και τα υπόλοιπα βάλτα στo cpu ή σε 2ο raptor για raid0

1. Αν πάρεις το πρώτο το stacker το psu μπαίνει και πάνω και κάτω, αν πάρεις το 810 μπαίνει μόνο κάτω, αν πάρεις το 830 μόνο πάνω.

2. Κανένα το I/O συνδέετε στην m/b

3.Απλά κουμπώνεις τα molex...

4.Χρησημοποιούντε μόνο αν η m/b έχει τέτοια υποδοχή και είναι είτε για να σε προειδοποιεί με ήχο όταν ανοίγεις το πλαϊνό ή να κλείνει το pc όταν ανοίγεις το πλαϊνό.

5.Τα καλώδια από το τροφοδοτικό δεν κατάλαβα ποια εννοείς, το Power sw είναι από το κουμπί του κουτιού και συνδέετε στο m/b είναι αυτό που δίνει το σήμα για να ξεκινήσει

Αν θυμάμαι καλά τα 32bit windows βλέπουν μόνο μέχρι 3,2gb ram...

Αν θες 4gb ram πάνε σε 64bit.

(αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας μας διαφωτίσει)

Αφού δεν το έχεις πάρει ακόμα είναι κρίμα να μην πας σε conroe με την μία...

Από την στιγμή που δεν παίζεις παιχνίδια 200euro για vga είναι πολλά...

Πάρε κάποια χ1300 ή 7300 και τα υπόλοιπα βάλτα στo cpu ή σε 2ο raptor για raid0

1. Αν πάρεις το πρώτο το stacker το psu μπαίνει και πάνω και κάτω, αν πάρεις το 810 μπαίνει μόνο κάτω, αν πάρεις το 830 μόνο πάνω.

2. Κανένα το I/O συνδέετε στην m/b

3.Απλά κουμπώνεις τα molex...

4.Χρησημοποιούντε μόνο αν η m/b έχει τέτοια υποδοχή και είναι είτε για να σε προειδοποιεί με ήχο όταν ανοίγεις το πλαϊνό ή να κλείνει το pc όταν ανοίγεις το πλαϊνό.

5.Τα καλώδια από το τροφοδοτικό δεν κατάλαβα ποια εννοείς, το Power sw είναι από το κουμπί του κουτιού και συνδέετε στο m/b είναι αυτό που δίνει το σήμα για να ξεκινήσει

Εγω θα σου ελεγα να αγορασεις την καρτουλα αυτη στα 100 euros οπου ειναι και αθορυβη ;)

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.519516

μιας και οπως λες την χρειαζεσαι για να παιζεις games....

Οσο για την μνημη.....το βρισκω λιγο υπερβολη.Παρε στην αρχη 2G και αν δεν σου φτανει [πχ Vista ] βαλε 4G

Για καρτα ηχου θα σου ελεγα να αγορασεις

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.540169 ή

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.540168

Αυτο εξαρταται απο το αν θελεις η καρτα ηχου σου να εχει panel [εξαρταται αναλογα με το τι θελεις να συνδεσεις στο pc σου ]

Για τα καλωδια κοιτα το manual της motherboard σου [σχετικα με,INT SW,Power sw κλπ]

Εγω θα σου ελεγα να αγορασεις την καρτουλα αυτη στα 100 euros οπου ειναι και αθορυβη ;)

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.519516

μιας και οπως λες την χρειαζεσαι για να παιζεις games....

Οσο για την μνημη.....το βρισκω λιγο υπερβολη.Παρε στην αρχη 2G και αν δεν σου φτανει [πχ Vista ] βαλε 4G

Για καρτα ηχου θα σου ελεγα να αγορασεις

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.540169 ή

http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.540168

Αυτο εξαρταται απο το αν θελεις η καρτα ηχου σου να εχει panel [εξαρταται αναλογα με το τι θελεις να συνδεσεις στο pc σου ]

Για τα καλωδια κοιτα το manual της motherboard σου [σχετικα με,INT SW,Power sw κλπ]

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για την βοήθειά σας.

Μνήμη 4Gb για να μην χρειαστεί να προσθέσω ποτέ ξανα (ούτε με τα Windows Vista).

Mobo και κάρτα γραφικών με φωτίσατε αρκετά.

Η κάρτα ηχου πρέπει να εχει MIDI port για σύνδεση με αρμόνιο, να είναι stereo (αν γίνεται),

και να είναι Soundblaster (δεν με νοιάζει για panel).

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για την βοήθειά σας.

Μνήμη 4Gb για να μην χρειαστεί να προσθέσω ποτέ ξανα (ούτε με τα Windows Vista).

Mobo και κάρτα γραφικών με φωτίσατε αρκετά.

