Jump to content

Πρόβλημα με Nec 4550

JohnG85

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.Εχω προβλημα με το recorder μου.Επειδη εγώ το δημιούργησα ρωτάω αν μπορώ να κάνω κάτι για να το σώσω και να μην το πετάξω.Οπως είπα έχω το nec 4550 και αποπειράθηκα να το μετατρέψω σε 4551.Μετά απο ψάξιμο αυτό που έμαθα είναι οτι δεν μπορώ να το flashάρω κατευθείαν αλλά έπρεπε να χρησιμοποιήσω ένα προγραμματάκι.Αφου άρχισε να τρέχει στο dos box του οποτε τέλειωνε μια διεργασία έγραφε ΟΚ.Αφησα τον υπολογιστή μόνο του και οταν γύρισα είχε κλεισει το παράθυρο και το μόνο που έβλεπα ήταν το desktop μου.Παρατήρησα οτι το λαμπάκι του drive ανοβοσβηνε και σκέφτηκα οτι ήρθε η ώρα της επανεκκίνησης για να περάσω καινούριο firmware.Απο τοτε οσες επανεκκινήσεις και να κάνω δεν μπαίνει στα win και το drive το μόνο που κάνει είναι να αναβοσβήνει το λαμπάκι του.Για να λειτουργήσει σωστά το pc πρεπει να αποσυνδέσω το drive.Γινεται κάτι ???

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Βρες ένα κουτάκι εξωτερικού δίσκου και βάλε το NEC. Μετά τρέξε το official update για το 4551.

Αν δεν έχεις κουτί βρες κάποιο dos flasher και πέρνα το firmware μέσω δισκέτας.

Επίσης, δοκίμασε να κάνεις remove to IDE Channel και το NEC από το Hardware Manager, κλείσε το PC, βάλε το NEC επάνω και κάνε boot.

Δυστυχώς δεν κατάφερα να κάνω κάτι.Την τρίτη λύση δεν μπορώ να την εφαρμόσω γιατι δεν το εμφανιζει στο manager αφου δεν είναι συνδεδεμένο και αν το συνδέσω δεν κάνει boot το pc.Για τη δευτερη λύση απ΄'οσο ξέρω τα XP έχουν μόνο dos boxes στα windows και για να μπει στα windows δεν πρέπει το drive να είναι πάνω στο pc.Στο bios το έχει βαφτίσει nec nd-4

Τελικά μάλλον μόνο μεσω του dos αν γίνει κάτι.Αφου χρησιμοποιήσω μια boot disk μετα?!! Δεν καταφερα να βρω dos flasher για το μοντέλο που έχω.Βρήκα για ολα εκτος απο το δικο μου.Μηπως υπάρχει κάποιος γενικός ? Please help !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.