SirGeorge Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 11, 2006 Είχα εδώ και 1,5 χρόνο το Tagan 480U01 από το οποίο και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος αλλά στα πλαίσια της αναβάθμισης που κάνω είπα να το δώσω. Αφού λοιπόν το πήρε......όποιος πρόλαβε (gratz Βασίλη ) είπα να παραγγείλω με κλειστά μάτια το 580W Easy Connect. Διαβάζοντας όμως 2-3 reviews είδα ότι γενικώς πάτωσε τελείως στις τάσεις που έδινε και απογοητεύτηκα. Φταίει το συγκεκριμένο μοντέλο άραγε?? μήπως το 530 είναι καλύτερο?? Τέλοσπάντων θα ήθελα τη γνώμη σας για τροφοδοτικό γιατί πέρα από Tagan δεν έχω δοκιμάσει άλλη μάρκα στα πολλά Watt και δεν ξέρω τι να διαλέξω.... Με ενδιαφέρουν με σειρά προτεραιότητας: 1. Να είναι αθόρυβο, να είναι ήσυχο, να μην κάνει κιχ :) Το πιο σημαντικό που με ενδιαφέρει. 2. Να είναι αξιόπιστο και να παρέχει σταθερότητα στις τάσεις και να μην μασάει καθόλου 3. Να έχει 3 έτη εγγύηση. Προορίζεται για σύστημα ΑΜD Dual Core με 3-4 δίσκους, 2 drive, 1 7800GT, 1-2 πάνελ και 4 12ρηδες ανεμιστήρες. Δεν θα κάνω o/c. Ο προυπολογισμός μου είναι 125-130
panoc Ιούλιος 11, 2006 #2 Ιούλιος 11, 2006 στην ίδια κατηγορια το hyper 580 ή το Hec 550 πιστευω οτι ειναι καλύτερες επιλογες.
SirGeorge Ιούλιος 11, 2006 Author #3 Ιούλιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από panoc [Σήμερα, στις 00:30] στην ίδια κατηγορια το hyper 580 ή το Hec 550 πιστευω οτι ειναι καλύτερες επιλογες. Τα έχεις δουλέψει καθόλου?? Είναι αθόρυβα?? Είπαμε είναι το πρώτο που με ενδιαφέρει!!!
ergotelis Ιούλιος 11, 2006 #4 Ιούλιος 11, 2006 Αν ψάξεις άλλα παρόμοια πόστ θα βρεις τις απαντήσεις, αλλά αφού το άνοιξες, εγώ θα ξαναπώ ότι από τα Enermax tagan που έχω δει από κοντά, το Seasonic της υπογραφής μου είναι το πιο αθόρυβο, και όσο για τη σταθερότητά του, με πολύμετρο κατάφερα να μετρήσω πτώση τάσης κατά 0,01 σε φορτίο της υπογραφής!Βέβαια κοστίζει και παραπάνω, αλλά πάντα, ότι δίνεις παίρνεις...Kαι ένα συγκριτικό που σε βοηθάhttp://www.matbe.com/articles/lire/260/comparatif-de-26-alimentations/Επίσης αν δε σε ενδιαφέρει το Oc δε κοιτάς και κανένα fanless?
panoc Ιούλιος 11, 2006 #5 Ιούλιος 11, 2006 το 550 το εχω βαλει σε 2 μηχανακια ειναι αρκετα υσηχο, θα ελεγα απο τα πιο ησυχα που εχω ακουσει. σε συστημα με 2 12αριδες@1000rpm Α64 και αυτο ακουγοταν η 6600GT...το Hiper δε το εχω δει αλλα όλοι λενε οτι ειναι πραγματικα ησυχο.
giorgos th. Ιούλιος 11, 2006 #6 Ιούλιος 11, 2006 θα συμφωνησω με τον Πανο για το HEC.ειναι πολυ καλο.σταθερο και πρωτα απ`ολα ηρεμο.
SirGeorge Ιούλιος 11, 2006 Author #7 Ιούλιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από giorgos th. [Σήμερα, στις 00:44] θα συμφωνησω με τον Πανο για το HEC.ειναι πολυ καλο.σταθερο και πρωτα απ`ολα ηρεμο. Αυτό το ΗΕC εννοείτε???
ergotelis Ιούλιος 11, 2006 #8 Ιούλιος 11, 2006 http://www.matbe.com/divers/zoom/comparatif-d-alimentations-db-a-charge-15v/000000023947.png/δείτε τη φασαρία των 25 τροφοδοτικών βάσει του link που παρέθεσα.Ενημερωτικά το Seasonic έχει ένα 12άρη που δουλεύει στις 700 στροφές, και δεν έχω καταλάβει ακόμη αν τυχόν παίζει να αυξηθούνε οι στροφές του λόγω μεγαλύτερου φορτίου,γιατί δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο!
giorgos th. Ιούλιος 11, 2006 #9 Ιούλιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από SirGeorge Αυτό το ΗΕC εννοείτε??? αυτο ναι.
SirGeorge Ιούλιος 11, 2006 Author #11 Ιούλιος 11, 2006 Βασικά είδα το Seasonic στα συγκριτικά και πραγματικά μαμάει..........το έχει κανείς άλλος? Είναι όντως τόσο καλό???
ergotelis Ιούλιος 11, 2006 #12 Ιούλιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από nickthegreek @ergotelis απο που το seasonic? skroutz rulez δε κάνω διαφημίσεις ,αν και το μαγαζί που το πήρα δεν είναι στο skroutz Mη με παρεξηγήσετε! Πάντως και από εξωτερικό σίγουρα θα σας βγει φθηνότερο και όσο για τη πιθανότητα να χρειαστεί rma είναι πολύ χαμηλότερο σε σύγκριση με τα άλλα άρα θα πρέπει να ανησυχείτε λιγότερο!