Η κάρτα ηχου πρέπει να εχει MIDI port για σύνδεση με αρμόνιο, να είναι stereo (αν γίνεται),

και να είναι Soundblaster (δεν με νοιάζει για panel).

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Τα Vista δεν χρειαζονται 4GB

Υπηρχαν προβληματα στο Beta 1 που ετρωγε την μνημη και τα resources με την σεσουλα αλλα στην beta 2 η microsoft τα βελτιωσε τα πραγματα

Στην τελικη εκδοση τα πραγματα θα ειναι ακομα πιο βελτιωμενα

- Αυτα ειναι τα Minimum και Recommended απαιτησεις των Vista που δημοσιευτηκαν απο την microsoft για την Windows Vista τελικη εκδοση

Minimum Requirements (Vista-Capable PCs):

* 800 MHz Intel-compatible processor

* 512MB of RAM

* DirectX 9.0-Capable Graphics Processor

* 20GB HD

Recommended Requirements (Premium-Ready PCs):

* 1 GHz Intel-compatible processor

* 1GB RAM

* DirectX 9.0-Capable Graphics Processor, with 128MB graphics memory. (64MB of graphics memory to support a single monitor less than 1,310,720 pixels [no more than 1440x900]; 128MB of graphics memory to support a single monitor at resolutions from 1,310,720 to 2,304,000 pixels [no more than 1920x1200]; 256MB of graphics memory to support a single monitor at resolutions higher than 2,304,000 pixels [more than 1920x1200]).

* 40GB HD with at least 15GB "free space"

Οπως βλεπεις ουτε καν 2 GB....

Eφοσον γραφεις οτι σε ενδιαφερει ο ηχος πανω απο ολα και δεν παιζεις παιχνιδια

τα λεφτα που προκειται να δωσεις σε μια υπερβολικη ποσοτητα μνημης που θα σου ειναι αχρειαστη δεν θα ηταν καλυτερα να τα βαλεις για μια πιο επαγγελματικη καρτα ηχου

Τα Vista δεν χρειαζονται 4GB

Υπηρχαν προβληματα στο Beta 1 που ετρωγε την μνημη και τα resources με την σεσουλα αλλα στην beta 2 η microsoft τα βελτιωσε τα πραγματα

Στην τελικη εκδοση τα πραγματα θα ειναι ακομα πιο βελτιωμενα

- Αυτα ειναι τα Minimum και Recommended απαιτησεις των Vista που δημοσιευτηκαν απο την microsoft για την Windows Vista τελικη εκδοση

Minimum Requirements (Vista-Capable PCs):

* 800 MHz Intel-compatible processor

* 512MB of RAM

* DirectX 9.0-Capable Graphics Processor

* 20GB HD

Recommended Requirements (Premium-Ready PCs):

* 1 GHz Intel-compatible processor

* 1GB RAM

* DirectX 9.0-Capable Graphics Processor, with 128MB graphics memory. (64MB of graphics memory to support a single monitor less than 1,310,720 pixels [no more than 1440x900]; 128MB of graphics memory to support a single monitor at resolutions from 1,310,720 to 2,304,000 pixels [no more than 1920x1200]; 256MB of graphics memory to support a single monitor at resolutions higher than 2,304,000 pixels [more than 1920x1200]).

* 40GB HD with at least 15GB "free space"

Οπως βλεπεις ουτε καν 2 GB....

Eφοσον γραφεις οτι σε ενδιαφερει ο ηχος πανω απο ολα και δεν παιζεις παιχνιδια

τα λεφτα που προκειται να δωσεις σε μια υπερβολικη ποσοτητα μνημης που θα σου ειναι αχρειαστη δεν θα ηταν καλυτερα να τα βαλεις για μια πιο επαγγελματικη καρτα ηχου

Με 2GB ram δεν θα σου λειψει ποτε. Καρτα γραφικων καλυτερα μια 1600 απλη αφου δεν θες παιχνιδια οπως ΑΥΤΗ . Για καρτα ηχου καλυτερα μια x-fi platinum που εχει και midi και τα εχει ολα μπροστα να σε διευκολυνουν στο βαλε βγαλε.Αν ακομα δεν εχεις παρει επεξεργαστη περιμενε 10 μερες ακομα ειτε για conroe ειτε για Χ2 (ο 3800+ θα παει 160Ε, 4200+ 240Ε). Ακομα η οθονη νομιζω δεν θα σε βολεψει σε επεξεργασια εικονας μαλλον γιατι απο οτι θυμαμαι το μαυρο της δεν ειναι και πολυ σοι.Για ηχεια που λες αν σε ενδιαφερει kalos και ποιοτικος ηχος (μιας και θα κανεις επεξεργασια ηχου) κοιτα σε κατι στερεοφονικο ξυλινο αυτοενισχυομενο (monitor καλυτερα για να διακρινεις τις μικροπατατες) οπως αυτο ΕΔΩ και αλλα πολλα ΕΔΩ

Y.Γ.: τα 2 τελευταια link τρεχουν μονο σε IE γιατι το σιτε του νακα κανει εμπαργκο στον firefox.

