GruntGR Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 14, 2006 Εχω την 939 dual sata2 που εχει 2 sata1 ports και ενα sata2, σκοπευα να βαλω εναν 320gb sata 2 ( WD 3200KS) που τον πηρα απο oc.uk στην sata 2, και 2 raptorες απτους καινουργιους τους μαυρους με 16mb cache σε raid0, κατα την διαρκεια μαστορεματος του κουτιου ομως ενα sata port μαμηθηκε ( του εσπασε ενα καρφακι) και ετσι αναγκαστηκα να παρω ενα pci raid controller απτο πλαισιο, λοιπον στο primary IDE δεν ειχα τπτ συνδεδεμενο, στο secondary το DVD-RW με το cd των xp, απτο bios. MONO to sata2 port ηταν enabled, pci latency 32 busmaster on ( δεν ξερω αν παιζουν ρολο τεσπα ) και την δισκετα με τους drivers του scsi την ειχα ετοιμη Παω πρωτα πρωτα στο on board bios του controller και φτιαχνω ενα raid0 array, το ονομαζω WD του βαζω stripe size 32k κανω exit μετα μπουταρω απτο cd των XP παταω F6 βαζω την δισκετα με τους drivers του SCSI, διαλεγω τον driver για XP, προχωραει η εγκατασταση τους κανω format σε ntfs, αντιγραφονται τα αρχεια στους raptorες, μετα το reboot φορτωνω απτον σκληρο συνεχιζει το setup, μου πεταει οτι 2-3 drivers σχετικοι με το controller δεν ειναι certified παταω yes να εγκατασταθουνε τελειωνει καποια στιγμη το setup παλι reboot και μετα ξανα μπουταρω απτον σκληρο ....Βλεπω την μπαρα των να κουνιεται για μερικα δευτερολεπτα και μετα τσουπ να παγωνει, το LED για τον σκληρο να μην αναβει, να εχουν παγωσει ολα και μονο κρατωντας πατημενο το power εσβηνε το PCΤι κανω λαθος ? ο 80αρης IDE μια χαρα μπουταρει με τα XP πανω ( με αυτον ειμαι προς το παρον ) btw στην λιστα hard disks τους ραπτορες του λεει λεει IDE initio ( initio λεγεται το controller ) : WDδεν θα επρεπε κανονικα να λεει "SCSI controller" ή κατι τετοιο ? Μηπως παιζει κανα conflict μεταξυ IDE controller της mobo και του pci raid controller ? απτο bios ξαναλεω εχω ενεργοποιησει μονο το sata2 port ( οπου ειναι συνδεδεμενος ο 300αρης) και τα 2 sata1 ειναι disabled, δοκιμασα να κανω disable ΚΑΙ το sata2 αλλα τζιφος, για τα IDE ΔEN υπαρχει επιλογη απτο bios να απενεργοποιηθουνε, το pci raid controller που αγορασα ειναι αυτο http://www.anitec.ca/product/5796/sunix_sata_2100_2_channel_serial_ata_raid_controller/
GruntGR Ιούλιος 14, 2006 Author #2 Ιούλιος 14, 2006 update: τελικα μεσα αγανακτηση μου αποφασισα να κανω φορματ στον 80αρη IDE και να χωσω σε αυτον τα XP, εβαλα τους drivers για το pci raid controller και τωρα οι 2 ρουκετ .... εχμ σκληροι μου φαινονται κανονικα ως ενας 138gb στο my computer, ισως στο αμεσο μελλον ξαναδοκιμασω να τους περασω τα XP btw σε ποιον απτους 3 σκληρους να βαλω το swapfile ? στον 80αρη που ειναι τα XP ? στον 320 που τον εχω για backup ή στον raptor που τον εχω για βαρια προγραμματα και παιχνιδια ?
inertiacreep Ιούλιος 14, 2006 #3 Ιούλιος 14, 2006 Η λογική λύση είναι να το βάλεις στο ράπτορα που είναι σαφώς πιό γρήγορος από τους άλλους. Τώρα αν θα δείς βελτίωση, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...Κάποιο καιρό πάντως που το απενεργοποίησα πάλι διαφορά δεν είδα με 2Χ512 που είμαι, αν και δεν τρέχω και προγράμματα που να μου τρώνε και όλη τη RAM.Πειραματίσου λίγο μαζί του και δες τι αποδίδει καλύτερα.
