Jump to content

εγκατασταση XPSP2 σε RAID1

anubis

Recommended Posts

θελω βοηθεια στο εξης (αν ειμαι off topic ας με παει καποιος στην κατηγορια που ανηκει η ερωτηση μου) :

Σε καινουργιο PC φιλου, με GIGABYTE GA-8N-SLI, 2 x ASUS 7600GT, 2GB DDR και 2 x HDD MAXTOR 250GB, θελω να εγκαταστησω WIN XPSP2 αφου τους εχω κανει RAID1 (Mirroring). Όλα καλα ως εδω. Εφτιαξα το array οπως εχω κανει χιλιαδες φορες σε αλλα PC, μου το αναγνωριζει το BIOS κλπ, εχω γραψει σε FD τον driver της nForce4 SLi για το RAID και το SATA, παταω F6, βαζω δισκεττα, βλεπει τον οδηγο συνεχιζει το φορτωμα χρησιμων για την εγκατασταση των συσκευων, αρχειων κλπ και οταν φτανει στο "Η Εγκατασταση ξεκιναει τα Windows" ή "Setup is starting Windows" (εχω δοκιμασει και με Αγγλικα και με Ελληνικα).......... το μηχανημα κόκκαλο!!!!! Περιμενω συμβουλες δεδομενου οτι ειμαι τεχνικος και εχω δοκιμασει θεωρητικα τα ΠΑΝΤΑ! Αρα, μη μου προτεινετε τα προφανη. Μεχρι καλωδια SATA εχω αλλαξει, εχω βγαλει τη μια απο τις 2 καρτες γραφικων κλπ. Α! και οσο πιο συντομα γινει να λυθει το θεμα τοσο το καλυτερο. Σας ευχαριστω ολους προκαταβολικα. Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη

ναι, το εχω κανει ηδη (μεχρι και τη σειρα που τα βαζω εχω αλλαξει). Γενικοτερα δε θα πιστεψετε το τι εχω δοκιμασει. Απλα θελω συμβουλες μπας και μου εχει ξεφυγει κατι-τις. Thx παντως

δοκιμασε να κλεισεις τις onboard συσκευες του mobo (καρτες δικτυου, ηχου κλπ)

επισης εχω πετυχει περιπτωση που εφταιγε το cdrom!!! το οποιο διαβαζε εως ενα σημειο

και μετα κολλαγε (στο Install), αλλαξα cdrom και συνεχισε κανονικα!

α και γυρνα στα default σε περιπτωση που εισαι o/c (το εχω δει και αυτο...)

Αρχική απάντηση από Zarras [Σήμερα, στις 16:10]

δοκιμασε να κλεισεις τις onboard συσκευες του mobo (καρτες δικτυου, ηχου κλπ)

επισης εχω πετυχει περιπτωση που εφταιγε το cdrom!!! το οποιο διαβαζε εως ενα σημειο

και μετα κολλαγε (στο Install), αλλαξα cdrom και συνεχισε κανονικα!

α και γυρνα στα default σε περιπτωση που εισαι o/c (το εχω δει και αυτο...)

μπα! μολις τα δοκιμασα κι αυτα. Τζιφος! Συνεχιζω................................

Αν οι δίσκοι είναι οι Maxtor DiamondMax 10, το πρόβλημα είναι πλέον κλασικό (ασυμβατότητα με το NF4) και πρέπει να τους γυρίσεις σε SATA 150 mode (έχουν σχετικό jumperaκι δίπλα στην τροφοδοσία και οδηγίες πάνω στο δίσκο).

Αν δεν είναι αυτό, τσέκαρε και το εξής:

Έχεις κάνει bootable το array (απο το BIOS του NF4 raid) ;

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 18:47]

Αν οι δίσκοι είναι οι Maxtor DiamondMax 10, το πρόβλημα είναι πλέον κλασικό (ασυμβατότητα με το NF4) και πρέπει να τους γυρίσεις σε SATA 150 mode (έχουν σχετικό jumperaκι δίπλα στην τροφοδοσία και οδηγίες πάνω στο δίσκο).

Αν δεν είναι αυτό, τσέκαρε και το εξής:

Έχεις κάνει bootable το array (απο το BIOS του NF4 raid) ;

1. το array ειναι bootable οποτε δε φταει αυτο

2. οι δισκοι ειναι αυτοι που μου ειπες (που το ηξερες αραγε?) αλλα παρολο που αλλαξα το jumperάκι δεν εγινε τιποτα. Παλι κολλαει στο ιδιο σημειο. By the way, υπαρχει κανενα site ή καμμια database πουθενα που να εχει λιστες με τις ασυμβατοτητες εξαρτηματων μεταξυ τους? Οχι μονο σκληρους, γενικοτερα ο,τι μπορει να σου τυχει.