Με 2GB ram δεν θα σου λειψει ποτε. Καρτα γραφικων καλυτερα μια 1600 απλη αφου δεν θες παιχνιδια οπως ΑΥΤΗ . Για καρτα ηχου καλυτερα μια x-fi platinum που εχει και midi και τα εχει ολα μπροστα να σε διευκολυνουν στο βαλε βγαλε.Αν ακομα δεν εχεις παρει επεξεργαστη περιμενε 10 μερες ακομα ειτε για conroe ειτε για Χ2 (ο 3800+ θα παει 160Ε, 4200+ 240Ε). Ακομα η οθονη νομιζω δεν θα σε βολεψει σε επεξεργασια εικονας μαλλον γιατι απο οτι θυμαμαι το μαυρο της δεν ειναι και πολυ σοι.Για ηχεια που λες αν σε ενδιαφερει kalos και ποιοτικος ηχος (μιας και θα κανεις επεξεργασια ηχου) κοιτα σε κατι στερεοφονικο ξυλινο αυτοενισχυομενο (monitor καλυτερα για να διακρινεις τις μικροπατατες) οπως αυτο ΕΔΩ και αλλα πολλα ΕΔΩ

Y.Γ.: τα 2 τελευταια link τρεχουν μονο σε IE γιατι το σιτε του νακα κανει εμπαργκο στον firefox.

Αρχική απάντηση από cranky [15-07-2006 19:11]

Γειά σας , παιδιά.

Φιλικά , cranky.

καταρχασ αφου λεσ οτι σε ενδιαφερει ο ηχοσ τοτε τι να το κανεισ ολοκληρο colermmaster?:blink: μετα!τα 4gb επισησ τι τα θεσ!τελοσ θα ηθελα να σου προτεινω καποια καλητερη καρτα ηχου απο soundblaster γιατι αυτεσ ειναι για ταχυτερο ηχο και οχι για ποιοτικο!(την πατησε και ενασ φιλοσ μου με την soundblaster την x-fi και δεν εμεινε τοσο πολυ ευχαρηστημενοσ απο πλευρασ ηχου παντα) δεσ κατι απο νακα αυτα!:) :) :)

1.Τροφοδοτικό στο συγκεκριμένο κουτί μπορείς να βάλεις και πάνω και κάτω.Ακόμα αργότερα αν δεν σου φτάνουν τα watt βάζεις και άλλο ένα και δουλεύουν και τα δύο μαζί

2.Δεν παίρνει ρεύμα πλεον ο διακόπτης Ι/Ο απο το τροφοδοτικό αλλά απο την μητρική(απο την εποχή των τελευταίων επεξεργαστών Ρ1.

3.Οι στοκ ανεμιστήρες του κουτιού είναι 4-πινοι άρα μπορείς να το συνδέσεις με το Molex του τροφοδοτικού (το καλώδιο που δίνουμε ρεύμα και στα cd-rom κτλ,ένα ορθογώνιο με 4 θηλυκόματα)

4.Ανάλογα,συνήθως αυτό το χρώμα είναι για το power led και συνδέεται στην μητρική,δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς με αυτήν την περιγραφή.

5.Αυτά τα καλώδια συνδέονται στην μητρική,συνήθως κάτω δεξιά,δες το manual της.

Κάρτα γραφικών θα σου πρότεινα μια ΑΤi Χ1600ΧΤ PCI-e μπας και θες να παίξεις κάποια στιγμή κανα παιχνιδάκι,δεν ξεπερνάει πια τα 140:T:

Εγω θα σου συνιστουσα να μη συνσρμολογησης μονος το νεο σου PC. Ζητα την βοηθεια απο καποιον πεπειραμενο.(Στην πραξη εννοω)

Προταση

Ισως ενα Review για συναρμολογηση ενος PC απο το Α εως το Ω να βοηθουσε τους αρχαριους στον τομεα αυτο.(Φανη τι λες?)

Kαι εγώ με τη σειρά μου θα πρότεινα βάλε τώρα 2gb ram και αργότερα να βάλεις άλλα 2 είναι εύκολη υπόθεση.

Επίσης να προσθέσω, οι ΑΤΙ δεν έχουνε δυνατότητα να επεξεργαστούνε video πιο γρήγορα? Κάτι είχα διαβάσει κάπου δε θυμάμαι ακριβώς μπορεί να μας διαφωτίσει κανείς?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.