GruntGR Ιούλιος 14, 2006 Author #4 Ιούλιος 14, 2006 swap file στους raptor : done Γιατι δεν μπορουν ομως να ξεκινησουν τα XP αμα τα εγκαταστησω στους ραπτορ ρε παιδια ? βγαινει μια η γνωστη μαμημενη μπαρα και μετα απο 3-4 sec παγωνουν ολα :cry: Ελεγα τον 80αρη να τον εδινα σε εναν φιλο αλλα μαλλον θα τον χρειαστω για λιγο καιρο ακομα
GruntGR Ιούλιος 14, 2006 Author #5 Ιούλιος 14, 2006 swap file στους raptor : done Γιατι δεν μπορουν ομως να ξεκινησουν τα XP αμα τα εγκαταστησω στους ραπτορ ρε παιδια ? βγαινει μια η γνωστη μαμημενη μπαρα και μετα απο 3-4 sec παγωνουν ολα :cry: Ελεγα τον 80αρη να τον εδινα σε εναν φιλο αλλα μαλλον θα τον χρειαστω για λιγο καιρο ακομα
Wizard! Ιούλιος 14, 2006 #6 Ιούλιος 14, 2006 Ti chipset έχεις? Ρωτάω γιατί με το nF4, πρέπει να εγκατστήσεις 2 drivers από τη δισκέτα. Αν βάλεις τον ένα μόνο, κάνει κουλά...
Wizard! Ιούλιος 14, 2006 #7 Ιούλιος 14, 2006 Ti chipset έχεις? Ρωτάω γιατί με το nF4, πρέπει να εγκατστήσεις 2 drivers από τη δισκέτα. Αν βάλεις τον ένα μόνο, κάνει κουλά...
inertiacreep Ιούλιος 14, 2006 #8 Ιούλιος 14, 2006 Τί chip φοράει ο controller που πήρες? Δε μου γέμισε το μάτι να σου πώ την αλήθεια. Από το site της εταιρείας δεν έβγαλα άκρη, και το manual που κατέβασα ήταν μια λευκή σελίδα...μήπως αυτός είναι "περίεργος" με τους ράπτορες (αμελητέα αλλά όχι αποκλεισθέα πιθανότης).Από την άλλη, δοκίμασε να κάνεις εγκατάσταση έχοντας συνδεδεμένα μόνο ράπτορες και DVD. Τα υπόλοιπα τα κουμπώνεις και μετά...Σκέψου να παίζει κόμπλα μεταξύ PCI Raid και onboard SATA2 controller...EDITΣτραβωμάρα, ΙNITIO INI1622 είναι ο controller...για να δούμε τι παίζει με δαύτον.
inertiacreep Ιούλιος 14, 2006 #9 Ιούλιος 14, 2006 Τί chip φοράει ο controller που πήρες? Δε μου γέμισε το μάτι να σου πώ την αλήθεια. Από το site της εταιρείας δεν έβγαλα άκρη, και το manual που κατέβασα ήταν μια λευκή σελίδα...μήπως αυτός είναι "περίεργος" με τους ράπτορες (αμελητέα αλλά όχι αποκλεισθέα πιθανότης).Από την άλλη, δοκίμασε να κάνεις εγκατάσταση έχοντας συνδεδεμένα μόνο ράπτορες και DVD. Τα υπόλοιπα τα κουμπώνεις και μετά...Σκέψου να παίζει κόμπλα μεταξύ PCI Raid και onboard SATA2 controller...EDITΣτραβωμάρα, ΙNITIO INI1622 είναι ο controller...για να δούμε τι παίζει με δαύτον.
kunoobidi Ιούλιος 14, 2006 #10 Ιούλιος 14, 2006 Grunt, επειδή κ μένα έσπασε ένα Port κ λύγισε ένα δοντάκι μπορείς να μου πεις τί έκανες, καθώς καμμιά φορά δε μπουτάρει καθώς δεν ακουμπά καλά το καλώδιο! Τώρα αυτό δεν επιδέχεται rma φαντάζομαι...
kunoobidi Ιούλιος 14, 2006 #11 Ιούλιος 14, 2006 Grunt, επειδή κ μένα έσπασε ένα Port κ λύγισε ένα δοντάκι μπορείς να μου πεις τί έκανες, καθώς καμμιά φορά δε μπουτάρει καθώς δεν ακουμπά καλά το καλώδιο! Τώρα αυτό δεν επιδέχεται rma φαντάζομαι...
