Jump to content

διαλυτικο σιλικονης

unknown

Recommended Posts

επειδη θα κανω κομματια την υδροψυξη σε λιγες μερες, θελω να χωρισω κατι ρακορακια τα οποια εμπαιναν το ενα μεσα στο αλλο...

στο σημειο επαφης τους ομως εχανε λιγο και γι αυτο εβαλα λιγο σιλικονη στα κενα...

ξερει κανεις κανα διαλυτικο για να ξεκολλησει εντελως?

εχει πεσει και σε πλαστικο..

1) δεν μου ελεγες τιποτα και δεν ειχα αλλη επιλογη(πιο προσιτη) εφοσον εσταζε..(παρολο που το ειχα τουμπανιασει με τεφλον)

2)σκεφτομαι να το τριψω με βουρτσακι..πρεπει να βγει γιατι απο οτι ειδα εχει ξεραθει στις ακρες και δεν ειναι τοση ελαστικη πια

ο 8είος μου είναι υδραυλικός και μου έχει πει

ποτε σε μεταλλικές συνδέσεις (ακόμα και για ρακόρ)

τεφλόν γιατι "κλοτσάει" στις στροφες καθώς το βιδώνεις....

Θέλει κάναβη. Τεφλον βάζουμε μόνο σε πλαστικούς σωλήνες και συνδέσεις

Το τεφλον είναι καλό υλικό αλλά έχει ένα ελάττωμα, δεν έχει ελαστικότητα. Εάν το βάλεις σε κάποιο ρακόρ και το σφίξεις δεν πρέπει να το ξεβιδώσεις, εάν το κάνεις πρέπει να βγάλεις το παλαιό τεφλον και να βάλεις καινούργιο.

Το τεφλον/καννάβι το τυλίγουμε πάντοτε με την φορά που βιδώνει το σπείρωμα.

Όταν χρησιμοποιούμε καννάβι εάν βάλουμε και λίγη μπογιά έχουμε την καλύτερη στεγανοποίηση.

Ε οχι ρε παιδιά...Το τεφλόν δεν έχει ελεστικότητα????

Ίσα-ίσα που είναι και πολύ ελαστικό και μπαίνει μέσα στις βόλτες και του ρακορ και του σπειρώματος.Αυτή η ιδιότητά του, το καθιστά πολύ χρήσιμο για τη δουλεια μας, που δεν είναι άλλη από τη σκεγανοποίηση.Από την άλλη, atzir, σκέψου τι πιέσεις ασκούνται την ώρα που βιδώνεις το ρακόρ σου.Οπότε, εγώ θεωρώ φυσικό αν ξεδιδώσεις το ρακορ να πρέπει να ξαναβάλεις τεφλόν...

Αρχική απάντηση από SiliconMan

Ίσα-ίσα που είναι και πολύ ελαστικό και μπαίνει μέσα στις βόλτες και του ρακορ και του σπειρώματος.Αυτή η ιδιότητά του, το καθιστά πολύ χρήσιμο για τη δουλεια μας, που δεν είναι άλλη από τη σκεγανοποίηση.Από την άλλη, atzir, σκέψου τι πιέσεις ασκούνται την ώρα που βιδώνεις το ρακόρ σου.Οπότε, εγώ θεωρώ φυσικό αν ξεδιδώσεις το ρακορ να πρέπει να ξαναβάλεις τεφλόν...

Μάλλον θα το μπερδεύεις με τη σιλικόνη

@atzir Πήγαινε σε ένα χρωματοπωλείο και ζήτα διαλυτικό νίτρου. Νεράκι θα την κάνει την σιλικόνη....

Διαλυτικό νίτρου είναι η εμπορική ονομασία. Ουσιαστικά είναι τρείς πολύ ισχυροί διαλύτες μαζί (ακετόνη, τουλόλη και ένα τρίτο που δεν θυμάμαι). Το νέφτι μπορεί να διαλύσει ακρυλικές βάσεις οπότε κάνει και για τη σιλικόνη.

-------------------------------------------------------------------------

SiliconMan

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μην αρπάζεστε, ήρεμα, ίσως να φταίω και εγώ στην διατύπωση που έκανα.

Δεν εννοούσα την σκληρότητα του υλικού αλλά την επαναφορά του στην αρχική του μορφή μετά από συμπίεση. Νομίζω ότι η κατάλληλη λέξη είναι (ελαστικότητα) δεν ξέρω εάν υπάρχει άλλη λέξη για αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Όσοι καταλάβανε, καταλάβανε.......

quote:

------------------------------------------------------------------------

bezdim

Μάλλον θα το μπερδεύεις με τη σιλικόνη

@atzir Πήγαινε σε ένα χρωματοπωλείο και ζήτα διαλυτικό νίτρου. Νεράκι θα την κάνει την σιλικόνη....

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν μπορώ να βρω κάτι σ αυτά που έχω γράψει που να αναφέρετε στις ιδιότητες της σιλικόνης.

Ευχαριστώ.

@bezdim Δεν το μπερδεύω με τη σιλικόνη.Το τεφλόν είναι ένα υλικό σε μορφή πολύ λεπτής ταινίας,συνήθως άσπρης, το όποιο χρησιμοποιείται για να στεγανοποιήσουμε πχ τα ρακορ μας με το σπείρωμα του σώματος όπου τα βιδώνουμε.Ένα από τα πλεονεκτήματα του,πέρα των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αντέχει και οτι είναι φθηνό ειναι και ότι μπορούμε αργότερα να απομακρύνουμε-ξεβιδώσουμε το ρακορ μας.Τα περισσότερα υγρά στεγανοποιήσης σπειρωμάτων δεν επιτρέπουν την αποσυναρμολόγιση.Υπάρχουν βέβαια και κάποια τα οποιά το επιτρέπουν αλλά δεν γνώριζω ποιά ειναι αυτά και πόσο κοστίζουν.

@atzir Επειδή σήμερα πήγα και ρώτησα σε ένα χρωματοπωλείο σχετικά με την απορία σου, μου είπαν ότι σου είπε και ο bezdim, να χρησιμοποιήσω διαλυτικό νίτρου.Επομένως, η πρόταση του bezdim θα πρέπει να σου λύσει το πρόβλημα σου

@SiliconMan

Το τεφλόν που ξέρω εγώ είναι σαν αλοιφή και βρίσκεται μέσα σε σωληνάριο. Το πλεονέκτημα του, είναι εγγυημένη στεγανοποίηση, αλλά μειονεκτεί στο ότι σκληραίνει πάρα πολύ και κάνει την αποκόλληση των σωλήνων από δύσκολη έως αδύνατη. Έχω υπόψη μου και την ταινία που λές αλλά δεν έχω ακούσει να το λένε και αυτό τεφλόν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.