ergotelis Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 12, 2006 Κάνω μια παρουσιασούλα για να σας δείξω τι έκανα στο κουτί μου για να γίνει πιο λειτουργικό! Το γραφείο μου πριν το project! Επειδή έχω reader και άλλα καλώδια που πρέπει να πάνε προς τα πίσω τα δένω μαζί με τη λάμπα πίσω από το οριζόντιο σίδερο του άρμορ,έτσι δε με χτυπά και η λάμπα! Πάμε το κουτί στο μαστόρι τον αλουμινά(μπορούσα και μόνος μου με το dremmel αλλά προτίμησα να κρατήσω τα δάχτυλά μου και μας κόβει το πάτο και άλλο ένα κομματάκι δίπλα στη βάση της μητρικής.Η μια τρύπα για να μπει το ψυγείο στο πάτο και η άλλη για να περάσουμε καλώδια. Και περνάω από τη δεύτερη τρύπα κάποια καλώδια Επίσης επειδή βαριέμαι το στοκ Cooler της DFI έκανα μια πατέντα πήρα μια παθητική ψύκτρα zalman και αφού της έκοψα&λύγισα μερικά φύλλα για να χωρέσει η 7900 την έβαλα, στη θέση που είναι τη φυσά τα ανεμιστήρια του ψυγείου! Με μια τανάλια ,στο πλάι εκεί που είναι οι 5.25 θύρες, ράγισα το αλουμίνιο προκειμένου να περάσω καλώδια,χωρίς να αποτρέπεται καμιά μελλοντική τοποθέτηση εκεί 5.25 συσκευής. Τελικό αποτέλεσμα: -Για τη ψύκτρατου NB, δε γινότανε αλλιώς για να μπει και η κάρτα γραφικών,ομολογώ πως είχε φάση! Της dfi πρόσθετε έξτρα ζέστη και θόρυβο, οπότε μια τέτοια λύση ήτανε καλή, ιδίως αν οι ανεμιστήρες είναι περίπου στις 1200στροφές++, είναι πιο αποτελεσματικό από τη στοκ ψύκτρα.H λύση της υδρόψυξης στο τσίπ απορίφθηκε γιατί σου χαλά τη ροή και βάζει και ζέστη χωρίς να υπάρχει λόγος να το ψύξεις καλά.Πιάνει περίπου 50 βαθμούς με τους ανεμιστήρες χαμηλά. -Όλοι οι ανεμιστήρες είναι ρυθμιζόμενοι, οι 3 από το motherboard,οι 2 από το Panelaki μπροστά, και ένας από ένα zalman ροοστάτη.Συνολικά έχω βάλει: μπροστά από τους σκληρούς έναν 12άρη, οι 2 12άριδες του ψυγείου που μου φυσάνε αέρα στη κάρτα γραφικών και στο mobo, ένας 8άρης για τα Mosfets γιατί από 1,4V και πάνω τάση σε burn 50αρίζουνε για πλάκα σε θερμοκρασία,1 12άρης για μνήμες(είναι 4 bh5-utt στα 3V), 1 12άρης έξοδος του τροφοδοτικού και τέλος μια έξοδος πίσω 12άρης και άλλος ένας 12άρης στο ταβάνι. Οι 3 12άριδες είναι thermaltake του κουτιού,είχανε 4Pin molex που όπως ξέρετε παίρνουν σταθερή τάση 12V,για να τους κάνω μεταβλητής τάσης εκόψα και εβάλα 3Pin εξόδους για να ρυθμίζονται! .Επίσης να προσθέσω κάτι που παρατήρησα, το Moshfet πάνω δεξιά όπως κοιτάτε τη μητρική , μάλλον είναι υπεύθυνο για τη τροφοδοσία των μνημών, καίει απίστευτα πολύ,μέτρησα 70άρες,για αυτό του κόλλησα έξτρα 2 zalman ψυκτράκια και φρόντισα να το φυσάει ο 12άρης των ram. -Επίσης , με το να βάλω την αντλία στον αέρα(ουσιαστικά είναι στερεωμένη πάνω στο ψυγείο από το σωληνάκι που τα ενώνει 2cm) κατάφερα και δεν έχω κραδασμούς με το να βάλω σε αφρώδες υλικό πάνω το ψυγείο στο πάτο,κάτι που φαίνεται στη 3η φωτό. Aκόμη έχω βάλει αυτοκόλλητο υλικό ηχομονωτικό γύρω από την αντλία,δε κόβει τελείως το θόρυβο από αντλία αλλά σίγουρα για να την ακούσεις πρέπει να έχεις το αυτί σου ακριβώς δίπλα της.Αυτό το ηχομονωτικό βάζουνε στα στούντιο. Όριστε μια φώτο: -Το ψυγείο το έβαλα ακριβώς όσο χρειαζότανε για να μην ενοχλεί τις pci θύρες,μπορώ να συνδέσω pci θύρα αρκεί να έχει μέγεθος μέχρι το pci bus.Συνήθως πλέον όλες οι κάρτες pci μέχρι εκεί φτάνουν, οπότε δε θα έχω πρόβλημα ελπίζω μελλοντικά!