GruntGR Ιούλιος 14, 2006 Author #12 Ιούλιος 14, 2006 δοκιμασα με ολα sata1 και 2 του mobo disabled και με μονο ενα DVD-RW, τεσπα τουλαχιστον λειτουργουνε οι δισκοι κανονικα αλλα θα ειχε φαση με xp πανω ρε γμτ, καπου ενα τεταρτο επαιρνε η εγκατασταση XP πανω τους ( που την εκανα καπου 489430585 φορες δοκιμαζοντας διαφορους συνδυασμους μπας και ξεκινησουν μετα, ολο το χθεσινο βραδυ εφαγα ) Θα κανω και κανα hdtach να δω τι παιζει παντως το raid controller της ιδιας της mobo θεωρειται πολυ μετριο, ητανε ενας λογος παραπανω για να παρω ξεχωριστο
GruntGR Ιούλιος 14, 2006 Author #13 Ιούλιος 14, 2006 δοκιμασα με ολα sata1 και 2 του mobo disabled και με μονο ενα DVD-RW, τεσπα τουλαχιστον λειτουργουνε οι δισκοι κανονικα αλλα θα ειχε φαση με xp πανω ρε γμτ, καπου ενα τεταρτο επαιρνε η εγκατασταση XP πανω τους ( που την εκανα καπου 489430585 φορες δοκιμαζοντας διαφορους συνδυασμους μπας και ξεκινησουν μετα, ολο το χθεσινο βραδυ εφαγα ) Θα κανω και κανα hdtach να δω τι παιζει παντως το raid controller της ιδιας της mobo θεωρειται πολυ μετριο, ητανε ενας λογος παραπανω για να παρω ξεχωριστο
GruntGR Ιούλιος 14, 2006 Author #14 Ιούλιος 14, 2006 Αρχική απάντηση από kunoobidi [Σήμερα, στις 17:15] Grunt, επειδή κ μένα έσπασε ένα Port κ λύγισε ένα δοντάκι μπορείς να μου πεις τί έκανες, καθώς καμμιά φορά δε μπουτάρει καθώς δεν ακουμπά καλά το καλώδιο! Τώρα αυτό δεν επιδέχεται rma φαντάζομαι... Κοιτα στην αρχη ειχα συνδεσει τον σκληρο κανονικα, μετα οταν πηγα να βγαλω το καλωδιο το καλωδιο βγηκε μαζι με το καπακι, ισιωσα τα δοντακια ξαναπερασα το καπακι απο μεσα τουςκαι ολα οκ, αλλα οταν την επομενη φορα που εβγαλα το καλωδιο μαζι με το καπακι εσπασε και ενα καρφι :cry: Παντως μονο το sata2 πορτ της μομπο χρησιμοποιω τωρα για τον WD 3200KS, τα sata1 ειναι disabled, δοκιμασε το driving mode στο bios να το πας απο normal σε strong, προς το παρων δεν μου εχει κανενας δισκος κουλα, μονο ο 80αρης IDE αργει βογγαει και δεν σηκωνει πια s.m.a.r.t γιατι τον εχουνε παρει τα χρονια
GruntGR Ιούλιος 14, 2006 Author #15 Ιούλιος 14, 2006 Αρχική απάντηση από kunoobidi [Σήμερα, στις 17:15] Grunt, επειδή κ μένα έσπασε ένα Port κ λύγισε ένα δοντάκι μπορείς να μου πεις τί έκανες, καθώς καμμιά φορά δε μπουτάρει καθώς δεν ακουμπά καλά το καλώδιο! Τώρα αυτό δεν επιδέχεται rma φαντάζομαι... Κοιτα στην αρχη ειχα συνδεσει τον σκληρο κανονικα, μετα οταν πηγα να βγαλω το καλωδιο το καλωδιο βγηκε μαζι με το