Jump to content

Προβλημα στο pc της δουλειάς!

nickthegreek

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά έχω ένα πρόβλημα στο pc της δουλειάς με αποτέλεσμα να καθυστερεί η δουλειά..:(

Το pc έχει μία μητρική gigabyte πάνω με socket 478, p4 3,00Ghz, 512 ram, έναν παλιό σκληρό και μία Geforce 2ΜΧ κάρτα γραφικών.

Το pc τρέχει μόνο ένα πρόγραμμα σε dos. Τελευταία όταν βγαίνω απο το πρόγραμμα ή αφήσω το pc στην επιφάνεια εργασίας για αρκετή ώρα κολλάει με αποτέλεσμα να μπαίνει σε safe mode αυτόματα βγάζοντας μήνυμα ότι "τα windows ανιμετώπισαν σφάλμα σε μία συσκευή το οποίο έπρεπε να επιδιορθώσουν" ή κάπως έτσι.

Σκέφτηκα κάρτα γραφικών επειδή μία φορά μου έβγαλε και κάτι γραμμές στην οθόνη και έτσι. Εβγαλα το ανεμιστηράκι της την καθάρισα αλλα και πάλι τπτ.

Τι μπορεί να φταίει ρε παιδιά? Να πάω να πάρω μία νέα κάρτα γραφικών? Πείτε μου τι να κάνω γιατί είναι το pc της δουλειάς και έχω πελαγώσει...:( :(

Τσέκαρε θερμοκρασίες και πέρνα καινούριους drivers για αρχή. Υποθέτω οτι backup παίρνεις συχνά. Ο δίσκος πόσο παλιός είναι, μήπως είναι αυτός το πρόβλημα? Τσέκαρε το SMART του με το Speedfan. Αν έχεις κι άλλο PC εκεί κάνε τράμπα τις κάρτες γραφικών, αν και δε μου κάνει για τέτοιο πρόβλημα...

Νέους drivers πέρασα και πάλι τίποτα...Αν φταίει η κάρτα γραφικών δεν έχω πρόβλημα να την αλλάξω. Αλλα φταίει αυτή?

Ο δίσκος όταν ανοίγει το pc τον βλέπει σαν fireball ή κάτι τέτοιο.

Αρχική απάντηση από X-kyramas [Σήμερα, στις 09:10]

Μπαίνει σε stand by mode ?

To hibernation γενικά έχει προβλήματα...

Δεν το δοκίμασα αλλα τι σχέση μπορεί να έχει αυτό?:o

Quantum Fireball δλδ...κάνε backup πάντως στο ξαναλέω. Κοίτα με το Speedfan στο tab SMART σε τί κατάσταση είναι, γενικά δίνει αξιόπιστες πληροφορίες. Όσο για την κάρτα, δε θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, γι'αυτό σου είπα να δοκιμάσεις με μια άλλη αν έχεις πρόχειρη. Το να κρεμάει το pc απλά καθήμενο στο desktop δε μου κάνει για VGA πρόβλημα, αλλά δεν μπρορώ να είμαι και απόλυτος...

Ειδικά από τη στιγμή που δε ζορίζεις το pc ίσως και να έχει πρόβλημα η εγκατάσταση. BTW για ποιά windows μιλάμε?

Δεν το έθεσα σωστά.

Μήπως (ήθελα να πώ) το pc μπαίνει σε standby mode....

Μερικές φορές οι παλιές κάρτες γραφικώς κρασάρανε όταν το pc επέστρεφε από τον ύπνπο του

Μπορείς να πάς στο event viewer να δείς πιο πρόγραμμα/hardware σου κάνει την ζημιά.

Μιλάμε για Windows XP HOME. To pc έτρεχε χωρίς πρόβλημα εδώ και ένα χρόνο. Τις τελευταίες μέρες μου το κάνει. Εχω μία πρόχειρη vga την οποία και θα δοκιμάσω.

@Χ-Κyramas To pc δεν μπαίνει σε standby Mode

Υπάρχει ένα προγραμματάκι για ΧΡ το moslo που κάνει τον επεξεργαστή να λειτουργεί σε συχνότητες απο 4.77ΜΗz μέχρι την κανονική του για να μπορεί να τρέχει παλιά προγράμματα άνετα και χωρίς περετέρω ρυθμίσεις λόγω ασυμβατότητας υλικού.Στο κάνω upload να δοκιμάσεις μπας και γίνει κάτι:

moslo.zip

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.