unknown Ιούλιος 12, 2006 #2 Ιούλιος 12, 2006 πως εκανες ετσι την ψυκτρα ωρε!!! γιατι ανοιξες τοσο μεγαλη τρυπα για τα καλωδια? το ψυγειο γιατι δεν το εβαλες μπροστα?
ergotelis Ιούλιος 12, 2006 Author #4 Ιούλιος 12, 2006 Αρχική απάντηση από unknown πως εκανες ετσι την ψυκτρα ωρε!!! γιατι ανοιξες τοσο μεγαλη τρυπα για τα καλωδια? Γιατί δεν ήμουνα απόλυτα σίγουρος ότι χωράνε, σκέψου ότι πέρασανε από εκεί τροφοδοσία cpu&mobo,2 καλώδια ide floppy-dvd,3 sata,3 καλώδια usb,2 για τα fans, την έκανα μεγάλη για να είμαι σίγουρος ότι θα περάσουνε!Επίσης πρέπει να προσθέσω ότι όπου κόβουμε αλουμίνιο, πρέπει μετά να προσέχουμε τα σημεία που κόπηκαν γιατί κόβουνε πολύ,μην έχουμε κανένα ατύχημα.Εκεί για να μη κάνω ζημιά στα πολλά καλώδια που περνάνε, έβαλα κολλητική ταινία διαφανής γύρω από τα κοψίματα ,και έτσι είναι μαλακές οι άκρες και δεν έχουμε πρόβλημα!
Κωστάκης Ιούλιος 13, 2006 #5 Ιούλιος 13, 2006 Αφού έχεις dremmel γιατί δεν έκοβες την ψύχτρα με το dremmel????
ergotelis Ιούλιος 13, 2006 Author #6 Ιούλιος 13, 2006 Αρχική απάντηση από Κωστάκης Αφού έχεις dremmel γιατί δεν έκοβες την ψύχτρα με το dremmel???? Γιατί να την κόψω με το dremmel?Καταρχήν πρέπει να κόψεις τα ενδιάμεσα φύλλα της ψύκτρας, κάτι που δε γίνεται.Και δεύτερον με μια τανάλια κόβονταν εύκολα,έκοψα όσα ήτανε απαραίτητο να κόψω και τα άλλα απλά τα λύγισα για να μη χάσει πολύ σε απόδοση!
Alexisferos Ιούλιος 13, 2006 #8 Ιούλιος 13, 2006 μπραβο ομορφη δουλεια.. αλλα εχω μερικες παρατηρησεις.1-- πολυ μεγαλη η τρυπα για τα καλωδια, και επισεις βγαλε την selotape και βαλε τσιμουχα.2-- τα ελατηρια στο block γιατι ειναι τερμα σφυγμενα?3-- την διαλυσες την ψυχτρα τις zalman φιλε μου. (λιγη υπομονη ηθελε και θα γινοτανε καλυτερη)4-- θα ηταν ποιο πρακτικο και ποιο ομορφο αν εκοβες/εκανες μια τρυπα ομορφα τα κοματια που στραβοσες με την πενσα στα ρακ για τα οπτικα (και αν το εκανες σε σωστο σημειο παλι θα εμπεναν συσκευες) 5-- αυτα τα σφυχτιρακια στα λαστιχα τι τα θες.. λ30 εχεις και οχι την παροχη της ευδαπ βαλε αυτα τα sratch (tire up νομιζω λεγοντε)6-- μα καλα σου περισευαν αυτα τα ψυχτρακια τις titan και τα εβαλες παντου..7-- τα λαστιχακια στους ανεμηστηρες νομιζω οτι τα εβαλες σε λαθος μερια. πρεπει να μπουνε αναμεσα απο τον ανεμηστηρα και το ψυγειο και οχι ανεμασα απο τον ανεμηστηρα και την σιτα του..ετσι με μια γρηγορη ματια αυτα ειναι τα σημεια που δεν μου αρεσαν..