Αρχική απάντηση από anubis

2. οι δισκοι ειναι αυτοι που μου ειπες (που το ηξερες αραγε?) αλλα παρολο που αλλαξα το jumperάκι δεν εγινε τιποτα. Παλι κολλαει στο ιδιο σημειο.

Είσαι 100% σίγουρος ότι έβαλες το jumper στη σωστή θέση;

Ρωτάω γιατί, αν θυμάμαι καλά, πρέπει να το μετακινήσεις 2 (όχι 1) θέσεις (αριστερά ή δεξιά - δεν θυμάμαι - πάντως μόνο προς τη μία κατεύθυνση γίνεται) και επειδή είναι μικρό το jumperaκι και τα pins, είναι εύκολο να κάνεις το λάθος να το μετακινήσεις μία θέση (αντί δύο) και να νομίζεις ότι είσαι ΟΚ.

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 20:13]

Είσαι 100% σίγουρος ότι έβαλες το jumper στη σωστή θέση;

Ρωτάω γιατί, αν θυμάμαι καλά, πρέπει να το μετακινήσεις 2 (όχι 1) θέσεις (αριστερά ή δεξιά - δεν θυμάμαι - πάντως μόνο προς τη μία κατεύθυνση γίνεται) και επειδή είναι μικρό το jumperaκι και τα pins, είναι εύκολο να κάνεις το λάθος να το μετακινήσεις μία θέση (αντί δύο) και να νομίζεις ότι είσαι ΟΚ.

εχεις δικιο. Ειναι 2 οι θεσεις που πρεπει να μετακινηθει, αλλα το εχω ηδη κανει ο καψερος!

εχεις δικιο. Ειναι 2 οι θεσεις που πρεπει να μετακινηθει, αλλα το εχω ηδη κανει ο καψερος!

Μάλιστα....

Αν καταλαβαίνω καλά κολλάει πριν δει την χωρητικότητα του δίσκου (πριν δλδ από το σημείο που διαλέγεις θέσεις εγκατάστασης, partition κλπ).

Αυτό είναι το κλασικό κόλλημα με το NF4 + DMax 10.

’λλη περίπτωση είναι να έχεις παλιό BIOS και τελευταίους οδηγούς που είναι ασύμβατοι.

Από μία έκδοση οδηγών (για το NF4 μιλάμε πάντα - aka sata / raid κλπ) και μετά (βέβαια αυτή ήταν κάπου τον 10/2005 αν θυμάμαι καλά - αλλά δεν ξέρω μήπως έχεις ξεμείνει με κάποιο παλιό BIOS) απαιτούνταν η αναβάθμιση και του BIOS (για να δουλέψει δλδ με τους νέους οδηγούς).

Για κοίτα και αυτό (δλδ τελευταίο BIOS + τελευταίοι οδηγοί (βγήκαν μάλιστα νέοι προχθές)).

ΥΓ Υποθέτω ότι είναι 100% σίγουρο ότι έχεις κατεβάσει σωστούς οδηγούς (όχι δλδ για κανένα NF4 16X κλπ).

ολα τα εξαρτηματα ξεσφραγιστηκαν σημερα το πρωι (CPU, καρτα γραφικων, μνημες, σκληροι, μητρικη. Αρα δεν ξερω κατα ποσο φταιει το θεμα drivers. Θα κατεβασω παντως οτι τελευταιο υπαρχει και θα σας πω αυριο.

λοιπον, αυτη τη στιγμη εχω βαλει δυο WD 80GB και το συστημα δουλευει. Αρα ηταν οντως θεμα ασυμβατοτητας. Θα ψαξω λοιπον για τιποτα καινουριους drivers της nforce4 μπας και κανω δουλεια και με τους Maxtor. Θα ενημερωσω για το τι εγινε. Α! Δεν ξερει κανεις τελικα κανα site με λιστες ασυμβατοτητων;

το θεμα θα λυθει ως εξης :

1. κραταω στην ακρη τους 2 Maxtor για μελλοντικη χρηση (σε αλλο πελατη)

2. βαζω σε αυτον 2 Western Digital που ειναι ΕΓΓΥΗΣΗ !!!!!

3. Δεν ξαναχρησιμοποιω Maxtor σε σοβαρο συστημα

Ευχαριστω για ολες τις βοηθειες. Εκκρεμει η πληροφορια για τις ασυμβατοτητες (εγινα κουραστικος)

Δεν ξερει κανεις τελικα κανα site με λιστες ασυμβατοτητων;

Δεν είναι αυτό ακριβώς αυτό που ψάχνεις (hardware συμβατότητες) αλλά πάρε το link όπως και να'χει :)

www.ntcompatible.com

Λίστα με hardware και software, συμβατά με NT-based λειτουργικά, βασικά όλα μετά τα ΝΤ: 2000, ΧΡ, XP SP2, 2003, Vista, 32/64-bit.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.