Piterakos Ιούλιος 11, 2006 #13 Ιούλιος 11, 2006 Τι να σου πώ φίλε. Εγώ έχω το συγκεκριμένο Tagan και δεν το έχω μετανοιώσει.-> Αθόρυβο-> Σταθερές τάσεις και εντάσεις-> 3 Χρόνια ΕγγύησηΤο σύστημά μου είναι αυτό που φαίνεται από κάτω και ακόμα 2 δίσκους Sata 2 σε raid 0και έναν ακόμα για data, 2 οπτικές συσκευές και μπροστινό πάνελ, 3 8άρηδες ανεμιστήρες και ένας 12άρης του επεξεργαστή.No Problem Lad!!!
aGka8lz Ιούλιος 11, 2006 #14 Ιούλιος 11, 2006 ρε παιδια και εγω εχω το τανγκα ;P αυτο δεν ειμαι στριτζης με το θορυβο αλλα ισα ισα μου την σπαει επειδη τα ανεμηστηρια ειναι στις 500 στροφες παιιζει καπως να πανε στις 1500?
SirGeorge Ιούλιος 11, 2006 Author #15 Ιούλιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από Piterakos [Σήμερα, στις 01:26] Τι να σου πώ φίλε. Εγώ έχω το συγκεκριμένο Tagan και δεν το έχω μετανοιώσει.-> Αθόρυβο-> Σταθερές τάσεις και εντάσεις-> 3 Χρόνια ΕγγύησηΤο σύστημά μου είναι αυτό που φαίνεται από κάτω και ακόμα 2 δίσκους Sata 2 σε raid 0και έναν ακόμα για data, 2 οπτικές συσκευές και μπροστινό πάνελ, 3 8άρηδες ανεμιστήρες και ένας 12άρης του επεξεργαστή.No Problem Lad!!! Έχεις μετρήσει τι τάσεις σε full load με πολύμετρο και δεν είχαν πτώση??? ούτε η +12??
ergotelis Ιούλιος 11, 2006 #16 Ιούλιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από SirGeorge Έχεις μετρήσει τι τάσεις σε full load με πολύμετρο και δεν είχαν πτώση??? ούτε η +12?? Στο συγκρτικό που παρέθεσα αν το ψάξεις λίγο θα δεις διαφορές τάσης σε όλα τα τροφοδοτικά, ωστόσο πρέπει να επισυμάνω ότι δεν είναι απαραίτητα σωστές&αντιπροσωπευτικές οι μετρήσεις, γιατί μπορεί να είχανε ένα χειρότερης ποιότητας από αυτό που ίσως αγοράσεις μεθαύριο...Μπορεί βέβαια να είναι και σωστές και απόλυτα αντιπροσωπευτικές.Μόνο του θορύβου μπορώ να πω με σιγουρία πως είναι αξιόπιστες!Επίσης να προσέξεις ότι υπάρχουνε 2-3 διαφορετικές εκδόσεις του tagan 580 που από όσο έχω ακούσει διαφέρουν και στη ποιότητα των ρευμάτων που βγάζουνε πέραν άλλων χαρακτηριστικών...
SirGeorge Ιούλιος 11, 2006 Author #17 Ιούλιος 11, 2006 Αρχική απάντηση από ergotelis [Σήμερα, στις 01:40] Στο συγκρτικό που παρέθεσα αν το ψάξεις λίγο θα δεις διαφορές τάσης σε όλα τα τροφοδοτικά, ωστόσο πρέπει να επισυμάνω ότι δεν είναι απαραίτητα σωστές&αντιπροσωπευτικές οι μετρήσεις, γιατί μπορεί να είχανε ένα χειρότερης ποιότητας από αυτό που ίσως αγοράσεις μεθαύριο...Μπορεί βέβαια να είναι και σωστές και απόλυτα αντιπροσωπευτικές.Μόνο του θορύβου μπορώ να πω με σιγουρία πως είναι αξιόπιστες!Επίσης να προσέξεις ότι υπάρχουνε 2-3 διαφορετικές εκδόσεις του tagan 580 που από όσο έχω ακούσει διαφέρουν και στη ποιότητα των ρευμάτων που βγάζουνε πέραν άλλων χαρακτηριστικών... Ρε συ εντάξει διαφορές θα δεις εννοείται, απλώς το Seasonic είχε 0,01 +/- και το Τagan 0,50 +/- δηλαδή μιλάμε για μεγάλη διαφορά!!!
mortisboy Ιούλιος 12, 2006 #18 Ιούλιος 12, 2006 ...για οικονομικη και αξιοπιστη λυση θα σου πω και γω να χτυπησεις χαλαρα το HEC 550 οπως ειπαν και τα παιδια αλλωστε, δεν προκειτε να σε απογοητευσει.. Τα seasonic ειναι κοφυφαια τροφοδοτικα αλλα σε αλλη κατηγορια τιμης ομως.
unknown Ιούλιος 12, 2006 #20 Ιούλιος 12, 2006 το Tagan DUAL φαν οχι το easyconnect ειναι στο ιδιο επιπεδο με το 480 σε θεμα τασεων?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.