ergotelis Ιούλιος 13, 2006 Author #9 Ιούλιος 13, 2006 Αρχική απάντηση από Alexisferos μπραβο ομορφη δουλεια.. αλλα εχω μερικες παρατηρησεις. 1-- πολυ μεγαλη η τρυπα για τα καλωδια, και επισεις βγαλε την selotape και βαλε τσιμουχα. 2-- τα ελατηρια στο block γιατι ειναι τερμα σφυγμενα? 3-- την διαλυσες την ψυχτρα τις zalman φιλε μου. (λιγη υπομονη ηθελε και θα γινοτανε καλυτερη) 4-- θα ηταν ποιο πρακτικο και ποιο ομορφο αν εκοβες/εκανες μια τρυπα ομορφα τα κοματια που στραβοσες με την πενσα στα ρακ για τα οπτικα (και αν το εκανες σε σωστο σημειο παλι θα εμπεναν συσκευες) 5-- αυτα τα σφυχτιρακια στα λαστιχα τι τα θες.. λ30 εχεις και οχι την παροχη της ευδαπ βαλε αυτα τα sratch (tire up νομιζω λεγοντε) 6-- μα καλα σου περισευαν αυτα τα ψυχτρακια τις titan και τα εβαλες παντου.. ετσι με μια γρηγορη ματια αυτα ειναι τα σημεια που δεν μου αρεσαν.. Να απαντήσω με τη σειρά! 1)Γιατί άνοιξα τόσο μεγάλη τρύπα το απάντησα πιο πάνω, δε ξέρω πόσο θα μπορούσα να την είχα κάνει μικρότερη,ίσως δύσκολο!Για τη τσιμούχα θα το κοιτάξω! 2)Τα ελατήρια στα βλόκ τα χαλάρωσα λίγο, όντως τα είχα βάλει πολύ σφικτά χωρίς λόγο, δεν είναι έτσι ακόμα! 3)τη ψύκτρα ναι όντως την έκανα λίγο...Αλλά κάπως έτσι θα γινότανε,ίσως θα μπορούσα να την κάνω λίγο πιο ομοιόμορφη! Αλλιώς δεν μπαίνει, έτσι και αλλιώς δε φαίνεται! 4)Για εξήγησέ μου λίγο παραπάνω δε το κατάλαβα!.. 5)Τα έβαλα, γιατί σίγουρα φύλα τα ρούχα σου να έχεις τα μισά, ίσως όντως δε χρειάζονται, αλλά θέλω να είμαι σίγουρος! 6)Αυτά τα ψυκτράκια πάνω στη vga τα έβαλα λόγω vmod, και πάνω δεξιά τα έβαλα στο Mosfet γιατί 70άριζε για πλάκα με λίγα volt, που να βάλω τις μνήμες παραπάνω!Βέβαια δε σώνουν τη κατάσταση αυτά, αλλά σίγουρα την βελτιώνουν. 7)Θεωρητικά έχεις δίκιο, το είχα σκεφτεί και εγώ έτσι αρχικά, αλλά όμως έτσι δε τραβά πλήρως αέρα από το ψυγείο και αυτό δε θα δουλεύει σωστά!Πρέπει οι ανεμιστήρες και το ψυγείο να είναι κολλημένα για να δουλεύει σωστά πιστεύω! Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τις παρατηρήσεις που χρειάζονται για να γινόμαστε καλύτεροι!
Alexisferos Ιούλιος 13, 2006 #10 Ιούλιος 13, 2006 3- ναι την ψυχτρα την εκανες λιγο @#$%#$^#%%.. το θεμα δεν ειναι αν φενετε στους αλλους αλλα αν το ξερεις εσυ. (εγω παντος απο τις φωτο σου την ειδα.)4- θελω να πω οτι θα ηταν καλυτερα αν εκανες μια τρυπα ομορφη και στο μεγεθος που θελεις στα 5.25 και οχι οπως τα στραβωσες με την πενσα.5-μην νομιζεις οτι με τα σφυχτιρακια θα γλυτωσεις τα ρουχα σου. παντος αν τα tireup δεσουν καλα δεν βγενει το λαστιχο απο το ρακορ με τπτ.εφτιαξες ενα καθαρο και μαξεμενο κουτακι επρεπε να σταθεις στις λεπτομεριες.
ergotelis Ιούλιος 13, 2006 Author #11 Ιούλιος 13, 2006 Αρχική απάντηση από Alexisferos 3- ναι την ψυχτρα την εκανες λιγο @#$%#$^#%%.. το θεμα δεν ειναι αν φενετε στους αλλους αλλα αν το ξερεις εσυ. (εγω παντος απο τις φωτο σου την ειδα.)4- θελω να πω οτι θα ηταν καλυτερα αν εκανες μια τρυπα ομορφη και στο μεγεθος που θελεις στα 5.25 και οχι οπως τα στραβωσες με την πενσα.5-μην νομιζεις οτι με τα σφυχτιρακια θα γλυτωσεις τα ρουχα σου. παντος αν τα tireup δεσουν καλα δεν βγενει το λαστιχο απο το ρακορ με τπτ.εφτιαξες ενα καθαρο και μαξεμενο κουτακι επρεπε να σταθεις στις λεπτομεριες. 3)Ναι δε λέω, το παρουσίασα, αλλά και πάλι είναι διακριτικά κρυμμένη!4)Α οκ, αυτό γίνεται και αργότερα, δε μπορούσα στην εκείνη τη φάση να βάλω dremmelaki!5)Κάτι ειναι και αυτό! Τώρα αν έχουμε διαρροές οψώμεθα!Ευχαριστώ και πάλι!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.