καπακι, ισιωσα τα δοντακια ξαναπερασα το καπακι απο μεσα τουςκαι ολα οκ, αλλα οταν την επομενη φορα που εβγαλα το καλωδιο μαζι με το καπακι εσπασε και ενα καρφι :cry: Παντως μονο το sata2 πορτ της μομπο χρησιμοποιω τωρα για τον WD 3200KS, τα sata1 ειναι disabled, δοκιμασε το driving mode στο bios να το πας απο normal σε strong, προς το παρων δεν μου εχει κανενας δισκος κουλα, μονο ο 80αρης IDE αργει βογγαει και δεν σηκωνει πια s.m.a.r.t γιατι τον εχουνε παρει τα χρονια
morph Ιούλιος 14, 2006 #16 Ιούλιος 14, 2006 Σε εμένα είχε παρουσιαστεί το εξής πρόβλημμα. Οταν πέρναγα τα ΧΡ, μου εβγαζε μύνημα οτι κάποιο hal.dll ήταν corrupt or missing. Τελικά το πρόβλημα λύθηκε (αν το πιστεύει κανείς) αλλάζοντας κάποια IRQ addresses των serial port του motherboard. Δοκίμασε μήπως τπτ ρυθμίσεις στο bios βοηθήσουν. Δυστοιχώς εγώ δεν κατεω από bios πολυ και το συγκεκριμένο το ανακάλυψα από τύχη !
morph Ιούλιος 14, 2006 #17 Ιούλιος 14, 2006 Σε εμένα είχε παρουσιαστεί το εξής πρόβλημμα. Οταν πέρναγα τα ΧΡ, μου εβγαζε μύνημα οτι κάποιο hal.dll ήταν corrupt or missing. Τελικά το πρόβλημα λύθηκε (αν το πιστεύει κανείς) αλλάζοντας κάποια IRQ addresses των serial port του motherboard. Δοκίμασε μήπως τπτ ρυθμίσεις στο bios βοηθήσουν. Δυστοιχώς εγώ δεν κατεω από bios πολυ και το συγκεκριμένο το ανακάλυψα από τύχη !
AnonymousJ Ιούλιος 16, 2006 #18 Ιούλιος 16, 2006 Και εγώ είχα το ίδιο με το hal.dll μόνον που μου το έβγαζε γύρω στο 2μηνο μετά το FORMAT.Δεν διορθωνόταν ούτε με SFC ,ούτε με τίποτα.Μονον με Repair ή με την ευκολη λύση του FORMAT.Μάλιστα εκείνη την εποχή ειχα 2 Raptor 70giga ο καθένας σε RAID 0.Επίσης είχα ΚΑΙ την ατυχία να μου χτυπήσει την μιά φορά ο ένας ραπτορ και την 2η φορά ο άλλος.Ευτυχώς και είχα εγγύηση οπότε τους άλλαξα με 1 ραπτορ 150 giga να λειτουργει σαν κανονικός δίσκος (ουτε raid ουτε τίποτα)και ησύχασα.
AnonymousJ Ιούλιος 16, 2006 #19 Ιούλιος 16, 2006 Και εγώ είχα το ίδιο με το hal.dll μόνον που μου το έβγαζε γύρω στο 2μηνο μετά το FORMAT.Δεν διορθωνόταν ούτε με SFC ,ούτε με τίποτα.Μονον με Repair ή με την ευκολη λύση του FORMAT.Μάλιστα εκείνη την εποχή ειχα 2 Raptor 70giga ο καθένας σε RAID 0.Επίσης είχα ΚΑΙ την ατυχία να μου χτυπήσει την μιά φορά ο ένας ραπτορ και την 2η φορά ο άλλος.Ευτυχώς και είχα εγγύηση οπότε τους άλλαξα με 1 ραπτορ 150 giga να λειτουργει σαν κανονικός δίσκος (ουτε raid ουτε τίποτα)και ησύχασα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.